Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
2 minutes ago, drozdu7 said:

@Paolo de Vesir jak widzisz potencjał noszenia Switcha2 w płaszczu na studiach?

Ja zamierzam nosić Switcha 2 tak samo jak Switcha 1. Czyli w plecaku obok Steam Decka, iPada, ładowarki, słuchawek i innych potrzebnych pierdół

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 114,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

Dziwny kontrast, bo z jedej strony sama konsolka, MKW, DKB i MP4B są mocno przez prasę chwalone, a z drugiej Nintendo jest jechane za niektóre decyzje. Ciekaw jestem reakcji społeczności, gdyby coś w tej kwestii zmienili na lepsze?

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Basior napisał(a):

Jakoś przegapiłem, że w sumie to będzie emulacja S1

To nie jest czysta emulacja, potwierdzili to w wywiadzie. A ten gość ma kanał oparty o emulowaniu wszystkiego więc jego opinia ma zerową wartość

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
  • Autor

Te clickbaity Nintendowe na wyświetlenia są najgorszą rzeczą obecnie bo się wchooj dezinformacji przez to robi

676uhjhj.jpg

Opublikowano

trochę pominięty temat ale ludzie co testowali sprzęt bardzo chwalą ten mouse mode, konkretniej to tryb joycon+mouse w Metroid Beyond, może się okazać "go to" trybem do gierek w fpp

4:55

Opublikowano

Na Wii wiilotem w Metroidy grało się super, więc i tutaj będzie pewnie lepiej. Chciałbym Age of Empires 2/4 na to

Opublikowano
21 minut temu, nero2082 napisał(a):

trochę pominięty temat ale ludzie co testowali sprzęt bardzo chwalą ten mouse mode, konkretniej to tryb joycon+mouse w Metroid Beyond, może się okazać "go to" trybem do gierek w fpp

4:55

Prawdziwi konsolowi pieprzni gracze będą się kalali używaniem taboreciarskiej ala myszki? Nie do pomyślenia. Przecież na gałkach się lepiej celuje.

Opublikowano
  • Autor

Różne są opinie, na nintendolife pisali, że jednak za cienki ten joycon i dłoń nie leży tak komfortowo jak na myszce, ja mam większe dłonie więc się zobaczy. Najważniejsze, że konsola jest większa więc ergonomia dla mnie się poprawi

Opublikowano
2 godziny temu, GearsUp napisał(a):

Te ulepszenia dla Zeld/Metroida jednak będą miały download code w pudełku. Ciekaw jestem czy kiedyś będą pełnoprawne wydania w całości czy po prostu nie da rady tego zaimplementować w fizycznej wersji

Lipa ale jak ktoś wspomniał, nie ma sensu dublować sobie gierki w kolekcji xd

11 minut temu, GearsUp napisał(a):

Najważniejsze, że konsola jest większa więc ergonomia dla mnie się poprawi

Akurat to nie wielkość jest problemem tylko kształt deski, Switch 2 to trochę poprawi więc powinno być zdecydowanie lepiej.

Opublikowano
24 minuty temu, tjery napisał(a):

Prawdziwi konsolowi pieprzni gracze będą się kalali używaniem taboreciarskiej ala myszki? Nie do pomyślenia. Przecież na gałkach się lepiej celuje.

Kto pisal, ze galka sie lepiej celuje? Masz wybor. Bedziesz tez mogl grac joy conami. Znam takich co na PC graja w strzelanki na padzie. Kazdy zagra jak chce.

Opublikowano

no to żelazko działa na każdym materiale to może nie trzeba będzie organizować stolika z Ikei żeby pograć xd

Opublikowano
38 minut temu, Lukas_AT napisał(a):

Kto pisal, ze galka sie lepiej celuje? Masz wybor. Bedziesz tez mogl grac joy conami. Znam takich co na PC graja w strzelanki na padzie. Kazdy zagra jak chce.

Nie w strzelanki, tylko w CODa. W CODa gra się tylko na padzie, ale to nie temat, żeby się nad tym pochylać.

Edytowane przez tjery

Opublikowano
9 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

@Paolo de Vesir jak widzisz potencjał noszenia Switcha2 w płaszczu na studiach?

Dzisiaj jestem już dużym chłopcem, więc Switchunio zostanie w domku - w pracy się pracuje. Jednak noszony w kieszeni potężnego płaszcza 2DS wspaniale mi umilił ostatnią podróż do Warszawy. banderas

Opublikowano

Dla mnie bez szału, dla jednej gry nie będę teraz kupować. Dodatkowo jestem yebniety i chciałbym, żeby choćby jako opcja wróciła możliwość chowania urządzenia do kieszeni bo gram sobie w drodze do pracy. Może pojawi się jakiś Lite 2. Takiej patelni nie chce mi się nosić.

Jeszcze do giry: z VRR prócz Asusów są jeszcze GPD Win Mini 2024, 2025 i Legion Go 2. Pewnie jeszcze jakaś egzotyka się znajdzie. Legion 2 ma VRR OLED 144hz.

Opublikowano
10 minut temu, messer88 napisał(a):

Jeśli gra nie dostanie żadnego upgrade to coś zyska, np szybsze loadingi?

Pewnie tak samo jak gry z ps4one na PS Series 5 - jak dynamiczna rozdziałka i odbl9kowany klatkaż to będzie trzymać się górnych wartości i tak dalej. Tak obstawiam przynajmniej, na logikę mocniejszy hardware - więcej mocy dla gierki - ciśnie lepiej niż na S1.

Opublikowano

No właśnie jakoś nie jestem przekonany że u Nintendo za darmo takie opcje :) a z Bayonetką 3 i Astralem mogę poczekać.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, messer88 napisał(a):

No właśnie jakoś nie jestem przekonany że u Nintendo za darmo takie opcje :) a z Bayonetką 3 i Astralem mogę poczekać.

Tego narazie nie wiadomo czy to będzie 1:1 performance jak na Switchu 1 przez ten layer, który niektórzy nazywają emulacją.

You mentioned that new technology is used to achieve compatibility, but are there situations where playing Switch games on Switch 2 will enhance the gameplay experience?
Dohta
: When we tried running Switch games on Switch 2, there were some where loading times became faster, or game performance became more stable, so we realized that the overall gameplay experience could improve.

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, NemoKOF napisał(a):

Jeszcze do giry: z VRR prócz Asusów są jeszcze GPD Win Mini 2024, 2025 i Legion Go 2. Pewnie jeszcze jakaś egzotyka się znajdzie. Legion 2 ma VRR OLED 144hz.

a propo czego to napisałeś? Nigdzie nie powiedziałem, że Switch 2 jako jedyny ma VRR tylko jako jedyny ma VRR w formie G-Synca chyba, że w jakimś GPD siedzi układ NVIDII

Opublikowano

Przecież ci Nemo napisał że legion go 2 ma oleda, vrr i więcej herzów nawet. Nic nie tłumaczy brak oleda w S2 jak tylko decyzja budżetowa Nintendo i chęć wypuszczenia za trzy lata rewizji

Opublikowano

Lenovo zrobiło vrr z oledem. Da się :-) Napisałeś że VRR ma jedynie Asus jeszcze - to nie jest prawda :-)