Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Szkoda, że nie postawili jednak na 900p w trybie przenośnym - odblokowaliby nieco więcej mocy, a przy takim ekranie wyglądałoby to bardziej niż satysfakcjonująco.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor Czasy ładowania skrócone z 12 s do 4 sI to we wstecznej grze bez wykorzystania nowych technologii file decompression itp z tego co mówiło DF Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez GearsUp
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):To tym bardziej zastanawiam się nad tym słynnym „4K/60” xD Uspcallowanym zapewne w ultraperformance z jakiegoś podłego 540p.Czyli jak z tych najpotężniejszych konsol po 4k? Magicy!
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Szkoda, że nie postawili jednak na 900p w trybie przenośnym - odblokowaliby nieco więcej mocy, a przy takim ekranie wyglądałoby to bardziej niż satysfakcjonująco.A miał by kto dostarczyć takie monitory, tym bardziej w 120 Hz? Bo Nintendo woli skorzystać z dostępnych rozwiązań niż specjalnie zamawiać u kogoś nietypowe części. Z resztą co by nie było to i tak będą developerzy którzy pójdą najprostszą drogą optymalizacji i będą chlastali rozdzielczość do tragicznie niskich wartości, bez względu czy ekran jest 1080, 900 czy 720p. Z drugiej strony jeśli faktycznie DLSS będzie działał ok to nawet takie 540p na małym ekranie powinno wyglądać znośnie.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 1080p to najbardziej uniwersalna rozdziałka. W laptopie mam 16:10 czyli to samo co w Steam Decku i nawet jak dociągnę moda obcinającego paski w grach, które nie wspierają wszystkich rozdziałek to są przekłamania, ucięte menusy itp. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez GearsUp
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Digital foundry:With all of these specifications in mind, I have to say that there's nothing from last week's Nintendo Direct or the hands-on demos in the Paris and New York events that look at all surprising. Everything seems to slot in perfectly with expectations, barring a conspicuous lack of DLSS-supported games. Way back when, Activision's Bobby Kotick described the performance as ps4 class power and by and large, that's in the ballpark of what the third-party demos revealed. Elden ring runs at 1080p at 30fps or thereabouts on PS4, and that's what we saw with Switch 2 in last week's Direct. Despite some briefing from Sega that Yakuza Zero runs at 4K60, all the gameplay assets we've seen look like the same 1080p60 as PS4. It's the same with Final Fantasy VII Remake: true, Switch 2 gets the Intergrade version but again, it's running at 1080p and wobbly frame-pacing apart, runs at 30fps.""We've been asked whether Switch 2 is a 'Steam Deck killer' and while we'll only be able to make some kind of definitive analysis closer to review time, our answer for now is both yes and no. More specifically, our contention right now is that the docked Switch 2 delivers more than the Deck - but the jury is out on the mobile experience. Looking at third party games like Elden Ring and Final Fantasy 7, it's hard to believe that the Deck could deliver native 1080p with the same features and performance Switch 2 is delivering.""There's nothing stopping it running any version of DLSS from 2.0 upwards - even DLSS 4's transformer model. However, DLSS is not a free lunch - it has a computational cost. It's not so much if Switch 2 can run DLSS 4, it's more like whether it is too expensive to do so and that's a factor of how capable the GPU is."
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Tak, tak, w pełni racja. Jakoś tak nie skojarzyłem, że te ekrany 900p to dzisiaj bardzo niecodzienne panele. O moc się nie martwię, a wsparcie będzie conajmniej porządne.Cóż, niech ten czerwiec szybciej przybywa!
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):Tak, tak, w pełni racja. Jakoś tak nie skojarzyłem, że te ekrany 900p to dzisiaj bardzo niecodzienne panele. O moc się nie martwię, a wsparcie będzie conajmniej porządne.Cóż, niech ten czerwiec szybciej przybywa!Co się stało? xD Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez zdrowywariat
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Teraz, zdrowywariat napisał(a):Co się stało? xDNic się nie stało. Jesli zaczepiałem to Ciebie i girę, ale ciebie bardziej jak ci się odklejało.Ja już pisałem, jestem niesamowicie nakręcony na Donkeya i jeśli finanse pozwolą to będę pewnie szukał swojej konsoli w okolicy premiery.Aha, bo miewasz problemy z odróżnieniem CW od rzeczywistości (ten cytat z Astrobota na Xboxie ) - nie uważam, że wszystko co S1 ma do zaoferowania na Dread.Teraz, Daffy napisał(a):Dwubiegunowka z choroszczy w plaszczuDwubiegunowo to bym ci plaskaczy nakład na te utuczoną, śląską mordę. :)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):Nic się nie stało. Jesli zaczepiałem to Ciebie i girę, ale ciebie bardziej jak ci się odklejało.Ja już pisałem, jestem niesamowicie nakręcony na Donkeya i jeśli finanse pozwolą to będę pewnie szukał swojej konsoli w okolicy premiery.Aha, bo miewasz problemy z odróżnieniem CW od rzeczywistości (ten cytat z Astrobota na Xboxie ) - nie uważam, że wszystko co S1 ma do zaoferowania na Dread.Witaj w klubie Pablo! Spoko, tu same świry xD4 minuty temu, Daffy napisał(a):Dwubiegunowka z choroszczy w plaszczuWłaśnie się zastanawiałem, czy kupił płaszcz z większymi kieszeniami, że Switch się już zmieści xD Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez zdrowywariat