Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda tylko że te usprawnienia gier nie będą działały z automatu jak w przypadku PS4 Pro czy PS5 Pro. Przydałoby się 1 opcja włączyć DLSS by indyki z automatu np dostały odblokowany mnożnik klatek i wyższa rozdzielczość.

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 120 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

No dlatego szkoda, bo wychodzi na to że te wszystkie stare indyki które nie trzymały klatek i wyglądały średnio tak zostaną…

Opublikowano
On 4/2/2025 at 2:33 AM, Homelander said:

Obstawiam Cyberpunka, Elden Ring, Forzę Horizon 5. Może Baldur. Może Final Fantasy 7. A z exów? Jedna wielka zagadka. Chciałbym Metroida na start i Mario 3D na święta. 

Trafiłem 3 z 5. Pewnie dlatego dostałem clowna od @Czoperrr

Opublikowano
10 minutes ago, Czoperrr said:

no brawo ale mi bardziej chodziło o czekanie na starocie.

A gdzie jest napisane, że czekam? Napisałem, że obstawiam. Proszę o cofnięcie clowna shotgun

Opublikowano

przejrzałem sobie r/GamingLeaksAndRumours ploty o grach sprzed 3 miesięcy jak zaczęło tym sypać, właściwie pokrywają się w 95% z tym co jest zapowiedziane ale to co jest jeszcze nie ogłoszone jest tak soczyste że już przebieram nóżkami :

jak się sprawdzi 50% z tego to będzie wow

• Assassin's Creed Mirage i Shadows jeszcze w 2025

• 6+ gier od Ubi : Mario Rabbids Collection, R6 Siege, The Division itd

• Virtua Fighter 6 - nie będzie

• nowe 3D Mario

• Yooka-Replayee

• ReFantazio

• Metal Gear Solid Delta

• Microsoft Flight Sim, Halo MCC jako pewniaki

• Gears od War Collection, Forza Horizon 5, Fable, Starfield, Age od Empires 2 Definitive Ed, Killer Instinct, Diablo 4, COD, Fallout 4

• Age of Mythology Retold, Hellblade 2 (spekulowane)

• DOOM Dark Ages

• RDR2, GTA5

• Tekken 8

• Jedi Fallen Order i Jedi Survivor

• RE4 Remake, Monster Hunter Wilds

• Titanfall 2 lub 3

• Alan Wake 2

• Final Fantasy 7 Rebirth - 2026

Opublikowano
  • Autor

To narzekanie o starych grach też dobre. Nie wierzę w ludzi bez backlogu a dobra gra to dobra gra, niezależnie w którym roku wyszła

Opublikowano

Niestety od razu siurak w dół bo 95% tych gier nie będzie w fizycznej formie :)

Opublikowano

Raz człowiek wykupił na promocji żeby sprawdzić czy rzeczywiście jest tak dobrze jak mówią i teraz będą katarynki gadać że gram na geforce now :)

Opublikowano

Pupcio akurat kupując S2 będzie wygrany, kolejna generacja z rzędu Nintendo faworyzująca ludzi co nie mieli poprzedniej. Tak jak w poprzedniej jaralem się każdym remasterem z WiiU, tak teraz pupcio będzie jarać się grami z switch1

Opublikowano

Chociaż już troche mniej mnie faworyzują bo oprócz gry musze dokupić pacza z graficzką wujaszek

Opublikowano

Ciekaw jestem czy jeszcze przed premierą dowiemy się co z gierkami z switch1 które nie dostaną płatnego lub bezpłatnego patcha, ciekawe jak 720p(a bywało często mniej) na ekranie 1080p i framerate w wielu zepsutych grach pod tym względem jak bayo3, obie zeldy 2d, advance wars, Mario&Luigi, każde poksy itd

Opublikowano

Zeldy 2d dostaną darmowe patche

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

?

przecież to Nintendo bije rekordy sprzedaży gier.

Chodzi mi o to że nie zdecydowali się wydawać takiego Mario Karta czy Donkey Konga na stary sprzęt z bazą ponad 100 milionów użytkowników, mimo iż pewnie byłoby to wykonalne. Żeby popchanąc sprzedaż konsoli.

Czyli priorytezują sprzedaż sprzętu, kosztem sprzedaży tych gier.

To podejście które taki MS już nie prezentuje w ogóle, a Sony coraz rzadziej. Im bardziej chodzi by gry były wydawane o ile to możliwe na jak największą bazę urzadzeń.

Opublikowano

zabawnie się teraz czyta że devsi zabijali się o devkity ;)

Game devs scramble to join Ninte...
No image preview

Game devs scramble to join Nintendo Switch 2 gold rush

Tariffs on Japan and Vietnam hit Switch 2 pricing, but retailers and analysts remain bullish

a z ciekawszych spekulacji gierkowych powodujących boner:

• Perfect Dark

• Gears of War Collection - konkretna data sierpień 2025

• Final Fantasy 9 Remake - 2026 (ogłoszenie 7 lipca)

• Final Fantasy Tactics Remake

• Splinter Cell Blacklist Remastered

• Rayman Remake

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał(a):

Chodzi mi o to że nie zdecydowali się wydawać takiego Mario Karta czy Donkey Konga na stary sprzęt z bazą ponad 100 milionów użytkowników, mimo iż pewnie byłoby to wykonalne. Żeby popchanąc sprzedaż konsoli.

Czyli priorytezują sprzedaż sprzętu, kosztem sprzedaży tych gier.

To podejście które taki MS już nie prezentuje w ogóle, a Sony coraz rzadziej. Im bardziej chodzi by gry były wydawane o ile to możliwe na jak największą bazę urzadzeń.

Nintendo wie, ze ich gry beda sie sprzedawaly przez kilka lat, a szczegolnie takie Mario Kart World, ktore bedzie pewnie rozwijane niczym GTA Online. Lepiej sie wiec skupic juz na nowym sprzecie i zrobic lepsza gre, ktora przyciagnie wiecej graczy przez cala generacje Switcha 2. Tak ja to przynajmniej widze. Dobrze, ze nie bedzie kuli u nogi.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

Bazą użytkowników może się przejmować 3rd party, którego analiza kosztów i zysków kończy się na liczbie sprzedanych kopii gry. Nintendo będzie chciało przede wszystkim przerzucić możliwie dużo użytkowników na nowy sprzęt możliwie szybko, żeby móc zakończyć wsparcie tego starego i nie ponosić za to kosztów. Skoro wsteczna na S2 będzie emulacją to najwyraźniej wypuszczenie wersji na obie konsole to coś więcej niż przysłowiowa kompilacja z inną opcją, więc to znowu dodatkowy koszt, do tego utrzymywanie dwóch wersji, potencjalnie konieczność okrojenia gry, żeby chodziło na kilkakrotnie słabszym, 8-letnim sprzęcie.

Zresztą w ogóle argument o bazie użytkowników jest inwalidą. Ci, którzy nadal siedzą na starym sprzęcie nie są typem gracza, który kupuje regularnie gry w pełnej cenie na premierę, a realnie na tych graczach najbardziej producentom zależy. Widać to zresztą po statystykach sprzedaży - co z tego, że sprzedało się 80 milionów X360 jak kilka miesięcy po premierze XOne kilkakrotnie więcej osób kupiło Titalfall na tego nowszego?

Edytowane przez Chmielinski

Opublikowano
6 godzin temu, Pupcio napisał(a):

No jest sporo postów do WERYFIKACJI zakopanych )

24.2.2017:

Wspomnę jeszcze, że Switch to tak naprawdę 4 w jednym, patrząc na funkcjonalność i historię Nintendo. Bo mamy N64, kanapowe multi, Wii, bo można grać za pomocą ruchu, WiiU, bo można łatwo przełączać między screenem - TV, i mamy GameBoya, bo Switcha można wszędzie ze sobą zabrać. Ale największą zaletą Switcha jest minimalizacja padów, kabli, czy innego osprzętu do gry za pomocą ruchu, do gry w czterech i do przenoszenia konsoli, na przykład z domu do kumpla. No i karty, jak znalazł dla kolekcjonerów, dlatego Nintendo odniesie ogromny sukces ze Switchem, zapamiętajcie moje słowa, a Zelda to będzie przełom, od początku o tym piszę.

• zdrowywariat

A co tam, pochwalę się, co tym razem podpowiada mi intuicja:

• S2 nie pobije S1, ale przekroczy 100mln.

• MKW będzie najlepszym Maro Kart w historii i pokona MK8D ze średnią 92%.

• Jeszcze w tym roku wyjdzie SM3D, ale nie będzie miało w tytule Galaxy, World, ani Odyssey.

• Na S2 pojawi się Super Mario Bros. Wonder 2 i będzie jeszcze lepsze od części pierwszej.

• DKB okaże się najlepszym DKeyem.

• Wielu tu narzekaczy ujawni się w zakupach growych 5.6.2025.

xD

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Ktoś wspominał, że S2 będzie lepiej leżał.

Wygląda jak 1:1 tyle że większy. Nadal płaska deska, ale teraz ciut większa.