Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, XM. napisał(a):

Gry po 90 euro, niektóre karty tylko z licencją i trzeba ściągać, 3 rodzaje patchy (darmowe, płatne za 10$ czyli podbita grafika i fr i płatne za 20$ to samo co wcześniej plus ulepszenie do wersji s2 czyli z dodatkiem), LCD, płatny chat, 2 gry od nitnendo... Pokaż dno i kutasowa, kondycja gejmingu jest na poziomie premiery PS3 jeśli chodzi o nową konsolę Nintendo - wydymali nas tak jak nikt nigdy 

Czyli bierzesz na premierę? :kekyayaya:

• Haha 1
  • Smutny 1
Opublikowano

Ciesze sie na Hyrule Warriors zawsze. Koei Tecmo na eleganckosci.

Fajnie, ze w koncu uwolnili Donkey Konga wiecznie przywiazanego do gierek z serii Country, ktore niby Rare ale jednak nie no i h*j bylo wiadomo w ktora strone to idzie, a teraz jest jasno pokazane, ze bedzie nowe zycie, plus ta destrukcja wszystkiego; podobalo mi sie oprocz tej palety kolorow fioletowej kwasowatej. Mimika i animacje DK to 128/10. Gierka pokazu dla mnie

Fajnie, ze wysrali sto gierek zewnetrznych, kazdy cos dla siebie znajdzie,

Na gierke od Hidetaka Miyazaki zamarlem, londyn, transfuzje krwi, te wokale jak od ghermana albo lalki…

ale w opisie napisane, ze to multiplayer, wiec moga sie z tym zawijac w pizdu

Wiecej to mnie tam nie zainteresowalo

Opublikowano

Z cenami gier nieźle odjechali, na premierę oprócz kartów nie mają niczego.... Nie liczę PŁATNYCH patchy do gier xDDDD to jest totalna beka naszych czasów

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, Rozi napisał(a):

Czyli bierzesz na premierę? :kekyayaya:

Dla tego Mario kart9? Raczej tak. Ogólnie miałem plan przed tym pokazem - pójdę na nocną premierę, obkupie się jak pierdolony krezus we wszytsko co wyjdzie z premierą (gry i sprzęt), ale skończy się chyba na konsoli z wyjebiscie wyglądającym mk9 i będę gral i oczywiście nie będę się cieszył przy tym.

No i DK w lipcu które wygląda wykurwiscie też musi wejść.

Opublikowano

Ja na ten moment odpuszczam. Może jak będzie więcej gierek. Na plus jeszcze dla mnie jest to dorzucenie NGC do abonamentu. Jak się to rozpędzi i będzie tam sporo gierek to będzie dla mnie naprawde wartosciowa usługa.

Opublikowano

Czuje nosem ze to Mario World będzie na 3h w singlu a reszta online, więc :reggie:

Zamierzałem wziąć konsolę day 1 pierwszy raz w życiu, ale lineup słaby i ekstra opłaty za updaty gierek ze swotcha 1 chyba skutecznie mnie zniechęciły.

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano
5 minutes ago, Rozi said:

A tu taka ciekawostka, mam nadzieję, że to dotyczy tych gier, które są za duże na karta, a nie wszystkich:

Screenshot_2025-04-02-17-38-25-255_com.twitter.android-edit.jpg

Jak to jest prawda dla gierek first party to może jednak oleje na razie 

:frog:

Opublikowano

A jeszcze jedno zdanie o From i jego kondycji - że wszytskich gier jakie zapowiedzieli od kiedy śledzę to studio czyli od demonów to był najgorszy reveal, ale nie dziwię się - gra wygląda jak pierdolone gowno. Dla Sony były petardy jak właśnie DeS czy BB, dla nitnendo gówno eldenopodobny twór online. Ci ludzie się zaszufladkowali już do granic możliwości 

Opublikowano

Słabiutko, pamiętacie premierę Switcha? Było Mario, jeszcze miałeś Botw, było w co grać. A tu? Dają gierki w chujowych grafikach, gdzie lepiej je ograć na XSX/PS5. 

