Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Myślicie że pierwszy rok będzie typowo crossgenowy czy odrazu ciach ? 

Ciekawi mnie to w kontekście spekulowanych portów Zeld no i Metroida wiadomo 

Mysle, ze nikt normalny nie porzuca z dnia na dzien baze prawie 150 mln uzytkownikow, ktora tworzyl 8 lat. Z rok, dwa beda wychodzic crossgeny jak bylo z PS4/PS5, czy Xboxem. 

Opublikowano

Kiedyś to było mniej wyraźnie, zazwyczaj Sony, Nintendo czy MS koncentrowali się już na nowej konsoli tak teraz rynek wygląda inaczej. Nintendo też w sumie BOTW wydało na Switcha i WiiU tylko teraz jednak różnica w mocy sprzętu jest różnicą generacji. Ciekawy temat i zobaczymy jak to będzie wyglądać w wydaniu Nintendo. 

Opublikowano

Metroid to na pewno będzie na Switchu 1 i 2, Pokemony pewnie też. Jednak nowe Mario obstawiam tylko Switch 2. Mario Kart po tym co prezentowali to na pewno tylko Switch 2, tor wygląda na mocno otwarty i duży. 

Jakoś tego Switcha 1 będą trzymać przy życiu przez te 2-3 lata jeszcze ale jakimi portami to nie mam pojęcia. Porty Zeld HD z WiiU im zostały jeszcze a co więcej to nie wiem. 

Opublikowano
57 minut temu, Sebas napisał(a):

Z gier first party nie chciałbym widzieć już nic na s1 poza 2025 rokiem.

Będzie to trudniejsze niż w przypadku przejścia z WiiU, którego nikt nie posiadał. 

Ale zapewne ostatni Metroid, jak Zelda dla WiiU, tyle, że czasy trochę inne, a stare Japończyki to raczej wizualia mają w pupie, a jednak w Japonii wciąż przez jakiś czas będzie królować Switch 1, to oszczędny kraj. 

Opublikowano
53 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Jakoś tego Switcha 1 będą trzymać przy życiu przez te 2-3 lata jeszcze ale jakimi portami to nie mam pojęcia. Porty Zeld HD z WiiU im zostały jeszcze a co więcej to nie wiem. 

Mam starą wersję Switcha (XAJ), która umożliwia złamanie konsoli i można jechać na emulatorach. Więc będzie okazja. N2 główna konsola, N1 shackowana konsola do wszystkich gier. 

Chyba, że te konsole to jakieś białe kruki i będzie można sprzedać, ale za ile takie chodzą, to nie mam pojęcia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Nie no powinni się już odciąć bo Switch będzie hamulcowym potężnym.

I problem w tym, ze jak takie nowe Mario 3d bedzie cross-genem, to na kolejne Mario 3d pisane tylko pod Switcha 2 bedziemy czekac pewnie 7-8 lat hehe. Nie bym watpil, ze Mario 3d zawiedzie jak bedzie cross-genem, ale fajnie by bylo zobaczyc “next-gena”.

Opublikowano

Ja obstawiam, że odpowiednik mk8d na s1 będzie tym razem dopakowana wersja Smash ultimate i jej dojenie - reżyser smasha już nie jest zainteresowany robieniem kolejnej części więc może być tak, że będą lecieli na jego ostatniej, najlepszej części która ma chyba że 100 postaci i w nią ładować 

Opublikowano

Dla mnie znaczek Nintendo to za malo. Musze zobaczyc tego Directa to bede wiedzial kiedy kupie. Jak nie dowioza z moca pod multiplatformy i ekranem to pewnie poczekam na OLED i wiecej exow od Nintendo.

Opublikowano

Wspominałem wcześniej, ale żywotność baterii to dla mnie sprawa kluczowa. Jak ma działać 2 godziny w HH, to wolę poczekać na rewizję. No i eshop żeby działał jak powinien, nie to co teraz. Ciekawi mnie też jak będzie wyglądało menu konsoli. Leakerzy coś tam wspominali, ale muszę to zobaczyć na własne oczy.

Opublikowano

Nie ma możliwości żeby Nintendo w swoim hh zaakceptowało 2h czasu pracy. Oni wolą dać pokemony bez tekstur w 20 klatkach, ale czas pracy na baterii ma się zgadzać. Third party też przycisną, bo to oni rozdają karty.