Opublikowano wczoraj o 11:37 1 dzień Ja jestem ciekaw jak z jasnością ekranu. Zawsze to była moim zdaniem największa bolączka zarówno Switcha LCD (w OLED w sumie też nie było szału moim zdaniem). Liczę że przez wzgląd na specyfikację HDR jasność będzie musiała być większa (chciałbym min. 700-800 nitów) i będzie można w końcu nieco wygodniej pograć w letni dzień Edytowane wczoraj o 11:39 1 dzień przez Bowser
Opublikowano wczoraj o 11:52 1 dzień 11 minut temu, Bowser napisał(a):Ja jestem ciekaw jak z jasnością ekranu. Zawsze to była moim zdaniem największa bolączka zarówno Switcha LCD (w OLED w sumie też nie było szału moim zdaniem). Liczę że przez wzgląd na specyfikację HDR jasność będzie musiała być większa (chciałbym min. 700-800 nitów) i będzie można w końcu nieco wygodniej pograć w letni dzień Na pokazach mocno świeci. Tak samo jak youtuberzy obok stawiają s1og lub oled. Najbardziej ten lcd będzie się rzucać w oczy wieczorkiem w wyrku grając w ciemne gry gdy zamiast pięknej czerni będą przygody w szarości. W kolorowych gierkach mając na uwadze że jeszcze jest hdr powinno być bardzo spoko
Opublikowano wczoraj o 12:05 1 dzień 40 minut temu, Daffy napisał(a):Ale ten OLED 120hz, vrr, hdr który pewnie będzie w S2 za te trzy lata też będzie w chuj lepszy od oleda w S1. Naturalna kolej rzeczy. Do tego LCD w switch1 był patologicznie wyprany z kolorów więc po 7 latach zrobić ekran który ma ładniejsze kolory w tej samej technologii to nie sztukaInna sprawa, że szkoda, że nie dali po prostu +500zł opcję OLED i yolo.
Opublikowano wczoraj o 12:09 1 dzień 1 minutę temu, Basior napisał(a):Inna sprawa, że szkoda, że nie dali po prostu +500zł opcję OLED i yolo.I by stracili główny poziom do przesiadki za 3 lata, bankowo xdddKlasycznie wydłużą żywot baterii, jakąś wadę produkcyjną wyeliminują, dają dysk 512gb, wrzucą OLED i będzie masowa migracja jak teraz
Opublikowano wczoraj o 12:12 1 dzień 2 minuty temu, Daffy napisał(a):I by stracili główny poziom do przesiadki za 3 lata, bankowo xdddKlasycznie wydłużą żywot baterii, jakąś wadę produkcyjną wyeliminują, dają dysk 512gb, wrzucą OLED i będzie masowa migracja jak terazZgodzę się, dla Nas byłoby dobrze. Z punktu widzenia Niny niekoniecznie.
Opublikowano wczoraj o 13:18 1 dzień Autor Ten jak walczy z tym ekranem w Switchu 2 xddMiało być 60 fps w Switchu 2 vs 90 fps w Steam Decku a tu chooj wielki bąbelkiW dniu 9.07.2024 o 11:48, Daffy napisał(a):Moore's Law is Dead uważa, że Nintendo Switch 2 ma zapewnić pełne wsparcie wszystkich gier, które działają na Steam Decku, ale z „istotnymi różnicami”. Platforma Nintendo podobno nie będzie aż tak wydajna jak sprzęt Valve, więc gdy przykładowo produkcja działa na Steam Decku w 90 klatkach, to Switch 2 ma oferować około 60 fps. Natomiast gry w 60 klatkach na Decku będą działać w 40-45 fps na sprzęcie Nintendo, choć wykorzystanie DLSS sprawi, że użytkownicy nie będą odczuwać negatywnych wrażeń podczas rozgrywki. https://www.ppe.pl/news/346464/nintendo-switch-2-z-rewolucja-ktorej-zabraklo-w-poprzedniku-konsola-ma-rywalizowac-ze-steam-deckiem.html
Opublikowano wczoraj o 13:29 1 dzień 2 godziny temu, zdrowywariat napisał(a):Czy miażdży? To zależy od jakości LCD, które również ewoluują. Ci co już grali piszą, że nie mowy o downgradzie względem S1 OLED, ale zdaję sobie sprawę, że zobaczyłbym różnicę pomiędzy S2 i S2 OLED, że byłoby jeszcze lepiej.W każdym razie na OLEDa nie czekam, bawię się od day1.kurwo jebana braunowska, jak tutaj panowie ci mówią że miażdży, to miażdży
Opublikowano wczoraj o 13:34 1 dzień 2 minuty temu, tlas napisał(a):kurwo jebana braunowska, jak tutaj panowie ci mówią że miażdży, to miażdżyNie wiem po co ta inwektywa, a do tego jeszcze jakiś polityczny wpis w wątku do tego nieprzeznaczonym?Czy OLED miażdży LCD? Ogólnikowo tak, ale zależy jaki OLED i jaki LCD, z którego roku itd. OLED z S1 nie miażdży LCD z S2. Edytowane wczoraj o 13:34 1 dzień przez zdrowywariat
Opublikowano wczoraj o 13:42 1 dzień Ocenianie, a sprzęt się nie miało w domu w rękach xdddNa premierę ocenie sprawiedliwie, wszak posiadałem/posiadam deck LCD, deck OLED, switch V1, switch V2 i switch OLED
Opublikowano wczoraj o 13:49 1 dzień No, no. Tylko, że jak wychodził Switch oled to srałeś co 10 sekund, że konsola bez oleda to chuj nie konsola.
Opublikowano wczoraj o 13:50 1 dzień Ludzie, wyszedłby handheld bez ekrany to by Gira klaskał uszami. Że wy się jeszcze na jego trolling łapiecie xdNapisane przez posiadacza 20cm armatki z iPhone’a 13 z potężnym ekranem OLED bo tylko kurwa OLED.
Opublikowano wczoraj o 13:56 1 dzień Autor Zobaczymy co to za LCD, czy też tak jak w S1 będzie 100% pokrycie sRGB i jaki Black Level przy dostosowaniu odpowiedniego Brightness bo na zdjęcia pokazowe nie ma co patrzeć, tam pewnie każdy egzemplarz jest na maxa rozjaśniony. Edytowane wczoraj o 13:57 1 dzień przez GearsUp
Opublikowano wczoraj o 14:15 1 dzień Po co te fikołki? Kupi się ten LCD, a za 3 lata kupi się OLED + pewnie po drodze jeszcze jakaś limitka wpadnie. Normalna sprawa :)
Opublikowano wczoraj o 14:17 1 dzień Autor Nie fikołki tylko szukanie pięty achillesowej konsoli totalnej, u której póki co nie widać wad.
Opublikowano wczoraj o 14:18 1 dzień @jimmy ja bym kupił dwa egzemplarze na twoim miejscu i koniecznie napiwek dla pana Nintendo żeby jeszcze bardziej mogli nas jebać w przyszłości.
Opublikowano wczoraj o 15:28 1 dzień Jeśli jest więcej takich graczy, którzy nie widzą problemu w tym by za 3 lata kupić tę samą konsole, tylko z innym wyświetlaczem, mimo iż spokojnie dało się dać OLED na premierę, to znaczy, że gracze po prostu zaslugują na takie traktowanie ze strony Nintendo
Opublikowano wczoraj o 15:32 1 dzień Za chwilę będzie rozkmina jaką dobudówkę do joycona wybrać by ręka nie drętwiała po dziesięciu minutach w trybie myszki Pamiętajmy też by profilaktycznie wzorem S1 nakleić we wnętrzu docka paski filcu by się konsola nie rysowała Gąbki jeszcze ktoś ma by w razie czego jak joycony będą ponownie mieć słaby zasięg składać obok antenki do środka?
Opublikowano wczoraj o 15:42 1 dzień Autor Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):@jimmy ja bym kupił dwa egzemplarze na twoim miejscu i koniecznie napiwek dla pana Nintendo żeby robili jeszcze lepsze gry w przyszłości. I tak to się kręcić powinno
Opublikowano wczoraj o 15:58 1 dzień Ok, jest LCD, ale dobry, dużo lepszy na te czasy, niż Switch dostał na swoje czasy. Jest LCD, nie OLED, ale przez to S2 będzie kosztował 469e, a nie?Są nowe analogi, co prawda bez efektu halla, ale cierpliwości, czas na jebanie Ninny jeszcze przyjdzie, jeśli będą łapać drift.Jest lepszy mechanizm mocowania joyów, ale pewnie po czasie pojawią się luzy, fizyki nie oszukasz, takie rzeczy się wyrabiają, czy większe, niż w S1 to też się dopiero okaże. Edytowane wczoraj o 15:59 1 dzień przez zdrowywariat
Opublikowano wczoraj o 17:02 1 dzień 53 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):to nie może być na serioLCD wszyscy chwalą, że daje radę, a i przez to konsola będzie tańsza.Analogi, jeśli nie będą łapać driftu to nikt za efektem halla nie będzie tęsknił, a jeśli będą to sam będę jebał za to Nintendo! Na razie nie mam podstawy.Joycony nie są na stałe przymocowane do konsoli, są z plastiku, z czasem S2 pewnie złapie luzy.Gdzie napisałem nieprawdę?Nie jestem typem czarnowidza i narzekacza, tylko optymistą, marzycielem, który potrafi się cieszyć małymi rzeczami.W chuju mam wasze minusy i klauny, to wy męczycie bułę z mocą, z OLEDem itd., ile można? Edytowane wczoraj o 17:03 1 dzień przez zdrowywariat