Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Bateria jest większa przecież niż w Switchu, tylko nowe gry będą wymagać więcej, nic w tym dziwnego. 

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 109,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
7 minutes ago, dominalien said:

To jest właśnie ten powód, dla którego się coś nie opłaca. Concorde przestał latać w 2003, do czasów wideokonferencji było jeszcze parę latek.

Pierwsza publiczna beta Skype została wydana w 2003 roku. Oczywiście to nie jest tak, że te dwa wydarzenia były ściśle powiązane, no ale jak czytałem kiedyś wypowiedzi ludzi z branży lotniczej to właśnie rozwój tego typu komunikacji zabił Concorda. W sumie dosyć nieszczęśliwa ta nazwa :)

Opublikowano

23 minuty temu, Homelander napisał(a):

Concorde nie latają z zupełnie innego powodu. Po prostu nie ma już potrzeby bycia szybko na drugiej półkuli. Jeżeli jest taka pilna potrzeba kontaktu można zorganizować wideokonferencję. Jeżeli nie jest to aż tak pilne to po co lecieć Concordem, który był ciasny, głośny i niewygodny. Więc to nie tak, że Concorde był zbyt drogi. Zwyczajnie rynek się dla niego skończył. A dodatkowo katastrofa pod Paryżem też nie pomogła. Tak więc koniec Concorda nie ma wiele wspólnego z finansami. No poza oczywistą sprawą, że nie opłacało się nim latać w cenach biletów na zwykłe samoloty

Oczywiście, że ma wiele wspólnego z finansami. Concorde ciągnęło dwa kraje, Anglia i Francja. Trasa Paryska od dawna nie wyrabiała finansowo, to była już wyłącznie sprawa prestiżowa. Natomiast Londyn coś tam zarabiał do końca, ale gdy okazało się, że cena serwisu i części zamiennych ma wzrosnąć prawie dwukrotnie, to Francuzi powiedzieli Brytolom, że sami będą musieli pchać ten wózek, bo oni wysiadają. A Anglikom opłacało się to tylko kiedy dzielili koszta z Francuzami, sami nie byli wstanie utrzymać biznesu, żeby na nim zarabiać. Także też się musieli wycofać.

Chciałbym zobaczyć na żywo start Concorde'a, jedni mieszkańcy w pobliżu lotniska ich przeklinali, inni podziwiali.

Opublikowano
49 minut temu, wrog napisał(a):

Przed prezentacją byłem pewny, że wezmę konsolę na premierę, tak teraz mam strasznie mieszane uczucia. Bardzo słabo się przygotowali. Nowych gier mało, mnóstwo odgrzewanych kotletów, które każdy mógł już ograć, chyba że trzymał się tylko starego Switcha, wołanie kasy za tech demo czy performance updejty, jakieś kamerki i czaty grupowe w 5fpsach. Nintendo jak zwykle w swoim świecie.

To samo. 
Jeszcze czekam na Czechów jak podadzą ceny w złotówkach. 
Lubie sprzęty kupować, testować, ale na starcie szału nie ma, ceny gier jak będą w okolicy 400 to też słabo. 
Nie mówię nie, nie mówię tak. 
Kupić samą konsole dla zakupu tak średnio. Jeszcze gry z jedynki nie dostaną żadnego boosta na nowej konsoli. 

Opublikowano

U mnie wyyebka na premierę, może kupie w tym roku ale to dopiero jak MP4,kong i mkw będą już wydane i po drodze wzorem switcha1 nie okaże się że konstrukcja ma kilka wad wieku dziecięcego.

Podejście cenowe Nintendo do gierek i pomysł z kartem aktywatorem są chore. Czekam jeszcze na wyciek co tam serio siedzi w środku konsoli i testy wydajności multiplatform z innymi przenośnymi systemami gdzie te gierki da się dorwać za promil tego, co chce od nas Nintendo. Jeszcze się okaże że sens multiplatform na tym systemie umrze dla nim zanim w ogóle konsola pojawiła się w sklepie.

Opublikowano
1 minute ago, Daffy said:

U mnie wyyebka na premierę, może kupie w tym roku ale to dopiero jak MP4,kong i mkw będą już wydane i po drodze wzorem switcha1 nie okaże się że konstrukcja ma kilka wad wieku dziecięcego.

Podejście cenowe Nintendo do gierek i pomysł z kartem aktywatorem są chore. Czekam jeszcze na wyciek co tam serio siedzi w środku konsoli i testy wydajności multiplatform z innymi przenośnymi systemami gdzie te gierki da się dorwać za promil tego, co chce od nas Nintendo. Jeszcze się okaże że sens multiplatform na tym systemie umrze dla nim zanim w ogóle konsola pojawiła się w sklepie.

