Czoperrr 5 544 Opublikowano wczoraj o 19:51 Opublikowano wczoraj o 19:51 Chyba najbardziej pro-konsumencki jest mimo wszystko Microsoft z ich grami Play Anywhere. Kupujesz grasz, grasz na czym chcesz Dziwne rzeczy dzieją się w tej branży, bardzo niefajny kierunek obrali producenci. 1 Cytuj
funditto 723 Opublikowano wczoraj o 19:53 Opublikowano wczoraj o 19:53 https://nintendoeverything.com/yoshis-woolly-world-spotted-in-todays-nintendo-direct-for-switch-2/ Woolly World też wyjdzie na Switcha 2 (i pewnie na 1 też), super wiadomość, bo to jedna z lepszych gier z WiiU Cytuj
Paolo de Vesir 9 727 Opublikowano wczoraj o 19:55 Opublikowano wczoraj o 19:55 16 minut temu, funditto napisał(a): Hyrule Warriors Age of Imprisonment Pewnie dlatego, że musou nie można traktować poważnie. Cytuj
drozdu7 3 225 Opublikowano wczoraj o 19:56 Opublikowano wczoraj o 19:56 Dodałbym też Smart Delivery, gdzie masz dostęp do najlepszej wersji. Darmowe sejwy w chmurze itp. Można kurwić czasem na MS ale paradoksalnie najmniej antykonsumenckich akcji chyba mają a sporo udogodnień Cytuj
Paolo de Vesir 9 727 Opublikowano wczoraj o 19:56 Opublikowano wczoraj o 19:56 4 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Dziwne rzeczy dzieją się w tej branży, bardzo niefajny kierunek obrali producenci. Raczej Microsoft za czasu wyczuł, że wydania fizyczne mają mnóstwo ograniczeń i jako trendsetter branży, zrezygnował z nich jako pierwszy. Zielonym oberwało się po łbie od graczy, ale jednocześnie zrzuciło z Sony i Nintendo jakąkolwiek presję przed wprowadzeniem takiego rozwiązania - bo skoro robi MS to przecież inni też mogą. Głupi gracze są, głupi jak buty. Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 19:58 Autor Opublikowano wczoraj o 19:58 4 minuty temu, funditto napisał(a): https://nintendoeverything.com/yoshis-woolly-world-spotted-in-todays-nintendo-direct-for-switch-2/ Woolly World też wyjdzie na Switcha 2 (i pewnie na 1 też), super wiadomość, bo to jedna z lepszych gier z WiiU Nie no tam na bank chodzi o Yoshiego ze Switcha xD Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 19:59 Opublikowano wczoraj o 19:59 7 minut temu, Sebas napisał(a): Miyamoto mi powiedział, że możesz puścić dalej także zamawiaj. Step 3: Play the game. Once the game is downloaded, you’re ready to play! An internet connection is only required when you launch the game for the first time. After this, the game can be started even without an internet connection. However, like regular physical software, the game-key card must be inserted into the system in order to play the game. I tak ten "klucz" musi być w konsoli. To jest furtka i nadzieja że ten "klucz" można puścić dalej. Niech to rozwiną mocniej i wtedy dayone albo olać. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 727 Opublikowano wczoraj o 20:03 Opublikowano wczoraj o 20:03 6 minut temu, iluck85 napisał(a): I tak ten "klucz" musi być w konsoli. To jest furtka i nadzieja że ten "klucz" można puścić dalej. Niech to rozwiną mocniej i wtedy dayone albo olać. Lucek, a to nie ty pisałeś, że jebiesz Xboxa, bo tam są jedynie instalatory na płytach i te nośniki są bezwartościowe? Bo brzmi to podejrzanie podobnie do zaoferowanego przez Nintendo rozwiązania. Kurcze, gdyby tylko coś wytłumaczyło to dziwnie sprzeczne podejście. 7 Cytuj
funditto 723 Opublikowano wczoraj o 20:03 Opublikowano wczoraj o 20:03 4 minuty temu, GearsUp napisał(a): Nie no tam na bank chodzi o Yoshiego ze Switcha xD No chyba nie, bo Yoshi na Switcha wygląda zupełnie inaczej. Przeszedłem oba i potrafię rozróżnić Cytuj
Sebas 1 693 Opublikowano wczoraj o 20:04 Opublikowano wczoraj o 20:04 4 minutes ago, iluck85 said: Step 3: Play the game. Once the game is downloaded, you’re ready to play! An internet connection is only required when you launch the game for the first time. After this, the game can be started even without an internet connection. However, like regular physical software, the game-key card must be inserted into the system in order to play the game. I tak ten "klucz" musi być w konsoli. To jest furtka i nadzieja że ten "klucz" można puścić dalej. Niech to rozwiną mocniej i wtedy dayone albo olać. No będzie można. Nie będzie przecież tak, że od pierwszego uruchomienia trzeba będzie mieć i swoje konto i karta w konsoli. Co nie zmienia faktu, że jak nintendo zamknie sklep to ten kart będzie bezużyteczny. Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 20:06 Opublikowano wczoraj o 20:06 Teraz, Paolo de Vesir napisał(a): Lucek, a to nie ty pisałeś, że olewasz Xboxa, bo tam są jedynie instalatory na płytach i te nośniki są bezwartościowe? Bo brzmi to podejrzanie podobnie do zaoferowanego przez Nintendo rozwiązania. Kurcze, gdyby tylko coś wytłumaczyło tę dziwnie sprzeczne podejście. Ja olałem Xboxa, bo nie ma pudełek- MS olał. Nie ma wszystkiego na pudełkach, są problemy z dostępnością. No i też fakt, że tam trzeba pobierać. PS5 to jest różnie. Są gry gdzie całość jest na płycie, ale są też jak na X- trzeba pobrać. Ostatnim bastionem był Switch, ale tutaj nie wiem co się odjebało i chyba nikt nie kuma do końca motywu z kluczem. Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 20:06 Autor Opublikowano wczoraj o 20:06 1 minutę temu, funditto napisał(a): No chyba nie, bo Yoshi na Switcha wygląda zupełnie inaczej. Przeszedłem oba i potrafię rozróżnić W takim razie może jutro albo pojutrze ogłoszą Cytuj
Daffy 10 890 Opublikowano wczoraj o 20:08 Opublikowano wczoraj o 20:08 Kto szanuje markę ten dostaje maile z dedykowanym zaproszeniem do kupna Cytuj
Paolo de Vesir 9 727 Opublikowano wczoraj o 20:09 Opublikowano wczoraj o 20:09 2 minuty temu, iluck85 napisał(a): i chyba nikt nie kuma do końca motywu z kluczem Co tu dużo mówić - nagle to rozwiązanie nie będzie już tak problematyczne. Dużo robi znaczek na pudełku, oj dużo. Cytuj
ASX 15 057 Opublikowano wczoraj o 20:09 Opublikowano wczoraj o 20:09 Motyw z kluczami jest taki że te karty podobnie jak płyty na Xboxa będą miały zbyt malą pojemność by pomieścić gry. Stąd podobne rozwiązanie. A Nintendo widocznie doszło do podobnego wniosku co inni, że nie kalkuluje się im inwestować w kartridże o większej pojemności. Cytuj
pawelgr5 1 647 Opublikowano wczoraj o 20:09 Opublikowano wczoraj o 20:09 Ciekawe jak to cenowo będzie się miało do sklepów w PL. Cytuj
Sebas 1 693 Opublikowano wczoraj o 20:10 Opublikowano wczoraj o 20:10 1 minute ago, Daffy said: Kto szanuje markę ten dostaje maile z dedykowanym zaproszeniem do kupna Ufundowane przez rodzinke 2 Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 20:13 Autor Opublikowano wczoraj o 20:13 4 minuty temu, ASX napisał(a): Motyw z kluczami jest taki że te karty podobnie jak płyty na Xboxa będą miały zbyt malą pojemność by pomieścić gry. Stąd podobne rozwiązanie. A Nintendo widocznie doszło do podobnego wniosku co inni, że nie kalkuluje się im inwestować w kartridże o większej pojemności. From what I've seen this is an option for third-parties to use instead of the "code in box" physical copies that are currently on Switch. The physical box-arts posted for first-party Nintendo games does not have the game-key card messaging. 1 Cytuj
iluck85 3 273 Opublikowano wczoraj o 20:17 Opublikowano wczoraj o 20:17 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): Co tu dużo mówić - nagle to rozwiązanie nie będzie już tak problematyczne. Dużo robi znaczek na pudełku, oj dużo. Znaczek nie robi, bo ja wielkim fanem N nigdy nie byłem. Mają swoje exy które zagram na ich konsoli. I znaczek nadal niczego nie zmieni, że pójdę po Mario Kart za 90 euro. Już to napisałem w dziale Xbox- przerabiałem to 10 lat temu. Mam szafkę wypełnioną pudełkami gier na PC i mogę to wyrzucić za okno. + tylko taki że mam wszystko w bibliotece, głównie na Steam. Ale nie sprzedam tego ani nikt już tego nie użyje, bo kod w pudełkach jest przypisany do mojego konta. 3 minuty temu, ASX napisał(a): Motyw z kluczami jest taki że te karty podobnie jak płyty na Xboxa będą miały zbyt malą pojemność by pomieścić gry. Stąd podobne rozwiązanie. A Nintendo widocznie doszło do podobnego wniosku co inni, że nie kalkuluje się im inwestować w kartridże o większej pojemności. To git, można puszczać dalej na OLX Zbierać już nie mam zamiaru. Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 20:19 Autor Opublikowano wczoraj o 20:19 Czyli jest wręcz przeciwnie - Nintendo jeszcze mocniej idzie w fizyczniaki zastępując karteczki z kodami na carta. Cytuj
Paolo de Vesir 9 727 Opublikowano wczoraj o 20:19 Opublikowano wczoraj o 20:19 1 minutę temu, iluck85 napisał(a): Już to napisałem w dziale Xbox- przerabiałem to 10 lat temu. Mam szafkę wypełnioną pudełkami gier na PC i mogę to wyrzucić za okno. + tylko taki że mam wszystko w bibliotece, głównie na Steam. Ale nie sprzedam tego ani nikt już tego nie użyje, bo kod w pudełkach jest przypisany do mojego konta. Newsflash - płyty z Xboxa nie przypisują się do twojego konta. Działają na identycznej zasadzie jak kluczyki ze Switcha za które z pocałowaniem rączki zapłacisz 90EUR. Cytuj
Ukukuki 7 611 Opublikowano wczoraj o 20:24 Opublikowano wczoraj o 20:24 13 minut temu, ASX napisał(a): Motyw z kluczami jest taki że te karty podobnie jak płyty na Xboxa będą miały zbyt malą pojemność by pomieścić gry. Stąd podobne rozwiązanie. A Nintendo widocznie doszło do podobnego wniosku co inni, że nie kalkuluje się im inwestować w kartridże o większej pojemności. Już pierwsze gry na switcha 1 to miały jak przykładowo LA Noire. I wynika to z oszczędności wydawców którzy zamiast kupować kartridż 32GB kupowali 4 lub 8GB a reszte gry pobierało się z neta. Cytuj
GearsUp 508 Opublikowano wczoraj o 20:24 Autor Opublikowano wczoraj o 20:24 W sumie była gdzieś informacja jaki jest max rozmiar carta dla S2? Cytuj
ThePatrickyo 92 Opublikowano wczoraj o 20:26 Opublikowano wczoraj o 20:26 Dobra, pooglądałem Directa na żywo, potem zająłem się swoimi sprawami, w międzyczasie zdążyłem sobie przetrawić to co nam zaprezentowali. Czy miałem jakieś oczekiwania? Absolutnie, mam Switcha OLED i mnóstwo gier do ogrania, które czekają na półce, tak więc bez ciśnienia. Sprzętowo bez zaskoczeń, szybko ucięli prawdopodobieństwo wersji z OLEDem więc pierwszy minus. Ficzer z myszką totalnie nie trafia do mnie - jeżeli siedzę na kanapie to po czym mam jeździć tym kursorem? Nie widzi mi się to totalnie…na plus jakieś tam wsparcie na przestrzenny dźwięk, może pojawią się jakieś perełki, które zrobią tym fajny klimacik. Fajnie, że w końcu w docku doczekamy się lepszej jakości, na współczesnych telewizorach gry z pierwszego Switcha miewały czasem kiepskie momenty Co do gier - niestety te wszystkie porty kilkuletnich gier średnio mnie robią, sporo z nich już ograłem albo planuję ograć na XSX czy też PS5, w jeszcze lepszej jakości. Z nowości ciekawy się wydaje Donkey Kong, trochę ta destrukcja otoczenia i ilość zniszczonych obiektów na ekranie przypomina mi Astro Bota, ale to jedyne czym mi go przypomina. Mario Kart jak to Mario Kart, taka Forza Horizon ale w świecie Nintendo - mam nadzieję, że nie będzie się opierać w 100% o aspekt online. Z perspektywy posiadacza Switcha 1, na pewno chętnie zobaczyłbym usprawnione obie Zeldy. Zazdroszczę również Gamecuba w abonamencie, ale z drugiej strony jestem rozczarowany, że Zelda WW zostanie póki co uwięziona w takiej formie jak teraz - liczyłem, że w końcu przeniosą tą wersję z WiiU na Switcha. Cała reszta mnie nie jara póki co Nie sądzę, że Switch 2 podzieli los WiiU, ale bardziej przeczuwam sytuację podobną do 3DSa w trakcie premiery - usprawnienie formy DSa, dorzucenie gier z poważnych konsol (bo przecież DS miał same gierki dla dzieci, a tylko PSP miało poważne tytuły hehe) takich jak Resident Evil czy Ridge Racer, a po początkowym okresie słabej sprzedaży musieli ratować sytuację. Tutaj pogrywają na nosach fanów, powiedziałbym że balansują na krawędzi…jeżeli nie pyknie to będą musieli awaryjnie czymś zadowolić graczy. Tutaj póki co dostajemy konsolę w znośnej cenie, gry które cenowo będą na poziomie dużych konsol, drogie karty pamięci, które będą w przypadku Switcha 2 dużo bardziej potrzebne, skoro na kartridżach nie będzie całych gier no i zapowiada się na dojenie w wielu aspektach…oj Nintendo, Nintendo Cytuj
pawelgr5 1 647 Opublikowano wczoraj o 20:27 Opublikowano wczoraj o 20:27 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): W sumie była gdzieś informacja jaki jest max rozmiar carta dla S2? CHyba nie ale taki CP będzie na carcie o pojemnosci 64GB więc całkiem sporym: Cyberpunk 2077: Ultimate Edition Comes Launch Day to Nintendo Switch™ 2! - CD PROJEKT "Nintendo Switch 2 owners can purchase the game on launch day in a physical 64 GB game card or digital download from the Nintendo eShop for Nintendo Switch 2" 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi