Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Czyli 8x tyle co wszystkie inne handheldy na rynku razem wzięte? :notbad:

Tylko, że to stacjonarka + handheld. Wii + 3DS sprzedali chyba 250 mln, teraz Switch 150 mln, jak dalej zejdą ze S2 poniżej 100 mln, to raczej nie będą zadowoleni i dochody nie będą te same.

6 minut temu, Basior napisał(a):

Dokłądnie jak dadzą Switch 2 to nawet plejstajszonowce zrozumieją. Ale jak dadzą Series New Uuu LSD to średnio.

No ja jednak wolałbym gimmick od nich. Wiem, że czasem nie wypalały, ale i tak.

Ciekawe czy w 2tys to się zamknie. No i szkoda, że yaczes się wypisał, bo może też by miał jakieś proroctwo/przeciek. I gdzie to w ogóle w Polszy zamawiać :D

Plus ciekawe za ile opyli się słicza1

700 zł?

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, SnoD napisał(a):

Tylko, że to stacjonarka + handheld. Wii + 3DS sprzedali chyba 250 mln, teraz Switch 150 mln, jak dalej zejdą ze S2 poniżej 100 mln, to raczej nie będą zadowoleni i dochody nie będą te same.

700 zł?

PS2 + PS3 sprzedało 250 mln, PS4 120 mln a PS5 już tylko 65 mln

Wniosek? Sonka potrzebuje potężnych gimmicków (jak odczepiany napęd). Czy im to pomoże? Oby

Edytowane przez GearsUp
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, SnoD napisał(a):

Ty jesteś takim odklejeńcem, że serio nie rozumiesz, że Nintendo kiedyś sprzedawało równolegle handhelda i stacjonarkę, a teraz postawiło wszystko na jedną kartę?

Tak samo jak PS2 i PS3, również sprzedawały się równolegle.

Teraz postawili wszystko na jedną kartę - doczepiany napęd.

Edytowane przez GearsUp
  • Haha 1
  • beka z typa 2
Opublikowano

XDDD nie girs, nie sprzedawaly sie, porownac mozesz do komba Vita + PS3 a nie tego co napisales. To ze przy premierze nowej generacji stara nie jest zabijana day 1 to norma, ale to nie dziala tak jak myslisz. S1 tez nie zdechnie w dzien premiery S2 a chyba jasne ze to nie bedzie traktowane tak jakby mieli dwie linie produktow ktore trzeba utrzymywac tak samo przez lata nowymi grami. 

Opublikowano

Nie no, Gira jest upośledzony po prostu. Znam ludzi którzy mają 6 switchów i 100 gierek w pudełkach ale nie są zaślepieni. To jest trolling albo autentyczna choroba. Bez znaczenia, rozmowa nie ma kompletnie sensu.

Opublikowano

Wii zadebiutowała w 2006 a 3DS w 2011.

2006 a 2011 to dwie różne generacje. Kto tu jest upośledzony?

6 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

To ze przy premierze nowej generacji stara nie jest zabijana day 1 to norma

Dokładnie, czyli zestawienie PS2 z PS3 jak najbardziej na miejscu.

Opublikowano

No dobra, ale serio co było większym sukcesem to raczej Console Wars jest a nie tutaj.

Dla mnie 2,5tys to sporo (i tak wezmę pewnie), ale 2tys imo rozsądne. Oczywiście zależy co tam jest, ale na podstawie przecieków.

Inna sprawa która mnie ciekawi - co ze storegem? Znowu karty SD? SSD chyba nie cholery prawda? Plus czy i jak będzie wsparcie tego, że coś na S2 będzie lepiej działać - czy devi coś ogarną czy nie ma co liczyć. Niny osobna kwestia - płatne?

Opublikowano
3 minuty temu, Basior napisał(a):

Inna sprawa która mnie ciekawi - co ze storegem? Znowu karty SD? SSD chyba nie cholery prawda? Plus czy i jak będzie wsparcie tego, że coś na S2 będzie lepiej działać - czy devi coś ogarną czy nie ma co liczyć. Niny osobna kwestia - płatne?

Najważniejsza kwestia to stopień zaszyfrowania cartów no i ich objętość.

Opublikowano
4 minuty temu, Basior napisał(a):

No dobra, ale serio co było większym sukcesem to raczej Console Wars jest a nie tutaj.

Dla mnie 2,5tys to sporo (i tak wezmę pewnie), ale 2tys imo rozsądne. Oczywiście zależy co tam jest, ale na podstawie przecieków.

Storage tez mnieciekawi. SSD to mus jak chodzi o wewnetrzna + jak MS faktycznie bedzie dowozil CoD'a to lepiej zeby tam bylo wiecej niz takie 256GB. W ogole taki Hitman 2 na SD zajal mi 150GB ze wszystkimi dodatkami :(. BG3 tez prawie tyle RDR2 wiadomo itd. Nawet takie starocie potrafia zajmowac potezne ilosci miejsca wiec mam nadzieje ze Nintendo to widzi.

• This 1
Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

Storage tez mnieciekawi. SSD to mus jak chodzi o wewnetrzna + jak MS faktycznie bedzie dowozil CoD'a to lepiej zeby tam bylo wiecej niz takie 256GB. W ogole taki Hitman 2 na SD zajal mi 150GB ze wszystkimi dodatkami :(. BG3 tez prawie tyle RDR2 wiadomo itd. Nawet takie starocie potrafia zajmowac potezne ilosci miejsca wiec mam nadzieje ze Nintendo to widzi.

No ja mam tonę indyków, on też czasem ważą, prędkość ładowania też wkurza

2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Niech najpierw coś pokażą to będzie można omawiać, teraz to zwykle pierdolenie. 

Eee, nie? Masz przecieki, masz jakieś braki, masz oczekwiania, jest delikatna podjarka. Pierdole'nie to gadanie, że jak się PS2 i PS3 sprzedawało naraz to sonka lepsza, a nie bo wiuuuu się sprzedwało z Amiibo to w sumie takie Amiibo to jak kąsola. To jest pier'dolenie

Opublikowano
1 minutę temu, Basior napisał(a):

a nie bo wiuuuu się sprzedwało z Amiibo to w sumie takie Amiibo to jak kąsola. To jest pier'dolenie

Dokładnie. Na takie pierdolenie tylko subtelny trolling jest jedyną stosowną odpowiedzią ale osoby z upośledzeniem takie jak @SnoD odbierają to jako zaproszenie do rozmowy

Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi do głowy dlaczego tak zwlekają z zapowiedzią i pozwalają na przecieki to właśnie zbierają informacje, żeby zbudować strategię cenową. Ze switchem dobrze się wstrzelili z ceną, ale teraz jest już konkurencja i rynek wygląda zupełnie inaczej.

Myślę, że 2k to minimum (mało prawdopodobne), bardziej realistyczne jest 2400-2600 uwzględniając choćby inflację, no i gierki będą droższe. 

Opublikowano
11 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Tutaj to chyba nie można tak porównywać wagi gier między sd a s2. Na tym drugim nie będzie 4k, możliwości zmieniania na ultra tekstury więc od razu zejdzie waga. Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak wyskoczą z 256gb to będzie śmiech na sali.

• Plusik 1
Opublikowano
3 minuty temu, XM. napisał(a):

Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak wyskoczą z 256gb to będzie śmiech na sali.

Przeczytaj pierwszy post w tym temacie. Ilość miejsca na dysku już znamy.

Opublikowano
8 minut temu, Sebas napisał(a):

Jedyne co mi przychodzi do głowy dlaczego tak zwlekają z zapowiedzią i pozwalają na przecieki

Rockstar giga chad po przecieku na chłodno puścił trailer wcześniej czytaj JAJA ZE STALI, a kitajce obsrane nie wiedzą co się dzieje, paraliż

gif.gif.b1d7f7e5f7e34f60c87ac7b3d0dfcf75.gif