funditto 716 Opublikowano czwartek o 22:13 Opublikowano czwartek o 22:13 2 minuty temu, voi tekku napisał(a): może jestem w błędzie, ale zawsze uważałem że gry typu Mario Kart to gry które kupuje się bo już się ma konsole, a nie gra dla której kupuje sie konsole. z jednej strony też tak myślę, ale sam kupiłem Switcha jak zapowiedzieli pierwsze testy do Splatoona 2 bo Zeldę BoTW przechodziłem na WiiU Cytuj
Figaro 8 480 Opublikowano czwartek o 22:33 Opublikowano czwartek o 22:33 jesteś w paradoksie, bo masz trochę racji i masz trochę nie racji. Cytuj
Pierre Deck 839 Opublikowano piątek o 07:19 Opublikowano piątek o 07:19 10 godzin temu, Mari4n napisał(a): Jakoś rok temu był tweet z oficjalnego konta Nintendo że pracują nad przenoszeniem cyfrowej zawartości z S1 na S2. Save to wiadomo że będzie można też przez NSO, ale ciekawi mnie co z grami w których save nie przenosi się do chmury. Pewnie migracja systemu, jak z 2 switchami jednoczesnie obok siebiw Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano piątek o 08:25 Opublikowano piątek o 08:25 10 godzin temu, voi tekku napisał(a): może jestem w błędzie, ale zawsze uważałem że gry typu Mario Kart to gry które kupuje się bo już się ma konsole, a nie gra dla której kupuje sie konsole. Dla mnie MK to jest gra, którą warto po prostu mieć, gdyby zleciała się ekipa lub ekipa z dziećmi, żeby było co im włączyć. Gra, która większość czasu leży i czeka na swoją okazję. Nie wyobrażam sobie, żebym miał wziąć Switcha 2 day1 bez MK Cytuj
pawelgr5 1 635 Opublikowano piątek o 08:29 Opublikowano piątek o 08:29 Godzinę temu, Pierre Deck napisał(a): Pewnie migracja systemu, jak z 2 switchami jednoczesnie obok siebiw Byle tylko nikt tam nie wpadł na pomysł, że całe to gówno z pożyczaniem cyfrowych gierek to domyślny sposób na granie w gierki z S1 na S2. Ja nadal licze, że po porstu zaloguje się na swoje konto na S2 i będzie opcja pobrać wszystko bez limitu. 1 Cytuj
Mari4n 683 Opublikowano piątek o 08:57 Opublikowano piątek o 08:57 Gry przypisywane są do konta, więc raczej będzie można normalnie pobrać. Cytuj
Emtebe 2 636 Opublikowano piątek o 12:10 Opublikowano piątek o 12:10 A jak z kartą microsd wsadzoną w S1? Da się po prostu włożyć ją do S2 i mieć już zainstalowane na niej gry z S1? Z 3DS jak pamiętam dało się tak. Cytuj
Bzduras 13 394 Opublikowano piątek o 12:24 Opublikowano piątek o 12:24 Na razie jeszcze nikt na świecie nie przełożył publicznie karty SD ze Switcha do Switcha 2, więc nie wiadomo. edit: nie ma się z czego śmiać, pewnie chińczyki za zamkniętymi drzwiami już wiedzą czy się da, ale publicznie nikt nie miał okazji. Żaden jutuberek, żaden influencerek, żaden DZIENNIKARZ GROWY. 3 Cytuj
Mari4n 683 Opublikowano piątek o 13:36 Opublikowano piątek o 13:36 Też się nad tym zastanawiałem, ale pewnie będzie się dało przełożyć Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano piątek o 13:41 Opublikowano piątek o 13:41 Myślę, że będzie płynnie, oprócz savea w Animal Crossing, którego straciłem po 300h po przesiadce na OLEDa. Chyba ktoś tu na forum ma 100% i 1000h w AC… UWAŻAJ tam na siebie xD Cytuj
Postal 683 Opublikowano piątek o 14:50 Opublikowano piątek o 14:50 Przecież do Animal Crossing jest dedykowana aplikacja do przenoszenia save'a. Sam jej używałem i niczego nie straciłem przechodząc z Lite'a na Oleda. Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano piątek o 14:58 Opublikowano piątek o 14:58 6 minut temu, Postal napisał(a): Przecież do Animal Crossing jest dedykowana aplikacja do przenoszenia save'a. Sam jej używałem i niczego nie straciłem przechodząc z Lite'a na Oleda. Ok, wtedy nie wiedziałem, po prostu przerzuciłem wszystko z jednego Switcha na drugiego i całkiem zapomniałem o AC. Cytuj
Daffy 10 873 Opublikowano piątek o 15:04 Opublikowano piątek o 15:04 Ta aplikacja ma w ogóle jakąś możliwość zgrania go w chmurze? Czy trzeba mieć choćby przez chwilę fizycznie dwa switche przy sobie? Cytuj
Postal 683 Opublikowano piątek o 16:14 Opublikowano piątek o 16:14 Trzeba mieć dwa switche obok siebie. Przez chmurę nie da rady. Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano piątek o 17:29 Opublikowano piątek o 17:29 Przede wszystkim należy o tym pamiętać, bo gdy przerzuciłem jednym kliknięciem cały profil z jednej konsoli na nową to wszystko się przegrało, gry, savey, więc jest to patologia z tym AC. Cytuj
Ukukuki 7 603 Opublikowano piątek o 20:46 Opublikowano piątek o 20:46 Ciekawe czy to będzie kopiować się pół dnia jak z PS4 na PS5 xd Cytuj
Sebas 1 678 Opublikowano piątek o 21:14 Opublikowano piątek o 21:14 Macie najciekawsze przemyślenia 1 Cytuj
Sephrio 2 Opublikowano sobota o 07:23 Opublikowano sobota o 07:23 15 godzin temu, Postal napisał(a): Trzeba mieć dwa switche obok siebie. Przez chmurę nie da rady. To co to będzie się łączyło przez Irde czy NFC skoro koło siebie. Gdzieś pisało że trzeba te same wifi tylko . Cytuj
szurubur 131 Opublikowano niedziela o 17:15 Opublikowano niedziela o 17:15 Kurcze, muszę przyznać, ze dawno nie mialem takiego hajpu jak na nadchodzący pokaz nintendo. Dosłownie ciekawi mnie wszystko, od konsoli po gry i to jak to wszystko bedzie wygladac i dzialac. 1 Cytuj
Ukukuki 7 603 Opublikowano wczoraj o 12:17 Opublikowano wczoraj o 12:17 Ja przy Switchu 1 miałem zdecydowanie więcej ciśnienia niż teraz xd no ale z drugiej strony kompletnie nie wiadomo czego się spodziewać jeśli chodzi o gry. 1 Cytuj
Basior 1 168 Opublikowano wczoraj o 12:22 Opublikowano wczoraj o 12:22 Pewnie Mario Kart 9 i Mario Odeseja/Walhalla + jakaś dziwna gra pod myszkopada 2 Switch 2 Die czy coś. Tona portów co S1 nie dawał rady. Plus że lepiej zadziała coś ale będzie to przedstawione jako SPECJAL TICKET FEATURE, a nie opłata ala Sony. Do tego pewnie jakieś dziwne apki że tą myszą sobie porysować Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano wczoraj o 12:41 Opublikowano wczoraj o 12:41 Myślę, że Mario 3D zostawią sobie na okres przedświąteczny, dlatego że pod koniec października wypada 40 lecie Mario. Nie jestem też przekonany, czy z MP4 wyrobią się na premierę po tych wszystkich turbulencjach w Retro i 0 nowych gier od nich przez tyle lat. Wątpię nawet w Silksong, czy jakiś remake Zeldy na premierę, choć kto kto wie, czymś muszą zaskoczyć, bo samo MK i jakaś popierdółka wykorzystująca nowy gimmick + gry multiplatformowe nie wystarczą. Cytuj
Ken Adams 385 Opublikowano wczoraj o 12:48 Opublikowano wczoraj o 12:48 Nie wiem co czuje na temat S2 jeszcze ale za 3 dni bede wiedzial. Animal Crossing | Mario 4D | rdr2, dark souls iii (czyli ulubione gierki z generacji sonki 4ki) dowolna z tych trzech opcji sprawilaby, ze bede szczesliwcem, pod sklepem w kolejce a jak nie, to sie zobaczy, co tam wymysla ktos watpi w nintendo?!!!??! Cytuj
zdrowywariat 564 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Ja nie wątpię w Nintendo, tylko myślę, że podejdą do tego tak samo strategicznie jak było z S1. Będą chcieli mieć na każdy miesiąc coś do ogrania, niezależnie, czy to będzie nowość, remake, remaster, czy wersja HD. Z tego też względu nie wystrzelą się ze wszystkiego, dlatego nowe Mario 3D, a może nawet i MP4, raczej nie będą miały premiery day1. W tym roku tak, ale czy day1, no nie wiem, chciałbym Edytowane 23 godziny temu przez zdrowywariat 1 Cytuj
Daffy 10 873 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 2 minuty temu, zdrowywariat napisał(a): Ja nie wątpię w Nintendo, tylko myślę, że podejdą do tego tak samo strategicznie jak było z S1. Będą chcieli mieć na każdy miesiąc coś do ogrania, niezależnie, czy to będzie nowość, remake, remaster, czy wersja HD. Z tego też względu nie wystrzelą się ze wszystkiego, dlatego nowe Mario 3D, a może nawet i MP4, raczej nie będą miały premiery day1. W tym roku tak, ale czy day1, no nie wiem, chciałbym Bankowo będzie strategia switch bis czyli pierwszy rok z premierą exa co miesiąc. Mk9 na start, Marian 3d pod koniec roku to imo pewniaki. Zagwostke mam co wrzucą w pozostałe miesiące. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi