Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Daffy napisał(a):

Przecież ci Nemo napisał że legion go 2 ma oleda, vrr i więcej herzów nawet. Nic nie tłumaczy brak oleda w S2 jak tylko decyzja budżetowa Nintendo i chęć wypuszczenia za trzy lata rewizji

Wy w ogóle wiecie, że są różne odmiany VRR?

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 117,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano
15 hours ago, zdrowywariat said:

Mnie też nie podobają się pudełka, bo jestem zwolennikiem minimalizmu, mogli zostawić takie jakie były na S1. Nie wiem, czy to jakoś pocieszy, ale zawsze mogło być gorzej:

IMG-8755.webp

xD

Te pudełka mogłyby być całkiem fajne jakby ten górny pasek był plastikowy jak w pudełkach z Xbox One, a nie że to nadruk na okładce i folia jest na całym froncie.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Te pudełka mogłyby być całkiem fajne jakby ten górny pasek był plastikowy jak w pudełkach z Xbox One, a nie że to nadruk na okładce i folia jest na całym froncie.

No ja właśnie byłem pewny po prezentacji że tak to będzie wyglądać a tak to tylko strata miejsca którą mogła zajmować kozag okładka. Musiał to zaprojektować jakiś totalny debil :)

Opublikowano
  • Autor

No i po tych real fotkach okazuje się, że pudełka będą trochę większe, takie jak na dużych konsolach zapewne

Opublikowano

No jest sporo postów do WERYFIKACJI zakopanych )

Opublikowano
  • Autor

Przecież ta gra jest robiona z myślą o S1

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

A MP4 nie wychodzi na 1?

Mp4 to gra z s1 która wychodzi też na dwójke a nie na odwrót

Opublikowano
5 minut temu, GearsUp napisał(a):

Przecież ta gra jest robiona z myślą o S1

Ale napisałeś że nie wyszedł masakrator, bo robią takiego na Switcha 2 Coolface

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Ale napisałeś że nie wyszedł masakrator, bo robią takiego na Switcha 2 Coolface

No Switch 1 dostanie swoją wisienkę na torcie

Opublikowano

Generalnie ta rozmowa będzie zapewne powracać nie raz nie dwa, więc dla spójności dyskursu warto byłoby ustalić jakieś odgórne zasady

"Nintendo skupi się już tylko i wyłącznie na wspieraniu Switcha 2, z wyłączeniem poniższych:"

• gier zapowiedzianych przed premierą Switcha 2

• portów/remasterów ze starszych konsol Nintendo

• gier stricte multiplayerowych

• gier wydawanych przez Nintendo, ale tworzonych na zlecenie przez twórców zewnętrznych (tzw. 2D party)

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, ale nie krępujcie się i śmiało możecie dodawać swoje pomysły.

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Generalnie ta rozmowa będzie zapewne powracać nie raz nie dwa, więc dla spójności dyskursu warto byłoby ustalić jakieś odgórne zasady

"Nintendo skupi się już tylko i wyłącznie na wspieraniu Switcha 2, z wyłączeniem poniższych:"

• gier zapowiedzianych przed premierą Switcha 2

• portów/remasterów ze starszych konsol Nintendo

• gier stricte multiplayerowych

• gier wydawanych przez Nintendo, ale tworzonych na zlecenie przez twórców zewnętrznych (tzw. 2D party)

Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, ale nie krępujcie się i śmiało możecie dodawać swoje pomysły.

Przecież to jest taka sama sytuacja jak BOTW, Twilight Princess. Metroid był zapowiedziany ile lat temu 7? Switch 1 dostanie jeszcze masę gier ale od Nintendo tylko porty starych gier. Może Wind Waker HD albo coś jeszcze z WiiU lub Wii.

Wszystkie nowości będą już tylko na Switcha 2 co jasno pokazuje nowe Mario Kart czy małpa. I fajne ,że Nintendo odcina pępowinę i nie bawi się w tak nudną i bezjajeczną generację jak konkurencja. Wystarczy ,że wydali równie nudną konsolę jak konkurencja.

Opublikowano
9 minut temu, GearsUp napisał(a):

Damage Control

Nie ukrywam, że czytanie twoich fikołków to swoiste guilty pleasure. <3

1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):

Przecież to jest taka sama sytuacja jak BOTW, Twilight Princess. Metroid był zapowiedziany ile lat temu 7? Switch 1 dostanie jeszcze masę gier ale od Nintendo tylko porty starych gier. Może Wind Waker HD albo coś jeszcze z WiiU lub Wii.

No tak jak pisałem, będą gry od Nintendo tylko na S2, ale i sporo tych które wymieniłem poniżej. Z resztą, Nintendo nie udało się nigdy powtórzyć sukcesu dwie generacje pod rząd - więc mimo, że Bananza wygląda mocno bonerogennie to człowiek ma pewne obawy.

Opublikowano
3 minutes ago, Ukukuki said:

Wszystkie nowości będą już tylko na Switcha 2 co jasno pokazuje nowe Mario Kart czy małpa. I fajne ,że Nintendo odcina pępowinę i nie bawi się w tak nudną i bezjajeczną generację jak konkurencja. Wystarczy ,że wydali równie nudną konsolę jak konkurencja.

No a niektórzy mówili, że przecież nie można tak nagle odciąć pępowiny i nikt sobie na to nie pozwoli. Widać, że można i to odcinając pępowinę największej bazy użytkowników.

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

No tak jak pisałem, będą gry od Nintendo tylko na S2, ale i sporo tych które wymieniłem poniżej. Z resztą, Nintendo nie udało się nigdy powtórzyć sukcesu dwie generacje pod rząd - więc mimo, że Bananza wygląda mocno bonerogennie to człowiek ma pewne obawy.

Oczywiście ,że nie powtórzą ale jak przekroczą te 80-100 mln sztuk konsol to będzie to świetny wynik.

4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

No, ale nie odcinają przecież pępowiny. D Będzie wsparcie, ale S2 otrzyma też dedykowane gry.

Będzie takie samo jak 3DSa, nic specjalnego dla tej konsoli nie zrobią tylko porty starych gierek z usprawnieniami.

Opublikowano
8 minut temu, Czoperrr napisał(a):

No a niektórzy mówili, że przecież nie można tak nagle odciąć pępowiny i nikt sobie na to nie pozwoli. Widać, że można i to odcinając pępowinę największej bazy użytkowników.

Nintendo ma inną strategie niż reszta. Im bardziej zależy na sprzedaży konsol, innym by gry sprzedawały się i zarabiały jak najlepiej.

Opublikowano

Trzeba pamiętać że mimo że Switch 2 nie będzie demonem wydajności to nadal przeskok w mocy będzie większy niż między PS4 a PS5 (ale w to 10x od nVidii nie wierzę) więc normalne że multiplatformy które do tej pory nie pojawiły się na S1 (CP2077, SFVI, FF7) zostaną wydane tylko na S2. I tak samo exy których development został rozpoczęty na S1 albo które będzie można łatwo przeportować (obniżając framerate/rozdzielczość) trafią jeszcze na S1 ale bardziej wymagające go ominą.

Opublikowano
4 minuty temu, ASX napisał(a):

Nintendo ma inną strategie niż reszta. Im bardziej zależy na sprzedaży ma konsol, innym by gry sprzedawały się i zarabiały jak najlepiej.

* Poza japońskim S2, gdzie juz nie

Opublikowano
7 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Będzie takie samo jak 3DSa, nic specjalnego dla tej konsoli nie zrobią tylko porty starych gierek z usprawnieniami.

Po premierze Switcha na 3DSa wyszło jeszcze sporo dobrych gier - tak, portów i remake'ów, ale wciąż dobrych gier. IMO dobry układ - nie krzywdzi nikogo.

Opublikowano
16 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Byc moze roznica w mocy pomiedzy S1 a S2 na to nie pozwala i Nintendo wybralo inna droge. S1 by pewnie mial problem by uciagnac Mario Kart World z open worldem w 60fps lup Malpe z tak zniszczalnym srodowiskiem. Obie gry robia wyrazny krok naprzod w serii, czego nie mozna bylo powiedziec o God of War: Ragnarok lub Horizon: Forbidden West - cross geny na PS5 byly raczej rozwinieciem tego samego lub DLC jak to niektorzy zlosliwie mowili.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano
54 minuty temu, Lukas_AT napisał(a):

Byc moze roznica w mocy pomiedzy S1 a S2 na to nie pozwala i Nintendo wybralo inna droge. S1 by pewnie mial problem by uciagnac Mario Kart World z open worldem w 60fps lup Malpe z tak zniszczalnym srodowiskiem. Obie gry robia wyrazny krok naprzod w serii, czego nie mozna bylo powiedziec o God of War: Ragnarok lub Horizon: Forbidden West - cross geny na PS5 byly raczej rozwinieciem tego samego lub DLC jak to niektorzy zlosliwie mowili.

Bo takie założenia mieli, aby to działało jeszcze na PS4.

Godzinę temu, ASX napisał(a):

Nintendo ma inną strategie niż reszta. Im bardziej zależy na sprzedaży konsol, innym by gry sprzedawały się i zarabiały jak najlepiej.

?

przecież to Nintendo bije rekordy sprzedaży gier.