No jak ktoś ma chociażby Decka to sens multiplatform na Switcha jest zerowy. A, że exów na starcie za dużo nie ma, w przewidywalnej przyszłości się nie zanosi to i zakup jest dyskusyjny mocno

Opublikowano

Odnośnie podwyżek to zasadniczo są dwie drogi gdy korpo chcę zarabiać więcej, albo szukasz nowych klientów i otwierasz się na nowe rynki. Albo zaczynasz bardziej doić swoich obecnych klientów. Inni  starają się balansować między jednym i drugim, tutaj poszukają klientów na nowej platformie, a tutaj podniosą troche ceny. Ale  Nintendo ewidentnie zdecydowało się tylko na tę drugą opcję.

Kiedy platforma rośnie, jest w stanie rekompensować sobie do pewnego stopnia brak podwyżek cen sprzętu i gier nowymi klientami. i tak przez dłuższy czas było z konsolami. Ale chyba ten czas definitywnie dobiega końca patrząc na to co się dzieje w temacie cen. 

Ja osobiście wolałbym mniejsze podwyżki, ale bardziej otwarte Nintendo. Ale zdaje sobie sprawę, że oni są konsolowymi tradycjonalistami, a fani Switcha cenią sobie ten konsolowy pieprz i duszę związaną z tym że gry Nintendo nie ukazują się na inne platformy. 

Opublikowano

Sam uwielbiam Mario Kart, ale to nie jest gra, która by mnie przekonała do zakupu S2. S1 prócz MK miał Zeldę i Mario Odyssey. Dużym plusem było to, że po Wii olałem Wii U, więc wszystkie porty i remastery były jak nowe gry. Takich graczy jak ja było mnóstwo. Teraz, jak każdy miał Switcha, to beka z tych upgrejdów. :pawel:

Opublikowano

Switch od marca do grudnia dostał min:

Botw 

Mk8d

Mario rabbids

Arms

Splatoon2

Xenoblade 2

Mario Odyssey 

Switch2 do końca roku dostanie:

Mario Kart World

Donkey 3d

Koszywkowke na wózkach inwalidzkich

Platną instrukcję obsługi 

Opublikowano
Just now, Daffy said:

Botw 

Mk8d

Mario rabbids

Arms

Splatoon2

Xenoblade 2

Mario Odyssey 

Mario Kart World

Donkey 3d

No ale jak liczysz BotW, MK8 to dolicz wszystkie te porty ulepszone ze Switcha 1. Nie bronię tragicznego line-upu Switcha 2, po prostu chcę być fair

Opublikowano

Dla mnie największy minus to ceny gier. Lineup - brak mario ale jest małpa.

Resztą? To co się spodziewałem. Wezmę, ale chyba Mario Karty z bundlem. Cyfrowo. Niestety.

Dawać ceny polskie

Opublikowano
8 minut temu, Daffy napisał(a):

Botw 

Mk8d

Mario rabbids

Arms

Splatoon2

Xenoblade 2

Mario Odyssey 

Mario Kart World

Donkey 3d

Metroid?

Opublikowano

Dokładnej nie ma, ale powtarzali, że wychodzi w tym roku.

Opublikowano
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

Nie ma daty premiery

Ale 2025, wiec do konca roku wleci.

Opublikowano

No tak, jeśli liczymy Zeldę BoTW to liczmy przynajmniej Metroid Prime 4 i Pokemon Z-A.

Do końca roku mamy zapowiedziane:

- Mario Kart World - czerwiec

- Donkey Kong Bananza - lipiec

- Hyrule Warriors 3 - zima

- Metroid Prime 4 Beyond

- Pokemon Legends Z-A

- Kirby Airriders

no i te dwa crapy, które wymienił @Daffy

Nie zdziwię się jak dorzucą jeszcze jeden tytuł i będzie bardzo solidny lineup gier od Nintendo

Edytowane przez funditto

Opublikowano

Obstawiam że switch2 będzie dłużej na rynku niż switch, te 120fps, 4k, hdr, w różnej konfiguracji, zlikwiduje największe powody dla których ludzie już narzekali na switcha.

Opublikowano

No i zapomniałem - Kirby Air Riders też było 2025 na zwiastunie.

Co swoją drogą jest zabawne, bo i Karty, i to w krótkim odstępie.

Edytowane przez wrog

Opublikowano
15 minut temu, Daffy napisał(a):

Botw 

Mk8d

Mario rabbids

Arms

Splatoon2

Xenoblade 2

Mario Odyssey 

Mario Kart World

Donkey 3d

No to jak wymieniłeś botw i mk8d to tutaj uczciwie powinieneś wymienić metroida i każdy upgrade gry z s1 bo tym był mk8d

Opublikowano

Chcialbym jeszcze przypomniec, ze we wrzesniu 1985 zostal wydany Marian na Nesa, wiec w tym roku wypada 40-lecie. 

Opublikowano

Ta koszykówka na wózkach to tak poroniony pomysł, że nie oddycham. Obstawiam, że nikt pełnosprawny nie chce czuć jak to jest nie móc chodzić. A nie sądzę, żeby niepełnosprawni chcieli grać w grę w której sterujesz kolesiem na wózku. Gra dla twitterowych płatków śniegu typu @Figaro