Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To, że nie będzie już jednego definitywnego urządzenia przenośnego do gierek nintendo i multiplatform jednocześnie powinno być jasne od premiery SD i innych klonów. Jaki by ten nowy switch nie był co 3 lata będzie się pojawiał mocniejszy sprzęt, gry zawsze będą droższe na konsoli.

Trochę nierealistyczne wymagania na dzisiejsze czasy.

A ten sprzęt od premiery musi być tez na tyle przystępny, żeby się sprawdzał w formie prezentu dla młodszych.

Opublikowano
27 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli to nie fejur to ramki niestety potwierdzają LEDa. :/ No, ale jakby dali od razu OLEDa to nie mogliby zrobić drugiego modelu w przyszłości. :( 

Ramki wyglądają identycznie jak w Switch OLED.

Opublikowano

Ja jebe zeby to Nintendo faktycznie znowu szykowalo cos o 180 stopni innego niz poprzednia konsola to bym moze zrozumial ze sie tak czaja. Niech juz zaoraja wszystkie plotki i pokaza co tam planuja wypuscic.

Opublikowano

Switch 2 wygląda dokładnie tak jakbym sobie tego chciał - usprawniona wersja Switcha 1 (z magnetycznymi joy-conami i optycznym myszko-laserem) bez zbędnych, debilnych gimmicków. 

bowser-hype-train-activated-hype-train-a

• Lubię! 1
  • Haha 2
  • beka z typa 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Nieźle nintendo sobie zrobiło headshota w kolano z tym przeciąganiem zapowiedzi chociaz dzięki GENKI widać że to już na 100% tylko nudna mocniejsza wersja switcha. Branża gier wideo [*]

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Nieźle nintendo sobie zrobiło headshota w kolano z tym przeciąganiem zapowiedzi chociaz dzięki GENKI widać że to już na 100% tylko nudna mocniejsza wersja switcha. Branża gier wideo [*]

A tak szczerze to na co liczyłeś? Na dwa ekrany żeby w multiplatformach ten drugi ekran był tylko dodatkowym balastem podczas trzymania konsoli?

Opublikowano

Liczyłem że chociaż na pierwszy rzut oka rozróżnie nową konsolę od starej. C0rwa zostawić te obsrane joycony w tym samym kształcie to już podchodzi pod znęcanie się nad dłońmi zagrajmerów

Opublikowano (edytowane)

Nadal liczę, że nie będą totalnie płaskie.

Dodatkowo konsola będzie większa więc może feeling trzymania ich będzie przez to inny.

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
31 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Ja jebe zeby to Nintendo faktycznie znowu szykowalo cos o 180 stopni innego niz poprzednia konsola to bym moze zrozumial ze sie tak czaja. Niech juz zaoraja wszystkie plotki i pokaza co tam planuja wypuscic.

Zakładam, że czekają aż będą mieli jakieś dwa system sellery gotowe na premierę.

Opublikowano

Czuję w kościach powtórkę z WiiU. Casuale jedno, że nie ogarną, że to nowa konsola, a drugie, że nie będą czuli potrzeby zmiany jak konsola nie zaoferuje im nowych rozwiązań względem Switcha.

• This 1
Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zakładam, że czekają aż będą mieli jakieś dwa system sellery gotowe na premierę.

Oni inwestorom obiecali ze bedzie prezentacja do konca roku fiskalnego wiec raczej nie chodzi o gierki. 

Opublikowano
2 minuty temu, SnoD napisał(a):

Czuję w kościach powtórkę z WiiU. Casuale jedno, że nie ogarną, że to nowa konsola, a drugie, że nie będą czuli potrzeby zmiany jak konsola nie zaoferuje im nowych rozwiązań względem Switcha.

Jeśli nazywać się będzie Switch 2 to już będzie z górki - no, ale sprzedaż na poziomie 75-80mln to pewnie max.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, easye napisał(a):

Nie wiem największe zmiany to w końcu działające gry na poziomie, w innych tematach ludzie kupują tą samą konsole 3 razy na generacje by mieć 45 fpsow zamiast 30.

Historia konsol Nintendo z ostatnich 20 lat pokazuje raczej, że ich konsole sprzedają bardziej gimmicki niż same gry. Hitem były Wii czy Switch, a nie Gamecube czy WiiU, które były po prostu mocniejszymi wersjami poprzednich konsol.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jeśli nazywać się będzie Switch 2 to już będzie z górki - no, ale sprzedaż na poziomie 75-80mln to pewnie max.

Czyli 8x tyle co wszystkie inne handheldy na rynku razem wzięte? :notbad:

Opublikowano
12 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dokłądnie jak dadzą Switch 2 to nawet plejstajszonowce zrozumieją. Ale jak dadzą Series New Uuu LSD to średnio.

No ja jednak wolałbym gimmick od nich. Wiem, że czasem nie wypalały, ale i tak.

Ciekawe czy w 2tys to się zamknie. No i szkoda, że yaczes się wypisał, bo może też by miał jakieś proroctwo/przeciek. I gdzie to w ogóle w Polszy zamawiać :D

Plus ciekawe za ile opyli się słicza1

Opublikowano
3 minuty temu, Basior napisał(a):

Dokłądnie jak dadzą Switch 2 to nawet plejstajszonowce zrozumieją. Ale jak dadzą Series New Uuu LSD to średnio.

No ja jednak wolałbym gimmick od nich. Wiem, że czasem nie wypalały, ale i tak.

Ciekawe czy w 2tys to się zamknie. No i szkoda, że yaczes się wypisał, bo może też by miał jakieś proroctwo/przeciek. I gdzie to w ogóle w Polszy zamawiać :D

Plus ciekawe za ile opyli się słicza1

2 tys :pawel:

2499zl cena na start :problem: