Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Day1, bo będzie wstecznie kompatybilny, więc będę dalej kontynuował zabawę od 3.3.2017. Switch 2 to będzie Biblia Nintendo z bogatą biblioteką, już na S1 można zagrać prawie w każde Mario 3D i wiele Zeld, a biblioteka będzie się tylko powiększać.

Gdy jeszcze zaczną na niego wychodzić multiplatformy w znośnej jakości, całe na kartach, w tym te starsze jak DS1R, SH2, czy RE4R, to inna konsola nie będzie mi potrzebna :)

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

inna konsola nie będzie mi potrzebna :)

A jak wypuszczą później rewizję w oprawie Donkey Konga to nie kupisz?

W ogóle wyobraźmy sobie coś takiego, że wypuszczają naraz kilka wariantów konsol, każda z theme danej serii zaczynając od wyglądu po dźwięki systemowe itp Zelda S2, Mario S2, Metroid S2 miałbym w chuj problem którą wybrać 

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano

Słyszę coraz więcej informacji w sieci, że Switch 2 będzie miał znacznie lepsze wsparcie 3rd party niż do tej pory miał jego poprzednik, więc przychylniejszym okiem patrzę na jego ofertę. W cenę 365EUR nie wierzę, ale jak na start będzie to 1899PLN i ładny zapas multiplatform, to czemu nie? Przynajmniej do premiery SD2.

Opublikowano

Nie wiem na jakiej zasadzie miałoby to działać. To jakbyś dostał w pudle GoY za 190zł zamiast 340zł na start.

no, ale ja też tam nie zamawiałem więc kto wie - sam przejechałem się na kilku takich cebulach w życiu, więc jak coś jest zbyt piękne by mogło być prawdziwe to raczej takie jest

Opublikowano

Włoscy sprzedawcy odejmują sobie od ust żeby graczom żyło się lepiej a nas sami wiecie jak jest. Zuzagames starała się to zmienić ale wielkim graczom się to nie spodobało i ją SPRZĄTNELI

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

W Zuza to lubią pogrywać na emocjach gracza. W tym samym czasie co mieli te fakapy ze Switchami na allegro, których nie dostarczali ludziom to ja miałem złożony jeden preorder na grę w dosyć atrakcyjnej cenie, jak zobaczyłem co się dzieje to anulowałem zamówienie i czekałem długo na zwrot ale nic się nie działo. W samym dniu premiery dostałem wiadomość od nich na allegro ale nie typu - Zamówienie zostało anulowane, zleciliśmy zwrot tylko napisali mi tak - "Gra właśnie dotarła do naszego sklepu i mieliśmy ją wysłać dzisiaj ale skoro pan zrezygnował to jesteśmy zmuszeni anulować to zamówienie". Także dziękuję za takie wbijanie szpili, może liczyli na to, że będę się płaszczył i prosił o zrealizowanie zamówienia, no beka.

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Słyszę coraz więcej informacji w sieci, że Switch 2 będzie miał znacznie lepsze wsparcie 3rd party niż do tej pory miał jego poprzednik, więc przychylniejszym okiem patrzę na jego ofertę. W cenę 365EUR nie wierzę, ale jak na start będzie to 1899PLN i ładny zapas multiplatform, to czemu nie? Przynajmniej do premiery SD2.

A skąd takie przypuszczenie, że następna konsola Nintendo będzie się nazywać Switch Dual? 2, a nie Switch 3?

• Haha 1
  • beka z typa 5
  • Minusik 3
Opublikowano

Przyznam się, że kilka gier Switchowych ukończyłem na emulatorze, także na Steam Deck. Ale to co jeszcze nie zacząłem albo nie skończyłem usuwam i kupię do kolekcji po nabyciu Switcha 2 :) Czas dołożyć do N64, Gamecube i Wii kolejny sprzęt od grzybiarzy. 

Opublikowano

Na pewno? Multiplatformy na Nintendo są fajne, najlepsze są :) na Nintendo tego

Spoiler

dum.jpg.6f36dbd17da9991c0a84c22258c98266.jpg

dwielewerence.jpg.08cebb4eb59871f81544c4a79359cd5e.jpg

skyrim.jpg.0f0f1bf95e27a7cfa317bccf2a3aaca0.jpg

Więcej gier z PS4/XO w cenach premierowych gdzie na pozostałych platformach kosztują grosze? Brzmi jak świetna zabawa.
Co śmieszne niektóre gry na PC wyszły tak dawno temu, że już ich wersje remastered są tańsze czasem i ponad 10x od tych na Switcha :kekw: Czyli można spokojnie założyć, że ceny gier w eShopie to jest cena na PC i dopisać jedno zero :kekw:

Opublikowano (edytowane)

Może taniej i sprawniej, ale za to bez D U S Z Y.

Pstryk 2 wjedzie, ale nie na premierę. Spokojnie poczekam na rewizję z OLEDem, bo wątpię by Nintendo dowiozło aż tyle wybijających z butów exów (bez remasterów) bym widział sens szybszego zakupu. Tym bardziej, że jeszcze całkiem zacny backlog na S1 mam do nadrobienia a czasu na gierki nie aż tak dużo.

Edytowane przez Badus
Opublikowano

Może i Wiedźmin wygląda jak gówno ale w wersji mobilnej to na Switchu można grać NAJDŁUŻEJ  :)

Spoiler

9i73dc.jpg.1a14974d2bc8948932b55b859f657a51.jpg

4 minuty temu, devilbot napisał(a):

Przecież te gry są na wyprzedażach co tydzień za parę złoty.

Nikt przecież nie kupuje cyfrowych aaa za pełną cenę na żadnej platformie prawda?

Oczywiście to prawda na szczęście mimo wyprzedaży na Switcha zawsze jest trochę drożej i przynajmniej wiadomo, że opłaciło się podatek od dupy czy tam duszy

Opublikowano
3 minutes ago, devilbot said:

Przecież te gry są na wyprzedażach co tydzień za parę złoty.

Nikt przecież nie kupuje cyfrowych aaa za pełną cenę na żadnej platformie prawda?

Ja kupiłem Baldura 3 na Steamie w połowie tamtego roku za pełną cenę. Czułbym się nie w porządku gdybym kupował taki tytuł w promocji :) No i kilka gier cyfrowo na premierę też wziąłem, ale to chyba akurat normalne lol

Co do multiplatform na Switcha to miały one sens kilka lat temu jak nie było Steamdecka. Teraz? Nigdy w życiu. Na Switchu 2 to samo, zero multiplatform

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Nie no Krzysiu zaraz zacznie robić fikoły że 2h grania na steam decku jest super xD sieczka :)

kolejny bushcraftowiec od biwakowania, który w życiu namiot widzi tylko rano