Badus 288 Opublikowano poniedziałek o 17:16 Opublikowano poniedziałek o 17:16 55 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Podobno 25 gier na start, więc maja 25 okazji aby dostarczyć Metroida 2D. Remake Samus Returns z 3DSa Cytuj
Pupcio 18 913 Opublikowano poniedziałek o 17:19 Opublikowano poniedziałek o 17:19 10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a): Może i Mario Kart 9 będzie miało mniej zawartości niż MK8D aby móc sprzedawać DLC z torami, ale przynajmniej gry będą droższe na start. Akurat im mniej mario karta tym lepiej 1 1 Cytuj
iluck85 2 995 Opublikowano poniedziałek o 17:27 Opublikowano poniedziałek o 17:27 Z fantazji to- na 30 lecie remake Mario64. W 2026 akurat. Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano poniedziałek o 17:36 Autor Opublikowano poniedziałek o 17:36 Ja bym chciał dojebane remaki starszych Zeld i składankę starszych 2D Metroidów na jednym carcie (Super, Fusion i Zero Mission). Cytuj
iluck85 2 995 Opublikowano poniedziałek o 17:40 Opublikowano poniedziałek o 17:40 2 minuty temu, GearsUp napisał(a): Ja bym chciał dojebane remaki starszych Zeld i składankę starszych 2D Metroidów na jednym carcie (Super, Fusion i Zero Mission). Oot i MM z 3ds i oprawę zrobić na dużą konsole. Zostaje TP i WW który się obroni w tej oprawie i w sumie główne duze Zeldy na jednej konsoli. Cytuj
drozdu7 2 930 Opublikowano poniedziałek o 18:06 Opublikowano poniedziałek o 18:06 Ktoś tu ma wątpliwości że nie zobaczymy WW, TP i Okaryny odświeżonej w cyklu życia Switcha 2 ? Stawiam też Link Between Worlds i Samus Returns z portami. Cytuj
iluck85 2 995 Opublikowano poniedziałek o 18:18 Opublikowano poniedziałek o 18:18 https://gonintendo.com/contents/44454-rumor-multiple-sources-claim-switch-2-reveal-set-for-jan-16th-2025?fbclid=IwY2xjawHyOEpleHRuA2FlbQIxMQABHfyyOFv2QrmQ0htXpwEHGtBK6Jfq3SneW9xP0kcUzkmyIUZLAsZcDr5fbA_aem_ltbDHdat1OO8fkfJzOD8JQ Cytuj
SnoD 2 368 Opublikowano poniedziałek o 18:18 Opublikowano poniedziałek o 18:18 (edytowane) To trochę smutne, że ludzie sami piszą, że na start nowej konsoli chcą remaki starych gier. Tak ich Nintendo wytresowało :p Edytowane poniedziałek o 18:19 przez SnoD 5 1 Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano poniedziałek o 18:29 Autor Opublikowano poniedziałek o 18:29 5 minut temu, SnoD napisał(a): To trochę smutne, że ludzie sami piszą, że na start nowej konsoli chcą remaki starych gier. Tak ich Nintendo wytresowało :p Smutny to jest twój żywot, nikt nie napisał że chce remaki na premierę tylko za życia Switcha 2. @iluck85 napisał o Mario 64 w 2026 Wiadomo, że nowe gry są najlepsze ale nikt tu nie będzie wymyślał jakie one mogą być bo tego nikt nie wie. 1 Cytuj
Daddy 4 260 Opublikowano poniedziałek o 18:43 Opublikowano poniedziałek o 18:43 4 minuty temu, SnoD napisał(a): To trochę smutne, że ludzie sami piszą, że na start nowej konsoli chcą remaki starych gier. Tak ich Nintendo wytresowało :p Remaki xd ludzie na necie piszą że im wystarczy 60fps w TOTK i wyższa rozdzielczość w innych grach Dla mnie pełnoprawny Mario w 3D, F-zero, inwestycje w nowe IP, szkoda że MP4 to gra robiona pod Switcha a nie nową generację. Cytuj
pawelgr5 1 568 Opublikowano poniedziałek o 18:59 Opublikowano poniedziałek o 18:59 Ja mam nadzieję, że chociaż klasycznego DS'a dorzucą do NSO. Przydałoby się, żeby F-Zero wpadło na pełnej albo w końcu nowe DK w 3D (jakieś jaja tam podobno są z licencjami wersji z N64). O gry od samego Nintendo możemy być spokojni chociaż te łatwe porty dosyć mocno wyczerpali. Czego by z 3DS/NGC/Wii nie przerzucali to nie specjalnie będę skłonny wydać hajs jeżeli ledwo co podciągną rozdzielczośc i fps. Cytuj
Ukukuki 7 291 Opublikowano poniedziałek o 19:02 Opublikowano poniedziałek o 19:02 Godzinę temu, GearsUp napisał(a): i składankę starszych 2D Metroidów na jednym carcie (Super, Fusion i Zero Mission). Zapomnij, Nintendo nie wyda już staroci na kartridżach tylko będzie je trzymać za paywallem w postaci abonamentu. 1 Cytuj
Ukukuki 7 291 Opublikowano poniedziałek o 19:10 Opublikowano poniedziałek o 19:10 2 godziny temu, ogqozo napisał(a): To nie jest to samo, bo tych danych w grze normalnie nie ma. Nikt ich nie tworzy ani nie trafiają w żadnej formie nigdzie. AI je dorabia na bieżąco automatycznie. Nie ma to nic wspólnego z kompresją i dekompresją. Masz mniej pikseli w silniku cały czas, a sprzęt "dorysowuje" na ekran, co mu się wydaje, że jest pomiędzy nimi. Pytanie co najwyżej, jak dobrze to robi. Ale w grze tego nie ma. Efekty, tekstury, wszystko co jest na ekranie jest tym traktowane. Generalnie jest to coś jak DLSS, uogólniając, który jest od lat znany, każdy może sobie zobaczyć jak to działa przy braku danych w grze, obniżyć ustawienia, rozdziałkę i sam upscaling. Efekty nawet przy ustawieniu rozdziałki typu 640x480 bywają podejrzanie dobre. Ludzie często wolą jak to wygląda z niższymi ustawieniami gry + DLSS niż z wyższymi ustawieniami bez. Wiele osób uważa też, że warto kupić Nvidia Shield tylko do AI upscalingu filmów i seriali na Netfliksie itp. Tyle że nikt nie musiał kręcić wielu wersji tego filmu w różnych rozdzielczościach i zamieszczać wszystkie na Netfliksie - nakręcili w niższej i streamujesz mniej danych, urządzenie ci dorabia piksele offline u ciebie. (BTW, patent Nintendo również wspomina o streamingu, więc przynajmniej biorą pod uwagę ewentualność próbowania dalej z graniem z chmury). Opinie, ile to daje, są mieszane, nie każdy się tym tak jara. Sporo osób się jara. Łatwiej zauważyć różnicę w starym albo tanim (nadal sporo anime itd.) materiale, który ma dużo niższą rozdzielczość. Ale w filmie w 1080 na dużym ekranie będzie wiele dorysowanych detali. Piszesz o NVIDIA Neural Texture Compression i RTX Neural Texture Compression które chyba są składową Nividia RTX Kit. jednak to są moje przypuszczenia. Oni nad tym dalej pracują a małym wynikiem tego będzie RTX 5xxx które mają oszczędzić zaledwie 400MB przy włączonym DLSS4. NVIDIA RTX Kit zawiera też RTX Mega geometry które na mnie robi największe wrażenie. Jednak żadna z tych technologii nie będzie dostępna na Switchu 2, bądźmy poważni względem oczekiwań Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano poniedziałek o 19:23 Autor Opublikowano poniedziałek o 19:23 (edytowane) A propo remake'ów to myślę, że już najwyższa pora obudzić się. Skoro na tym forum rok wcześniej remake prawie wygrał GOTY (2 miejsce) a w tym roku kolejny remake na pewno wygra GOTY to trzeba być odklejonym żeby właśnie na tym forum mieć o to jakieś dojebki. Edytowane poniedziałek o 19:24 przez GearsUp Cytuj
zdrowywariat 419 Opublikowano poniedziałek o 19:26 Opublikowano poniedziałek o 19:26 Nie mam nic przeciwko remakom, dobrze uzupełniają nowości i gry indie. MP super wyszedł, że nie wspomnę o paru perełkach na PS5. Czekam na WW jeszcze Cytuj
Paolo de Vesir 9 349 Opublikowano poniedziałek o 19:31 Opublikowano poniedziałek o 19:31 Remake'i w typie REmake2 czy SilentHill2, ale te którym bliżej do remasterów straciły na atrakcyjności kiedy każda gra wychodzi na PC-ta. Dzisiaj sam bym zapłacił za lekko usprawnione wersje hitów z Gacka, bo szkoda po prostu tych gier. Cytuj
zdrowywariat 419 Opublikowano poniedziałek o 19:35 Opublikowano poniedziałek o 19:35 Mam na myśli remaki z prawdziwego zdarzenia, ale i konkretne “remastery”: trylogia CB i MP Cytuj
Daffy 10 708 Opublikowano poniedziałek o 19:54 Opublikowano poniedziałek o 19:54 Obstawiam bankowo że będzie opcja kupna samej konsoli bez docka i to właśnie ta opcja kosztuje poniżej 2k Tak tutaj często porównywany steam deck, niech będzie nie w wersji odnawianej, w zależności od wersji 1800-2500 i za każdym razem bez docka za którego Valve liczy sobie 400pln Jakoś mi się nie chce wierzyć że w cenie 1600-1800 dorzucą docka z hdmi2.1, ethernet 1gbit, 4x usb3 Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano poniedziałek o 20:00 Autor Opublikowano poniedziałek o 20:00 (edytowane) 20 minut temu, Daffy napisał(a): Obstawiam bankowo że będzie opcja kupna samej konsoli bez docka i to właśnie ta opcja kosztuje poniżej 2k Tak tutaj często porównywany steam deck, niech będzie nie w wersji odnawianej, w zależności od wersji 1800-2500 i za każdym razem bez docka za którego Valve liczy sobie 400pln Jakoś mi się nie chce wierzyć że w cenie 1600-1800 dorzucą docka z hdmi2.1, ethernet 1gbit, 4x usb3 Ten leak już zdementowany Konsola będzie bardzo droga także Paolo nie będzie narzekał na słabe części i nazywał ją Switchem Pro :p Edytowane poniedziałek o 20:16 przez GearsUp Cytuj
jimmy 1 432 Opublikowano poniedziałek o 20:35 Opublikowano poniedziałek o 20:35 Nie no jeśli poważnie na start będą multiplatformy na old genowych bebechach i Mario w gokarcie to na chuj mi to?? Cytuj
GearsUp 313 Opublikowano poniedziałek o 20:39 Autor Opublikowano poniedziałek o 20:39 Żebyś mógł nałożyć nakładkę z psią łapką na grzybka Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pupcio 18 913 Opublikowano poniedziałek o 20:40 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano poniedziałek o 20:40 Czy gość który jarał się ps5pro serio pyta po co mu nowa konsola?? Kabaret 13 Cytuj
zdrowywariat 419 Opublikowano poniedziałek o 22:15 Opublikowano poniedziałek o 22:15 1 godzinę temu, jimmy napisał(a): Nie no jeśli poważnie na start będą multiplatformy na old genowych bebechach i Mario w gokarcie to na chuj mi to?? Lubię ten rytuał otwierania pudełka i zapach nowej konsoli day1 :). Zjadłem kiedyś nawet w dobrej restauracji za 600e Cytuj
NemoKOF 704 Opublikowano wtorek o 07:51 Opublikowano wtorek o 07:51 A dzieci w afryce głodują :-/ Mam nadzieję, że było niesmaczne Cytuj
jimmy 1 432 Opublikowano wtorek o 08:45 Opublikowano wtorek o 08:45 Mógł za to powąchać dwa nowe Switche 2, a wolał się nażreć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi