Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Switch 2 będzie pięknym sprzętem. 

Konsolą do gier, taką prawdziwą.

Steam decka mam od premiery i muszę to napisać. Steam deck jak i inne handheld PC to JEBANA SRAKA.

- Niby gry są deck verified a w praktyce większość z nich nie działa albo działa tak że nikt normalny nie grałby w takim stanie

- bateria to żart, w normalnych grach z poprzedniej generacji czas to 40 minut do nawet godziny

- podłączenie do monitora/ telewizora jest problematyczne, wymaga dodatkowych akcesoriów, a po podłączeniu najczęściej rozdzielczość się rozjeżdża i trzeba siedzieć w opcjach 

- ciężka cegła bez stylu, gorąca cegła

- protony zabierają masę miejsca na dysku bo do każdej gry potrzeba innego  

Dlatego jest to sprzęt dla pasjonatów tak ale nie dla graczy.

Nintendo za to będzie po raz kolejny prawdziwą konsolą na której kupiona przez nas gra będzie działać.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • Haha 1
  • Minusik 3
Opublikowano
17 godzin temu, hudiny napisał(a):

Ja kupiłem podstawowe ps5 i mam wyrzuty sumienia ;) Tak się przyzwyczaiłem do gry na ns, że ps5 od pół roku nie włączyłem. Nadrabiam te wspaniałości, które wyszły na switch. Poza tym wróciłem do jrpgow i przepadłem. 

Nie chce się przypierdalać do Ciebie, czy coś, ale akurat lineup jRPGów na Switchu jest w ostatnich latach wyjątkowo miałki i pierwszy raz w historii bardzo wiele ich po prostu ominęło platformy Nintendo, a w zeszłym roku to już prawdziwy rekord: Persona 3 Reload, Metaphor, Final Fantasy Rebirth, Yakuza Infinite Wealth itd. itp.

10 minut temu, devilbot napisał(a):

Switch 2 będzie pięknym sprzętem. 

Konsolą do gier, taką prawdziwą.

Steam decka mam od premiery i muszę to napisać. Steam deck jak i inne handheld PC to JEBANA SRAKA.

- Niby gry są deck verified a w praktyce większość z nich nie działa albo działa tak że nikt normalny nie grałby w takim stanie

- bateria to żart, w normalnych grach z poprzedniej generacji czas to 40 minut do nawet godziny

- podłączenie do monitora/ telewizora jest problematyczne, wymaga dodatkowych akcesoriów, a po podłączeniu najczęściej rozdzielczość się rozjeżdża i trzeba siedzieć w opcjach 

- ciężka cegła bez stylu, gorąca cegła

- protony zabierają masę miejsca na dysku bo do każdej gry potrzeba innego  

Dlatego jest to sprzęt dla pasjonatów tak ale nie dla graczy.

Nintendo za to będzie po raz kolejny prawdziwą konsolą na której kupiona przez nas gra będzie działać.

Czekaj czekaj, bo nie chce, żeby mniej doświadczeni forumowicze nie zrozumieli, że to trolling, podasz jakieś przykłady gier verified, które nie działają? Bo ograłem ich wiele i znam jedną (w której nie odpaliła się jedna cutscenka) :D. 

Opublikowano

To porównywanie decka do switcha w tym temacie jest nietaktowne.

Aha i przypominam, że istnieją ludzie którzy grają na czymś takim a piszą brzydko o stylistycznej perfekcji jaką jest s2:

20250109_133450.jpg.1f29fb0acc11b5dc5d837cc0aa34a87f.thumb.jpg.f6439651c171db2b230a0611650c44c3.jpg

• Lubię! 1
  • Haha 2
  • beka z typa 1
Opublikowano
19 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Persona 3 Reload, Metaphor,

Krychu a wiesz, że ATLUS boży to się narodził na NESie i to Nintendo jest kolebką tej firmy? Nadrobiłeś już te klasyczki?

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Krychu a wiesz, że ATLUS boży to się narodził na NESie i to Nintendo jest kolebką tej firmy? Nadrobiłeś już te klasyczki?

A no to teraz gramy w gry z 1887 roku :D? 

Opublikowano
21 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Persona 3 Reload, Metaphor, Final Fantasy Rebirth, Yakuza Infinite Wealth itd. itp.

Wymieniłeś 4 gry z pośród setki jrpgów na tej konsoli. Spoko. 

Opublikowano
5 minut temu, devilbot napisał(a):

To porównywanie decka do switcha w tym temacie jest nietaktowne.

Aha i przypominam, że istnieją ludzie którzy grają na czymś takim a piszą brzydko o stylistycznej perfekcji jaką jest s2:

20250109_133450.jpg.1f29fb0acc11b5dc5d837cc0aa34a87f.thumb.jpg.f6439651c171db2b230a0611650c44c3.jpg

Wskaż miejsce, gdzie tak napisałem klaunie :-)

Opublikowano
Teraz, hudiny napisał(a):

Wymieniłeś 4 gry z pośród setki jrpgów na tej konsoli. Spoko. 

4 prawdopodobnie najlepsze gry z tego gatunku w roku 2024, oczywiście do ogrywania staroci Switch jest dobry. Inaczej przenośnie do jRPG polecam Steam Decka. 

Opublikowano

Krychu przecież wiesz że wszystkie te gry wyjdą zaraz na s2 xD jak ktoś lubi jrpgi to w ostatnich latach pc zdecydowanie polepszył swoją sytuacje względem dawnych lat no ale i tak lepiej wybrać sony albo nintendo jak sie mega lubi ten gatunek, take są fakty

Opublikowano
30 minut temu, Pupcio napisał(a):

Krychu przecież wiesz że wszystkie te gry wyjdą zaraz na s2 xD jak ktoś lubi jrpgi to w ostatnich latach pc zdecydowanie polepszył swoją sytuacje względem dawnych lat no ale i tak lepiej wybrać sony albo nintendo jak sie mega lubi ten gatunek, take są fakty

Powiem Ci, ż chyba trochę nie idziesz z duchem czasu :D

https://store.steampowered.com/category/rpg_jrpg/

Steam już dawno wyprzedził biblioteki Switcha i PS5 nawet liczą wsteczną z PS4. 

Ostatnie lata to m.in wszystkie Yakuzy, wszystkie Finale (teraz Rebirth), Dragon Questy, Romancing Sagi, Persony, Octopathy, Trailsy, Live A Live, Bravely Default 1 i 2, SMT III i V, gdzie jeszcze w 2017 to było nie do pomyślenia. 

Opublikowano
14 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Powiem Ci, ż chyba trochę nie idziesz z duchem czasu :D

https://store.steampowered.com/category/rpg_jrpg/

Steam już dawno wyprzedził biblioteki Switcha i PS5 nawet liczą wsteczną z PS4. 

Ostatnie lata to m.in wszystkie Yakuzy, wszystkie Finale (teraz Rebirth), Dragon Questy, Romancing Sagi, Persony, Octopathy, Trailsy, Live A Live, Bravely Default 1 i 2, SMT III i V, gdzie jeszcze w 2017 to było nie do pomyślenia. 

Widze, że wypaleńcio zatrzymał się w 2007 jeśli chodzi o grane PC. 

• Plusik 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
27 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Premiera przed wakacjami czy po ? Mi się wydaje że wrzesień 

Wrzesień jest pewnikiem raczej, nie ma szans na wakacje ani na terminy bezpośrednio przed końcem eventów czerwcowych. 

6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Jak mógł wyprzedzić te biblioteki skoro na pc nikt nie robi jrpgów? Dostają to co spadnie ze stołu 

Czyli mniej więcej wszystko, próćz Poksów, jednej gry Vanillaware na 50 lat i Xenobladów (+ wsteczna od czasów PS2). 

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał(a):

Jak mógł wyprzedzić te biblioteki skoro na pc nikt nie robi jrpgów? Dostają to co spadnie ze stołu 

Gosciu, Sony i MS pchają się na PC, wiele gier ma najpierw premierę na Steamie a później na Switchu, a tu się zastanawiasz kto robi jRPG na PC? :kekw: KTO TYLKO MOŻE.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Gosciu, Sony i MS pchają się na PC, wiele gier ma najpierw premierę na Steamie a później na Switchu, a tu się zastanawiasz kto robi jRPG na PC? :kekw: KTO TYLKO MOŻE.

Starczy zobaczyć na nasze forum, gdzie w tym i poprzednim roku króluje granie na Decku w jRPGi. Tańsze, prawie zawsze lepsze wersje gier, nie ma w ogóle co dyskutować. 

A na baterii pograsz w 2D 4-5 godzinek, więc luzik :). 

Switch 2 = exy + zbieranie pudełek z grami dla chętnych, wszystko inne ukradł im zawsze silniejszy Steam

• This 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Switch 2 = exy + zbieranie pudełek z grami dla chętnych

Ostatnio sie nad tym zastanawialem. Switch 2 otrzyma wiecej portow gier z ery PS4 a nawet niektorych z PS5 i Series X/S. Wiadomo ze te gry waza wiecej. Wiadomo cos czy kartridze beda mialy odpowiednia pojemnosc? Licze na ostateczne pudelkowe edycje starszych gier z patchami, ale zeby sie nie okazalo, ze w wielu przypadkach polowe gry bedzie sie sciagac z sieci, bo wydawcy beda chcieli oszczedzic na kartridzu. 

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Fajne pasy na górze i dole XD 

image.thumb.jpeg.e4d91ac8a2a9cc4275f7068da5ecc0e7.jpeg

Valve to geniusze, wiedzieli że bekowcy i tak będą się spuszczać do cyferek więc dopasowali im rozdziałkę żeby te czarne pasy były zajebane krzaczkami :banderas:

image.thumb.jpeg.002c6532e9d7f2b009185ba9da428ee2.jpeg