No i gry za 90 euro, czyli w naszym kraju będziecie płacić po 400 zł za gierki XD Spadł komuś tam sufit na łeb. 

• Lubię! 1
  • This 2
Opublikowano

Nie no, zero podjarki, zarówno sprzętem, jak i grami, czy bajerami. Sama prezentacja również sprawiała wrażenie, jakby maczali w niej palce ludzie z Ubisoftu, z tym niepotrzebnie długim prezentowaniem udawanego gameplay'u i fałszywego socjalizowania się na początku. Sami prezenterzy natomiast jacyś tacy bez życia, bardziej niż zwykle bywa u japończyków.

Generalnie więcej czerwonych lampek, niż pozytywów. Już walić ekran LCD, zamiast OLED. Feature konsoli z kamerką i "Teamsem" płatny, podobnie zresztą jak gra mająca na celu wyłącznie prezentację ficzerów konsoli. :kekw: No kurde, Sony daje całego Astro's Playroom za darmo z każdym PS5, a tu takie anemiczne gówno płatne. Niezły tupet mają w tym Nintendo.

Niepokojąco brzmi fakt, że tylko "kompatybilne" gry S1 będą grywalne na S2. Czyli które? I czy te bez płatnego upgrade'u będą miały jakiekolwiek "naturalne" usprawnienia, jak chociażby nieco stabilniejszy framerate?

Dodanie funkcji myszki spoko. Zawsze warto mieć taką opcję i może być fajny bajer w połączeniu z żyroskopem. Ale to nie ficzer, który by zaważył na decyzji zakupu. Szczególnie u kogoś, kto gra regularnie na PC. Może ewentualny nowy WarioWare coś tu fajnego wprowadzi, jak ten Jamboree.
Paraolimpiada... no lekka beka, ale jednocześnie żal tu krytykować Nintendo. No zrobili bajerancką grę, w którą pewnie mało kto zagra oprócz Figaro, ale tragicznie też to nie wygląda. Generalnie mają prawo do reprezentacji każdej grupy, a tu przynajmniej nie zdają się niczego forsować na siłę.

Zapowiedzi gier totalnie bez emocji, bo poza garstką oklepanych first-party niemal wszystko to multiplatformy, w tym już wieloletnie gry. Taki Bravely Default na pewno nie pozostanie exclusivem, jak i cała reszta third-party.

Z tego co widzę, to cena 470€. Nie żebym liczył na mniej, ale mając wszystko na uwadze na 100% nie kupię sprzętu na premierę, a może i nawet długo po. Ok, ja nie jestem głównym targetem Nintendo, bo kompletnie nie jarają mnie ich marki typu Mario, czy Donkey Kong, ale na każdym poprzednim handheldzie Nintendo zawsze i tak znajdowałem dla siebie pokaźną bibliotekę exclusive'ów. S2 jak na razie to raczej sprzęt dla fanów i osób z awersją do PC czy Steam Decka i pokrewnych.

Większe emocje wywołał u mnie Direct z zeszłego tygodnia, ale to bardziej dlatego, że były fajne zapowiedzi nowych gier. Dziś zaś... meh... Wolę zainwestować w coś innego, niż S2.

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał(a):

90 euro xd kiedy myślałeś że klapy najszybciej biegają do paczkomatu.

Oby po budziku zrobili nintendo stoper bo się przyda taki bundle z konsolą

Opublikowano
4 minuty temu, Faka napisał(a):

No i gry za 90 euro, czyli w naszym kraju będziecie płacić po 400 zł za gierki XD Spadł komuś tam sufit na łeb. 

Jeśli będą trzymać cene jak switchowe to w sumie wyjebane, kupie, przejde i sprzedam z minimalną stratą. Gorzej dla zbieraczy plastiku, chociaz już zapowiedzieli, że beda karty gdzie nawet nie ma fizycznie gry tylko "klucz", to na chuj to trzymać :dynia: