Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, Homelander napisał(a):

No to było trochę inaczej, bo to Jobs zatrudnił tego gościa z Pepsi, który go potem wydymał i doprowadził do zwolnienia

Sculley- legenda pepsi, ale sprzedaż wody słodzonej mu lepiej poszła. Wyzwanie smaku, agresywna polityka reklamowa, to były też czasy pepsi next generation i branie znanych osób do reklamy- Michael Jackson itd. Piekne czasy. 

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 105,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, messer88 napisał(a):

ależ wjedzie pudełeczko w wersji S1, oczywiście z PB z dodatkami jak majteczki Samus. 

brzydkie w chuj te pudełka s2 

Oczywiście, że wersja S1, poza tym jeżeli będą po drodze patche to lepiej poczekać z wersją na S2 i kupić bardziej kompletnego carta w przyszłości

Opublikowano

Jeszcze wierzysz że na switchu2 będzie sens zbierać pudła taki sam jak na switchu1? Xddd

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

Jeszcze wierzysz że na switchu2 będzie sens zbierać pudła taki sam jak na switchu1? Xddd

Przecież GearsUp dopiero co pisał że Nintendo przy Switchu 2 jeszcze mocniej idzie w fizyczne nośniki, więc chyba tak. 

Opublikowano
3 minuty temu, Daffy napisał(a):

Pozostaje jeszcze kwestia tego, ze 3rd party na 99% bedzie leciec z ceny + mozesz gre puscic dalej jak nie pyknie. A 350 zl piechota nie chodzi.

Ale generalnie sila switcha bylo to, ze jednak w prawie wszystkich grach mogles wsadzic karta i grac. Od razu. A teraz trudno powiedziec jaki bedzie to procent.

Opublikowano
Teraz, Chad Davski napisał(a):

Pozostaje jeszcze kwestia tego, ze 3rd party na 99% bedzie leciec z ceny + mozesz gre puscic dalej jak nie pyknie. A 350 zl piechota nie chodzi.

Ale to jest powód ogólny że w ogóle ktoś jeszcze kupuje pudła na PS5 czy Xboxie - sprzedac dalej i odzyskać coś z 350pln. Teraz do tego grona dołączy switch2. Zbieranie pudel na S1 to jednak było inne doświadczenie - często ocierające się o erę PS2 gdzie dostawałeś kompletny produkt nagrany na nosniku

Opublikowano
5 minut temu, Daffy napisał(a):

Teraz już tylko kupić, przejść, sprzedać dalej. 

Opublikowano

Może jakaś współpraca nintendo z inpostem? "przejdź gre przez weekend i nie płać za wysyłke do innego forumowicza!"

Opublikowano
10 minut temu, Daffy napisał(a):

Ale to jest powód ogólny że w ogóle ktoś jeszcze kupuje pudła na PS5 czy Xboxie - sprzedac dalej i odzyskać coś z 350pln. Teraz do tego grona dołączy switch2. Zbieranie pudel na S1 to jednak było inne doświadczenie - często ocierające się o erę PS2 gdzie dostawałeś kompletny produkt nagrany na nosniku

te gry nie musialyby byc obciete w trybie przenosnym i (prawie?) kazda jedna by sie zmiescila na kartridzu. Tekstury w wysokiej rozdzialce moglyby byc do dociagniecia do grania w docku. No ale wiadomo, ze dla korpo lepiej jest wpychac w cyfre.

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, ASX napisał(a):

Przecież GearsUp dopiero co pisał że Nintendo przy Switchu 2 jeszcze mocniej idzie w fizyczne nośniki, więc chyba tak. 

Ty dalej nie rozumiesz, że key cardy mają zastępować karteczki z kodami a nie zwykłe gry.

Opublikowano
3 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Ty dalej nie rozumiesz, że key cardy mają zastępować karteczki z kodami a nie zwykłe gry.

no to jest plus, ale te key cardy beda kusily w chuj takie EA czy Ubicenty.

$$$

Opublikowano
  • Autor

Dalej widzę sens zbierania pudełek na S2 ale exów, z 3rd party raczej tylko jakieś kosiory indyki typu Silksong

Opublikowano

Może będzię w obrocie wiecej samych kartów które wypadły z ciężarówki, kolekcjonerzy tego nie brali, ale na chuj to teraz trzymać w pudełku :wujaszek:

Opublikowano
3 minuty temu, Chad Davski napisał(a):

Tekstury w wysokiej rozdzialce moglyby byc do dociagniecia

Chyba były takie akcje z GTA V, czy którymś Battlefieldem(3/4), ale w pełni grywalne były bez tego.

Opublikowano
Teraz, SlimShady napisał(a):

Chyba były takie akcje z GTA V, czy którymś Battlefieldem(3/4), ale w pełni grywalne były bez tego.

Tak bylo. Xbox 360.

Opublikowano

Nie ma co się łudzić że poza pojedyńczymi przypadkami multiplatformy będą w całości na karcie. Co nie zmienia faktu że to i tak ostatnia konsola przy której zakup pudełka z grą ma sens

Opublikowano

Wszystko co po "?" możesz wywalić z linka.

2650 :reggie:

Opublikowano
11 minutes ago, Chad Davski said:

Ale generalnie sila switcha bylo to, ze jednak w prawie wszystkich grach mogles wsadzic karta i grac. Od razu. A teraz trudno powiedziec jaki bedzie to procent.

Heh, mnie tak konkurencja przyzwyczaiła, że tych kliku gier na Switcha Lite co mam i tak nie odpalałem (przy pierwszym odpaleniu) przed sprawdzeniem czy jest aktualizacja. 

Opublikowano
7 minutes ago, GearsUp said:

Ta, a skąd wiesz? Jaki jest sens zastępować papierek plastikowym cartridgem, który kosztuje więcej a wiadomo, że szukają oszczędności?

Opublikowano

Jak coś się zmieści do 64gb to jest nadzieja że Nintendo wepcha 100% na karta ale cala reszta będzie srać na to tym bardziej że Nintendo im dało piękną możliwość by to robić. Do tego dużo multiplatform pewnie na starcie będzie ważyć więcej niż 64gb

Opublikowano

Ile tych gier nie będzie na karcie? 25%? 33%? 50%? Dalej wjedzie kolekcja gier Ninny, jak to było na S1. Multiplatformy i tak mam

gdzieś, a jeśli będę chciał coś ograć to mam PS5, albo kupię cyfrę w promce za 10-20e - nie dam więcej jak za indyka - i też będzie :)

Czy to tylko moje wrażenie, że niektórzy swoje czarnowidztwo wyolbrzymiają? Gry za 450zł, nie ma na to szans, może na PS6.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Ta, a skąd wiesz? Jaki jest sens zastępować papierek plastikowym cartridgem, który kosztuje więcej a wiadomo, że szukają oszczędności?

Wiem tylko tyle, że wolałbym mieć karta z licencją, którą mogę przypisać do wielu kont niż papierek z kodem, który aktywuje tylko do jednego konta.

Opublikowano

Puste karty z licencją mogą zastąpić pudełka z kodem, nie zmienia to jednak  faktu że ograniczony rozmiar kart, ich koszt (wrzucenie gry na 64g kartę to wyższe koszty dla wydawcy), oraz rosnący rozmiar gier sprawi że wydań fizycznych bez gry na karcie, wymagających pobrania gry z internetu będzie o wiele więcej niż na Switchu 1. A wyższej ceny wydań fizycznych, względem cyfry, też nie nazwałbym mocniejszym pójściem w wydania fizyczne.