Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem zobaczymy na premierę:

- Mario Kart 

- Metroid Prime 4 z lepszą rozdzielczością i efektami + opcją tego nowego sterowania w stylu myszy z PC

- jakąś grę w stylu 1-2 Switch albo Wii Sports 

Oprócz tego myślę, że pokażą: 

- Mario 3D z datą na 4 kwartał tego roku (październik jak Odyssey lub przed świętami)

- Fire Emblem remake na 2025

- Kirby na 2025 lub początek 2026

- Hollow Knight Silksong

- Final Fantasy 9 Remake

- teaser lub krótką zapowiedź na 2026, któregoś z ich najmocniejszych tytułów do multi czyli Smash Bros., Animal Crossing lub Splatoon

Chciałbym też, żeby pokazali:

- teaser Zeldy 

- gry z Gamecube'a w NSO od premiery (może tutaj wrzucą Metroid Prime 2 zamiast remastera)

- nową grę od Next Level 

a oprócz tego kilka marzeń, które są raczej nierealne:

- nowa gra z serii F-Zero lub Wave Race

- remake Earthbound lub Mother 3 

- nowa gra od Monolithsoft (myślę, że za szybko po XCX DE)

- domknięcie trylogii Donkey Kong Country Returns 

- nowego Metroida 2D albo remake Super Metroid

Edytowane przez funditto
Opublikowano

Mam takie tym razem złe przeczucie, bo zwykle jestem optymistą, że jednak premiera MP4 nie odbędzie się day1 i na osłodę otrzymamy MP2 (i może jeszcze niedługo przed premierą MP4 - MP3).

Myślę, że w tym roku jeszcze czymś zaskoczą, oprócz MK, SM3D i MP4, a resztę miesięcy wypełnią remasterami, między innymi pojawią się w końcu: TP i WW.

Z życzeń wierzę w GC i DC w usłudze, mam takie przeczucie, a może tylko za bardzo się rozmarzyłem xD

Opublikowano
Godzinę temu, Ken Adams napisał(a):

Nie wiem co czuje na temat S2 jeszcze ale za 3 dni bede wiedzial.

Animal Crossing | Mario 4D | rdr2, dark souls iii (czyli ulubione gierki z generacji sonki 4ki)

dowolna z tych trzech opcji sprawilaby, ze bede szczesliwcem, pod sklepem w kolejce

a jak nie, to sie zobaczy, co tam wymysla

ktos watpi w nintendo?!!!??!

Darksoulsy to możesz skreślić. Jak już to elden ring complete edition dadzą. I cos czuję że cyberpunk szybko wleci.

Opublikowano
15 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Ludzie dajcie juz spokoju z WW i TP, bylo na GC, Wii I WiiU kazdy kto chcia to ogral, zreszta uzywki teraz za pol darmo chodza.

Nie jesteś sam na tym świecie, są tu też tacy, którzy chętnie przygarną ten dwupak, bo niektórzy zaczęli przygodę z Ninny dopiero od Switcha, na przykład syn od mojego przyjaciela zajarał się Zeldami, ukończył BOTW, TOTKa, Exhoes, a teraz gra w LA i chętnie ogra WW. Ja natomiast chciałbym wszystkie SM3D (dlatego mam nadzieję na SMG2) i wszystkie Zeldy 3D na Switcha do kolekcji.

Opublikowano
16 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Przeciez te Zeldy to nie zaden towar limitowany, mozna spokojnie kupic, jak Rockstar pcha jedna gre to beka, a tu ludzie chca po raz n-ty to samo.

Przecież dalej będą nowości, bo Ninny zwykle oddelegowuje to tego typu remasterów zewnętrzne zespoły, które się tym zajmują jak w przypadku ostatnio wydanych: LM2 i DKCR. Liczę na MP2 i 3, TP i WW oraz na SMG2, bo chcę mieć wszystko na jednej konsoli :)

Opublikowano

Jakbym miał się bawić w proroctwa to:

Mario kart

Zajawka nowej zeldy

Mario 3d jakiś tam podtytuł 

Pokaz dopasionych wersji Zeldy botw i metroida4 i pokemonow

Silksong i Fire emblem

Pokaz multiplatform: Elden,cyberpunk,assasins i coś tam ze dwie jeszcze

A z pobożnych życzeń to poproszę porcik rdr2 i KCD2 do tego wersję OLED droższą o max 59$  na premierę i zapowiedź xenox 2 i lugis mansion4 /town  i chrono triger 3d remake edition.

Opublikowano

Mi się marzy że nas nabrali i tym razem będzie krzyżak a sprzęt nie będzie totalnym plastikowym śmieciem jak s1.

Marzę też o normalnie działającym eshopie gdzie można dodać dwie rzeczy do koszyka.

Nielagującym dźwięku po Bluetooth.

O gry jestem spokojny.

Opublikowano

Dla mnie najciekawsze pytanie to czy będą osobne wydania MP4 na S1 i S2, będzie tylko wersja S1 ale będzie lepiej wyglądać na S2, czy może całkiem oleją temat. Sam MK na premierę to dla mnie za mało, żebym składał preorder także mam nadzieję, że coś jeszcze zapowiedzą.

Opublikowano

Kurde, tak myślałem, że coś cały ten czas od ogłoszenia daty nie było nagle "przecieków", i jakoś tak zero wieści o pewnych listach premier z Silksongiem i MP4 (te dwa tytuły to pewniaki od ilu, 7 lat?). No ale 2 dni to już mało.

Nawet dalej ci wszyscy eksperci, którzy znają każdy detal i tytuł, nie wiedzą, do czego jest tajemniczy przycisk "C". Ktoś tam fantazjował, że przycisk ten pozwoli używać drugiego Switcha 1 jako drugiego ekranu, ale chyba nikt w to nie uwierzył, i był to typowy "przeciek" na zasadzie "po prostu przeczytałem ostatni patent złożony przez Nintendo".

Poza tym, nawet w temacie daty otwarcia pre-orderów (2 kwietnia, albo 9 kwietnia, sklep leaknął...), albo daty konsoli (wszystko wskazuje nadal na to, że zapewne prędzej, niż myślicie, przed wakacjami) jakoś nie ma tej nawałnicy "leakerów", co przed pokazem. Nintendo zrobiło świetny ruch, wrzucając to proste wideo kilka miechów temu.

Opublikowano

heh smieszne bedzie jeśli się okaże, że to godzinny pokaz gdzie pierwsze pół godziny to opowiadanie że można uzywac joycona jak myszkę i że jest wiekszy ekran, a druga polowa to prezentacja dostepnych postaci w MK9. 

Kurcze, do pierwszego Switcha przyciągnęli mnie Zeldą. Jak tylko zobaczyłem gameplay z E3 2016 hajp robił dziurę w suficie. Dziś niestety chyba coś podobnego jest nierealne. Biore day 1, ale wątpię w bangera (mam na mysli czegos z rozmachem BotW albo czegos bardzo specyficznego pode mnie) na premierę.

Opublikowano

Nieuniknione będą takie porównania year by year ze Switchem 1 i będzie ciężko dorównać do tego poziomu co pokazało PS5 gdzie było tyle nowych solidnych prodkucji co kot napłakał. No i wiem też, że jestem częścią problemu bo chcę jednak dopasione wersje Zeld z pierwszego Switcha, to są gry ponadczasowe, dla mnie to święto takie samo jak dla fana Residentów kolejny remake gry tej serii.

Opublikowano

Zelda to był złoty strzał, gra mimo pewnych ograniczeń małego sprzętu po prostu z marszu zdobyła tytuł najlepszej gry wszech czasów, i nawet na tym forum zdominowała umysły gejmerów, jak żadna gra Nintendo w historii. Połączyła nowe ze starym, i tak dalej. Pewnie TEGO się nie da powtórzyć. Ale Nintendo... kurde umie robić gry. Niektórzy już zapomnieli, a niech sobie policzą ile zrobili przez te lata Switcha.

Jestem prawie pewien, że nowe Mario jest dość ignorowane przez większość. Po całej podjarze Astro Copy Botem, pora jednak pokazać, kto wymyślił te wszystkie rzeczy, i zebrać okolice 99 na Metacriticu. Myślę, że grafika naprawdę zrobi wrażenie, akcja będzie przyjemna i miażdżyć konkurencję zaawansowaniem sterowania jak zawsze, a nowa pół-otwarta formuła świata będzie bardzo wciągająca.

Te porty z Wii U to już legenda tutaj lol. Na 40 najlepiej sprzedających się gier na Switcha, chyba 3-4 to porty z Wii U. Forumiarze jednak wiecznie będą to opisywać tak, jakby to było raczej 90%. Portowanie nie jest nawet nikomu potrzebne jako osobna kategoria. Można zrobić sequel, który niewiele wnosi, wiele firm tak robi, Nintendo też nie zawsze zmieniając tytuł od razu rewolucjonizuje całą grę.

Gdyby nie było opcji portowania Mario Karta 8, Nintendo by nie siedziało i płakało, tylko zrobiło Mario Karta 9, może bardzo podobnego, kto broni. Masa ludzi tak żyje. Samo Nintendo walnęło np. Splatoona 2, ale czy Splatoon 2 wymagał o tyle więcej zasobów od Splatoona 1 Deluxe... Nie wiem. Zresztą nie wiem, czy im to tak znowu wyszło na dobre. Splatoon 2 miał lepszy balans, rozbudował wiele rzeczy, ale to można też było zrobić nazywając grę Deluxe, i robiąc DLC... Kampania, sterowanie, wykorzystanie padleta, speciale, to zdaniem wielu było ciekawsze w jedynce. Czy byłoby tak źle zacząć od portu jedynki, a potem wydać dwójkę po przemyśleniu - nie wiem, ale na pewno byli w stanie cyknąć dwójeczkę na Switcha, jak chcieli.

Xenoblade też zrobili nowego już na 2017, zamiast wydać port X - choć widzimy dziś doskonale, że nawet 8 lat później, taki port jest fenomalnie wartościowy. Ale zrobili całkiem nową dwójkę, serio z masą nowej zawartości - widać, że mogła by być bardziej dopracowana, ale i tak jak się patrzy na wszystko zrobione w XC2, to w pale się nie mieści, że jebnęli to w 2,5 roku, i to przez większość tego czasu nie mając specyfikacji konsoli, na którą tworzą - gra jest raczej za duża, niż za mała, i można się wciągnąć na setki godzin. A wady ma raczej z konstrukcją i liczbami, ogólnie wygląda i działa świetnie. 

Ogólnie - myślę, że przeżyją lol, tylko pewnie nie będzie takiej Zeldy. Wiemy, że Nintendo od lat używało Breath do testów i pokazów nowej konsoli, ale nie wiem, jaki będzie na razie z tego efekt.

Opublikowano
7 godzin temu, funditto napisał(a):

Chciałbym też, żeby pokazali:

- teaser Zeldy

Kolejna Zelda pewnie dopiero w powijakach. Pewnie bedzie to jakis nowy pomysl juz, a nie rozwijanie idei Breath of the Wild. Robia nowa mape, siedza nad nowymi mechanizmami rozgrywki, a do tego teraz graficznie gra bedzie o wiele bardziej szczegolowa, co wymagac bedzie nowych assettow. 

Oby zadnego teasera nie pokazywali. Jeszcze dlugo poczekamy na nowa duza Zelde.