Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Zauważyłem, że pustymi kartridżami najbardziej przejmują się ci co ich nie kupują wcale 

6 minut temu, Rtooj napisał(a):

Obstawiam że do premiery połowa tych narzekających będzie miała odłożone pieniądze.

A druga połowa sprzeda Steam Decka z marnymi 90 fpsami max i mniejszym ekranikiem i kupi jedynego sensownego hh na rynku.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 109 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

Przy cenie 400 zł za grę rozumiem że dla niektórych problemem jest przy możliwości sprzedania gry miesiąc po premierze za 80-90% jej ceny wysoka kwota wejścia. No cóż, albo do pracy, albo poprosić o wyższe kieszonkowe.

Opublikowano
29 minut temu, Starh napisał(a):

Człowieku przecież masz na stronie nintendo oficjalne ceny MKW xDDDDDDDDDDD wiec jak kurwa nie będą droższe jak będą

Tylko, że to pierdolenie niektórych o 450zł jest z doopy wzięte, MKW 79$, mogę się założyć, że ostatecznie ceny gier nie przekroczą 350zł, czyli tak jak w przypadku PS5, gdzie gry chodzą po 329zł.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
Teraz, Rtooj napisał(a):

Przy cenie 400 zł za grę rozumiem że dla niektórych problemem jest przy możliwości sprzedania gry miesiąc po premierze za 80-90% jej ceny wysoka kwota wejścia. No cóż, albo do pracy, albo poprosić o wyższe kieszonkowe.

Co to za pierdolenie? 400zł to po prostu za dużo jak na gierki, które nie przynoszą absolutnie żadnej nowej jakości a koszt ich powstawania na tak słaby (mimo wszystko) HW nie może się równać temu co można dorwać taniej u konkurencji. Do tego nie każdy ma ochote bawić się w wycieczki do paczkomatu. Ja np gierki trzymam na stałe. Nie sprzedałem nic na S1 ani na żadną inną platformę.

Opublikowano

Już widzę uśmiech rodziców kupujących gry ze skaczącym ludzikiem za 400 zł. No chyba, że targetem są stare konie szastający hajsem.

Opublikowano
55 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Chodziło mi o rozwiązanie, że w srodku pudła jest zwykła kartka z kodem na download. Tak jak kiedyś gierki na Steam były sprzedawane. Raz człowiek wpisał kod i masz gre na zawsze z możliwością wyjebania pustego pudełka.

Zrobili, to co chciały zielonki, jednorazówki. Było wiadomo, że coś knują, po tych przeciekach z wypożyczaniem.

Opublikowano

Pięknie Nintendo rucha graczy, ale i tak chcę być wyjebany w odbyt i biorę na premierę.

Opublikowano

Niby ten MK w bundlu z konsolą wychodzi 40 euro. Dziwnie to wycenili.

Opublikowano
3 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Tylko, że to pierdolenie niektórych o 450zł jest z doopy wzięte, MKW 79$, mogę się założyć, że ostatecznie ceny gier nie przekroczą 350zł, czyli tak jak w przypadku PS5, gdzie gry chodzą po 329zł.

90E przy kursie ok. 4,2 PLN, a zawsze jest robiona "poduszka ", czyli liczmy z 4,5 PLN jak ci da 350 zł. to ok. Powodzenia. 

Gry na PS5 są bodajże po 80 E. Tutaj jest +10 więcej.

Opublikowano
Godzinę temu, Starh napisał(a):

Głupie pytanie, ale czy potwierdzili, że dock jest w zestawie?

Zasadne, potrafili nie dawać ładowarki do swoich konsol.

Opublikowano
1 minutę temu, marcinwks napisał(a):

90E przy kursie ok. 4,2 PLN, a zawsze jest robiona "poduszka ", czyli liczmy z 4,5 PLN jak ci da 350 zł. to ok. Powodzenia. 

Nie wierzę w cenę gier 450zł, chcesz to rób fotkę i mogę się założyć o dobre whiskey?

Opublikowano

Nie ma stabliniejszej waluty niż pudełka na switcha.

Opublikowano
3 minuty temu, marcinwks napisał(a):

Do zobaczenia na steam summer sale chłopaki :ogor:

Opublikowano

Wygląda spoko, no i w końcu obraz w jakiejś normalnej jakości, nie będzie wyglądać jak rozmazana papka na 4k oledzie. Nawet bym kupił ze względu na dzieciaki, ale z tego co pamiętam Nintedno słabo wspiera spolszczenia w grach, chyba że coś się zmieniło?

Opublikowano
Teraz, czarek250885 napisał(a):

Wygląda spoko, no i w końcu obraz w jakiejś normalnej jakości, nie będzie wyglądać jak rozmazana papka na 4k oledzie. Nawet bym kupił ze względu na dzieciaki, ale z tego co pamiętam Nintedno słabo wspiera spolszczenia w grach, chyba że coś się zmieniło?

Nic.

Opublikowano

Sam pokaz, to typowe N- czyli widzieliśmy idealny przykład jak się nie robi pokazu nowej konsoli.

Liczyłem że pół h będzie o sprzęcie- co, kiedy, jak, za ile, potem polecą gry , a na końcu bomba. 

Oglądałem jakiś miszmasz i kminiłem czy to premiera NOWEJ KONSOLI, kolejna wersja starej? Brakowało Smasha tylko.

Zdania nie zmieniłem, ta funkcja myszki totalny bezsens i do wyjebania dla mnie dla funkcja. Idea konsoli się tutaj kłóci. Gdzie kanapa/fotel? Mam po dywanie tym szurać czy co? 

Konsole może i kupię na premierę, ale podjary nie mam. Na S1 bardziej czekałem, ale było to coś nowego. 

Mario Kart wygląda spoko, DK też. Ale czuję w kościach że to będzie poziom Odyssey. Dla mnie najgorsze Mario. Zagrać, zaliczyć, zapomnieć.  Obym się mylił. 

Reszta meh. Mam Kupić ponownie za 90 euro Zelde w czerwonym pudełku? Powinno mi to za darmo dać do pobrania jak sobie zrobię migracje z 1 na 2 switcha.  Tego płacenia za online i dawanie mi NES, to nie kumam do dzisiaj więc wywalone jaja nadal.

Kamerę pomijam czy inne chaty, bo to nie 2005 rok. Dwie dekady za późno. 

Ceny gier- no 400zł nie dam, jak się utrzyma poziom 320zł, 299zł to jeszcze jako tako. 

Jak nie będzie gry na cartach, to olewam jak Uki zbieranie.

Opublikowano

Po tylu latach to oni powinni przygotować koncert. Dwie w miarę akceptowalne gry na premierę? Ja pierdole...

Opublikowano

Wszyscy narzekają a w dzień premiery w zakupach growych nasrane zdjęć, bundli, gier po 450zl, płatnych upgradow i zdrapek do Nintendo online - tak będzie!

Opublikowano

Wlasnie zostalem wybrany do zakupu w preorderze. Fajnie nigdy nie bylem wybrany

preordery zapowiedziane na przyszly tydzien od 8 do 11 kwietnia

Opublikowano
5 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

Zasadne, potrafili nie dawać ładowarki do swoich konsol.

Apple też nie daje, dbanie o środowisko, jesteśmy EKO itp bełkot. 

I teraz najlepsze- kupujesz osobno ładowarkę zapakowaną w osobny karton, a do kartonu dorzucają z tworzywa wkładkę- żeby szło zamontować w sklepie na regale. 

A do tego w środku 10 kartek INSTRUKCJA oraz OSTRZEŻENIA. EKO :yao: 

Opublikowano

Cena konsoli wypada przyzwoicie w porównaniu ze steam deckiem (uwzględniając, że dostajemy docka w zestawie), no ale 90 euro za gierkę to jest dramat. Ciężko mi jakoś usprawiedliwić gierkę dużo droższą niż 300zł, i to tylko jak całość jest na karcie.

Edytowane przez Sebas

Opublikowano
1 minutę temu, bartiz napisał(a):

Wszyscy narzekają a w dzień premiery w zakupach growych nasrane zdjęć, bundli, gier po 450zl, płatnych upgradow i zdrapek do Nintendo online - tak będzie!

No jasne, tak będzie ale nie w Polsce :0

Opublikowano

Przy Ps5 też straszyli grami za 350 i lepiej. Są też takie, ale jednak większość jest w przedziale 250-300. 

Ja myślę, że @Chad Davski ogarnie i będzie taniej :Coolface: