Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widziałem, że super wyglada, dobre oceny, ale za drogo za platformowke. Psychologiczna granica została przekroczona. Porty starszych gier w wyzszych cenach niż na xboxa/sonke? Podziekuje. Za kilka lat się kupi konsole, ogra zelde, xeno, pokemony i elo. Znowu im odjebało jak po sukcesie Wii.

• Plusik 8
  • Lubię! 1
  • This 8
Opublikowano
12 minut temu, iluck85 napisał(a):

I PC będzie wygranym na tym polu. 
Masz najlepszy backlog, bo w zasadzie masz prawie wszystko co było kiedyś. Ta starocie latają na poziomie ceny coli 2l. 
Mimo cyfry, to są alternatywy gdzie można wyszukać taniej grę. Za wukonga na bank nie dałem 350 ani 300. 

Dlatego Od roku PCM

Opublikowano

Sprzedawanie tego pada od gamecuba to jest kuriozum tej firmy i pokazanie targetu nintendo - psychofani tej marki kupią day one aż zabraknie towaru.

To tylko pokazuje, że ta marka siedzi tam głęboko w umysłach azjatów/amerykanów, że to jest aż nieprawdopodobne. Nawet apple nie ma tak wychowanych psychofanów.

• Minusik 1
Opublikowano

Nie no Wii U pokazało, że nawet u psychofanów są jakieś granice. Jestem ciekawy jak dobrze się bedzie sprzedawał następca switcha po początkowym hajpie.

Opublikowano
6 minut temu, Shen napisał(a):

Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widziałem, że super wylada, dobre oceny, ale za drogo za platformowke. Psychologiczna granica została przekroczona. Porty starszych gier w wyzszych cenach niż na xboxa/sonke? Podziekuje. Za kilka lat się kupi konsole, ogra zelde, xeno, pokemony i elo. Znowu im odjebało jak po sukcesie Wii.

Dlatego nie lubię cyfry, bo ceny chore na konsolach i nie wydam na cyfrę 300zl. 
Gier za które dałbym tyle liczę na palcach jednej ręki. 

4 minuty temu, Starh napisał(a):

Dlatego Od roku PCM

Jakby N wydawało Zeldy itp na PC, to bym na dobre sie pozbył konsol. Te kilka gier Sony bym przepekal ze trzeba poczekać.

4 minuty temu, mcp napisał(a):

400 zł za gierkę na potężnym LCD? Nintendo to jednak stan umysłu

Uwiesili się tego braku Oleda. 
VRR 120hz > Oled. W Rogu mi kompletnie nie przeszkadza brak oleda. Pozbyłem się SD oled i jakbym miał ponownie wybierać, to olewam i stawiam na roga z tymi 120hz.

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

No ja dalej myślę, że Switch 2 będzie porażką.

Raczej przypadek jak z DS i 3DS, niby nadal sukces, ale połowa mniej konsol zeszła. Chyba że kolejny covid jebnie i zamkną znowu ludzi w domach.:niki:

• This 2
Opublikowano
7 minut temu, iluck85 napisał(a):

Uwiesili się tego braku Oleda. 

VRR 120hz > Oled. W Rogu mi kompletnie nie przeszkadza brak oleda. Pozbyłem się SD oled i jakbym miał ponownie wybierać, to olewam i stawiam na roga z tymi 120hz.

Tobie nie przeszkadza, a mi tak. I przeszkadza mi fakt, że za dwa lata wyjdzie wersja z oledem za dodatkowe pieniądze. Do tego upgradowane gierki z S1 i MK za 90$, chu.j wam w du.pę pazerne kitajce, tu nie ma czego bronić.

• Plusik 1
Opublikowano
15 minutes ago, Shen said:

Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widziałem, że super wyglada, dobre oceny, ale za drogo za platformowke. Psychologiczna granica została przekroczona. Porty starszych gier w wyzszych cenach niż na xboxa/sonke? Podziekuje. Za kilka lat się kupi konsole, ogra zelde, xeno, pokemony i elo. Znowu im odjebało jak po sukcesie Wii.

Kompletnie tego podejścia nie rozumiem. Mam na myśli Astro Bota. Gra jest fantastyczna, dała mi wiele radochy, więc dlaczego miałaby nie być warta tej pełnej ceny? Bo to platformówka? No i co z tego? Nudny i powtarzalny Assassin ma być warty 70$, bo jest wielki? A co to za różnica? Gra jest warta tyle ile daje Ci radochy. Ludzie grają setki godzin w Balatro i bawią się świetnie. I co, ta gra ma kosztować grosze, bo to karty? To jest właśnie durne myślenie. Dziś za The Last of Us 2 na Steamie dałem pełną cenę, bo wiem, że spędzę wiele wiele godzin dobrze się bawiąc. Dla Ciebie ta gra może być nic nie warta. Spoko. Nie kupuj. Dla mnie nic nie warty jest Assassin, którego za darmo nie chcę. A Faka dał pełną cenę. Też spoko. Kwestia indywidualna. Idiotyzmem jest takie wartościowanie z góry. Platformówka na 15h, więc nie warta pełnej ceny. Durne karty, nie warte pełnej ceny. O, otwarty świat na 100h? O, jak najbardziej, warty pełnej ceny

• Plusik 4
  • This 2
Opublikowano

20 minutes ago, Shen said:

To sprzedaz S2 musiala by zbombic totalnie, Switch wyszedl w 2017 a Odyssey kosztuje tyle samo co wtedy, tak samo bedzie z S2 bez roznicy czy kupisz w dzien premiery czy za 5 lat.

Opublikowano
3 minuty temu, Homelander napisał(a):

Kompletnie tego podejścia nie rozumiem. Mam na myśli Astro Bota. Gra jest fantastyczna, dała mi wiele radochy, więc dlaczego miałaby nie być warta tej pełnej ceny? Bo to platformówka? No i co z tego? Nudny i powtarzalny Assassin ma być warty 70$, bo jest wielki? A co to za różnica? Gra jest warta tyle ile daje Ci radochy. Ludzie grają setki godzin w Balatro i bawią się świetnie. I co, ta gra ma kosztować grosze, bo to karty? To jest właśnie durne myślenie. Dziś za The Last of Us 2 na Steamie dałem pełną cenę, bo wiem, że spędzę wiele wiele godzin dobrze się bawiąc. Dla Ciebie ta gra może być nic nie warta. Spoko. Nie kupuj. Dla mnie nic nie warty jest Assassin, którego za darmo nie chcę. A Faka dał pełną cenę. Też spoko. Kwestia indywidualna. Idiotyzmem jest takie wartościowanie z góry. Platformówka na 15h, więc nie warta pełnej ceny. Durne karty, nie warte pełnej ceny. O, otwarty świat na 100h? O, jak najbardziej, warty pełnej ceny

Może różny standard cenowy dla różnych gier? Mniejszy budżet, mniejsza cena. Rozumie to wielu wydawców 3rd party, ale Nintendo widocznie za bardzo się poczuwa.

Dobrze, życzę im jak najgorzej. <3

Opublikowano
Just now, Paolo de Vesir said:

Może różny standard cenowy dla różnych gier? Mniejszy budżet, mniejsza cena. Rozumie to wielu wydawców 3rd party, ale Nintendo widocznie za bardzo się poczuwa.

Dobrze, życzę im jak najgorzej. <3

Wyceniają tak bo mogą. Kapitalizm.

I w sumie mamy różne standardy cenowe dla gier. Jasne, na początku wszystkie kosztują tyle samo, ale potem te kiepskie szybko tanieją, a te dobre warto kupić jak podchodzą. Mniejszy budżet nie musi oznaczać niższej ceny. Kwestia jakości raczej

1 minute ago, Shen said:

Abonamenty  i wysyp świetnej jakości gier f2p na pewno tez nie pomoga opchnąć gry za $90:niki:

Chcesz się założyć? :)

Opublikowano
24 minuty temu, oFi napisał(a):

Sprzedawanie tego pada od gamecuba to jest kuriozum tej firmy i pokazanie targetu nintendo - psychofani tej marki kupią day one aż zabraknie towaru.

To tylko pokazuje, że ta marka siedzi tam głęboko w umysłach azjatów/amerykanów, że to jest aż nieprawdopodobne. Nawet apple nie ma tak wychowanych psychofanów.

https://allegro.pl/oferta/pad-bezprzewodowy-retro-fighters-battlergc-purple-do-gamecube-switch-pc-15607837175

Opublikowano
7 minut temu, Homelander napisał(a):

Mniejszy budżet nie musi oznaczać niższej ceny. Kwestia jakości raczej

Mniejszy budżet jakościowych gier to też mniejsza cena i większe zainteresowanie graczy. Otrzymujesz cenę stosowną do jakości czy budżetu. Wielu twórców tak robi i są szanowani przez użytkowników.

Nintendo jak Filip z konopii wyskoczyło ze standardem 90EUR nie pokazując nic co by tę cenę usprawiedliwiało, ale za to są gracze skłonni usprawiedliwiać ją za nich jak widać.

Nintendo się za bardzo woziło po DSie, utarli im nosa. Więc sorry, ale ja nie kupuję twojego tłumaczenia - dla mnie piłka krótka - niech zdychają. Są tutaj dla nas a nie my dla nich.

• This 2
Opublikowano
13 minut temu, mcp napisał(a):

Tobie nie przeszkadza, a mi tak. I przeszkadza mi fakt, że za dwa lata wyjdzie wersja z oledem za dodatkowe pieniądze. Do tego upgradowane gierki z S1 i MK za 90$, chu.j wam w du.pę pazerne kitajce, tu nie ma czego bronić.

Pytanie czy miałeś i widziałeś. 

No ten update to dramat. Jeszcze wersję w pudełku pod Switcha2. Ale jak płacisz online to masz update za darmo. 

Ale takie czasy. Ja mogę nie kupić nowego iPhone za 6k, ale miliony kupią i cenę pompują. A czy jest to tyle warte? No można podjąć dyskusję.

Ale jak na necie płaczą o cenę to dobrze, może ogarną dupe. 

• Plusik 1
Opublikowano
4 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Mniejszy budżet jakościowych gier to też mniejsza cena i większe zainteresowanie graczy. Otrzymujesz cenę stosowną do jakości czy budżetu. Wielu twórców tak robi i są szanowani przez użytkowników.

Nintendo jak Filip z konopii wyskoczyło ze standardem 90EUR nie pokazując nic co by tę cenę usprawiedliwiało, ale za to są gracze skłonni usprawiedliwiać ją za nich jak widać.

Nintendo się za bardzo woziło po DSie, utarli im nosa. Więc sorry, ale ja nie kupuję twojego tłumaczenia - dla mnie piłka krótka - niech zdychają. Są tutaj dla nas a nie my dla nich.

Ja nic nie usprawiedliwiam. Zwyczajnie rozumiem takie ustalanie cen i rozumiem tego powód. Co absolutnie nie oznacza, że osobiście jestem w stanie tyle zapłacić. Bo nie jestem. 

Opublikowano

Pies ich jebał, nawet nie chce im się robić pełnego dubbingu swoich flagowych gier, tylko musisz przewijać ramki tekstu jak na gameboyu 30 lat temu. :balon: