Opublikowano 10 godzin temu10 godz. ciekawe czy będzie można ustawić swoją tapetę czy dalej wymaga to zasobów z kosmosu.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 20 minut temu, XM. napisał(a):Zostalo to potwierdzone, że ich gry też mogą zostac wydane w takiej formie (czyt. Z dociaganiem z neta)Kto to potwierdzał?
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 30 minut temu, Ukukuki napisał(a):Kto to potwierdzał?Nintendo od razu po directcie, jak znajdę artykuł to podrzucę.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. No pewnie nie ma sensu składać obietnic i zamykać sobie drogi by samemu z tego nie korzystać w przyszłości, bo sami nie wiedzą jakie i jak duże będą robić za kilka lat gry.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 39 minut temu, Emtebe napisał(a):Ja.Potwierdzam.Wątpię. Na 99% każda gra Ninny będzie cała na karcie.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Jak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target. Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika. A tak, ponownie sprawa rozbija się o chęć grania w Mario i Zeldy.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 4 minuty temu, Mustang napisał(a):ak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target.Masz Metroida, masz te xeno coś tam masz w każdym Mario czy Zeldzie tryby i wyzwania gdzie ja odpadam bo trudno i trzeba się gry uczyć a nie liczyć na szczęście. Serio chciałbyś żeby 4 wielki gracz na rynku robił filmowe gry? Po co?6 minut temu, Mustang napisał(a):Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika.Niewykonalne przy założeniach ich konsoli. Pewnie można zrobić docka z wbudowaną kartą graficzną, płytą główną no ale kto to kupi za 4000 zł?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 minuty temu, Mustang napisał(a):Jak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target.Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika.A tak, ponownie sprawa rozbija się o chęć grania w Mario i Zeldy.Może teraz Ninny na S2 bardziej powalczy o hardcorowego gracza, ale nie mocą i nie trofikami - dzięki Bogu! - a grami. Może pojawią się na S2 po długiej abstynencji takie tytuły, jak Wave Race, 1080 Snowboardnig czy/kub/i F-Zero X.Co rozumiesz przez hardcorowego gracza? Do kogo było skierowane twoim zdaniem na przykład BOTW?
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ta definicja „HC gracza” jest już tak rozmyta, że wszystko tam można podciągnąć.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 minuty temu, Mustang napisał(a):Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.Nie ma na to szans przy sprzęcie przenośnym.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 4 minuty temu, Mustang napisał(a):Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.Zauważ, że praktycznie od zawsze aby mieć możliwie najpełniejsze doświadczenie trzeba było mieć kilka sprzętów - teraz będzie S2 do gier Nintendo i jakiś dopieszczonych portów, ale jeśli chcesz retro, największego wyboru multiplatform i indyków to jeszcze dobrze mieć jakiegoś przenośnego PC.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Sukces ich konsol od kilku generacji wstecz polega właśnie na tym że nie ścigają się z konkurencją, a znajdują lukę w tej batalii i stawiają na innowacyjność i tańszy hardware plus ekskluzywne gry w które chce się grać.Dla mnie strategia idealna, a przynajmniej sprawdza się.Ja w takim sensie rozumiem to że nie walczą o jakiś tam hardcore graczy. Cokolwiek to dzisiaj znaczy xD
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 minutę temu, Mustang napisał(a):Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.Myślę, że przy wycenie Nintendo i potrzebnej mocy aby być względnie na bieżąco z nowymi grami taki S2 kosztowałby 3-4K i był większy od SD.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 3 minuty temu, Plackus napisał(a): stawiają na innowacyjność no już się tak nie rozpędzaj
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 6 minut temu, Plackus napisał(a):Sukces ich konsol od kilku generacji wstecz polega właśnie na tym że nie ścigają się z konkurencją, a znajdują lukę w tej batalii i stawiają na innowacyjność i tańszy hardware plus ekskluzywne gry w które chce się grać.Dla mnie strategia idealna, a przynajmniej sprawdza się.Ja w takim sensie rozumiem to że nie walczą o jakiś tam hardcore graczy. Cokolwiek to dzisiaj znaczy xDZgadzam się, wystarczy poczytać o tym, jak powstawał Game Boy i dlaczego odniósł sukces - nie moc jest najważniejsza.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 1 minutę temu, jimmy napisał(a):no już się tak nie rozpędzajNo dokładnie, teraz to mamy bezpieczną kontynuację jak u konkurencji. 7 minut temu, Mustang napisał(a):Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.Konsola przenośna to zazwyczaj dodatek chyba ,że ktoś jest ciągle w drodze. 1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):Zgadzam się, wystarczy poczytać o tym, jak powstawał Game Boy i dlaczego odniósł sukces - nie moc jest najważniejsza.Naciąganie pod tezę, równie dobrze można przywołać NESa, SNES, PSXa, PS2 które odniosły sukces bo maksymalizowały moc w danej cenie. Nie można wydać ziemniaka bo też się wyłożą. Konsola to zawsze balans pomiędzy ceną a mocą.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 5 minut temu, Ukukuki napisał(a):Naciąganie pod tezę, równie dobrze można przywołać NESa, SNES, PSXa, PS2 które odniosły sukces bo maksymalizowały moc w danej cenie.Nie można wydać ziemniaka bo też się wyłożą. Konsola to zawsze balans pomiędzy ceną a mocą.Tak. Cały czas to powtarzam: moc/cena/bateria to kompromis, na który musiało pójść Nintendo, a że hardcorowi gracze trochę na tym tracą to hmm, czy my jesteśmy największą grupą w tej branży? I czy można być hardcorowym graczem, dla którego grafika nie ma, aż takiego znaczenia, czy jestem casualem?Game Boy odniósł sukces też dzięki temu, że podziałał trochę na 4 paluszkach, bo z Game Gearem od Segi, dużo lepszym i z graficzką nie opłacało się odchodzić od gniazdka, mimo że działał na 6 bateriach. Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez zdrowywariat
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Japońskie ceny za te upgrejdy to od razu podali. Do tej pory jednak nie ma US/EU.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Widac po cenie gierek, ze zeldy beda po 10 a Kirby I mario party po 20
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Gears Up pytałeś jaki handheld ma jeszcze efekt halla? No napewno nie Switch 2 ;)