Opublikowano niedziela o 16:061 dzień 28 minut temu, zdrowywariat napisał(a):24.2.2017:Wspomnę jeszcze, że Switch to tak naprawdę 4 w jednym, patrząc na funkcjonalność i historię Nintendo. Bo mamy N64, kanapowe multi, Wii, bo można grać za pomocą ruchu, WiiU, bo można łatwo przełączać między screenem - TV, i mamy GameBoya, bo Switcha można wszędzie ze sobą zabrać. Ale największą zaletą Switcha jest minimalizacja padów, kabli, czy innego osprzętu do gry za pomocą ruchu, do gry w czterech i do przenoszenia konsoli, na przykład z domu do kumpla. No i karty, jak znalazł dla kolekcjonerów, dlatego Nintendo odniesie ogromny sukces ze Switchem, zapamiętajcie moje słowa, a Zelda to będzie przełom, od początku o tym piszę.zdrowywariatA co tam, pochwalę się, co tym razem podpowiada mi intuicja:S2 nie pobije S1, ale przekroczy 100mln.MKW będzie najlepszym Maro Kart w historii i pokona MK8D ze średnią 92%.Jeszcze w tym roku wyjdzie SM3D, ale nie będzie miało w tytule Galaxy, World, ani Odyssey.Na S2 pojawi się Super Mario Bros. Wonder 2 i będzie jeszcze lepsze od części pierwszej.DKB okaże się najlepszym DKeyem.Wielu tu narzekaczy ujawni się w zakupach growych 5.6.2025.xDNIE MA CHUJA NA MARIOLE, że dostaniemy prędko kolejny Mario 3D. Nie robiliby takiego dojebanego DK który wygląda sam w sobie jak SMO2 jakby niedługo miał wyjść kolejny przedstawiciel tego gatunku.
Opublikowano niedziela o 16:121 dzień 3 minuty temu, XM. napisał(a):NIE MA CHUJA NA MARIOLE, że dostaniemy prędko kolejny Mario 3D. Nie robiliby takiego dojebanego DK który wygląda sam w sobie jak SMO2 jakby niedługo miał wyjść kolejny przedstawiciel tego gatunku.Się okaże, nie wierzę, że zapomnieli o okrągłym 40 leciu Mario, a że na 35 lecie dali prawie wielkie nic, składankę bez SMG2, tu muszą się teraz wykazać! :)
Opublikowano niedziela o 16:201 dzień Wykażą się pierwszy od czasów wybornego DK64 Donkeyem w 3D. Akurat na 43 lecie marki :)
Opublikowano niedziela o 16:371 dzień No to ja też trochę pozgaduję i obstawię, że w tym roku jeśli chodzi o Mario to dostaniemy:trailer drugiego filmu Remaster Galaxy 2 lub 3D Land lub remake 64
Opublikowano niedziela o 16:441 dzień 4 minuty temu, funditto napisał(a):No to ja też trochę pozgaduję i obstawię, że w tym roku jeśli chodzi o Mario to dostaniemy:trailer drugiego filmuRemaster Galaxy 2 lub 3D Land lub remake 64Z tych trzech, to zdecydowanie remake 64 <3 Trzymam za słowo ;)
Opublikowano niedziela o 16:501 dzień 12 minut temu, funditto napisał(a):No to ja też trochę pozgaduję i obstawię, że w tym roku jeśli chodzi o Mario to dostaniemy:trailer drugiego filmuRemaster Galaxy 2 lub 3D Land lub remake 64Wpis, wypisz wymaluj mój typ
Opublikowano niedziela o 16:551 dzień Moim zdaniem nie będą dotykać legendy, więc w SM64R nie wierzę, tak samo w SMO2. Jeśli chodzi o kontynuacje to ewentualnie Galaxy 3 lub World 2. A z marzeń ściętej głowy to SM128
Opublikowano niedziela o 17:081 dzień Tego z N64 bym przyjął. A nie będę zaskoczony jak dadzą w eshopie do pobrania tego klasycznego z Nesa, takie dobre N że nie trzeba online wykupić do tego
Opublikowano niedziela o 17:141 dzień 4 godziny temu, Lukas_AT napisał(a):Nintendo wie, ze ich gry beda sie sprzedawaly przez kilka lat, a szczegolnie takie Mario Kart World, ktore bedzie pewnie rozwijane niczym GTA Online. Lepiej sie wiec skupic juz na nowym sprzecie i zrobic lepsza gre, ktora przyciagnie wiecej graczy przez cala generacje Switcha 2. Tak ja to przynajmniej widze. Dobrze, ze nie bedzie kuli u nogi.To prawda gry te pewnie bedą się sprzedawać dobrze przez wiele lat i przyciągną też graczy do konsoli. Ale konieczność zakupu dodatkowego wcale nie taniego sprzętu za ponad 2000 zł by zagrać w te gry to dodatkowa bariera, która naturalnie ogranicza potencjalną sprzedaż. Jednak jest to decyzja ktorą podejmują w 100% świadomie, bo jak już pisałem widocznie priorytet ma dla nich sprzedaż konsol i nie warto dla nich podejmować wysiłku w portowanie tych gier na starego Switcha.Nie ma w tej strategii nic zlego, w koncu tak się robiło ten biznes przez wiele wiele lat i Nintendo pozostaje konsekwentne.
Opublikowano niedziela o 18:041 dzień 46 minut temu, ASX napisał(a):konieczność zakupu dodatkowego wcale nie taniego sprzętu za ponad 2000 zł by zagrać w te gry to dodatkowa bariera, która naturalnie ogranicza potencjalną sprzedażNa pewno rownoczesny debiut Mario Kart World na Switchach, PS5, Xboksach i Steam bylby ogromnym wydarzeniem. Na pewno bylby to ciekawy scenariusz. Bylaby to metoda Microsoftu. Ilosc graczy bylaby gigantyczna, ale kto wtedy kupilby Switcha 2? Ja sam bym gral wtedy na PS5. Nintendo stawia na klasyczny model - chce zarabiac na konsoli, grach third party i na Nintendo Online. Edytowane niedziela o 18:051 dzień przez Lukas_AT
Opublikowano niedziela o 18:211 dzień Dolicz grę albo dwie, do tego Pro controller i mamy 3k. Nadal mniej niż za pro bez napędu :D
Opublikowano niedziela o 18:241 dzień No właśnie, ominęło mnie albo ktoś nie poruszał tego tematu. Co z PRO CONTROLLEREM ze Switcha 1? Nie ma przycisku C (nikomu i tak niepotrzebnego) ale będzie działał?
Opublikowano niedziela o 18:281 dzień No właśnie też mnie zastanawia czy np. mój pad 8bitdo Pro 2 zadziała.
Opublikowano niedziela o 18:321 dzień 8 minut temu, bartiz napisał(a):No właśnie, ominęło mnie albo ktoś nie poruszał tego tematu. Co z PRO CONTROLLEREM ze Switcha 1? Nie ma przycisku C (nikomu i tak niepotrzebnego) ale będzie działał?Działa normalnie, jedynie nie wybudzisz nim konsoli.https://www.nintendo.com/en-gb/Hardware/Nintendo-Switch-2/Compatibility-with-Nintendo-Switch-accessories-2786091.html Edytowane niedziela o 18:341 dzień przez wrog
Opublikowano niedziela o 18:341 dzień 2 minuty temu, iluck85 napisał(a):Dolicz grę albo dwie, do tego Pro controller i mamy 3k.Nadal mniej niż za pro bez napędu :Dno za pro z dwiema grami, dualsensem pro i napędem to koszt 5,5 tys ^^
Opublikowano niedziela o 18:521 dzień 15 minut temu, jimmy napisał(a):Dobra jaki werdykt foruma, można brać day1 czy obciach??2 system sellery w launch window i dosypane third party i remastery w ramach abo NSO - wg mnie jest nieźle. proszę wybierać giereczki : wrażenia z pokazu :
Opublikowano niedziela o 20:021 dzień Najbardziej w wywiadach mnie zaskoczyły opowieści o kompatybilności wstecznej. Myślałem jakoś zawsze, że to nowy chip tego samego typu, to będzie proste, może wręcz automatyczne.Ale nie. Według twórców, wcale nie było to proste, i naprawdę przez długi czas nie było pewności, czy w ogóle się uda. Jako że w Switchu 2 "nie ma w ogóle hardware'u pierwszego Switcha". Potrzebne więc było właściwie wszystko, co wiąże się z emulacją softową. Udało się jednak stworzyć wariant nieco oparty na sprzęcie - dane konwertowane na bieżąco podczas czytania - zwłaszcza po to, by oszczędzić nieco na zużyciu baterii podczas grania w gry z S1.Co to oznacza - Nintendo sprawdzić musi wszystkie ponad 10 000 gier na Switcha po kolei, jak działają, i tylko tak zapewni kompatybilność wsteczną. Sprawdzanie nie będzie skończone w momencie premiery S2, ale Nintendo będzie kontynuować proces, aż się skończy. Czasami konieczne są zmiany, by gra działała poprawnie na S2. Dlatego w tym momencie nie ma gwarancji ani kompletnej listy. Niemniej, lista na stronie jest wydaje się dość bliska końca, i gry mające problemy na ten moment są dość nieliczne:Nintendo Switch Game Compatibility with Nintendo Switch 2 - Nintendo US(Kurde szkoda mi tego że Ring Fit Adventure wymaga starych joyconów, nie chce mi się ich chyba trzymać dla jednej gry, drogie są :/)Można w niektórych grach odpalonych we wstecznej spodziewać się krótszych loadingów albo lepszych klateczek, ale Nintendo nie pracowało nad tym specjalnie, ot, czasami tak jest. System "virtual game cart" został stworzony głównie z myślą o osobach, które będą używać naraz i Switcha 1, i Switcha 2. Z innych wieści w tym wywiadzie - potwierdzono, że eShop został znacznie usprawniony i "działa płynnie nawet pokazując wiele gier", ponadto będzie miał nowe bardziej dynamiczne funkcje pokazywania.
Opublikowano niedziela o 20:541 dzień Ziomek z cdprojectu w tle mówi że wrzucenie na cartdridze o dużej wadze kosztuje sporo, w przypadku w3 na S1 wrzucenie gierki na 32gb było dla nich praktycznie nieopłacalne. Tutaj wrzucają na 64gb o szybszym odczycie więc pewnie grosze też to nie kosztuje ;)Jak mówiłem, pełne duze gry na kartach w tej generacji pewnie będą głównie od Nintendo o ile im się coś w głowie nie przestawi.Ciężkie czasy idą dla pudelkowcow w ostatnim bastionie konsol z fizycznymi wydaniami
Opublikowano niedziela o 21:161 dzień A wrzucenie na serwer nic nie kosztuję, dlatego jest drożej. Dla mnie pierdolenie, ale idzie w tym kierunku nie od wczoraj, nie od miesiąca. Zobaczymy ceny gierek w Psstore jak zabraknie fizycznych wydań.
Opublikowano niedziela o 22:241 dzień Dopóki first party jest na kartach w całości to mnie to rybka, ale szacuneczek dla cdpr. Podejrzewam, że koszt portu i tak był znacząco niższy od w3 bo sami go robią i mieli jakiś progress już po doświadczeniach ze steam deckiem. Po cichu mam nadzieję, że zrobią coś z w3 też na switcha 2.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. W przypadku gier first party nie ma czego się obawiać, bo to gry zazwyczaj bez voice actingu i ze stylizowanymi teksturami więc zajmują też o wiele mniej miejsca, niż taki Cyberpunk
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Jak mówiłem, pełne duze gry na kartach w tej generacji pewnie będą głównie od Nintendo o ile im się coś w głowie nie przestawi.Zostalo to potwierdzone, że ich gry też mogą zostac wydane w takiej formie (czyt. Z dociaganiem z neta)