Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, że nie trzeba zgadywać którego protona wgrać żeby działało

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 134,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Nowobogackim Polakom nie przeszkadzają gierki za $90, a na discordzie i reddicie ludzie z bogatszych krajów narzekają, że nie dadzą tyle za gierke dla dzieci. Po premierze Astro Bota mase wpisów widzi

• Nie wiem czy nintendo zaryzykuje prezentacje po wczorajszej analizie Krycha. Imo cały projekt poszedł do kosza i na nowy kombajn big n przyjdzie nam jeszcze sporo poczekać

Opublikowano

WGRYWAĆ PROTONA xD Jak musisz wybrać opcję w menu to też dostajesz małpiego rozumu? Bo to z tymi protonami to tak wygląda, wybierasz sobie, klikasz przycisk i... już.

Opublikowano
  • Autor

A jak wybiorę nie tego co trzeba?

Mogłoby Valve przekazać JASNE INFORMACJE a nie mamy szukać po omacku.

Opublikowano
22 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Nowy system to i dużo niewiadomych ale przynajmniej jest zainteresowanie

Nintendo miało godzinny pokaz na którym mogli te wszystkie informacje komunikować i w 100% uniknąć burdelu informacyjnego. Mocno to zjebali. Dzięki coraz nowszym informacjom coraz lepiej to dla nich na szczęscie wygląda.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

Nintendo miało godzinny pokaz na którym mogli te wszystkie informacje komunikować i w 100% uniknąć burdelu informacyjnego. Mocno to zjebali. Dzięki coraz nowszym informacjom coraz lepiej to dla nich na szczęscie wygląda.

A to prawda ale pewnie uznali, że to mało istotne detale. No bo czy dla casuala taka informacja czy upgrade pack jest na carcie czy download kodzie to deal breaker?

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

A to prawda ale pewnie uznali, że to mało istotne detale. No bo czy dla casuala taka informacja czy upgrade pack jest na carcie czy download kodzie to deal breaker?

Nie wydaje mi się żeby casuale zarejestrowały, że ten Nintendo Direct w ogole był. Takie pokazy robi się dla napalonych nerdów czekający od lat na nową zabawkę. Casuale które w moim najbliższym otoczeniu zakupiły nintendo dla dzieciaków pod fortnite i mario kart do dziś nie mają pojęcia, że ta prezentacja się odbyła (tak wiem ze moje otoczenie nie jest wyznacznikiem).

Opublikowano
17 minut temu, GearsUp napisał(a):

A jak wybiorę nie tego co trzeba?

To se wybierzesz innego, w czym problem? Już pomijając fakt, że w 99% wypadków w ogóle tego menu nie zobaczysz, bo nie będzie takiej potrzeby, no ludzie drodzy

Opublikowano

Czyli jednak te upgready BOTW i TOTK będą na kartach S2? A savey z S1 dalej będą działać? Ja i tak mam to w sumie gdzieś i gry, które wyszły na S1 zostawię sobie w wersjach na S1, tylko z MP4B mam jeszcze dylemat, którą wersję wziąć, ale skoro upgrade ma być na karcie to wezmę wersję S2 w takim razie.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Czyli jednak te upgready BOTW i TOTK będą na kartach S2? A savey z S1 dalej będą działać?

Save będzie działał. Zaraz się okaże, że to nawet nie są te same carty co dla S1 tylko te szybsze już dedykowane S2

Opublikowano
53 minuty temu, Homelander napisał(a):

Najwyraźniej w kwestii przekazywania informacji Nintendo powróciło do starych i sprawdzonych metod jakich użyli z WiiU

Może wrócą też do szybkich price dropów i przepraszania klientów gratisami jak przy 3DS? :)

Opublikowano
  • Autor

Jedno co mi się bardzo podoba w tych porównaniach to, że na S2 jakby mniej mydła. Irytowało mnie to już na S1 jak ta gra jest prześwietlona i mocno trzeba było kombinować żeby uzyskać odpowiedni kontrast. Teraz jest mocna poprawa ale jeszcze nie do końca idealnie

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Homelander napisał(a):

Przecież to porównanie z WiiU

Tak.

Opublikowano
W dniu 3.04.2025 o 14:39, GearsUp napisał(a):

Kamerka od HORI

nintendo-switch-2-camera-piranha-plant-h

Ponoc ma miec rozdzialke 480p, natomiast oficjalna 1080p:

VGC
No image preview

Nintendo Switch 2’s adorable Piranha Plant Camera has a w...

The Piranha Plant Camera is cheaper and more flexible than the official camera, but it comes at a cost…
Opublikowano

Bez kamerki za 3 bomby do dwóch minigerek ani rusz

Opublikowano

a powiedzcie mi jakbym chciał teraz już sprzedać switcha, to jak przerzucić sejvy później na switcha2? gdzie one się zachowują na karcie? w pamięci? w ogóle nie ogarniam

Opublikowano

Tylko z backupa w chmurze ale trzeba mieć płatny online i nie każda gierka wspiera, np pokemony

Inaczej trzeba mieć obie konsolki na raz.

Opublikowano
1 minutę temu, Słupek napisał(a):

a powiedzcie mi jakbym chciał teraz już sprzedać switcha, to jak przerzucić sejvy później na switcha2? gdzie one się zachowują na karcie? w pamięci? w ogóle nie ogarniam

W chmurze jak masz opłacony abonament i włączoną synchronizację, inaczej tylko lokalnie na konsoli. Save z pokemonów, splatoon 3 i animal crossing tylko lokalnie.

Opublikowano
16 minut temu, Słupek napisał(a):

W 99% przerzucisz wszystko jednym kliknięciem, ale musisz uważać na wyjątki i inaczej kombinować, żeby nie stracić saveów. Ja tak straciłem 300h w Animal Crossing po przesiadce z S1 na OLEDa. I nie chciało się mi już zaczynać gry od nowa, poczekam na AC na S2 :)

Opublikowano

Potwierdzili że wyspa z animal crossing będzie przechodzić na switcha2 przy migracji konta jak będziesz mieć S1 i S2 obok siebie, już bez tej apki

Opublikowano
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

Potwierdzili że wyspa z animal crossing będzie przechodzić na switcha2 przy migracji konta jak będziesz mieć S1 i S2 obok siebie, już bez tej apki

To fajnie, szkoda że dopiero teraz xD, no ale nie było smuteczku po utracie 300h, stwierdziłem że już się nagrałem, a do tego miałem 270h w Stardew Valley. Straszne pochłaniacze czasu :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

nie mam abonamentu, no dobra a jakbym wykupił teraz abonament, przestał opłacać a później znowu wykupił. to sejvy nadal będą w chmurze tak jak na xboxie? czy znikną jak przestanę opłacać?

Opublikowano

na xboxie nie trzeba płacić abonamentu. Sejwy w chmurze są za darmo