Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 8 godzin temu, Daffy napisał(a):Rok lub dwa i znowu będzie płacz gdzie jest switch2pro. Multiplatformy pokazują, że zapasu mocy to system nie ma w ogóle, zostają porty starych gierek i indyki.Oby nintendo dodatkowo wróciło do optymalizacji bo ostatnie lata na switchu to była w ich wykonaniu tragedia, praktycznie nic co wydali nie trzymało stałych fpsWłaśnie tak się zastanawiam czy cena tej konsoli nie jest pułapką dla Nintendo? Ktoś wchodzi do sklepu po swoją pierwszą konsolę patrzy na takie ps5, xboxa pod względem mocy i dochodzi do wniosku, że ten nowy sprzęt jest droższy i słabszy. Nawet jeśli spojrzymy pod kontem przenośniaka to inni wypadają na tym tle lepiej. Ale ok już by może to przebolał, ale widzę nic się nie zmieniło pod względem polonizacji, kup dziecku, które jeszcze samo sobie nie poradzi. Widać nie chcą naszych pieniędzy.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 4 minuty temu, czarek250885 napisał(a):Ktoś wchodzi do sklepu po swoją pierwszą konsolę patrzy na takie ps5, xboxa pod względem mocy ii wraca do domu i zamawia 5090. badum tss
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 5 minutes ago, czarek250885 said:Właśnie tak się zastanawiam czy cena tej konsoli nie jest pułapką dla Nintendo? Ktoś wchodzi do sklepu po swoją pierwszą konsolę patrzy na takie ps5, xboxa pod względem mocy i dochodzi do wniosku, że ten nowy sprzęt jest droższy i słabszy. Nawet jeśli spojrzymy pod kontem przenośniaka to inni wypadają na tym tle lepiej. Ale ok już by może to przebolał, ale widzę nic się nie zmieniło pod względem polonizacji, kup dziecku, które jeszcze samo sobie nie poradzi. Widać nie chcą naszych pieniędzy.Xboxa nikt nie bierze pod uwagę w sklepie 😄
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 25 minut temu, czarek250885 napisał(a):Właśnie tak się zastanawiam czy cena tej konsoli nie jest pułapką dla Nintendo? Ktoś wchodzi do sklepu po swoją pierwszą konsolę patrzy na takie ps5, xboxa pod względem mocy i dochodzi do wniosku, że ten nowy sprzęt jest droższy i słabszy. Nawet jeśli spojrzymy pod kontem przenośniaka to inni wypadają na tym tle lepiej. Ale ok już by może to przebolał, ale widzę nic się nie zmieniło pod względem polonizacji, kup dziecku, które jeszcze samo sobie nie poradzi. Widać nie chcą naszych pieniędzy.Po swoją 1 konsole wchodzi babcia czy inna ciotka która zapyta sprzedawcy. To kupią świadomi. No sukcesu 1 nie powtórzy ta konsola, tego możemy już być teraz pewni.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Teraz, Czoperrr napisał(a):Xboxa nikt nie bierze pod uwagę w sklepie 😄Teraz, iluck85 napisał(a):Po swoją 1 konsole wchodzi babcia czy inna ciotka która zapyta sprzedawcy. To kupią świadomi.No sukcesu 1 nie powtórzy ta konsola, tego możemy już być teraz pewni.Pełna zgoda. Ale dziwi mnie ich polityka wiedząc, że przenośne sprzęty poszły mocno do przodu, a i cenowo nie idzie nic na tym ugrać. Nie ma tu różnicy 800-1000 zł na korzyść switcha. Bo jeszcze wydając słabszy sprzęt za mniejsze pieniądze można powalczyć o klienta, a tak? No nie wiem czas pokaże, dziwna ta generacja bez względu jaką markę sprzętu wybraliśmy.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. To jest Nintendo i oni idą starym torem jazdy :) U nich robotę zrobią EXY. Tyle. Już pisałem tutaj, Wiiu martwe, a oni ceny nie obniżyli. To tylko N umie :)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 7 minut temu, czarek250885 napisał(a):Ale dziwi mnie ich politykaCo cię konkretnie dziwi?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, GearsUp napisał(a):Co cię konkretnie dziwi?Że cena wysoka, a możliwości takie se. Dzisiaj ma problem ze starszymi grami, co będzie za 4 lata? A to nie 2017 tylko 2025 gdzie na rynku jest Steam Deck i co chwile nowe pocket PC wychodzą które są POTWORAMI. I nie rozumie N dlaczego nie dało niższej ceny albo nie dali czegoś mocniejszego.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, GearsUp napisał(a):Co cię konkretnie dziwi?Wypluwanie na rynek słabszego sprzętu wiedząc, że jest tak duża konkurencja. Wiem, że po Gacku mają uraz, ale dla mnie właśnie tamta konsola była fantastyczna, zaadresowana do wszystkich i z nutką zadziorności.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, czarek250885 napisał(a):Wypluwanie na rynek słabszego sprzętu wiedząc, że jest tak duża konkurencja. Wiem, że po Gacku mają uraz, ale dla mnie właśnie tamta konsola była fantastyczna, zaadresowana do wszystkich i z nutką zadziorności.Tylko kupując Asusa nie masz w zestawie dwóch kontrolerów, docka. Akurat cena konsoli jest jak najbardziej ok. Dziwię się tylko ,że ta minigierka pokazująca budowę Switcha nie jest zainstalowana na każdym egzemplarzu konsoli.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 1 minutę temu, iluck85 napisał(a):Że cena wysoka, a możliwości takie se. Dzisiaj ma problem ze starszymi grami, co będzie za 4 lata?Na dzień dzisiejszy nie ma chipa, który by sobie radził z tymi grami. Mieli go wyczarować? Trzeba czekać na nowe procesy tworzenia tych chipów.Mieli ciągnąć produkcję Switcha 1? Nie rozumiem takiego gadania
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Tylko kupując Asusa nie masz w zestawie dwóch kontrolerów, docka.Akurat cena konsoli jest jak najbardziej ok. Dziwię się tylko ,że ta minigierka pokazująca budowę Switcha nie jest zainstalowana na każdym egzemplarzu konsoli.Może rzeczywiście przesadziłem. A podobna akcja jak z astro przy ps5 jak najbardziej, powinni brać przykład.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 10 godzin temu, Pupcio napisał(a):A jak działa na sd? Podstawka w miarę stabilne 30-40 fps, Phantom Liberty w mieście spada poniżej 30.Niskie ustawienia ofc.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 4 minuty temu, GearsUp napisał(a):Na dzień dzisiejszy nie ma chipa, który by sobie radził z tymi grami. Mieli go wyczarować? Trzeba czekać na nowe procesy tworzenia tych chipów.Mieli ciągnąć produkcję Switcha 1? Nie rozumiem takiego gadaniaSą tylko ,że od AMD.Pewnie im ta współpraca bokiem wychodzi z zielonymi jednak chcąc mieć wsteczną musieli iść dalej w tę stronę. Bez sensu było by wydawać Switcha 2 bez wstecznej w dzisiejszych czasach. AMD jest tańsze ale nie robi niczego sensownego na ARM jeśli chodzi o APU.Jednak Nintendo dostało by zdecydowanie lepsze ceny na swoje APU i dopasionego customa dużo lepszego niż wywalczył valve swego czasu.Była by szansa pewnie na coś skrojonego pod Nintendo na bazie 8060. Zresztą Z1 Extreme wypadłby dużo lepiej z obciętym CPU i ewentualnie podrasowanym GPU.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 11 godzin temu, zdrowywariat napisał(a):MKW miało być przecież po 89$? Pisałem, że niektórzy tu się za bardzo nakręcają i wieszczą czarne scenariusze, że gry będą po 4 i pół bomby. Pisałem, że ceny gier nie przekroczą 350zł, może będą jakieś wyjątki za 369zł, tak jak to było na S1, na którym BOTW i Smash były po 69e. Remastery od samego Nintendo i multiplatformy na pustych kartach nie przekroczą nawet 300zł i będą po maks 289zł.Tak jak powiedział to kiedyś pan Andrzej Sapkowski - gracze nie należą do najinteligentniejszych środowisk. Jedni oburzają się że gry po 400 (xdd) drudzy sieją ferment, że wsteczna kompatybilność chujowa, bo nie wszystkie gry działają, a jak zapytasz która z gier z jego kolekcji nie będzie działała to milknie na wieki.Teraz w Internecie jest moda na łowienie zasięgów na rage-baity bez jakiegokolwiek weryfikowania informacji, bez namysłu. Przeczyta jeden z drugim jakaś zarzutę na X z konta z niebieskim znaczkiem, które to konto żyje z zasięgów budowanych na niezweryfikowanych kontrowersjach i potem małpuje te bzdury i sieje dezinformację.Internet w 2025 roku? Dyskusje w internecie? Trzeba lubić.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor No ale to nie wchodziło w grę8 minut temu, Ukukuki napisał(a):Są tylko ,że od AMD.Pewnie im ta współpraca bokiem wychodzi z zielonymi jednak chcąc mieć wsteczną musieli iść dalej w tę stronę. Bez sensu było by wydawać Switcha 2 bez wstecznej w dzisiejszych czasach. AMD jest tańsze ale nie robi niczego sensownego na ARM jeśli chodzi o APU.Jednak Nintendo dostało by zdecydowanie lepsze ceny na swoje APU i dopasionego customa dużo lepszego niż wywalczył valve swego czasu.Była by szansa pewnie na coś skrojonego pod Nintendo na bazie 8060. Zresztą Z1 Extreme wypadłby dużo lepiej z obciętym CPU i ewentualnie podrasowanym
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minutę temu, GearsUp napisał(a):No ale to nie wchodziło w grę1 minutę temu, GearsUp napisał(a):No ale to nie wchodziło w gręNo niestety nie, kiedy był przygotowywany Switch 1 nie było alternatywy równie dobrej co tegra, dlatego siłą rzeczy musieli iść w tę stronę przy dwójce. No ale fajnie sobie rozmyślać co by było gdyby babka miała wąsy :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 35 minut temu, GearsUp napisał(a):Na dzień dzisiejszy nie ma chipa, który by sobie radził z tymi grami. Mieli go wyczarować? Trzeba czekać na nowe procesy tworzenia tych chipów.Mieli ciągnąć produkcję Switcha 1? Nie rozumiem takiego gadaniaZobacz Pocket PC. Tam sobie radzą. Nawet SD który jest najsłabszy radzi sobie świetnie i softem robią już takie fikołki że sam nie ogarniam JAK. A na resztę odpisał Uki. Dla mnie cena jest ok, 1400 chyba Switch 1 kosztował albo 1499 nie pamiętam, więc 8 lat póżniej 2k spoko. No i mnie nie interesuję Elden Ring czy CP na tym. Tylko rozwinąłem myśl Czaka. 24 minuty temu, tlas napisał(a):Tak jak powiedział to kiedyś pan Andrzej Sapkowski - gracze nie należą do najinteligentniejszych środowisk. Jedni oburzają się że gry po 400 (xdd) drudzy sieją ferment, że wsteczna kompatybilność chujowa, bo nie wszystkie gry działają, a jak zapytasz która z gier z jego kolekcji nie będzie działała to milknie na wieki.Teraz w Internecie jest moda na łowienie zasięgów na rage-baity bez jakiegokolwiek weryfikowania informacji, bez namysłu. Przeczyta jeden z drugim jakaś zarzutę na X z konta z niebieskim znaczkiem, które to konto żyje z zasięgów budowanych na niezweryfikowanych kontrowersjach i potem małpuje te bzdury i sieje dezinformację.Internet w 2025 roku? Dyskusje w internecie? Trzeba lubić.Czytałem o tym i nie pamiętam gdzie i żałuję że nie zapisałem. W dużym skrócie- nie czytamy artykułu, skupiamy się na nagłówku/ tytule i zaczynamy komentowanie.Daleko nie szukać. Łowcy gier wrzucają info że Pro i kamera Dostępne w Proshop- 699zł kamera. Ale jak klikasz w link, to kamera kosztuję 299zł. Ale wszyscy cisną że kamera za 7 stów. Ten trend miał swoją fachową nazwę nawet.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 14 minut temu, iluck85 napisał(a):Zobacz Pocket PC. Tam sobie radzą. Nawet SD który jest najsłabszy radzi sobie świetnie i softem robią już takie fikołki że sam nie ogarniam JAK.A na resztę odpisał Uki.Dla mnie cena jest ok, 1400 chyba Switch 1 kosztował albo 1499 nie pamiętam, więc 8 lat póżniej 2k spoko. No i mnie nie interesuję Elden Ring czy CP na tym. Tylko rozwinąłem myśl Czaka.Czytałem o tym i nie pamiętam gdzie i żałuję że nie zapisałem. W dużym skrócie- nie czytamy artykułu, skupiamy się na nagłówku/ tytule i zaczynamy komentowanie.Daleko nie szukać. Łowcy gier wrzucają info że Pro i kamera Dostępne w Proshop- 699zł kamera. Ale jak klikasz w link, to kamera kosztuję 299zł. Ale wszyscy cisną że kamera za 7 stów.Ten trend miał swoją fachową nazwę nawet.rage/engagement baiting
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Serio jak ktoś się będzie katował Cyberpunkiem czy Eldenem na Switchu 2 to jest pyerdolnięty :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 17 minut temu, jimmy napisał(a):Serio jak ktoś się będzie katował Cyberpunkiem czy Eldenem na Switchu 2 to jest pyerdolnięty :)Jeszcze się zdziwisz. Zdajesz sobie sprawę ilu ludzi kupiło Wiedźmina 3 na S1 który chodził w trybie kartofla?
Opublikowano 36 minut temu36 min Autor 2 godziny temu, jimmy napisał(a):Serio jak ktoś się będzie katował Cyberpunkiem czy Eldenem na Switchu 2 to jest pyerdolnięty :)Czyli rozumiem, że według ciebie ci wszyscy co grają w BG 3, Eldena i Cyberpunka na SD to osoby pyerdolnięte?