izon 1 034 Opublikowano wczoraj o 18:11 Opublikowano wczoraj o 18:11 6 minut temu, iluck85 napisał(a): Sam pokaz, to typowe N- czyli widzieliśmy idealny przykład jak się nie robi pokazu nowej konsoli. Liczyłem że pół h będzie o sprzęcie- co, kiedy, jak, za ile, potem polecą gry , a na końcu bomba. Oglądałem jakiś miszmasz i kminiłem czy to premiera NOWEJ KONSOLI, kolejna wersja starej? Brakowało Smasha tylko. Zdania nie zmieniłem, ta funkcja myszki totalny bezsens i do wyjebania dla mnie dla funkcja. Idea konsoli się tutaj kłóci. Gdzie kanapa/fotel? Mam po dywanie tym szurać czy co? Konsole może i kupię na premierę, ale podjary nie mam. Na S1 bardziej czekałem, ale było to coś nowego. Mario Kart wygląda spoko, DK też. Ale czuję w kościach że to będzie poziom Odyssey. Dla mnie najgorsze Mario. Zagrać, zaliczyć, zapomnieć. Obym się mylił. Reszta meh. Mam Kupić ponownie za 90 euro Zelde w czerwonym pudełku? Powinno mi to za darmo dać do pobrania jak sobie zrobię migracje z 1 na 2 switcha. Tego płacenia za online i dawanie mi NES, to nie kumam do dzisiaj więc wywalone jaja nadal. Kamerę pomijam czy inne chaty, bo to nie 2005 rok. Dwie dekady za późno. Ceny gier- no 400zł nie dam, jak się utrzyma poziom 320zł, 299zł to jeszcze jako tako. Jak nie będzie gry na cartach, to olewam jak Uki zbieranie. W sumie podpisuje się pod wszystkim co napisałeś oprócz tego, ze jakoś opadło mi jaranko na zakup Day one Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 18:11 Autor Opublikowano wczoraj o 18:11 5 minut temu, addhoc napisał(a): Po tylu latach to oni powinni przygotować koncert. Dwie w miarę akceptowalne gry na premierę? Ja pierdole... Nintendo nie lubi zapowiadać gier i dawać odległych terminów. Mogliby zrobić tak samo jak na innych pokazach konsol czyli trailer CGI i data 2027 ale po co? A gdyby zapowiedzieli wiele gier na premierę to po prostu nie wszystkie by się sprzedały Cytuj
Mari4n 687 Opublikowano wczoraj o 18:11 Opublikowano wczoraj o 18:11 Nie no, miałem brać Day1 bo nigdy nie miałem żadnej konsoli na premierę, ale jak tak to ma wyglądać to zostaję przy S1. Kasę z kupki na S2 przeznaczę na coś innego. Cytuj
MYSZa7 9 085 Opublikowano wczoraj o 18:13 Opublikowano wczoraj o 18:13 7 minut temu, bartiz napisał(a): Wszyscy narzekają a w dzień premiery w zakupach growych nasrane zdjęć, bundli, gier po 450zl, płatnych upgradow i zdrapek do Nintendo online - tak będzie! No kurwa, już mam swoich kandydatów. Cytuj
KrYcHu_89 2 644 Opublikowano wczoraj o 18:13 Opublikowano wczoraj o 18:13 Niestety bardzo duży zawód dla mnie. Totalne olanie jRPGów, totalne olanie dwóch najlepszych serii na Nintendo, czyli Xenobladów i Fire Emblem. Brzydkie, plastikowe i teraz do tego jeszcze obrzydliwie drogie, Nintendo zjadło własny ogon i niestety wyszedł potworek bez gier. Reklamowanie się multiplatformami, które lepiej chodzą na dowolnej konsoli przenośnej czy to stacjonarnej innych producentów nie ma sensu. 1 Cytuj
XM. 11 520 Opublikowano wczoraj o 18:14 Opublikowano wczoraj o 18:14 2 minuty temu, GearsUp napisał(a): Nintendo nie lubi zapowiadać gier i dawać odległych terminów. Mogliby zrobić tak samo jak na innych pokazach konsol czyli trailer CGI i data 2027 ale po co? A gdyby zapowiedzieli wiele gier na premierę to po prostu nie wszystkie by się sprzedały Źle się zestarzalo - MP4, totk czy bayonetta3 Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 18:15 Autor Opublikowano wczoraj o 18:15 Teraz, XM. napisał(a): Źle się zestarzalo - MP4, totk czy bayonetta3 Plejada gier kiedy na innych konsolach cały pokaz potrafi mieć odległe terminy xd Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 18:15 Opublikowano wczoraj o 18:15 Pytanie- te nowe Mario czy DK to na Switcha 2 tylko czy na pierwszego to też wydadzą? Ciężko olać po premierze taką bazę klientów, ale z drugiej str muszą sprzedaż nakręcić nowego. Ale odciąć z dnia na dzień, no też średnio. Cytuj
pawelgr5 1 647 Opublikowano wczoraj o 18:16 Opublikowano wczoraj o 18:16 Właśnie w styczniu kminiłem czemu od razu nie pokazali nic więcej tylko ten gówno teaser. Teraz wiem ze więcej nie mieli skoro na teraz jest tak malutko. 1 Cytuj
XM. 11 520 Opublikowano wczoraj o 18:16 Opublikowano wczoraj o 18:16 Teraz, GearsUp napisał(a): Plejada gier kiedy na innych konsolach cały pokaz potrafi mieć odległe terminy xd Na innych konsolach też już to nieczęste zjawisko. 1 Cytuj
Mari4n 687 Opublikowano wczoraj o 18:17 Opublikowano wczoraj o 18:17 1 minutę temu, iluck85 napisał(a): Pytanie- te nowe Mario czy DK to na Switcha 2 tylko czy na pierwszego to też wydadzą? Tylko S2 Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 18:22 Autor Opublikowano wczoraj o 18:22 6 minut temu, iluck85 napisał(a): Pytanie- te nowe Mario czy DK to na Switcha 2 tylko czy na pierwszego to też wydadzą? Ciężko olać po premierze taką bazę klientów, ale z drugiej str muszą sprzedaż nakręcić nowego. Ale odciąć z dnia na dzień, no też średnio. Nintendo tym samym pięknie zamyka mordy wszystkim, którzy mówili że tak łatwo nie odetną się od 150m użytkowników i pierwszy Switch będzie hamulcowym. Cytuj
saerlas 1 Opublikowano wczoraj o 18:22 Opublikowano wczoraj o 18:22 1 hour ago, Daffy said: Day one lineup: Mario Kart World Nintendo Switch 2 Welcome Tour Street Fighter 6 Split Fiction Hogwarts Legacy Hitman World of Assassination Bravely Default Flying Fairy HD Remaster Yakuza 0 Director's Cut Deltarune Chapters 1-4 Civilization VII Survival Kids Cyberpunk 2077 Ultimate Edition Kunitsu-Gami: Path of the Goddess Puyo Puyo Tetris 2S Rune Factory: Guardians of Azuma Nobunaga's Ambition: Awakening Complete Edition Fast Fusion Fortnite Arcade Archives 2 Ridge Racer The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Switch 2 Edition The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Nintendo Switch 2 Edition Nintendo GameCube Classics The Legend of Zelda: The Wind Waker Soul Calibur II F-Zero GX Czy jakaś konsola kiedykolwiek miała taki start? imo, zjadają resztę, bo zachowują swoją "niszowość" a jednocześnie są w końcu w stanie też iść środkiem z Cyberpunkiem, Eldenem, Finalem, SF. Co do fizycznych nośników - to japończyk, a tam jednak ciągle się je ceni. Pozostaje kwestia ceny, jak faktycznie przyświrują tak jak piszecie to może się skończyć gazowaniem na sprzęgle. Cytuj
ASX 15 057 Opublikowano wczoraj o 18:26 Opublikowano wczoraj o 18:26 Nintendo prezentuje wciąż stary model konsolowy, przede wszystkim zależy im na sprzedaży sprzętu. Ekskluzywne gry na Switcha 2 mają przede wszystkim zachęcić ludzi do zakupu nowej konsoli. Co do "hamulcowego", to jeden znika, a w jego miejsce pojawia się drugi. Bo Switch 2 to już w teraz przestarzałe urządzenie, widać było już na prezentacji jak wyglądał Elden Ring czy Cyberpunk. Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 18:28 Opublikowano wczoraj o 18:28 No patowa syt. Bo olewają taką bazę, ale z drugiej str to napędzi sprzedaż. Z pkt widzenia graczy- chujowo. Z pkt widzenia biznesowego- mistrzostwo. Co do ceny gier i że produkcja coraz droższa. Jedno trzeba im oddać. Nie kojarzę gier na N żeby miały problem, patch dayone, poprawka poprawki. Nigdy nie miałem syt żeby Mario się zawiesił i nie mógł zebrać momenty czy wskoczyć na maszt. Link jak coś zebrał, to nie miał problemu żeby oddać innej postaci. Indiana Jones po 3 patchach dalej ma problemy Ale 400 nie wydam na Mario Karta którego ani nie odsprzedam ani nic. Czekam na dokładne info jak to będzie wyglądać. Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 18:29 Autor Opublikowano wczoraj o 18:29 Na innych handheldach śmigają jak masełko. Na sprzęcie zielonych pewnie Cyberpunk to będzie rakieta. No cóż, trzeba poczekać na sprzęt Phila 1 minutę temu, iluck85 napisał(a): Z pkt widzenia graczy- chujowo. Serio chciałbyś żeby Mario Horizon miał dalej zamknięte trasy po to żeby koniecznie dało się go odpalić na S1? Cytuj
ASX 15 057 Opublikowano wczoraj o 18:33 Opublikowano wczoraj o 18:33 Z punktu widzenia biznesowego to ma sens tylko wtedy kiedy zarabiasz na każdej sprzedanej konsoli. A że widocznie będą zarabiać na sprzęcie od początku to mogą sobie na to pozwolić. W innych wypadku, bardziej opłaca się crossgenowość, bo co to za różnica czy ktoś kupi Mario Kart na Switcha czy Switcha 2? Nintendo na jednym i drugim zarobiłoby tyle samo. Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 18:34 Opublikowano wczoraj o 18:34 3 minuty temu, GearsUp napisał(a): Na innych handheldach śmigają jak masełko. Na sprzęcie zielonych pewnie Cyberpunk to będzie rakieta. No cóż, trzeba poczekać na sprzęt Phila Serio chciałbyś żeby Mario Horizon miał dalej zamknięte trasy po to żeby koniecznie dało się go odpalić na S1? Zależy- Zelda miała premierę na Wiiu i Switchu, różnice były, ale szło to ograć. Na teraz byłaby różnica- nowe Mario na Switcha 219zł vs Switch 2 399zł Cytuj
oFi 2 652 Opublikowano wczoraj o 18:35 Opublikowano wczoraj o 18:35 35 minut temu, Masorz napisał(a): Pięknie Nintendo rucha graczy, ale i tak chcę być wyjebany w odbyt i biorę na premierę. A ja nie, dopóki nie pokaza swoich gier z ery ps3, które mają JAKĄKOLWIEK jakość i klatkarz czlowieka rozumnego. Na startowy lineup nie liczę, bo mariany i kirby to jest target infantylnych ludzi z zaburzeniami. Dzieci nie stać na taki sprzęt, więc kupią to azjaci po 50stce a ich dzieci ewentualnie zagrają ze starym, co wydal ponad 5 bomb euro na nostalgię, którą rzuci w kąt po tygodniu grania w remastery. 2 1 Cytuj
pawelgr5 1 647 Opublikowano wczoraj o 18:36 Opublikowano wczoraj o 18:36 Ciekawe jak cenowo będzie się rozkładać różnica w przypadku MP4. Stówa różnicy za te różnice które pokazali to delikatnie mówiąc skandal. Może MP4 będzie w dużo niższym przedziale cenowym? Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 18:36 Opublikowano wczoraj o 18:36 1 minutę temu, ASX napisał(a): Z punktu widzenia biznesowego to ma sens tylko wtedy kiedy zarabiasz na każdej sprzedanej konsoli. A że widocznie będą zarabiać na sprzęcie od początku to mogą sobie na to pozwolić. Przecież ta firma to lekkie dzbany, bo tam kasa na wyciągnięcie ręki w czasach remasterów. Doskonale pamiętam że Wiiu już było martwe, skreślony, a oni dalej premierowa cenę trzymali. Dopiero Amazon zrobił jakąś spoko ofertę z WW w bundlu. No i żyją chyba w 2017, bo wtedy może ten sprzęt robił robotę. Ale dzisiaj? To nie czasy GameBoya, rynek Pocket PC rośnie aż miło, a Valve pokazało jak to się robi. Ich exy ratują, ale ten pokaz jak widać NIKOGO z papci nie wyjebał. Cytuj
suteq 404 Opublikowano wczoraj o 18:37 Opublikowano wczoraj o 18:37 48 minut temu, Rtooj napisał(a): Przy cenie 400 zł za grę rozumiem że dla niektórych problemem jest przy możliwości sprzedania gry miesiąc po premierze za 80-90% jej ceny wysoka kwota wejścia. No cóż, albo do pracy, albo poprosić o wyższe kieszonkowe. Jak za jakiś czas takie akcje doprowadzą do 1000zł za grę to też tak napiszesz? Naprawdę nie widzisz absurdu tej sytuacji że niedługo za nową grę będziemy płacili PÓŁ TYSIĄCA ZŁOTYCH kiedy wszyscy coraz bardziej ciągną w dystrybucję cyfrową? 7 2 Cytuj
oFi 2 652 Opublikowano wczoraj o 18:39 Opublikowano wczoraj o 18:39 2 minuty temu, iluck85 napisał(a): 2 minuty temu, iluck85 napisał(a): Ich exy ratują, ale ten pokaz jak widać NIKOGO z papci nie wyjebał. To wszystko już bylo. Na ps5 przynajmniej wiedziałem ze sobie zagram w lepszej jakości ps4, a tu? Mam wątpliwości Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 18:41 Autor Opublikowano wczoraj o 18:41 1 minutę temu, oFi napisał(a): To wszystko już bylo. Rozumiem, że piszesz to z pozycji kogoś kto ograł wszystkie Karty, Donkeye i Kirbasy Cytuj
tlas 503 Opublikowano wczoraj o 18:41 Opublikowano wczoraj o 18:41 A to gdzieś jest juz info że gry będą po 400 zł? Może poczekajcie z kłótniami o to. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi