Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

Jesteś tu x lat i dałeś się złapać na “poczucie humoru” Frosiego? No way xD

To nie jest poczucie humoru. To nieodwracalne uszkodzenie mózgu

image.png.feb9c11b3e0fea257e6207e5b90893e5.png

• Haha 2
Opublikowano
On 2/3/2025 at 8:28 AM, Paolo de Vesir said:

Jesli pytasz mnie czy jestem majętnym młodym mężczyzną, to nie. Jeszcze nie ten poziom żeby grać na DSie w oryginały. ;) 

Ja mam tylko jedną grę z NDS, ale za to jaką :)

IMG_1781.jpeg

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak sobie myślę, że super gdyby S2 miał te społecznościowe bajery z 3DS'a - StreetPass/SpotPass, zbieranie monetek na pierdoły za obcowanie i spacerowanie z konsolą, jakiś online hub itp. Wiem, że rozmiar tej konsoli już tak nie zachęca do przemieszczania się z nią, ale to był naprawdę fajne funkcje, a Switch w Polsce robi się coraz popularniejszy i taka integracja mogłaby fajnie działać.

Ale pamiętam też jak kiepskie wifi ma S1, że przez pierwsze lata nie wspierał słuchawek BT, voice chat jest przez apkę, a znajomi przez friend code'y. Więc Nintendo stawia teraz raczej na minimalizm :sonkassie:

Opublikowano

Chcesz spacerować z 8 calową cegłą? Niech zrobią składaka, zrobili Switch Lite to mogę zrobić też inny format, 6 cali i składak idealnie by wypełniał lukę na rynku konsol przenośnych mieszczących się do kieszeni. Obecnie jedynie Switch Lite jest blisko tej kategorii ale imo i tak spory jest.

Opublikowano

No ciężko mi sobie wyobrazić switcha, nawet lite, jako faktycznie przenośną konsolę co to się gra na niej w tramwaju w drodze do pracy. Rozmiar PSP to chyba max do takich rzeczy

Opublikowano

Używam tak Lite ale no... kieszeń to mam na myśli kurtkę xD W lato gram przez to dużo mniej albo głównie 3DS. Powtarzam się oczywiście po raz 100 ale uważam, że do takiego używania (wyciągania na moment) clamshell przez ochronę ekranu i brak wystających elementów jak gałki sprawdza się najlepiej. Chociaż PSP to też fajny przykład bo ma slider a nie gałkę. Z Vitką już bywało gorzej.

Opublikowano

No ze Switcha to żadna kieszonsolka, ale często noszę w kurtce/plecaku i te funkcje 3DS'a robiłyby robotę. Do klapki już chyba (niestety) nie ma powrotu.

Opublikowano

W małych opakowaniach nie da rady w sensownej cenie upchać dobrych bebechów, do tego jest trend robienia sprzętów z coraz lepszymi i większymi ekranami potęgowany tym, że 99% gier to po prostu porty z dużych systemów więc siłą rzeczy choćby nawet interface byłby nie do przeskoczenia na jakiś tam 4-5 calach. 

• This 1
Opublikowano

To musiałaby być konsolka z typowymi pod nią grami, tak jak robił to DS i 3DS i indykami, dzięki którym era 8 i 16 bitowa odżyły na nowo. Analog chyba nie byłby problemem, albo musiałby być taki jak w PSP lub 3DSie, albo odkręcany z wnęką w konsoli do chowania, nie wiem. Konsolki typowo do kieszeni odchodzą w zapomnienie. Switch dobrze sprawdza się na podróże, bo niewiele zajmuje w plecaku, a i chyba mini przejściówkę można dokupić, która robi za docka.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Homelander napisał(a):

W kieszeni masz telefon, popykać sobie w jakąś popierdółkę w autobusie możesz. Do grania w normalne gry wolę wygodniejszy sprzęt z większym ekranem

Nie gram w gry na telefonie, nie lubię, choć takie ITB czy Balatro pewnie spradzają się świetnie. Switcha przenośnie używam w podróżach i w domu w PL przed snem. Zawsze wrzucam go do plecaka, choć zdarzyło się go nie włączyć, ani razu. Po prostu lubię go mieć ze sobą, gdy opuszczam na dłużej miejsce zamieszkania. Zdarza się mi też zabrać docka i dodatkową parę joyconów, żeby pograć z innymi. Dla mnie Switch to nr1 konsolka ever i w moim przypadku hybryda to był strzał w 10kę. Switch przekonał mnie też do gier indie, bo jakoś nie wkręciłem się w małe gry na dużych konsolach.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano

Ja uważam, że takie maszynki nie umarły i mają rację bytu. Są trudniejsze do zrobienia przez ruchome części i też potencjalnie bardziej awaryjne, ale rynek goovienek z Androidem czy GPD Win które ciągle wychodzą pokazuje, że jakieś zainteresowanie jest. NDS czy 3DS sprzedawały się dobrze i istniały równocześnie na rynku wpierw PSP, potem VITA. Miałem GPD Win 2 który miał ekran 6 cali i uważam, że to jest sweet spot. Takie urządzenie może też być grubsze bo to nie przeszkadza aż tak jak fakt bycia zbyt długim (czy tam szerokim). No i też, pisanie że to nie ma sensu ze względu na ekran... Switch Lite ma 5.5 cala i spore ramki, jego płyta jest bardzo mała i prawie się nie grzeje. Powstał obecnie Retroid Flip 2 który ma również 5.5 cala i myślę, że bebechy spokojnie by się zmieściły. Lekko powiększając konstrukcję można by wcisnąć ekran 6 cali. Kiedy zapowiadali Lite to po cichu liczyłem właśnie na takie urządzenie :-(

image.png.010c97c239e0c0feb9b69a570c2bc175.png 

Może kiedyś się doczekam. Liczyłem też, że może jakiś modder się postaram coś takiego zrobić ale nigdy się nie doczekałem. Przypominam, że Switch V1/V2 miał ekran o przekątnej 6.2 cala.

• Plusik 1