Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jak myślicie kalkulatory w naszych cudownych sklepach już są rozgrzane? :leo:

Switch 2 - 2999 zł

Switch 2 + gra - 3399 zł

Gry - 449 zł

Nie będę zaskoczony jak tak to się zakończy :lul:

Opublikowano

Widzę że nie tylko ja jestem rozczarowany pokazem. Kilka fajnych gierek i tyle, szału nie ma. Jak dla mnie nie ma tu żadnego system sellera. No może ten Mario Kart, ale jakoś nie jestem przekonany. Szczerze mówiąc liczyłem bardzo na Mario Odyssey 2, może remake Oracle of Ages/Seasons, jakieś nowe jRPG od Square albo Monolith. No cóż. Na premierę raczej nie wezmę.

A z tymi cenami gier to ich nieźle posrało. Ciekaw jestem ile będą kosztowały te upgrade'y do Switch 2 Version. 40$? xD

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Chyba tak nudnej konsoli Nintendo jeszcze nie wydało jednak wlatuje day one. Nie będę dwa lata czekał na Lite. Później się sprzeda. 

Co do gier w tym roku wleci MKW i nowa małpa która dla mnie jest sztosem. Boli ten nowy standard cenowy ale najwyżej się kupi mniej giereczek na półkę typu zapchaj dziura w kolekcji. Gier których nie ma w całości na kartridżu/płycie i tak nie kupuję i tutaj też się to nie zmieni. 

Nowa małpa wygląda zajebiście :wub: szkoda ,że nie na premierę. MK szczerze mówiąc rozczarowanie dla mnie. 

Ta kamera i upośledzone teams to curva żart z użytkowników :kekw: no ale wywalone, w teams gram codziennie w robocie a konsole nintendo to dla mnie odcięcie od ludzi i nie dodaję znajomych ani nie gram online. Tylko kanapowe multi. 

Zrobie trzecie podejście do TOTK w 60 fps. 

Szczerze mówiąc jestem bardziej zadowolony niż przy prezentacji Switcha 1. Małpa to moja ulubiona marka Nintendo i grałem we wszystko po kilka razy nawet te słabe odsłony na GB xd I na reszcie wlatuje pełnoprawna odsłona 3D na przenośniaka. 

@Josh no to masz test dla graczy w tym poście xddd

• Smutny 1
Opublikowano

Kupię na pewno, ale nie wiem czy na premierę czy pod koniec roku, bo nie będę się oszukiwać DK Bananza i Mario Kart World na pewno będę ogrywać

Cena konsoli jest dla mnie spoko, ale ceny gier już dziwne - nawet jeśli tylko wyjątki jak Mario Kart World będą za 90 euro, to te 80 euro przy trzymaniu cen gier przez Nintendo może boleć. 

Duży plus za to, że wreszcie dadzą w NSO Gamecube'a 

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Nie wyłapałem tego? Serio przy eksach nie będzie całej gry na kartridżu? To wywalone w kolekcjonowanie na tym sprzęcie. 

ponad 4 bomby za pudełko z pustym kartem:banderas:

Przechwytywanie.thumb.JPG.1ebe56d990fd6961ce1ea6173b328e4c.JPG

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Daffy napisał(a):

Jeszcze te pudełka obrzydliwe xdddd

bafkreiffn2spm7mahtiay25n7o66wysxhazuhx35boc6nthonacg76baji.jpg

Pudełka na minus, nie przebiją już chyba tego seksownego czerwonego kwadracika z logo.

A no i konsola ma nie mieć żadnej emulacji pierwszego Switcha stąd te problemy z kompatybilnością czyli gry z pływającym klatkarzem i te co się mocno dusiły teoretycznie powinny sobie z tym poradzić na Switchu 2.

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
6 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Ale zapewniam, że Nintendo zrobiło by to samo jak by startowało z tej pozycji co MS z ostatnim Xboxem. Tylko, że nie startuje, na rynku hh konsol nie ma konkurencji i osiągnęło gigantyczny sukces. Więc Nintendo odpierdala to co Sony z PS3.

To na pewno też, ale  wynikało to też z tego że wszystkie gry Xboxa są  na premierę na PC i tam, to że gra działa lepiej na lepszym sprzęcie jest czymś normalnym. Więc nie wypadało golić konsolowcow na coś co na PC jest całkowicie za darmo. 

Opublikowano
13 minut temu, Daffy napisał(a):

Day one lineup:

Mario Kart World
Nintendo Switch 2 Welcome Tour
Street Fighter 6
Split Fiction
Hogwarts Legacy
Hitman World of Assassination
Bravely Default Flying Fairy HD Remaster
Yakuza 0 Director's Cut
Deltarune Chapters 1-4
Civilization VII
Survival Kids
Cyberpunk 2077 Ultimate Edition
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
Puyo Puyo Tetris 2S
Rune Factory: Guardians of Azuma
Nobunaga's Ambition: Awakening Complete Edition
Fast Fusion
Fortnite
Arcade Archives 2 Ridge Racer
The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Switch 2 Edition
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Nintendo Switch 2 Edition

Nintendo GameCube Classics
The Legend of Zelda: The Wind Waker
Soul Calibur II
F-Zero GX

Czekaj to oni nawet kurwa nie wypuszcza XENOBLADE 2/3 w poprawionej rozdzialce + fpsami na premierę?xDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
Teraz, ASX napisał(a):

To na pewno też, ale  wynikało to też z tego że wszystkie gry Xboxa są  na premierę na PC i tam, to że gra działa lepiej na lepszym sprzęcie jest czymś normalnym. Więc nie wypadało golić konsolowcow na coś co na PC jest całkowicie za darmo. 

Po pierwsze to trochę inny temat. Po drugie jakim cudem tutaj wypada :oh_you:

Opublikowano

A za co ten nowy standard cenowy 90 $ ?? Co jest takiego nowego w tym Mario karcie czego nie maja inne gry AAA ? Mocap ? zaawansowana fizyka ? a moze dubbing w 20 jezykach?  no tego tu nie ma

zwykla frajernia podbijac cene i w zamian nie robic nic  nowego ;)

Za gta 6 to ja tyle zaplace.

• Plusik 3
Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Nie wyłapałem tego? Serio przy eksach nie będzie całej gry na kartridżu? To wywalone w kolekcjonowanie na tym sprzęcie. 

Nie było takiego info, zastanawiam się tylko nad tym.

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał(a):

ponad 4 bomby za pudełko z pustym kartem:banderas:

Przechwytywanie.thumb.JPG.1ebe56d990fd6961ce1ea6173b328e4c.JPG

No dobra ale rozumiem ,że to nie wszystkie gry? Tylko jak do tej pory więc pewnie Elden Ring albo CP2077 będzie na takim kartridżu ale mniejsze gry jak Zelda czy małpa już na normalnym? 

Jeśli tak to nic się nie zmienia względem switch 1 czy nawet wielu gier na PS5 czy XSX.

Opublikowano
Teraz, Starh napisał(a):

Czekaj to oni nawet kurwa nie wypuszcza XENOBLADE 2/3 w poprawionej rozdzialce + fpsami na premierę?xDDDDDDDDDDDDDDD

Spokojnie oni będą tymi patchami zapychać lineup przez lata więc trylogia xeno, bayo3 itd poczeka ;)

• This 1
Opublikowano

Podsumowując:
- Fajna Małpa, szkoda że nie na premierę
- Gimmicki zupełnie z du.py - klatkujacy screen sharing, kamera i pseudo kinect w Mario Party czy ta nieszczęsna myszka (serio, mam grać przy biurku czy stole, jak zwierzę?)
- gra o para koszykówce to wielkie xD
- Zeldy z ulepszona grafiką, no fajnie fajnie, ale już dawno przeszedłem na NS1. A dodatki też nie przekonują - GPS do korokow brzmi jak żart
- autentycznie zacząłem się śmiać w głos jak powiedzieli, że ta interaktywna instrukcja obsługi NS2 jest płatna - niby Japończycy ale widać, że z pochodzenia to szkoccy żydzi
- gry z GC, którą to konsole można emulować prawie na wszystkim
- multiplatformy są... multiplatformami, więc to dla mnie żaden argument, w Hadesa II sobie na SD mogę grać

Nie no, to wszystko jest zbyt głupie. Zakładałem kupno na premierę, ale bez jaj. Jedyne co mnie, póki co, interesuje to Donkey Kong i Metroid, ale to co odwaliło Nintendo skutecznie mnie od decyzji zakupowej odciąga.

• Lubię! 1
Opublikowano
1 minutę temu, janol napisał(a):

- autentycznie zacząłem się śmiać w głos jak powiedzieli, że ta interaktywna instrukcja obsługi NS2 jest płatna - niby Japończycy ale widać, że z pochodzenia to szkoccy żydzi

A nawet nie zwróciłem uwagi, że za instrukcję będzie trzeba zapłacić XD