Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Ja i tak czekam na Lite 2. Wtedy premierowy Switch 2 spędzi swój żywot jako konsola stacjonarna tak samo jak było ze Switchem V1. Mam go do dzisiaj podpiętego do TV, przez te 8 lat to bateria już trzyma maksymalnie 30 minut.

Na Oleda już się nie nabiorę. Gram w 99% przenośnie, ten pozostały 1% to kanapowe multi z żoną. Może jak córa podrośnie to proporcje się zmienią.

No chyba ,że wleci Switch 2 Lite Oled no ale dla Nintendo Lite to z założenia druga konsola w domu a nie coś co dla kogoś może być ważne. Dla mnie to jest przenośny sprzęt do grania który mogę wrzucić do plecaka czy kieszeni w kurtce, bluzie nie martwiąc się ,że zajmie dużo miejsca. W większości wypadów nawet go nie odpalę ale przez to ,że zajmuje malutko miejsca to nie szkoda mi go zawsze pakować.

Switch 2 to już będzie konkretna deska, jak Deck który zajmuje pół największej przegrody plecaka. Szkoda to brać na wyjazdy.

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 117,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
1 hour ago, GearsUp said:

yao czyli co, oczekiwałaś wielkiego kloca pod TV, który będzie ciągnął 200W+ ?

Jestem z tych co switcha uzywaja jako stacjonarke i wywalone mam na wielkosc, nie gram przenosnie nie uzywam transportu publicznego zreszta z taka cegla to chyba w neseser jakis trzeba zapakowac, HH Nintendo skonczylo sie na 3ds, dobrze ze chinole robia cos zeby mini rozmiar powrocil.

Opublikowano
7 godzin temu, Yoshu napisał(a):

Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale:

Zrzut ekranu 2025-04-05 100308.png

Także jest szansa, że przynajmniej część tych płatnych upgradów nie będzie wcale płatna dla prawdziwych fanów marki z rodzinką banderas

Nie wiem, czy bylo tu wspominane, ale w ramach abo maja dac upgrade obu Zeld.

Opublikowano

Jak już człowiek myślał że wszystko co złe z pudełkami mamy za sobą to teraz się okazuje, że na grzbiety najeżdża art gry xddd20250405_162928.jpg

Opublikowano

Najlepiej zrobione pudełka to miał Xbox z plastikowym logiem. To akurat dobrze wyglądało.

Opublikowano
14 minut temu, Daffy napisał(a):

Jak już człowiek myślał że wszystko co złe z pudełkami mamy za sobą to teraz się okazuje, że na grzbiety najeżdża art gry xddd20250405_162928.jpg

Mnie też nie podobają się pudełka, bo jestem zwolennikiem minimalizmu, mogli zostawić takie jakie były na S1. Nie wiem, czy to jakoś pocieszy, ale zawsze mogło być gorzej:

IMG-8755.webp

xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, Daffy napisał(a):

Ej to akurat fajne. Ludzie sobie drukowali okładki przecież żeby tylko kawałek artu mieć na grzbiecie.

Godzinę temu, Hanza71 napisał(a):

Jestem z tych co switcha uzywaja jako stacjonarke i wywalone mam na wielkosc, nie gram przenosnie nie uzywam transportu publicznego zreszta z taka cegla to chyba w neseser jakis trzeba zapakowac, HH Nintendo skonczylo sie na 3ds, dobrze ze chinole robia cos zeby mini rozmiar powrocil.

Tylko, że Switch to nie jest TYLKO handheld lub TV. Dzięki odpinanym joyconom można kombinować jak się chce. Można sobie postawić konsolę na biureczku w pracy i ogarniać coś joyconem, teraz dochodzi myszka, można ją odwrócić pionowo i grać w TATE mode, można postawić i grać Pro Controllerem. Także daleko tej konsoli od typowego HANDhelda, że trzymasz tylko w dłoniach and thats it

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

Tylko, że Switch to nie jest TYLKO handheld lub TV. Dzięki odpinanym joyconom można kombinować jak się chce. Można sobie postawić konsolę na biureczku w pracy i ogarniać coś joyconem, teraz dochodzi myszka, można ją odwrócić pionowo i grać w TATE mode, można postawić i grać Pro Controllerem. Także daleko tej konsoli od typowego HANDhelda, że trzymasz tylko w dłoniach and thats it

Na S1 według Ninny bardzo mało ludzi korzystało z tablet mode, ale opcja myszki na bank to zmieni, choć myślę, że dalej będzie tak:

1. HH

2. TV

3. TM

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe jakie odczucia będzie dawało HD Rumble 2. Opinie są pozytywne ale zazwyczaj takie rzeczy się wyłącza chociaż w grach Nintendo lubię mieć włączone

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ciekawe jakie odczucia będzie dawało HD Rumble 2. Opinie są pozytywne ale zazwyczaj takie rzeczy się wyłącza chociaż w grach Nintendo lubię mieć włączone

Nigdy nie wyłączałem wibracji, znam je od czasu N64, jeśli coś może zwiększyć doznania z gry to musi być ON :)

Opublikowano

Igor na spokojnie, obiektywnie, bomby prawdy

Opublikowano

Coś mi się wydaje, że bombardowanie minusami przebije ostatniego Asasyna.

Opublikowano
  • Autor

Arcade Archives dalej będą wypuszczali swoje klasyczki z automatów na S2 i wygląda na to, że będą dopieszczali te wersje gier żeby hulały w 120 fps VRR HDR

Ridge Racer 2 day 1 z premierą konsoli

Nintendo Life
No image preview

Nintendo Switch 2 Includes Support For Variable Refresh R...

As seen in Arcade Archives 2 Ridge Racer
Opublikowano
  • Autor

Te ulepszenia dla Zeld/Metroida jednak będą miały download code w pudełku. Ciekaw jestem czy kiedyś będą pełnoprawne wydania w całości czy po prostu nie da rady tego zaimplementować w fizycznej wersji

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Te ulepszenia dla Zeld/Metroida jednak będą miały download code w pudełku. Ciekaw jestem czy kiedyś będą pełnoprawne wydania w całości czy po prostu nie da rady tego zaimplementować w fizycznej wersji

Wiadomo od początku na pudełku napisane że kartridż jest ten od switcha 1.

No i ok nie będzie kusiło kupować tych gier drugi raz.

Opublikowano

Nintendo usunęło direct i treehousy ze swojego kanału. Pisałem, że zareagują, ale nie wiedziałem, że w ten sposób.

Sorki, u mnie się dalej wyświetlają, jebane PPE xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Kurde no ja jestem zakochany w tych pudelkach! Ta czerwien co jest od zawsze z nintendo, jest rewelacyjna szczegolnie na plastiku. Okladka nachodzaca na grzbiet tylko dodaje uroku.

Szkoda, ze te gierki co wyjda zarowno na S1 jak i S2 beda mialy te zjebane napisy na dole…

Opublikowano
Nintendo tłumaczy wybór ekranu L...
No image preview

Nintendo tłumaczy wybór ekranu LCD w Switch 2 – decyzja b...

W odróżnieniu od takiego Steam Decka, Switch 2 będzie miał ekran LCD. Nintendo się tłumaczy.

Opublikowano
  • Autor

Ale kwik w komentarzach na ppe, pięknie się czyta ten skowyt polaczków karaluchów