Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Symeon_88 napisał(a):

Gdzie wy macie te oledy na olx za 7 stów? Ja przeglądam i raczej nic poniżej 1k.

za 1000 to mozesz z aliexpress brac nowke. Legitne, bo oni to skupuja w JP, gdzie przez szorujacego po dnie yena wszystko jest smiesznie tanie(jak bylem we wrzesniu 2024 to oledy byly nowe w sklepie za circa 930zl na tamten moment)

Opublikowano
Godzinę temu, zdrowywariat napisał(a):

A mnie się zapowiedź Switcha 2 podobała, skromnie, minimalistycznie, bez zbędnego pier…, tak to się robi!

Nie pokazali mięsa, czyli gier. Nikogo nie zaskakuje że Switch jest Switchem.

• This 2
Opublikowano
17 godzin temu, Paolo1986 napisał(a):

Podpowiedzcie koledzy komuś, kto nie miał do tej pory Switcha: czekać na premierę NS2, czy kupić obecny model? Mam na oku wersję OLED. To miałby być prezent dla młodego.

A Ty będziesz grał też? Z tego co kojarzę z forum to lubisz open worldy więc bierzcie teraz i też skorzystasz grając w Zeldę BOTW. 

Opublikowano

Oni tak naprawde niewiele pokazali jak chodzi o samego Switcha, jest wygląda i ta niby myszka ale jak juz chcieli sam sprzęt pokazac to pasowało coś wiecej na jego temat. Więc prezentacja całkowicie niepotrzebna. Mogli juz po prostu jebnąć tweeta ze elo jest direct w kwietniu i zapraszamy.

Opublikowano

Tak się buduje hype, na pokazaniu ale nie pokazaniu. Za dużo Cernego też nie dobrze, gdyby miało być takie samo pierdololo jak z PS5 Pro i przykładowymi planszami, że w Zeldzie BOTW w oddali widać 2 krzaczki więcej to zaraz powstałoby mnóstwo memicznych obrazków bo mamy takie czasy, że trzeba obśmiewać dosłownie wszystko.

• Plusik 3
  • Minusik 1
Opublikowano

Przecież wiadomo że puścili ta zapowiedź bo nie dało się tego dłużej przytrzymać. Coraz więcej rzeczy wypływało z różnych stron.

Gdyby nie te leaki to zapowiedź by była pewnie w kwietniu 

• Plusik 2
Opublikowano

No dobra to może co chcecie zobaczyć, a czego nie na tym Nintendo Direct ?

U mnie top 3 czego chcę i czego nie wygląda tak:

Chcę:

1. Nowe Mario 3D

2. Mario Kart z datą premiery jako tytuł startowy

3. Deklaracji, że przynajmniej cześć gier od Nintendo to nie będą crossgeny

Nie chcę:

1. Nadmiernego skupienia na portach przez Nintendo. Rozumiem, że będą chcieli wydać Zeldy, ale jak dadzą Super Mario Odyssey i przez to nie będzie nowego Mario 3D w najbliższym czasie to się wpienię

2. Głupich pomysłów na sterowanie - mówi się o funkcjonalności myszki i spoko, ale żeby nie było jaj, że to co pokazali to np. sterowanie gokartami w Mario Kart jak resorakami..

3. Robienia open worldów ze wszystkiego - np. niech ten Mario Kart dalej ma zamknięte trasy

Sfera marzeń: Nowy tytuł Monolith Soft, ale to się pewnie nie wydarzy skoro zaraz wychodzi Chronicles X.

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

Tak się buduje hype, na pokazaniu ale nie pokazaniu.

I udało się zbudować? Pytam bo po tym pokazie nie czuje nic tak jakby nie było żadnego pokazu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof93 napisał(a):

I udało się zbudować? Pytam bo po tym pokazie nie czuje nic tak jakby nie było żadnego pokazu. 

Faaaajnie, ale chyba nie my jesteśmy głównym targetem? Pokaz na yt obejrzało w ch'uj ludzi. Chyba więcej jak ps5. Ci ludzie nie śledzą leaków i nie wiedzą wszystkiego przed jak my xd. Serio bądźcie poważni. Mieli wszystko naraz powiedzieć, dokładną specyfikację, cenę, gry? Serio chyba żartujecie. To każuale mają zobaczyć: "Ty słicz 2 bydzie i mario mkarty (co się sprzedały ponad 70 milionów sztuk, mało ważna gra) i słicz jest winkszy, pa ma mysze". Tyle.

Jasne była to dość surowa prezentacja, może za bardzo. Mogli jednak więcej gier niż kart pokazać. Zrobić historię do tego itd. Ale to nie rewolujca jak słicz i przekonanie wszystkich od nowa do Niny, a pokazanie - podobało się? będzie dwójka, większa lepsza

Serio jojczenie tego typu podchodzi pod CW

A czy ich ścieżka będzie ok? Nie wiem, zobaczymy co mają z gier i jak to zaprezentuja

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, funditto napisał(a):

No dobra to może co chcecie zobaczyć, a czego nie na tym Nintendo Direct ?

U mnie top 3 czego chcę i czego nie wygląda tak:

Chcę:

1. Nowe Mario 3D

2. Mario Kart z datą premiery jako tytuł startowy

3. Deklaracji, że przynajmniej cześć gier od Nintendo to nie będą crossgeny

Nie chcę:

1. Nadmiernego skupienia na portach przez Nintendo. Rozumiem, że będą chcieli wydać Zeldy, ale jak dadzą Super Mario Odyssey i przez to nie będzie nowego Mario 3D w najbliższym czasie to się wpienię

2. Głupich pomysłów na sterowanie - mówi się o funkcjonalności myszki i spoko, ale żeby nie było jaj, że to co pokazali to np. sterowanie gokartami w Mario Kart jak resorakami..

3. Robienia open worldów ze wszystkiego - np. niech ten Mario Kart dalej ma zamknięte trasy

Sfera marzeń: Nowy tytuł Monolith Soft, ale to się pewnie nie wydarzy skoro zaraz wychodzi Chronicles X.

Ja jestem spokojny. Pod koniec marca dłuuuga gra Xenoblade X + jaranko Directem, potem pewnie przed samą premierą Metroid 4 a dalej to już się jakoś potoczy. Ogram pewnie sporo portów od innych firm w trybie przenośnym, które mnie ominęły a po wyjściu na S2 będzie dodatkowa motywacja żeby w końcu do nich przysiąść.

Moje marzenie to co najmniej takie samo jebnięcie jak w 2017, nie jest to niemożliwe.

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano

Pokaz był słaby co tu się czarować, nie tak słaby jak ta beka z ps5pro no ale dowiedzieliśmy się z tego trailera tyle co z wycieku genki i że nowy mario kart wygląda jak stary :pawel: zero konkretów, równie dobrze mogło nie być tego trailera no ale chociaż wiemy że musimy czekać do kwietnia :/

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

udało, jaram się.

Wszyscy w branży mówią o pokazie, z 2 minut robią godzinne analizy. Nawet na małym forum 17 stron w temacie przybyło, ale nie, nikogo to nie rusza. 

• Plusik 1
Opublikowano

No kręcimy sobie bekę, bo to faktycznie trudno zakwalifikować do klasycznych prezentacji ;)

Ale każdy gdzieś podskórnie czuje jakąś ekscytację bo wie że te gamonie mogą dostarczyć mocarne gry

Opublikowano

ZOBACZ! 45 rzeczy, które przeoczyłeś na pierwszym pokazie Nintendo Switch 2! <link, link, zoba, wejdz, link, uuu>

No nie wiem czy miarą sukcesu jest zainteresowanie branży i śmietników z YT, którzy z każdego newsa na jedno zdanie zrobią 10 filmów więc taki pokaz konsoli to pożywka na miesiące. 

Opublikowano

O jakości tej prezentacji najlepiej mówi fakt, że nie analizujemy gier a jedynie to czy ten ściek który nazywamy dziennikarstwem growym w sieci rozmawia czy może jednak XYZ będzie czy nie będzie na Switcha. :sweat: Nie było gier, pokaz możemy uznać za chujowy, wszystko inne to racjonalizacja - można się rozejść.

• beka z typa 1
  • Minusik 2
Opublikowano

Ja na równi z pokazem nowych gier czekam na pełne informacje związane z samym HW oraz aplikacjami czy dodatkowymi funkcjami (jak np tym razem dobre a nie CHUJOWE zliczanie czasu gry). Dlatego o ile pasuje żeby mocno pokazali gameplaye z tytułów startowych tak chciałbym żeby równie dużo czasu poświęcili na zaprezentowanie wszystkich innych funkcji konsoli.

Opublikowano

Może masz rację, niepotrzebnie walczę z wiatrakami. Prawda jest taka, że obozy już są tak zacementowane, że stawiam dolary przeciw orzechom, że gdyby pokazali Switcha 2 w formie teasera tekstowego z renderem konsoli to nikomu by to nie przeszkadzało. Ba, niektóre asy są na etapie racjonalizacji, że i Switch1 mógłby spokojnie służyć nam przez następne lata, bo nie ma z nim żadnych problemów.

Jak to mówią, jest dobrze, dobrze chłopaki robią skleconym na kolanie pokazem wymuszonym przez akcjonariuszy. Pokazem konsoli do gier bez pokazywania gier.

Opublikowano
29 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jak to mówią, jest dobrze, dobrze chłopaki robią skleconym na kolanie pokazem wymuszonym przez akcjonariuszy. Pokazem konsoli do gier bez pokazywania gier

No powiedzieli że gry pokażą w kwietniu, o chuy Ci chodzi? Będziesz kiedyś manago w PlayStation/Xboxie czy czymś tam (czego Ci życzę) to se zrobisz po swojemu.