Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, NemoKOF napisał(a):

Szkoda, że minęła era sprzętów, które można zabierać w podróż bez plecaka sadkek

Dziadku i co ty byś zobaczył na takim małym ekraniku gdyby się mieścił w kieszeni frog

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 140,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

Ja tam dalej liczę na 5.5 cala w Lite 2. Gdzieś tam w głębi może na oleda no ale nie oszukujmy się xd Jedyne co ich do tego zmusi to brak małych ekranów 120hz lcd.

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Dziadku i co ty byś zobaczył na takim małym ekraniku gdyby się mieścił w kieszeni frog

Różnicę między LCD i OLEDem. Jak dorośniesz też zobaczysz.

Opublikowano

Yoshida (emerytowany szef PlayStation) zawiedziony switchem2, twierdzi że robiąc sprzęt różniący się tylko mocą względem starszego Nintendo traci swoją tożsamość podążając drogą reszty

Opublikowano
  • Autor

+1 dla emeryta, wypuszczając Karta różniącego się tylko otwartymi trasami i niczym więcej Nintendo traci resztki tożsamości

Opublikowano

Nie wiem, czy tracą tożsamość, ale wiem, że gdyby Valve zapowiedziało Steam Decka 2 to jarałbym się pod sufit, a Switch 2 wywołuje, póki co, jedynie wzruszenie ramion

Opublikowano

Ale ten Switchunio wjedzie, czerwiec, zimne piwerko, kiełba z grilla, leżaczek banderas

Opublikowano
  • Autor

54 minuty temu, Homelander napisał(a):

Nie wiem, czy tracą tożsamość, ale wiem, że gdyby Valve zapowiedziało Steam Decka 2 to jarałbym się pod sufit, a Switch 2 wywołuje, póki co, jedynie wzruszenie ramion

A czym tak bardzo ten Steam Deck 2 się będzie różnił od obecnego, że wywołuje w tobie taką ekscytację?

Opublikowano

Jak już zrobią jakąś fajną grę pod ten sprzęt to spokojnie przymknie się oko na za duży rozmiar, biedaekran dla fanów granatowo-szarej czerni i potencjalnie trzeszczące w portach joycony.

Jak na razie system sellera żadnego nie zapowiedzieli, Mario karty spoko, 100zł mogę kiedyś za nie dać. Donkey Kong - mimo mojej wielkiej miłości do tej serii od czasów SNES (mam trzy pierwsze części na cartach) - wygląda to na pokaz możliwości konsoli kosztem grywalności. Obym się mylił. O ile DKCReturns kupiłem 3 razy, z czego dwa w cenie premierowej, Tropical Freeze dwa razy w premierowych cenach to ta odsłona dla mnie jest warta również 100zł kiedyś używka. Metroid - spoko - ale Doom to to raczej nie jest więc nie powinien też kosztować więcej od Dooma, a właściwie powinien kosztować sporo mniej.

Jakie gry by mnie przekonały? Nie wiem. Na pewno ucieszyłoby mnie gdyby np. Ninja Gaiden 2 i 3 z trylogii, która pojawiła się jakiś czas temu zaczęły działać rozsądniej. Dla niewtajemniczonych - jest tam zmienna rozdzielczość dla zachowania płynności + zerowa optymalizacja = bitwa pixeli w gorących momentach. Do pary z oledem już tylko to spowodowałoby mój premierowy zakup, a tak to meh. Kocham nadal mojego Switcha 1 oledziaka i mogę go używać jeszcze bardzo długo - i tak nie przejdę wszystkich gier, które mam w pudełkach bo nikt tyle nie żyje.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Ale co ma Doom do Metroida,

Tylko tyle, że jest słabszą grą

Opublikowano
29 minut temu, GearsUp napisał(a):

A czym tak bardzo ten Steam Deck 2 się będzie różnił od obecnego, że wywołuje w tobie taką ekscytację?

Większa moc co przełoży się na odpalanie każdej gry z biblioteki w wyższej rozdzielczości i klatkarzu ZA DARMO, pełna wsteczna kompatybilność ZA DARMO, online i save w chmurze ZA DARMO, możliwość emulacji jeszcze większej ilości sprzętu(kto wie może i switcha2?), możliwość odpalania najnowszych multiplatform, dalszy dostęp do największej biblioteki gier na świecie łącznie z pozycjami od Sony i Microsoftu.

Opublikowano
1 minute ago, Daffy said:

Większa moc co przełoży się na odpalanie każdej gry z biblioteki w wyższej rozdzielczości i klatkarzu ZA DARMO, pełna wsteczna kompatybilność ZA DARMO, online i save w chmurze ZA DARMO, możliwość emulacji jeszcze większej ilości sprzętu(kto wie może i switcha2?), możliwość odpalania najnowszych multiplatform, dalszy dostęp do największej biblioteki gier na świecie łącznie z pozycjami od Sony i Microsoftu.

Wszystko to co napisał Daffy wyłączając nie interesujące mnie możliwości emulacyjne.

Opublikowano

Czyli taki pc2? Ale to już jest dawno dostępne

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

pełna wsteczna kompatybilność ZA DARMO

Z tym bym mocno polemizował bo już teraz dla pierwszego SD biblioteka nie jest kompletna. Dalsza kustomizacja bebechów jeszcze bardziej zawęży tę listę.

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
19 minut temu, Homelander napisał(a):

Fajnie, fajnie. Ale co ma Doom do Metroida,

bo tego jednego nie zrozumiałem

fps strzelanka z otwieraniem przejść?

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Czyli taki pc2? Ale to już jest dawno dostępne

Dobrze wiem że wiesz bo przecież od dobrych kilku lat tylko z tego systemu korzystasz.

Opublikowano
Just now, GearsUp said:

Z tym bym mocno polemizował bo już teraz dla pierwszego SD bibliotek nie jest kompletna. Dalsza kustomizacja bebechów jeszcze bardziej zawęży tę listę.

To znaczy co jest niekompletne? Pomijając multiplayerówki z antycheatem (absolutnie poza moim zainteresowaniem). Biblioteka Steam Decka jest absolutnie poza zasięgiem jakiejkolwiek konsoli i to w ogóle nie podlega dyskusji

1 minute ago, Wieslaw said:

fps strzelanka z otwieraniem przejść?

Rozumiem, że w Metroid Prime żadnego nie grałeś? Bo Metroid Prime to nie jest fps strzelanka, a już na pewno nie coś co można postawić w jednym rzędzie z Doomem

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Homelander napisał(a):

To znaczy co jest niekompletne? Pomijając multiplayerówki z antycheatem (absolutnie poza moim zainteresowaniem). Biblioteka Steam Decka jest absolutnie poza zasięgiem jakiejkolwiek konsoli i to w ogóle nie podlega dyskusji

Jeżeli nie ma w tej bibliotece gier Nintendo to znaczy, że jest to bieda biblioteka z sypiącymi się regałami i wyżartymi stronami przez szczury.

Opublikowano
30 minut temu, GearsUp napisał(a):

Tylko tyle, że jest słabszą grą

Doom jest tak samo słabszą grą jak Fifa od NBA albo GT7 od Wipeouta.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

#odklejeniec

Obudź mnie jak jakiś doom dojdzie do 90

435trghfh.jpg

35rhgfh.jpg

3454regh.jpg

324trg.jpg