dominalien 270 Opublikowano poniedziałek o 09:22 Opublikowano poniedziałek o 09:22 (edytowane) To co Nintendo odjebało ze Switchem to jest absolutne mistrzostwo świata, prawdziwy gamechanger na rynku sprzętów. Wii było atrakcyjne głównie dla konsumentów, którzy nie byli zainteresowani kupnem kolejnego sprzętu, byli już nasyceni graniem na lata. A Switch jest zajebisty dla wszystkich, w tym dla hardkorów, może poza tymi, co nagle na LCD nic nie widzą, albo jak nie ma 120 kl/s to nagle nie umieją grać. Duża grupa klientów Switcha nie będzie widziała potrzeby kupienia kolejnego sprzętu (konsumenci znowu nasyceni graniem), podobnie duża rzuci się na S2 jak na czipsy. Przychylam się do opinii, że sprzedaż będzie ok 50% sprzedaży Switcha. Edit: a jeśli chodzi o rynek polski, to brak obecności Nintendo u nas i brak polskich wersji czegokolwiek to jest główna bariera dla popularyzacji tego sprzętu. Jak gówniak ma 7 lat i nie ogarnia co mu Zelda pisze to nie będzie zainteresowany. A jak ma 14 lat i już się poduczy angielskiego to chce być koniecznie dorosły i nie będzie się bawił w infantylne gry od N jeśli tego nie robił przez poprzednie kilka lat. Edytowane poniedziałek o 09:27 przez dominalien Cytuj
łom 2 058 Opublikowano poniedziałek o 09:27 Opublikowano poniedziałek o 09:27 Jest tylko jeden scenariusz w którym Switch 2 nie przebija 100mln egzemplarzy: zero dużych marek od Nintendo przez pierwsze lata od premiery, brak wstecznej kompatybilności (lub jej bieda wersja gdzie nawet klatkarz się nie poprawia), wysoka cena. Jak to wszystko się ziści a do tego MS i Sony wydadzą swoje przenośne konsolki (i będą dobre i tanie) to wtedy sprzedaż może być 2x niższa od pierwszego Switcha, oczywiście to są założenia przy normalnej dostępności konsoli a nie cyrkom jakie były przy premierze PS5/XSX. Cytuj
Czoperrr 5 259 Opublikowano poniedziałek o 09:33 Opublikowano poniedziałek o 09:33 4 minutes ago, łom said: Jest tylko jeden scenariusz w którym Switch 2 nie przebija 100mln egzemplarzy: zero dużych marek od Nintendo przez pierwsze lata od premiery, brak wstecznej kompatybilności (lub jej bieda wersja gdzie nawet klatkarz się nie poprawia), wysoka cena. Jak to wszystko się ziści a do tego MS i Sony wydadzą swoje przenośne konsolki (i będą dobre i tanie) to wtedy sprzedaż może być 2x niższa od pierwszego Switcha, oczywiście to są założenia przy normalnej dostępności konsoli a nie cyrkom jakie były przy premierze PS5/XSX. No ja myślę, że nawet w przypadku braku konkurencji Switch 2 sprzeda się o wiele gorzej niż poprzednik i wyczuwam tutaj casus Wii U. Dopóki Switch 1 nie zniknie całkiem ze sklepów to on będzie się sprzedawał lepiej bo dzieciom to wystarcza. Cytuj
NemoKOF 691 Opublikowano poniedziałek o 09:34 Opublikowano poniedziałek o 09:34 Ms może być konkurencją jak zrobi przenośnego Xboxa z gamepassem z natywnym granie. A 3ds miał wszystkie marki nintendo i 100mln nie przebił. P.S. Ja moim dzieciom kupiłem po 3ds a za jakiś czas kupię pewnie po Switchu Lite. S2 będzie dla mnie, oni nie potrzebują xD Cytuj
łom 2 058 Opublikowano poniedziałek o 09:44 Opublikowano poniedziałek o 09:44 8 minut temu, Czoperrr napisał(a): No ja myślę, że nawet w przypadku braku konkurencji Switch 2 sprzeda się o wiele gorzej niż poprzednik i wyczuwam tutaj casus Wii U. Dopóki Switch 1 nie zniknie całkiem ze sklepów to on będzie się sprzedawał lepiej bo dzieciom to wystarcza. Czy sprzeda się gorzej? To nie wiadomo, ale żeby powtórzyć porażkę Wii U (przypominam 100mln vs 13mln) czy nawet sprzedać tylko 50% tego co Switch to Nintendo będzie musiało się postarać. Cytuj
creatinfreak 3 887 Opublikowano poniedziałek o 09:49 Opublikowano poniedziałek o 09:49 Nie sprzeda się jak ns1 ale sprzeda się o wiele lepiej jak wiiu. Nie bójcie się, zarabiają na tym bankowo. Tylko aby dostarczyli gierki i porządną wsteczną. Cytuj
Pupcio 18 788 Opublikowano poniedziałek o 09:53 Opublikowano poniedziałek o 09:53 Porządna wsteczna? Dzięki pewnej grupie graczy od 2020 już wiemy że nie warto robić nic za darmo bo chłopy dokupią patcha Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano poniedziałek o 09:55 Opublikowano poniedziałek o 09:55 Lepiej sprzedać romy za 3.5 bomby. Wtedy już jest dusza. 1 Cytuj
GearsUp 324 Opublikowano poniedziałek o 10:00 Autor Opublikowano poniedziałek o 10:00 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a): Stworzyło kilka gatunków gier ale nie battle royale, no bądźmy poważni Jeszcze wracając do tego bo chyba nikt mnie nie zrozumiał. Nie napisałem, że stworzyło gatunek tylko, że wymyślili coś genialnego. No bo kto poda przykład klasycznej gry platformowej zamienionej na battleroyala, klasycznej gry wyścigowej zamienionej na BR. Jeżeli już wychodzi jakiś BR to z zamysłem, że nim będzie. Nintendo zrewolucjonizowało to w ten sposób jak nikt inny przed nimi nie zrobił. Cytuj
Czoperrr 5 259 Opublikowano poniedziałek o 10:04 Opublikowano poniedziałek o 10:04 No i będzie mnóstwo gier third party, z lat 2014-2020 Cytuj
bountyhunter 102 Opublikowano poniedziałek o 10:09 Opublikowano poniedziałek o 10:09 Trochę to zabawne, że kiedy dyskutuje się o sukcesie Sony lub MS na rynku konsol, to Nintendo nie można brać pod uwagę, bo "to zupełnie inny segment rynku! Nie liczy się!", ale teraz nagle przenośnie PCty (oferujące te same gierki co "duże konsole") mają niby odciągnąć klientów od nowego Switcha. 1 Cytuj
GearsUp 324 Opublikowano poniedziałek o 10:09 Autor Opublikowano poniedziałek o 10:09 4 minuty temu, Czoperrr napisał(a): No i będzie mnóstwo gier third party, z lat 2014-2020 Będzie. Każdy to robi więc czemu Nintendo miałoby być inne. Oby tylko były to remastery pokroju Metroid Prime Cytuj
pawelgr5 1 532 Opublikowano poniedziałek o 10:09 Opublikowano poniedziałek o 10:09 @Czoperrr Tak, tylko ktorych naprawde dobrych jeszcze nie kupiles i ile z nich bedzie lepiej wygladac/dzialac niz na SD jezeli S2 nie bedzie od niego mocniejszy? Wiadomo ze kazdy czeka na Switcha 2 ze wzgledu na gry od samego nintendo, ale zeby kupic sprzet day 1 to ja musze miec cos wiecej niz jedno mario. Cytuj
GearsUp 324 Opublikowano poniedziałek o 10:12 Autor Opublikowano poniedziałek o 10:12 2 minuty temu, bountyhunter napisał(a): Trochę to zabawne, że kiedy dyskutuje się o sukcesie Sony lub MS na rynku konsol, to Nintendo nie można brać pod uwagę, bo "to zupełnie inny segment rynku! Nie liczy się!", ale teraz nagle przenośnie PCty (oferujące te same gierki co "duże konsole") mają niby odciągnąć klientów od nowego Switcha. W punkt. Cytuj
Czoperrr 5 259 Opublikowano poniedziałek o 10:15 Opublikowano poniedziałek o 10:15 5 minutes ago, pawelgr5 said: @Czoperrr Tak, tylko ktorych naprawde dobrych jeszcze nie kupiles i ile z nich bedzie lepiej wygladac/dzialac niz na SD jezeli S2 nie bedzie od niego mocniejszy? Wiadomo ze kazdy czeka na Switcha 2 ze wzgledu na gry od samego nintendo, ale zeby kupic sprzet day 1 to ja musze miec cos wiecej niz jedno mario. To była ironia, ale Nintendowcy będą się podniecać 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano poniedziałek o 10:17 Opublikowano poniedziałek o 10:17 Ludzie zapominają chyba (nie piję do ciebie Czoper), że nie każdy kupuje konsole dla exow albo gra tylko w nie. Powiedziałbym, że brak sensownych multiplatform był Nintendo na rękę, bo ich gry nie musiały z niczym konkurować, ale sytuacja można się pod tym względem diametralnie zmienić. Cytuj
GearsUp 324 Opublikowano poniedziałek o 10:21 Autor Opublikowano poniedziałek o 10:21 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a): brak sensownych multiplatform był Nintendo na rękę, bo ich gry nie musiały z niczym konkurować Teraz będzie dokładnie tak samo, ponowna deklasacja. Miło, że przynajmniej masz to z tyłu głowy, że nie mają konkurencji Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano poniedziałek o 10:22 Opublikowano poniedziałek o 10:22 No nie mają skoro na Switchu dławić się potrafią indyki, a co dopiero gry multiplatformowe. Cytuj
GearsUp 324 Opublikowano poniedziałek o 10:26 Autor Opublikowano poniedziałek o 10:26 Mamy to. Wowiarz przyznał, że gry wielkiego N są bezkonkurencyjne 1 Cytuj
messer88 6 676 Opublikowano poniedziałek o 10:35 Opublikowano poniedziałek o 10:35 A tak w ogóle to ciekawe, czy będzie znowu wersja lite? S2 lite z OLEDEM byłby spoko. Cytuj
Basior 1 120 Opublikowano poniedziałek o 10:36 Opublikowano poniedziałek o 10:36 To co prezentacja w środę a jutro zapowiedź? Cytuj
pawelgr5 1 532 Opublikowano poniedziałek o 10:39 Opublikowano poniedziałek o 10:39 Wedlug plotek takie wlasnie sa daty. Nawet jak to tylko plotki to przy takiej ilosci przeciekow pewnie cos pokaza jeszcze w styczniu. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pupcio 18 788 Opublikowano poniedziałek o 10:40 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano poniedziałek o 10:40 Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać 13 1 Cytuj
Daddy 4 250 Opublikowano poniedziałek o 10:51 Opublikowano poniedziałek o 10:51 Ja chętnie bym zobaczył drugą wersję Switcha 2 jako małe stacjonarne pudełko tylko pod TV z pro kontrolerem za odpowiednio mniejsze pieniądze ale nie ma szans na to. Cytuj
jimmy 1 413 Opublikowano poniedziałek o 11:04 Opublikowano poniedziałek o 11:04 Ekran OLED w S2 na premierę xD Jeśli chodzi o podzespoły następcy to wyobraźcie sobie najgorszy możliwy scenariusz, a potem módlcie się żeby Nintendo go chociaż spróbowało zrealizować. Ale Stim Deka i tak rozyebie jedną ręką Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi