Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dave cięty na SteamBekę, bo nie może golić na niej forumowiczów!

Gdzie się nie pojawisz to robisz z wątku CW. I jakieś personalne podjazdy. To się leczy!

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 116,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
2 minuty temu, Hanza71 napisał(a):

W punkt, polowa klientow siedzi na forum.

30 minut temu, LiŚciu napisał(a):

No ale na NS łatwiej gry sprzedawać niż na decku. lapka

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Dave cięty na SteamBekę, bo nie może golić na niej forumowiczów!

ostateczny argument po ZAORANIU merytoryka i faktami cool

Alez DUPCIA PIECZE!

Slysze to od lat, a dalej pc-handheld nie wyszlo ze sfery ciekawostki.

Lacznie, wszystkie tego typu urzadzenia, sprzedaly sie gorzej od Segi Dreamcast, hehe.

Steamdeck Atari Jaguarem naszych czasow.

I fajnie, elitarny sprzecior dla bardzo waskiego grona odbiorcow.

Opublikowano
1 minutę temu, Hanza71 napisał(a):

Fakty sa takie,ze wypuszczaja przestarzaly sprzet i tyle.

Wezmy mocarnego PC z 2000 roku i pc z 2010 roku i odpalmy na nim gre z 2010. Nawet nie odpalisz.

Teraz analogicznie zrobmy z wypasiona blacha z 2015 i 2025. To juz nie jest taka roznica. Not even close.

Rozumiesz?

To juz nie jest 2017 rok, ta moc jest juz wystarczajaca zeby sie nie krzywic, a ze beda leniwi devi 3rd party? No nic nie poradzisz. Ale beda tez magicy.

Opublikowano
31 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Switch jest przenosny tylko w wersji lite, oled czy V1/2 sa za duze, 90% uzytkownikow uzywa switcha jako stacjonarki I jako taka jest slaba. Jak juz wpakowali wiatrak do docka to mogli dac jakis dodatek graficzny czy cos.

To są jakieś oficjalne dane czy z dupy?

Opublikowano

Apeluję o nierobienie tutaj kolejnego CW usmiech

Opublikowano

Żaden nawet najlepszy ekran LCD nie jest w stanie zbliżyć się do OLEDA, wyjątkiem jest technologia MiniLED ale tam jest ogromny blooming.
Ile ja się naczytałem, że Portal ma genialny ekran LCD i prawie nie da się odróżnić od OLEDA- kupiłem i po dwóch dniach zrobiłem zwrot, jak dla mnie wszystko z wyjątkiem rozdzielczości i przekątnej ekranu było dużo gorsze w porównaniu do Switcha OLED. Wiem, że tak samo będzie w tym przypadku dlatego zostaje ze Switchem OLED, mam jeszcze bardzo dużą kupke wstydu do ogrania. Nintendo powinno bardziej szanować swoich klientów i wypuścić od razu dwie wersje konsoli. Nie mam zamiaru wywalać ponad 2k na nowy sprzęt, który w zastosowanej technologii ekranu będzie regresem w porównaniu do wersji OLED. I tutaj nie pomoże nawet wyższa rozdzielczość i HDR ( kolory, nasycenie barw, kontrast i czernie są ważniejsze)

Edytowane przez Mijutka

Opublikowano
3 minuty temu, Słupek napisał(a):

To są jakieś oficjalne dane czy z dupy?

Oczywiście że z dupy xD

Opublikowano
Just now, Pupcio said:

Oczywiście że z dupy xD

Kupiles juz tego switcha czy dalej na yuzu?

Opublikowano

Zdrowy a Ty nie uprawiasz CW pisząc że na innych konsolach są tylko wydmuszki AAA? 7/10 itp?

Czy to zwykłe ignoranctwo z Twojej strony?

Strasznie mnie to irytuje

Opublikowano
5 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Kupiles juz tego switcha czy dalej na yuzu?

Chętnie odpowiem jak wkleisz badania tego instytutu badań z dupy na temat preferencji grania na Nintendo :)

Opublikowano
14 minut temu, Chad Davski napisał(a):

ostateczny argument po ZAORANIU merytoryka i faktami cool

Alez DUPCIA PIECZE!

Slysze to od lat, a dalej pc-handheld nie wyszlo ze sfery ciekawostki.

Lacznie, wszystkie tego typu urzadzenia, sprzedaly sie gorzej od Segi Dreamcast, hehe.

Steamdeck Atari Jaguarem naszych czasow.

I fajnie, elitarny sprzecior dla bardzo waskiego grona odbiorcow.

A jakie ma znaczenie sprzedaż sprzętu w przypadku Steam Decka?

Steam Deck, to sprzęt dostępny, łatwy do kupienia, porównywalnie wydajny co Switch 2, w podobnej cenie, z podobną biblioteką gier i wsparciem. Co graczy interesuje że sprzedaje się gorzej niż popularne konsole?

To PC w przenosnej formie, fakt że sprzedał się gorzej niż Dreamcast nie ma znaczenia, bo i tak cały czas dostaje nowe gry.

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Zdrowy a Ty nie uprawiasz CW pisząc że na innych konsolach są tylko wydmuszki AAA? 7/10 itp?

Czy to zwykłe ignoranctwo z Twojej strony?

Strasznie mnie to irytuje

Dzięki za uwagę! Wiesz, trochę się nakręcam, gdy ktoś to wchodzi robić gnój, nie tylko ja, bo jak widzisz robi się później młyn. Od tej chwili postaram się zwracać na to uwagę.

To jedna sprawa, a druga to podjazdy personale, na co też będę uważał. Dla mnie niepojęte jest, że ktoś, kto zarabia na chleb, łączy pracę z pasją, wysyła Wam gry na czas spotyka się tu z hejtem. Nawet, gdyby się raz spóźnił nie miałbym mu tego za złe, bo pamiętałbym o tym, że wcześniej wysłał mi 5 gier na czas.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Niezmiennie śmieszy ta wojenka Steam Deck-Switch z obu stron :dynia: Ludzie drodzy, dwa różne sprzęty mające ze soba wspólne to, że na obu popyka się pod kołderką. Nie celują w te same targety, a tu napierdalanka jakby co najmniej plejstejszon vs iksboks było grane. Deck to przedłużenie mojego kompa i mogę sobie na luziku zabrać większe gierki do pogrania w pociągu, Switch grami Nintendo stoi. Jeden ma to, drugi tamto, obok siebie fajnie się uzupełniają i żaden nie jest jednoznacznie LEPSZY od drugiego (poza specyfikacją, wiadomo), oba warto mieć.

Zdrowy, lubisz sprawiać ludziom przyjemność i czynić dobro - pomyśl, ile radości i uśmiechu na twarzach ludzi byś wywołał jakbyś np. wypierdalał z forum. Tej energii nikt ci nie zabierze!

Opublikowano
6 minutes ago, Pupcio said:

Chętnie odpowiem jak wkleisz badania tego instytutu badań z dupy na temat preferencji grania na Nintendo :)

Moga I byc z dupy, prawda jest ze wiele osob uzywa switcha jako stacjonarke a taki sprzet niedomaga, tak samo bedzie z S2, pozniej bedzie pisanie o magikach z Monolith czy tam inne studio, ze kalkulatora robia cuda.

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał(a):

Niezmiennie śmieszy ta wojenka Steam Deck-Switch z obu stron :dynia: Ludzie drodzy, dwa różne sprzęty mające ze soba wspólne to, że na obu popyka się pod kołderką. Nie celują w te same targety, a tu napierdalanka jakby co najmniej plejstejszon vs iksboks było grane. Deck to przedłużenie mojego kompa i mogę sobie na luziku zabrać większe gierki do pogrania w pociągu, Switch grami Nintendo stoi. Jeden ma to, drugi tamto, obok siebie fajnie się uzupełniają i żaden nie jest jednoznacznie LEPSZY od drugiego (poza specyfikacją, wiadomo), oba warto mieć.

Zdrowy, lubisz sprawiać ludziom przyjemność i czynić dobro - pomyśl, ile radości i uśmiechu na twarzach ludzi byś wywołał jakbyś np. wypierdalał z forum. Tej energii nikt ci nie zabierze!

Ja tylko odniosłem się do tego GŁUPIEGO tekstu o duży, ciężki i nie dla casuali. Bo to głupota. No chyba że to był teas jakiegoś nowego baneru reklamowego. I nie mam zamiaru tu robić wojenki żeby decka forsować. Dla mnie deck (czy rog i legion) wyłączyli switcha z równania całkowicie jeśli chodzi o granie w multiplatformy. Exy to inna sprawa i tego nie oceniam. Jak ludzi kręci taka sama gra z niemalże identycznymi mechanikami tylko raz masz hydraulika, raz żelka a raz małpę to tylko się cieszę z ich szczęścia.

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

No i fajno, pobiegam se małpiszonem, potem poskakam pamperkiem, a potem włączę DMC5 na SD, bo na Switchu akurat nie ma. Luks malina

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał(a):

Ja tylko odniosłem się do tego GŁUPIEGO tekstu o duży, ciężki i nie dla casuali. Bo to głupota. No chyba że to był teas jakiegoś nowego baneru reklamowego. I nie mam zamiaru tu robić wojenki żeby decka forsować. To że dla mnie deck (czy rog i legion) wyłączyli switcha z równania całkowicie jeśli chodzi o granie w multiplatformy. Exy to inna sprawa i tego nie oceniam. Jak ludzi kręci taka sama gra z niemalże identycznymi mechanikami tylko raz masz hydraulika, raz żelka a raz małpę to tylko się cieszę z ich szczęścia.

Jesli dla ciebie ta roznica w wadze i w wymiarach w sprzecie przenosnym jest nieznaczna, to niestety ale jestes po prostu ignorantem. Przeciez tutaj toczyla sie walka inzynierow o kazdy milimetr i kazdy gram.

Ktos tutaj wrzucal porownanie na zywo. Poszukaj sobie.

Opublikowano
13 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Moga I byc z dupy, prawda jest ze wiele osob uzywa switcha jako stacjonarke a taki sprzet niedomaga, tak samo bedzie z S2, pozniej bedzie pisanie o magikach z Monolith czy tam inne studio, ze kalkulatora robia cuda.

https://uk.pcmag.com/news/91796/nintendo-reveals-switch-players-favor-handheld-mode

Ja jestem w tych 50%, używam S1 i tak i tak.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
12 minut temu, Chad Davski napisał(a):

Jesli dla ciebie ta roznica w wadze i w wymiarach w sprzecie przenosnym jest nieznaczna, to niestety ale jestes po prostu ignorantem. Przeciez tutaj toczyla sie walka inzynierow o kazdy milimetr i kazdy gram.

Ktos tutaj wrzucal porownanie na zywo. Poszukaj sobie.

Z tym, że finalnie ergonomia Decka jest akurat lepsza niż Switcha. Nie bez powodu powstają gripy i jakieś inne Nitro Decki mające to poprawić, co fabryka nie dała przy produkcji, a inżynierowie przy projektowaniu.

Opublikowano
Teraz, Hanza71 napisał(a):

Zmienia to cos, ze Ninny wypuszcza konsole o mocy SD i troche lepsza od PS4.

Nie rozumiesz idei Switcha, jako hybrydy i „zabawki” dla wszystkich, a nie eksluzywnego towaru dla wybranych hardcorowych graczy. Większa moc to droższa konsola, a cena konsoli powyżej 500e to jest już granica nie do przeskoczenia dla rodziców, którzy chcą kupić konsolę dzieciom.