Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

To, że nie będzie już jednego definitywnego urządzenia przenośnego do gierek nintendo i multiplatform jednocześnie powinno być jasne od premiery SD i innych klonów. Jaki by ten nowy switch nie był co 3 lata będzie się pojawiał mocniejszy sprzęt, gry zawsze będą droższe na konsoli.

Trochę nierealistyczne wymagania na dzisiejsze czasy.

A ten sprzęt od premiery musi być tez na tyle przystępny, żeby się sprawdzał w formie prezentu dla młodszych.

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 126,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

Nintendo nie chciało pokazać konsolki to weszło potężne GENKI :gigabeta: i zrobiło to za nich.

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli to nie fejur to ramki niestety potwierdzają LEDa. :/ No, ale jakby dali od razu OLEDa to nie mogliby zrobić drugiego modelu w przyszłości. :( 

Ramki wyglądają identycznie jak w Switch OLED.

Opublikowano

Ja jebe zeby to Nintendo faktycznie znowu szykowalo cos o 180 stopni innego niz poprzednia konsola to bym moze zrozumial ze sie tak czaja. Niech juz zaoraja wszystkie plotki i pokaza co tam planuja wypuscic.

Opublikowano
  • Autor

Switch 2 wygląda dokładnie tak jakbym sobie tego chciał - usprawniona wersja Switcha 1 (z magnetycznymi joy-conami i optycznym myszko-laserem) bez zbędnych, debilnych gimmicków. 

bowser-hype-train-activated-hype-train-a

Opublikowano

Nieźle nintendo sobie zrobiło headshota w kolano z tym przeciąganiem zapowiedzi chociaz dzięki GENKI widać że to już na 100% tylko nudna mocniejsza wersja switcha. Branża gier wideo [*]

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Nieźle nintendo sobie zrobiło headshota w kolano z tym przeciąganiem zapowiedzi chociaz dzięki GENKI widać że to już na 100% tylko nudna mocniejsza wersja switcha. Branża gier wideo [*]

A tak szczerze to na co liczyłeś? Na dwa ekrany żeby w multiplatformach ten drugi ekran był tylko dodatkowym balastem podczas trzymania konsoli?

Opublikowano

Liczyłem że chociaż na pierwszy rzut oka rozróżnie nową konsolę od starej. C0rwa zostawić te obsrane joycony w tym samym kształcie to już podchodzi pod znęcanie się nad dłońmi zagrajmerów

Opublikowano
  • Autor

Nadal liczę, że nie będą totalnie płaskie.

Dodatkowo konsola będzie większa więc może feeling trzymania ich będzie przez to inny.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
31 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Ja jebe zeby to Nintendo faktycznie znowu szykowalo cos o 180 stopni innego niz poprzednia konsola to bym moze zrozumial ze sie tak czaja. Niech juz zaoraja wszystkie plotki i pokaza co tam planuja wypuscic.

Zakładam, że czekają aż będą mieli jakieś dwa system sellery gotowe na premierę.

Opublikowano

Czuję w kościach powtórkę z WiiU. Casuale jedno, że nie ogarną, że to nowa konsola, a drugie, że nie będą czuli potrzeby zmiany jak konsola nie zaoferuje im nowych rozwiązań względem Switcha.

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zakładam, że czekają aż będą mieli jakieś dwa system sellery gotowe na premierę.

Oni inwestorom obiecali ze bedzie prezentacja do konca roku fiskalnego wiec raczej nie chodzi o gierki. 

Opublikowano

Nie wiem największe zmiany to w końcu działające gry na poziomie, w innych tematach ludzie kupują tą samą konsole 3 razy na generacje by mieć 45 fpsow zamiast 30.

Opublikowano
2 minuty temu, SnoD napisał(a):

Czuję w kościach powtórkę z WiiU. Casuale jedno, że nie ogarną, że to nowa konsola, a drugie, że nie będą czuli potrzeby zmiany jak konsola nie zaoferuje im nowych rozwiązań względem Switcha.

Jeśli nazywać się będzie Switch 2 to już będzie z górki - no, ale sprzedaż na poziomie 75-80mln to pewnie max.

Opublikowano
6 minut temu, easye napisał(a):

Nie wiem największe zmiany to w końcu działające gry na poziomie, w innych tematach ludzie kupują tą samą konsole 3 razy na generacje by mieć 45 fpsow zamiast 30.

Historia konsol Nintendo z ostatnich 20 lat pokazuje raczej, że ich konsole sprzedają bardziej gimmicki niż same gry. Hitem były Wii czy Switch, a nie Gamecube czy WiiU, które były po prostu mocniejszymi wersjami poprzednich konsol.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli nazywać się będzie Switch 2 to już będzie z górki - no, ale sprzedaż na poziomie 75-80mln to pewnie max.

Czyli 8x tyle co wszystkie inne handheldy na rynku razem wzięte? :notbad:

Opublikowano

Gdyby tylko z pkt widzenia korpo taki wynik pomniejszony o blisko 60mln w stosunku do poprzedniego produktu byl sukcesem :notlikethis:

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dokłądnie jak dadzą Switch 2 to nawet plejstajszonowce zrozumieją. Ale jak dadzą Series New Uuu LSD to średnio.

No ja jednak wolałbym gimmick od nich. Wiem, że czasem nie wypalały, ale i tak.

Ciekawe czy w 2tys to się zamknie. No i szkoda, że yaczes się wypisał, bo może też by miał jakieś proroctwo/przeciek. I gdzie to w ogóle w Polszy zamawiać :D

Plus ciekawe za ile opyli się słicza1

Opublikowano
  • Autor

Mogliby wydać na start od razu 3 wersje kolorystyczne - normalną, Metroid 4 i Xeno. Kupiłbym wszystkie

Opublikowano
3 minuty temu, Basior napisał(a):

Dokłądnie jak dadzą Switch 2 to nawet plejstajszonowce zrozumieją. Ale jak dadzą Series New Uuu LSD to średnio.

No ja jednak wolałbym gimmick od nich. Wiem, że czasem nie wypalały, ale i tak.

Ciekawe czy w 2tys to się zamknie. No i szkoda, że yaczes się wypisał, bo może też by miał jakieś proroctwo/przeciek. I gdzie to w ogóle w Polszy zamawiać :D

Plus ciekawe za ile opyli się słicza1

2 tys :pawel:

2499zl cena na start :problem: