Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie mogli by zrobić lite, standard hybryde i pro w postaci samej stacjonarki. I każdy by miał to co chce. Takiego lite z oledem to bym chciał. Bo sam lite był fajny ze względu zwartej konstrukcji, ale mały ekran LCD to był jego najsłabszy element. Wielu ludzi też gra tylko w docku czyli sama stacjonarka z wygodniejszy pro kontrolerem zamiast pieska też by się sprzedała. Tylko znowu to za dużo projektowania, za dużo części, trzeba to wyprodukować, złożyć....ogólnie dużo zachodu. 

Opublikowano
3 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

No tak ciekawe gdzie zagram w dobre platformówki, gokarty czy gry kanapowe :)  Nie wiem co cię tak szczypie ten sukces Nintendo. Rozjadą sprzedażowo pozostałych bo zwyczajnie mają dobre eksy i dostarczają regularnie gry z gatunków które u pozostałych nie istnieją lub gry kanapowe oraz marki które gracze lubią. Przy czym nie są tak nudni jak pozostali i jednak starają się pchnąć jakieś nowości w branżę. Ta firma zna rynek przenośniaków jak żadna inna. Pocket PC są super ale to nie ta sama liga i nie ten sam odbiorca. 

Sukcesu Switcha na pewno nie powtórzą ale 100 baniek pęknie. 

Stworzyło kilka gatunków gier ale nie battle royale, no bądźmy poważni :) 

Nic mnie nie szczypie, natomiast myślę, że jak Nintendo nie wyciagnie wniosków ze zmian na rynku mogą się przeliczyć, a czekanie np. 4 lat na łaskawe wrzucenie wersji OLED to jest podejście antykonsumenckie. 

Myślę, że wielu tutaj wyraźnie czeka głównie na aspekt związany z ekranem i mocą, bo trzeba przyznać, że ciężko wrócić do grania na LCD w 25 klatkach, gdy nowoczesne handheldy oferują coś znacznie lepszego. 

Idealnie byłoby zrobić dwie wersje tańszą i droższą (różnica ekran) i zrobić gry. Ja obawiam się, że dostaniemy jedną, tą z LCD, do tego gier od N nie będzie na premierę, za to będzie wysyp multiplatform, co oczywiście w takiej Japonii przyniesie sukces, bo w metrze będzie można ograć ostatnie naście części Final Fantasy i Yakuz, które z racji braku wersji na Switcha znaczną część graczy ominąło w tym kraju, ale na rynku europejskim nikt na to nie czeka, tylko na exy, czy to first, czy third party. 

Co do nowych IP/exów third party to myślę, że Nintendo jest w pupie, bo mimo dobrego początku na Switchu jakby zupełnie z tego zrezygnowali. Pamiętam jedynie dwie SMT V i Astral Chain, a jeszcze Mario Króliki, no mało.

First party mają i będą mieli, ale czy na premierę będzie tak mocno, jak na Switchu to wątpię. Nowe IP? Kiedy ostatnio Nintendo wydało coś zupełnie nowego? Splatoon 10 lat temu? Długo. 

Opublikowano
8 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nowe IP? Kiedy ostatnio Nintendo wydało coś zupełnie nowego? Splatoon 10 lat temu? Długo. 

Tu nikt nie chce nowych IP, to nie Sonka że okręt tonie i trzeba wymyślać nowe rzeczy.

• Haha 2
Opublikowano
44 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

Jak dla mnie mogli by zrobić lite, standard hybryde i pro w postaci samej stacjonarki. I każdy by miał to co chce.

Nie, nie, maks to Lite i standardowa hybryda o tej samej mocy. Żadnych pro i sro, bo już MS pokazał jak to fajnie mieć słabszy i mocniejszy sprzęt w tej samej generacji, podziękujemy takim pomysłom.

• This 1
Opublikowano

Dobra, ale jaki interes ma Nina w przeciąganiu tej zapowiedzi? Przeciek za przeciekiem, a Ci zamiast wjechać z buta i wyłożyć karty to patrzą jak chińskie dzieci w fabryce ich leakują.

Aaa zapomniałem, to kochane Nintendo, oni najpierw muszą dojechać w sądzie jakiegoś 16-latka za emulator :banderas:

Opublikowano

Pewnie próbują wycisnąć ile się da że Switcha no i ostrzą zęby na podium najlepiej sprzedającej się konsoli w historii.

Mógłbym też napisać, że mogliby skipnąć S2 kompletnie i niektórym by nawet powieka nie drgnęła, ale tego nie napiszę. :) 

Opublikowano

Tylko, że oni inwestorom obiecali reveal do konca roku fiskalnego. Prezentacja pewnie gotowa. Teraz kazdy kolejny leak psuje im troche zapowiedz wiec ten 8 stycznia to moglby być dzien zapowiedzi. Nic juz w samej konsoli zmieniac w tym momencie nie będą. Mogą po prostu pokazać. Sprzedaży switcha to nie ruszy.

Opublikowano

Żenującym jest fakt że nie ma tej konsoli od dwóch lat na rynku ale płakać to będą z tego powodu w Nintendo jak im S2 zrobi połowę sprzedaży S1. Po dwóch latach od premiery sprzedaż stanie, możecie robić screeny choć pewnie pierwszy rok sprzedaży będzie mieć kapitalny

Opublikowano
5 godzin temu, Bzduras napisał(a):

Nie, nie, maks to Lite i standardowa hybryda o tej samej mocy. Żadnych pro i sro, bo już MS pokazał jak to fajnie mieć słabszy i mocniejszy sprzęt w tej samej generacji, podziękujemy takim pomysłom.

Ale nie chodziło mi o pro per se jak na PlayStation. Tylko zgrabna skrzyneczka z mocą standardowego switcha 2 w docku + pro kontroler. Czyli tak jak do tej pory gry robione pod dwie konfigurację czyli hh i dock.

33 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Gadałem dzisiaj z kolegą switchowcem o Switchu 2 to on ma nadzieję że wyjdzie na to Wind Waker, Super Mario Galaxy 2 i RDR2, takie oczekiwania fanów marki :[

Ale w ww i Galaxy na switchu 2 też bym z chęcią zagrał. 

Opublikowano

Ale o to chodzi że ww gry można ograć tu i teraz na innych sprzętach przenośnych, a mimo no niektórzy jak widać czekają by kupić je po 350pln na switchu2 LCD xddd

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieję, że Switch 2 okaże się wystarczającym sukcesem, by Nintendo nie popadło w jakieś tarapaty. 

Ta branża po prostu potrzebuje tych japoncow.

Co do samego sprzętu nie mam żadnych oczekiwań, z przecieków wynika że Nintendo znów zamierza wcisnąć przestarzale podzespoły i golić na hardware ile się da. I szanuję takie podejście.

Mocy może nie będzie zbyt dużo, ale powinno wystarczyć by Switch 2 dostał lepsze wsparcie third party + porty gier z Xboxa One i PS4.  

• beka z typa 1
Opublikowano
6 minut temu, Czoperrr napisał(a):

No on się śmieje z Steam Decka i nie wierzy mi, że bateria trzyma dłużej niż pół godziny. Poza tym nie ma magii Nintendo i amibo.

Bateria na 30min i tydzień ustawiania Protona - tak wygląda granie na deczku przecież 

Teraz, creatinfreak napisał(a):

No ale legalnie i bez kombinowania nie da się tego ograć.

A jak ograsz teraz legalnie i bez kombinowania Mario Galaxy na switchu?

Opublikowano
2 minuty temu, creatinfreak napisał(a):

No nie ograsz. Trzeba kupić Wii/Wii u i płytkę z grą. Dlatego miło by było aby zrobili port na switcza i/lub sw2

A legalnie Mario Galaxy 1 jak ograsz na switchu jak ominął się premierowy rzut pudełek z romem?

Cyfrowo nie kupisz, pudełko w cenie konsoli na aukcjach obecnie 

Opublikowano
33 minuty temu, ASX napisał(a):

Ja mam tylko nadzieję, że Switch 2 okaże się wystarczającym sukcesem, by Nintendo nie popadło w jakieś tarapaty. 

Ta branża po prostu potrzebuje tych japoncow.

Co do samego sprzętu nie mam żadnych oczekiwań, z przecieków wynika że Nintendo znów zamierza wcisnąć przestarzale podzespoły i golić na hardware ile się da. I szanuję takie podejście.

Mocy może nie będzie zbyt dużo, ale powinno wystarczyć by Switch 2 dostał lepsze wsparcie third party + porty gier z Xboxa One i PS4.  

Nie martw się, obecnie Ninty jest najbogatszą firmą w Japonii, posiadają oszczędności na ok. 11 miliardów zielonych plus są całkowicie wolni od długów. :thumbsup: