Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy mysleli, ze to Rockstar pierwsze podniesie prog cenowy gier, a tu prosze, Nintendo wyszlo przed szereg. W Rockstar musza czuc ulge, ze to nie oni musza pierwsi podniesc cene do okolic 90 euro.

Killa tygodni temu wyrazilem swoje obawy odnosnie pudelkowych wersji gier na Switcha 2. Gdy dzis potrafia wazyc 100GB, a bardziej pojemne kartridze sa drogie. Marzenia o ostatecznych wersjach gier w pudelku na Switchu 2 jak widac pryskaja. 

Z grami uwazam jednak, ze Nintendo sie przygotowalo. W tym roku zadebiutuja 3 kontynuacje ich wielkich marek i nie sa to DLS lub remastery, a wiec bedzie w co grac. 

Opublikowano

Nintendo całkowicie chyba odkleiło. Na pewno nie kupuję na starcie. Nie mam absolutnie żadnego powodu. Mario Kart to fajna sprawa, ale nie jako jedyna gra na start, w dodatku za 80$. Sama konsola też droga, 500$ z grą? Nie nie nie. To już wolę Steam Decka na OLEDa wymienić. Kupię na święta z Metroidem, jak wyjdzie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał(a):

Błagam Nintendo wypierdolcie ten czerwony górny pasek z pudełek bo oczy krwawią 

Nintendo-Switch-2-game-key-cards-656x349.jpg

Ciekawe czy po premierze SF6 na S2 będzie taka edycja na innych sprzętach. W sensie z SP1 + 2 za jakąś normalną kasę.

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał(a):

SF ma mieć 2 edycje, może ta druga będzie w całości no ale tam chyba 26 zawodników nie dali, zresztą to Capcom, oni już przy Switchu 1 odpierdalali z niepełnymi cartami

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, pawelgr5 napisał(a):

W ogóle znacie kogoś kto będzie miał ochotę grać i np patrzeć na mordy znajomych? Wyobrażacie sobie tak grać? Albo jeszcze lepiej: grać tak z randomami? Ja jebe włączasz video a tam 3 z 4 osób z jakimi się ścigasz w MKW ma max 12 lat :/ 

To są gimmicki na co dzień używane pewnie przez promil graczy, do pokazania na reklamach, tak jak ludzie siedzący we czwórkę w salonie przy Switchu i grający w multi w trybie handheld. Natomiast jeśli połączą to z opcją streamowania, najlepiej jakoś zintegrowaną z twitchem i/lub youtube (notabene twitch nie ma od dłuższego czasu nawet apki na S1 xD), to wiele osób będzie baardzo zadowolonych. No i wtedy nie będzie to lecieć w 10 fpsach.

Co do prezentacji: ciężko powiedzieć, że się zawiodłem, skoro nie miałem specjalnych oczekiwań. Ale w sumie tak, zawiodłem się, że nie było ani jednej prawdziwej bomby pokroju nowego Mario 3D, bo małpa jaka by nie była, to jednak nie ten kaliber (zresztą jakoś generycznie i nijako na tym silniku graficznym wygląda jak dla mnie, to kopanie w ziemi, mimo, że z punktu widzenia zabawy zniszczalnością otoczenia warte pochwały, też meh, z mojej strony zero podjarki, no i nie byłbym taki w stu procentach przekonany, że jednak nie wyjdzie też na S1). Sprzętowo bardzo zachowawczo, no ale to już wiedzieliśmy. Brak OLEDa, choć nie jest niespodzianką, to kolejna istotna kwestia, zniechęcająca chociażby mnie do zakupu. Gierki: bieda, w sumie liczy się tylko MK9 i Małpa, bo ciężko jarać się znanymi multiplatformami czy potwierdzonymi cross-genami. Spoko, że gry z GC trafią do abonamentu, wisiało to w powietrzu i w sumie na ten moment chyba jest to jedyna rzecz, której serio mógłbym pozazdrościć jako posiadacz S1.

Natomiast cała otoczka finansowa związana z cenami gier, upgrade'ów, temat dociągania danych itd. to już żenada w chuj. Jakby gracze nie byli obecnie takimi bezkrytycznymi wobec korpo konsumpcjonistami, to prezentacja zebrałaby gruby hejt, a N powinno się szykować na drugie WiiU. No ale czasy się zmieniły i mimo że hitem takim jak poprzednik Switch 2 na pewno nie będzie, tak wyniki sprzedaży konsoli i gier i tak pewnie będą zadowalające.

Pomyśleć, że ponad rok temu poważnie rozkminiałem, czy brać Switcha, czy może czekać na następcę xD. Na pepperze niektórzy nadal mają takie dylematy. Cóż, ja pasuję, i to na dłuugo.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano

Tak w ogóle zastanawiam się jak ludzie puszczą to im płazem https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/68415/~/nintendo-switch%26nbsp%3B2-game-key-card-overview 

W końcu instalki w grach na Xboxie to ostateczne upodlenie i otwarta chęć zniszczenia rynku gier fizycznych, prawda? :)

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, Daffy napisał(a):

spokojnie, już niedługo pudełka całkiem zdechną, to nie będzie problemu z paskami :)

Opublikowano

Ale na pólce będą się jednak odróżniały grzbietami od pudełek S1 bo teraz ten plastik z tego co widać też ma być czerwony a nie biały

Teraz, Suavek napisał(a):

Trochę tych gier S1 z problemami na S2 jednak jest - https://www.nintendo.com/us/gaming-systems/switch-2/transfer-guide/compatible-games/

SoftwareCompatibility-Chart-Desktop

Ale research mają ostry jak tu są wymieniane nawet jakieś mega gówienka, o których nigdy wcześniej nie słyszałem. Dobrze, że przy nazwie gier wymieniony jest Developer to pewnie ich zmotywuje do naprawy jak sobie spojrzą na taką listę i że ich gra się tam znajduje.

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

W końcu instalki w grach na Xboxie to ostateczne upodlenie i otwarta chęć zniszczenia rynku gier fizycznych, prawda? :)

Jeśli będzie tak to wyglądać, to oleję te konsolę i będę ogrywał zaległości; a zakupowo  skupię się na PS4, zwłaszcza, że pudełka teraz tanie i chyba najlepszy czas na uzupełnienie kolekcji.

Opublikowano

Wszyscy skupili się na cenie i dwóch sztosach od Nintendo, a przeoczamy fakt, że był też pokazany gameplay z trzeciego exa - Hyrule Warriors Age of Imprisonment. Sam się grami tego typu nie jaram, ale trzeba przyznać, że graficznie to mocno powyżej poziomu pierwszego Switcha

Opublikowano
13 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tak w ogóle zastanawiam się jak ludzie puszczą to im płazem https://en-americas-support.nintendo.com/app/answers/detail/a_id/68415/~/nintendo-switch%26nbsp%3B2-game-key-card-overview 

Miałem wrzucać. 

Ja nie kumam, po co te pudełko? Po co w ogóle jakiś cart?  Cart jest moim kluczem do pobrania gry- dzizas, co to za bełkot. 

O ile byłem chętny na sam sprzęt dayone, tak zaczynam kminić czy to ma sens jakiś?! 

Opublikowano
1 minutę temu, funditto napisał(a):

Wszyscy skupili się na cenie i dwóch sztosach od Nintendo, a przeoczamy fakt, że był też pokazany gameplay z trzeciego exa - Hyrule Warriors Age of Imprisonment. Sam się grami tego typu nie jaram, ale trzeba przyznać, że graficznie to mocno powyżej poziomu pierwszego Switcha

Wreszcie będzie można też ograć wersję do BOTW bez spadków

image.jpeg.db534a909f3aadcb98a9e8848226f8dd.jpeg

Opublikowano
4 minuty temu, funditto napisał(a):

Był jeszcze i czwarty ex na ten rok czyli Kirby Air Riders ;) Pytanie tylko czy Nintendo akurat potrzebuje dwóch ścigałek na 2025. Zwłaszcza jak MKW będzie się tak sprzedawać jak MK8.

Sakurai's 'Kirby Air Riders' Is Speeding Onto Switch 2 | Nintendo Life

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Można zmienić nazwę tematu albo dać nowy temat w dziale graczpospolita- ZAKUPY KEYOWE. Jaki dziś klucz kupiłeś. 

Może te game carty to po prostu zamiast Digital Codów, które teraz są w niektórych pudełkach Switcha 1. W sumie wolałbym wtedy carta niż kod na kartce. Gorzej jak to będą jedyne wydania fizyczne bo teraz te cody są alternatywami

Edytowane przez GearsUp
Opublikowano
18 minutes ago, Daffy said:

Podawało się swego czasu, że carty do Switcha1 miały do 32gb pojemności. Jak nintendo nie planuje skalować produkcji większych pojemności to spodziewam się, że każda gierka ery ps4/ps5 będzie na tym key-cardzie.

Ciężko mi uwierzyć, że first party też nie będzie tak wydawane.

Opublikowano

Cart robi za klucz który odpali opcje pobrania- całej gry czy tam połowy. Ale pytanie czy ten klucz mogę puścić dalej i ten klucz zadziała na innej konsoli czy przypisany do mojej, pobrane, koniec. Jeżeli ta druga opcja, to te pudełka nie mają kompletnie sensu.