Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem idea Switch'a I mi nie odpowiada kierunek w jakim poszlo N, robia sprzet do wszystkiego I finalnie nie jest dobrym HH ani stacjonarka.

Na switch'u pewnie mam nabite wiecej godzin niz najwiekszy fan Pupcio.

Edytowane przez Hanza71

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 120 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
Teraz, Hanza71 napisał(a):

Rozumiem idea Switch'a I mi nie odpowiada kierunek w jakim poszlo N, robia sprzet do wszystkiego I finalnie nie jest dobrym HH ani stacjonarka.

No i spoko. Jednym odpowiada, a drugim nie. Nintendo nie ma monopolu, więc jest wybór ;)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Robią to od czasu wii, może czas się z tym pogodzić że wybrali inną ścieżke niż inni?

Opublikowano
1 minute ago, zdrowywariat said:

No i spoko. Jednym odpowiada, a drugim nie. Nintendo nie ma monopolu i jest wybór ;)

Wlasnie nie ma wyboru bo chujki, Maja studio na wylacznosc I sila rzeczy, musisz placic haracz za kalkulatora.

Opublikowano
19 godzin temu, zdrowywariat napisał(a):

„Playing games on the Switch 2 offers, at least so far, the best Switch experience I've had. The larger size feels better and less cramped, the screen is bigger, motion looks great on it, and the texture of the console itself just feels more premium.”

niesamowite, myślałem że jednak na lite będzie lepszy "switch experience"

Opublikowano

3 godziny temu, Chad Davski napisał(a):

Poza tym te pc-handheld sa przenosne tylko w sensie doslownym.

nie tylko wymiary ale bateria tych sprzętów to jest żart, co z tego że pójdzie na tym Cyberpunk jak pograsz w niego dosłownie 40min? nie zdążysz się rozłożyć na plaży i już szukasz powerbanka, gg. obecne iteracje tych sprzętów są mocno bezsensowne, więc trzeba się nastawiać na mniej zasobożerne gierki które dominują na Nintendo..

Opublikowano
1 minutę temu, Hanza71 napisał(a):

Wlasnie nie ma wyboru bo chujki, Maja studio na wylacznosc I sila rzeczy, musisz placic haracz za kalkulatora.

xD

Opublikowano
Godzinę temu, Mijutka napisał(a):

Żaden nawet najlepszy ekran LCD nie jest w stanie zbliżyć się do OLEDA, wyjątkiem jest technologia MiniLED ale tam jest ogromny blooming.
Ile ja się naczytałem, że Portal ma genialny ekran LCD i prawie nie da się odróżnić od OLEDA- kupiłem i po dwóch dniach zrobiłem zwrot, jak dla mnie wszystko z wyjątkiem rozdzielczości i przekątnej ekranu było dużo gorsze w porównaniu do Switcha OLED. Wiem, że tak samo będzie w tym przypadku dlatego zostaje ze Switchem OLED, mam jeszcze bardzo dużą kupke wstydu do ogrania. Nintendo powinno bardziej szanować swoich klientów i wypuścić od razu dwie wersje konsoli. Nie mam zamiaru wywalać ponad 2k na nowy sprzęt, który w zastosowanej technologii ekranu będzie regresem w porównaniu do wersji OLED. I tutaj nie pomoże nawet wyższa rozdzielczość i HDR ( kolory, nasycenie barw, kontrast i czernie są ważniejsze)

Mimo wszystko bym poczekał do momentu aż się zobaczy na żywo.

Portal ma 60hz, Switch będzie miał 120. Mi to robiło lepszą robotę niż oled.

Opublikowano
18 minut temu, Pupcio napisał(a):

Robią to od czasu wii, może czas się z tym pogodzić że wybrali inną ścieżke niż inni?

Nie przetłumaczysz, oni mają zrobić najmocniejszą konsolę świata i chuj, bo tak sobie parę pomyleńców wymyśliło.

Myślałem, że zdrowyjehowy męczy bułę, ale Steam Deckowe oszołomy są jeszcze gorsze. Świadomi gracze, znający realia tej branży? Nie sądzę.

Opublikowano
9 minut temu, Hanza71 napisał(a):

Z jedej strony widać, że pałasz uczuciem do gier Nintendo, a z drugiej strony, że masz żal, że gry nie wyglądają, jak tytuły na mocniejszych konsolach.

Po pierwsze Nintendo jest mniejsze od Sony i Microsoftu, którzy wykupują duże studia, to nie jest korpo tego samego formatu.

Po drugie, im lepsza grafika, tym większe zasoby ludzkie pochłania, tu nie chodzi tylko o moc konsoli.

Przeczytaj jeszcze raz komentarz Pupcia, który trafił w punkt, lepiej się z tym pogódź, lepszymi graficznie grami dalej możesz cieszyć się u konkurencji.

Opublikowano
Godzinę temu, LiŚciu napisał(a):

Jak ludzi kręci taka sama gra z niemalże identycznymi mechanikami tylko raz masz hydraulika, raz żelka a raz małpę to tylko się cieszę z ich szczęścia.

Donkey Kong: Tropical Freeze i Super Mario Bros. Wonder to inne doswiadczenia. Rownie dobrze mozesz powiedziec, ze Call of Duty i Battlefield to ta sama gra.

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Niezmiennie śmieszy ta wojenka Steam Deck-Switch z obu stron :dynia: Ludzie drodzy, dwa różne sprzęty mające ze soba wspólne to, że na obu popyka się pod kołderką. Nie celują w te same targety, a tu napierdalanka jakby co najmniej plejstejszon vs iksboks było grane. Deck to przedłużenie mojego kompa i mogę sobie na luziku zabrać większe gierki do pogrania w pociągu, Switch grami Nintendo stoi. Jeden ma to, drugi tamto, obok siebie fajnie się uzupełniają i żaden nie jest jednoznacznie LEPSZY od drugiego (poza specyfikacją, wiadomo), oba warto mieć.

Zdrowy, lubisz sprawiać ludziom przyjemność i czynić dobro - pomyśl, ile radości i uśmiechu na twarzach ludzi byś wywołał jakbyś np. wypierdalał z forum. Tej energii nikt ci nie zabierze!

Screenshot_20250405_132109_Chrome.jpg

Opublikowano
14 minut temu, Rozi napisał(a):

Nie przetłumaczysz, oni mają zrobić najmocniejszą konsolę świata i chuj, bo tak sobie parę pomyleńców wymyśliło.

No miło by było skoro to firma która robi najlepsze gry z najlepszym gameplayem i sprzedaje najwięcej konsol.

9 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Donkey Kong: Tropical Freeze i Super Mario Bros. Wonder to inne doswiadczenia. Rownie dobrze mozesz powiedziec, ze Call of Duty i Battlefield to ta sama gra.

Bardziej miałem na myśli DKB, SMO i KFL

Opublikowano

Ilość posiadaczy Steam Decka i innych przenośnych konsolopecetów nie robi wrażenia jak porównamy do ilości posiadaczy Switcha, jasna sprawa. Tylko zwróćcie uwagę na jedno: to są najbardziej oddani, świadomi i wydający kasę na gry gracze. Aktywni, wyrażający głośno swoje opinie i tak dalej. 5 czy 6 milionów takich ludzi to już jest mega słyszalny głos, który ciężko zignorować. To tacy ludzie idą oglądać Direct od Nintendo, albo Treehouse i protestują przeciwko cenom. Nie 100 milionów casualowych posiadaczy Switcha. Więc byłbym ostrożny w umniejszaniu czy szydzeniu z tej grupy

Opublikowano
19 minut temu, SnoD napisał(a):

Screenshot_20250405_132109_Chrome.jpg

Rog Ally X to "AC powered handheld" uwiązany do zasilacza więc z czym do ludzi, może kiedyś. bo chyba nie chcesz na tym grać dłużej niż godzinkę prawda? prawda??

a jeśli pijesz do yuzu to no cóż, ja podziękuję za taki "nintendo experience"

aha, super klikają te triggery, podobno WD-40 pomaga

a ić pan wch.

#HHwars

Opublikowano
54 minuty temu, LiŚciu napisał(a):

Bardziej miałem na myśli DKB, SMO i KFL

To nie są te same gry.

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Hanza71 napisał(a):

po raz n-ty dostaje konsola, ktora odstaje na starcie jako stacjonarka do XsX czy Ps5

yao czyli co, oczekiwałaś wielkiego kloca pod TV, który będzie ciągnął 200W+ ?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Czoperrr napisał(a):

Te konsole tyle nie biorą.

Oglądałem filmiki borą, biorą XSX 10W mniej około 190W a PS5 200W. PS5 Pro pewnie jakieś 240W

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Te konsole tyle nie biorą.

SERIO tak ciężko sprawdzić zanim się coś napisze?

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Poza tym przy narzekaniu na moc to trzeba zdać sobie sprawę z jednej podstawowej rzeczy - większa moc GPU - większy pobór prądu - większe ciepło = większy zasilacz - większa bateria - większe chłodzenie - większa obudowa. Sam się śmieje ze Switcha, że kalkulator, ale jak to ma spełniać swoje zadanie, czyli przenośne granie, to póki ktoś nie wymyśli jakiegoś przeskoku technologicznego w tych kwestiach to realnie nie da się tu dużo więcej zrobić.

Opublikowano
17 minutes ago, tjery said:

Poza tym przy narzekaniu na moc to trzeba zdać sobie sprawę z jednej podstawowej rzeczy - większa moc GPU - większy pobór prądu - większe ciepło = większy zasilacz - większa bateria - większe chłodzenie - większa obudowa. Sam się śmieje ze Switcha, że kalkulator, ale jak to ma spełniać swoje zadanie, czyli przenośne granie, to póki ktoś nie wymyśli jakiegoś przeskoku technologicznego w tych kwestiach to realnie nie da się tu dużo więcej zrobić.

To samo powiedziało Valve pytane o Steam Decka 2. Bez jakiegoś widocznego skoku nie ma to sensu i ciężko się z tym nie zgodzić. I Nintendo i Valve patrzą na całość doświadczenia, a nie na zasadzie: pierdolniemy wyjebany procek, grafę i 30 min na baterii. Nie mam absolutnie żadnych uwag do mocy czy to Decka czy Switcha 2. To jest IMO doskonały kompromis mocy do długości grania.