Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 110,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

We Francji ogólnie sklepy zeszły poniżej sugerowanych. Leclerc za konsole chyba woła 439/499. Z kolei w niemieckim Media Markt za Mariana chcą te 90 euro.

Opublikowano

Polaków stać więc media markty i inne eksperty dadzą na zapas dyche więcej :)

Opublikowano
1 hour ago, Jeez_PS said:

Pudełka zeld na S2 będą karty z jedynki + kod na upgrade czy normalnie wersje na S2 fizycznie na karcie? 

Mysle, ze bedzie wersja na S2 fizycznie ale nikt sie do tego nie odniósł.

Nintendo ma w zwyczaju zaznaczać na pudełkach, kiedy trzeba coś pobrać. Nie ma takiej informacji na pudełkach switch 2 edition a same kartridże są czerwone tak jak natywne gierki.

Opublikowano
28 minut temu, zdrowywariat napisał(a):

MKW miało być przecież po 89$? Pisałem, że niektórzy tu się za bardzo nakręcają i wieszczą czarne scenariusze, że gry będą po 4 i pół bomby. Pisałem, że ceny gier nie przekroczą 350zł, może będą jakieś wyjątki za 369zł, tak jak to było na S1, na którym BOTW i Smash były po 69e. Remastery od samego Nintendo i multiplatformy na pustych kartach nie przekroczą nawet 300zł i będą po maks 289zł.

Tez o tym pisałem. Gry na x i ps5 miały byc po 350. Znajdą się i trafią, ale za 319 w dniu premiery. Dużo jest w okolicach 280-300.

Tyle że gry N trzymają cenę/ przynajmniej trzymały, a teraz zobaczymy. Promocje są ale rzadko w porównaniu do Ps5 czy X. 
Za Zelde w dniu premiery switcha dałem mniej niż dzisiaj trzeba zapłacić. 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Na pudełku jest napisane, że cartridge ze Switcha 1 + kod na upgrade.

Gdzie masz napisane kod? Upgrade pack równie dobrze może być na carcie, dopóki ktoś nie otworzy pudełka to można sobie zgadywać.

Opublikowano
26 minutes ago, wrog said:

We Francji ogólnie sklepy zeszły poniżej sugerowanych. Leclerc za konsole chyba woła 439/499.

Ta, a gierki DK za 60 i MK za 70.

We Francji w ogóle gierki konsolowe na premierę zawsze są w promocjach w stosunku do cen sugerowanych, nikt nie płaci 70 euro za gierki na PS5 czy XSX. Dlatego wersje cyfrowe są kuriozalne z tymi ich 69.99, co taniej można kupić płytę i do tego później sprzedać. 

Opublikowano
12 minut temu, iluck85 napisał(a):

Tez o tym pisałem. Gry na x i ps5 miały byc po 350. Znajdą się i trafią, ale za 319 w dniu premiery. Dużo jest w okolicach 280-300.

Tyle że gry N trzymają cenę/ przynajmniej trzymały, a teraz zobaczymy. Promocje są ale rzadko w porównaniu do Ps5 czy X. 
Za Zelde w dniu premiery switcha dałem mniej niż dzisiaj trzeba zapłacić. 

Obstawiałem, że MKW będzie po jakieś 329zł, a najdroższe gry po 349zł, ale i w to wątpię. Na S1 wyjątkami były BOTW i Smash, ale wcale się nie dziwię, bo to były gry na maksa wypchane kontentem. Nad samym silnikiem fizyki w BOTW spędzili 4 lata, a w Smashu znajduje się 80 fighterów z wielu różnych gier, za których licencję Ninny musiało wyłożyć. Jeśli będą jakieś odosobnione przypadki za 369zł to tylko wtedy, jeśli kolejna Zelda lub Smash będą ogromne, a tak to ceny gier nie przekroczą nawet 329zł.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Cyberpunk przenośnie zmienna rozdzielczość, max 720p, dwa tryby 30fps/40fps. Stacjonarnie celują w full hd i dwa tryby 30/40fps

Opublikowano

Przyznam, że nie brzmi to zbyt zachęcająco. Liczyłem na nieco więcej patrząc, że za chip odpowiada Nvidia i mają zaoferować DLSS. No cóż.

Bez bicia mogę napisać, że nie liczyłem na wiele a i tak się zawiodłem.

Opublikowano

No to jednak dobrze, ze mam Cyberpranka na Series X. Taniej i w lepszej jakosci.

Opublikowano
25 minutes ago, Daffy said:

Cyberpunk przenośnie zmienna rozdzielczość, max 720p, dwa tryby 30fps/40fps. Stacjonarnie celują w full hd i dwa tryby 30/40fps

No to podobnie jak na Steam Decku

Opublikowano

Podobno działa nawet lepiej niż na Steam Decku 

Opublikowano
Godzinę temu, wrog napisał(a):

We Francji ogólnie sklepy zeszły poniżej sugerowanych. Leclerc za konsole chyba woła 439/499. Z kolei w niemieckim Media Markt za Mariana chcą te 90 euro.

https://store.nintendo.de/de/nintendo-switch-2

no tak jak mówisz, oficjalne kanały - drogo, ale na szczęście na amazonie będą dobre deale i na sprzęt i na gry 

Edytowane przez nero2082

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał(a):

Podobno działa nawet lepiej niż na Steam Decku 

A jak działa na sd? :wujaszek:

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

A jak działa na sd? :wujaszek:

Tak

Opublikowano

Kocham tych błaznów porównujących osiągi Switcha 2 do przenośnych komputerków. Zrozumcie to w końcu, że Nintendo nie konkuruje z SteamBekami pod względem osiągów, i nie konkurowało w tej kategorii od czasów GameCube'a.

Opublikowano
  • Autor

Po co w ogóle pisać takie głupoty i wyciągać wnioski z dupy? Przecież nawet nie wiadomo czy to lata na DLSS , FSR czy internal rozdziałce.

Opublikowano

Dlatego jak ktoś posiada Steam Decka oraz ma ogranego Switcha to nie ma za bardzo czego na Switchu 2 szukać przez najbliższe kilka miesięcy co najmniej. Pewnie takich osób wiele nie ma, ale ja akurat w tej grupie jestem :(

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Homelander napisał(a):

Dlatego jak ktoś posiada Steam Decka oraz ma ogranego Switcha to nie ma za bardzo czego na Switchu 2 szukać przez najbliższe kilka miesięcy co najmniej. Pewnie takich osób wiele nie ma, ale ja akurat w tej grupie jestem :(

No dobra widzę, że się zaczyna więc napiszę tylko raz.

1080/120 >>>>>>>>>>>>>>>>>> 800/90

z opcją wsadzenia do docka i 4k 60 w Metroidzie

Dobranoc

Opublikowano

Po tym jak wyglądał Elden na oficjalnej prezentacji to już jest jasne jak to będzie wyglądało w przyszłości. Duże gry AAA z nowej generacji to dla mnie tylko ciekawostka. Więcej sensu będzie miał zakup gierek z PS4/One. 

No chyba ,że ktoś gra tylko na switchu to i tak przyzwyczajony. 

Opublikowano

BOTW i TOTK ulepszone kuszą, ale nie na tyle, żeby kupić dla nich konsole na premierę. A indyczki mi na Switchu 1 śmigają jak złoto.

Opublikowano

Przecież ich każda konsola w dniu premiery jest technologicznie lata do tyłu. 

2017 wypuszczają pro controler, a on dalej technologicznie 2005 albo lepiej.  Na plus czas pracy na baterii. 

Dla mnie fenomenem było wypuszczenie GBA bez podświetlanego ekranu. 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

2017 wypuszczają pro controler, a on dalej technologicznie 2005 albo lepiej. 

Ktoś kto trzymał go w łapach a nie wyciąga wnioski z powietrza się z tobą nie zgadza:

I loved: The Nintendo Switch 2 Pro Controller could be the best gaming controller I've ever tried

As simple as that. I had played everything either with the two Joy-Con 2 controllers attached to the handheld console, separate standalone, or attached to their included Grip accessory, with the results I'll comment below. But then! When the turn came for Hades 2, I picked up the Switch 2 Pro Controller and... oh my God(s). The softness of the taller, incredibly smooth sticks, the clicky feeling of both the face buttons and the D-Pad (only way I'll play Street Fighter 6 by the way). The ergonomics, the shape, the design (I'll personally go for the black and white variant). The HD Rumble 2 distributed around the unit, the added GL and GR buttons you didn't know you needed until you give them your middle finger (literally). The stereo minijack. This controller really is a game changer and to me already feels better than the Switch Pro Controller, the beloved Wii U Controller, and also the DualSense and the Xbox Controller.