Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież S1 też się jeszcze będzie sprzedawał cały czas i wywali spoooro liczb. A to czy S2 będzie za 10lat lepiej sprzedażowo zależy tak, że od tego kiedy bedzie S3 czy co to tam wysmażą Japońce. Ogólnie na tym etapie to wcale-nie-miękkie cw, a nie realne gdybanie.

Ciekawsze jest jaką mają politykę sprzedażową - czy ucinamy nowe poksy i mario, karty na S1? Czy będzie po prostu łądniej na S2? Jak z tym, że hoho na S2 lepiej bydzie wyglądać. Jak zrekomepnsują LCD, czy mamy SSD super nowa technologia i wam przypieszy loading etc

To jest ciekawe, bo to że ENTUZJAŚCI kupią to ja się dziwię. Nie wiem co by mieli odwalić, żeby nie wziął. Ba ja nawet PS5PRO wziąłem :D Ale jednak - jak zachęcą te 150 mlnów albo ich część, jak nie w tym roku, bo najpierw wezmą ENTUZJAŚCI, to jak będzie później? Co mysz wertykalna? VR w standardzie? AI-sra-ai?

Opublikowano

Botw i Totk bankowo remaster 4h/30fps lub 1080p/60fps w zbiorczym bundlu za 359pln w okolicach premiery S2 lub nawet jako jedne z tytułów startowych 

Opublikowano
Teraz, Homelander napisał(a):

Tylko ilu jest tych entuzjastów to pokazała sprzedaż WiiU

Może, ale pamiętaj, że dla niektórych Niny to głównie przenośność i handeld, więc akurat tym bym tego nie mierzył. 

Będzie comming out - moja pierwsza stacjonarka (i jedyna jeśli nie liczyć słicza) od Niny to WiiU xd

3 minuty temu, Daffy napisał(a):

Botw i Totk bankowo remaster 4h/30fps lub 1080p/60fps w zbiorczym bundlu za 359pln w okolicach premiery S2 lub nawet jako jedne z tytułów startowych 

A totka bym wziął akurat

Opublikowano (edytowane)

Fajnie sie czyta ten temat, ciekawe, opinia analityków której frakcji sie lepiej zestarzeje. Ja swojego S2 zamawiam jak tylko pojawi sie preorder i dla mnie mogli by wydawac na zmianę Fire Emblem i Xenoblade, reszta bedzie fajnym dodatkiem. Jesli o mnie chodzi to nawet dobrze by było gdyby S2 okazał sie (umiarkowaną) porażką bo wtedy Nintendo zaczyna sie starać i eksperymentować, wprowadza czy to jakieś gimmicki przy kolejnej konsoli, czy nowe IP. Jak jesteś na topie to podejmujesz bezpieczne decyzje, zero ryzyka, co ostatecznie prowadzi do nijakosci.

Ktoś tu wczesniej poruszył temat najlepszego roku Switcha. Najlepiej wspominam 2019, FE 3 domy, Astral Chain, Mario Maker 2, Zelda LA, niezle Poksy SS, Tetris 99 (w ogole pomysl z tymi 99 to mega sztos i Tetris i szczególnie F Zero wciągnęły mnie na kilkadziesiąt godzin), Dragon Quest XI S DE + swietne Directy. Potem 2017, 2022, 2021, 2023, generalnie lepiej wypadały nieparzyste lata, wiec licze 2025 nie zawiedzie.

Edytowane przez voi tekku
Opublikowano

Mnie bawi że niby pół świata zdaniem ppe ma już switcha2 w dłoniach, fot i zdjęć coraz więcej a jakoś chyba nikt do teraz go nie załączył by raz na zawsze rozwiać temat czy czarny będzie czarny czy mleczny oraz nie sprawdził jaki czytnik kartów ma konsolka i czy zmieści tam gierkę z switcha1

Opublikowano (edytowane)

Witam, jeb.. Switcha2, 16 stycznia wychodzi najlepszy platformer 2D jaki kiedykolwiek powstał, jaranko :)

Ale jak już pokażą to lecę do sklepu złożyć preorder, day1!

Edytowane przez zdrowywariat
  • Lubię! 2
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Witam, jeb.. Switcha2, 16 stycznia wychodzi najlepszy platformer 2D jaki kiedykolwiek powstał, jaranko :)

Ale jak już pokażą to lecę do sklepu złożyć preorder, day1!

Witam, czy chodzi o nietoperza zaklętego w lodowej bryle? Gierka dzisiaj zamówiona, S2 jeszcze nie wyszedł a Ninny już sypie bangerami 

Opublikowano
6 minut temu, GearsUp napisał(a):

Witam, czy chodzi o nietoperza zaklętego w lodowej bryle? Gierka dzisiaj zamówiona, S2 jeszcze nie wyszedł a Ninny już sypie bangerami 

Tak, chodzi o ten sztos, będzie przechodzony na 100% po raz 4 (to jedna z nielicznych gier, do której regularnie wracam i będę wracał, obok TLOU, RE1, czy NG), aktualnie ogrywam Luigiego 2, a jeszcze tyle zaległości, w tym nowa Zelda, więc mi na razie wisi i powiewa Switch 2, ale jak już go pokażą - czekał nie będę, będę się bawił od dnia premiery tak jak Switchem i BOTW :)

Opublikowano
4 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Był Monster Hunter i Shin Megami 5 ale to były czasowe exy. Na tamten moment (2021) w te gry można było zagrać jedynie na Switchu.

Czytalem to w pracy ale chciałbym się odnieść. Generalnie moim zdaniem to że w coś nie można zagrać nigdzie indziej, nie czyni samej gry lepszej ani o trochę ;)

To tak ogólnie mówię, nie tylko w przypadku N

Opublikowano

Co do sprzedaży Switcha 2 obstawiam, że będzie tak jak z DS/3DSem, na pewno o połowę mniejsza od Switcha 1, ale jest szansa, że przekroczą magiczną barierę stu baniek, tylko muszą się mocno postarać z grami :)

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Czytalem to w pracy ale chciałbym się odnieść. Generalnie moim zdaniem to że w coś nie można zagrać nigdzie indziej, nie czyni samej gry lepszej ani o trochę ;)

To tak ogólnie mówię, nie tylko w przypadku N

To jasne ale tamten grafik uwzględniał same gry ekskluzywne no i rozmawialiśmy o samym Nintendo. Zamiast tego Pokemon Snapa można było dodać Monsterka albo SMT5

Opublikowano
2 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Co do sprzedaży Switcha 2 obstawiam, że będzie tak jak z DS/3DSem, na pewno o połowę mniejsza od Switcha 1, ale jest szansa, że przekroczą magiczną barierę stu baniek, tylko muszą się mocno postarać z grami :)

Stówa będzie wielkim sukcesem skoro w listopadzie minie 5 lat od wyjścia PS5 a opchnęli "jedynie" 65 baniek

Opublikowano
51 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Przecież to nie tropical freeze wychodzi

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, drozdu7 napisał(a):

2000 zł to byłaby miła cena. Tylko żeby gier nie zrobili po 399zl

Wg mnie duze gierki od N będą już miały cenę 359pln, jedynie mniejsze pozycje zostaną z obecną