Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Jaki dobry by nie był to nigdy nie dorówna OLEDowi boskiemu

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 136,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

Źle bo lepiej na ps5 odpalić

Opublikowano
6 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Doom 2016? Gregu grał na Switchu i kłócił się ze mną na sąsiednim forum, że 30fps wystarczy do tej gry. Kurtynka.

Prawda jest taka że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. wujaszek

Opublikowano

Też w sumie powinienem utkać, bo pewnie cymbergaja wezmę i na Switcha dog

Opublikowano
32 minuty temu, tlas napisał(a):

Źle bo lepiej na pc odpalić

Fixed

Opublikowano

O co chodzi, Daffy? Nie wygląda dobrze?

Bo wg obeznanych wygląda lepiej niż na Twoim ukochanym Steam Decku,

Opublikowano

Ja z dużych multiplatform chyba tylko na rdrka dam się ogolić, residenty też pewnie będą kusić ale wywalone jajca jak będzie (a będzie) tylko ta gówno edycja z kluczykiem

Opublikowano
22 minutes ago, Figaro said:

O co chodzi, Daffy? Nie wygląda dobrze?

Bo wg obeznanych wygląda lepiej niż na Twoim ukochanym Steam Decku,

No to chyba dobrze, że gra wygląda lepiej na sprzęcie z 2025 roku niż na sprzęcie z 2022? Czy nie lepiej?

Opublikowano

Teraz jak switch dorównuje steam deckowi to nagle się okazuje, że steam deck jest za słaby nawet dla starszych multiplatform. Nie wiem co się dziwicie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Homelander napisał(a):

No to chyba dobrze, że gra wygląda lepiej na sprzęcie z 2025 roku niż na sprzęcie z 2022? Czy nie lepiej?

Tak, to dobrze, zastanawia mnie po prostu klaun od Daffiego.

Opublikowano
42 minutes ago, Figaro said:

Tak, to dobrze, zastanawia mnie po prostu klaun od Daffiego.

Może dlatego, że nie wygląda to jakoś znacząco lepiej? W sensie pełna cena na konsoli z 2025 roku lepiej? Na Switchu 2 Cyberpunk wygląda super, bo to ogólnie super wyglądająca gra. Na Decku też wymiata.

Opublikowano

Bawi mnie po prostu ogólnie że nagle rzekome wady steam decka, które powtarza switch są już plusami switcha. Deck był za duży, rozładowywał się za szybko i duże gierki uruchamiał na low, teraz Switch2 robi to samo i już jest wow.

Oczywiście jak kiedyś niektórzy nie wytrzymali ciśnienia i się zesrali jak kupowałem switcha1 dwa tygodnie po premierze bo ponoć klapem do szpiku byłem to teraz widzę że się szykuje powtórka tylko że wstrętny deckowiec ze mnie obecnie xddd

Opublikowano

Bardzo jestem ciekawy jak będzie działał Cyberpunk podczas jazdy po części miasta, którą odblokowujemy w Phantom Liberty. Jeżeli będzie trzymało 40fps, to czapki z głów, bo na decku nawet 30 nie trzymało.

Opublikowano
VGC
No image preview

Zelda’s Nintendo Switch 2 ports finally let you repair eq...

Zelda Notes is a mobile app that will connect to the Switch 2 Editions…

przekręcił mnie ten nius na wszystkie strony P

Opublikowano
19 godzin temu, nero2082 napisał(a):

7" vs 7,9"

switch-oled-vs-switch-2-size-comparison-v0-po5lfj7bxdue1.jpeg

LCD vs OLED. Dobrze to wygląda i ludzie sobie ten LCD chwalą, ale tu dochodzi jeszcze aspekt psychologiczny - dla niektórych nie do przeskoczenia - że to LCD, a nie OLED.

Niektórzy tak się zachwycali, w tym bodajże DF, że zaczęli nawet podejrzewać Ninny o włożenie do S2 matrycy mini LED. Nie znam się na tym, ale to chyba dobrze, chwycę Switcha 2 w swoje ręce to ocenię na podstawie tego co moje oczy zobaczą, a nie na podstawie technikaliów.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

Proszę cię. OLED miażdży LCD i to nie trzeba na żywo oglądać. Na żywo co najwyżej jeszcze bardziej na korzyść OLED.

Czy miażdży? To zależy od jakości LCD, które również ewoluują. Ci co już grali piszą, że nie mowy o downgradzie względem S1 OLED, ale zdaję sobie sprawę, że zobaczyłbym różnicę pomiędzy S2 i S2 OLED, że byłoby jeszcze lepiej.

W każdym razie na OLEDa nie czekam, bawię się od day1.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

LCD jak OLED, Nintendo nagielo technologie specjalnie dla Nintendo braci, dosłownie zero różnicy, patrzcie na tą czarną jak smoła czerń przy loadingu

Screenshot_2025-04-13-20-56-51-07_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Opublikowano

OK, może i robią chujowo, ale kto dzisiaj robi dobrze?

A tak serio to podobno to są całkiem porządne ekrany - wiadomka, że za dwa lata już się będzie „dało” to czego „nie da” się dzisiaj czyli dać OLED z HDRem, VRR i 120 klatkami, ale nie doświadczymy już jakości 3DSa.

Prawda?

Opublikowano

Ale ten OLED 120hz, vrr, hdr który pewnie będzie w S2 za te trzy lata też będzie w chuj lepszy od oleda w S1. Naturalna kolej rzeczy. Do tego LCD w switch1 był patologicznie wyprany z kolorów więc po 7 latach zrobić ekran który ma ładniejsze kolory w tej samej technologii to nie sztuka

Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Ale ten OLED 120hz, vrr, hdr który pewnie będzie w S2 za te trzy lata też będzie w chuj lepszy od oleda w S1. Naturalna kolej rzeczy. Do tego LCD w switch1 był patologicznie wyprany z kolorów więc po 7 latach zrobić ekran który ma ładniejsze kolory w tej samej technologii to nie sztuka

Zgadzam się. Słowem podsumowania Ninny jest cały czas o krok w tyle, ale nie można mówić o downgradzie, bo każdy kolejny ekran jest lepszy, więc S2 > S1 OLED.

Na cenach się nie znam, o ile by wzrosła, gdyby włożyli do S2 OLED z 120kz, vrr, hdr? Albo QD-OLED?