Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nazwa Switch 2 i ogolnie przedluzenie switcha to wg mnie bardzo dobry ruch. 

Xbox juz przejechal sie na swoich nielogicznyh nazwach konsol, gdzie ludzie zamiast series X kupowali One X. z sonka sie to sprawdza, to i tu powinno

Do tego wsteczna kompatybilnosc. Wystarczy przez 1-2 lata wydawac gry dalej na S1 i S2 i dac czas ludziom, co maja switcha na swobodne przejscie na nowszy sprzet. Przeniesienie konta z biblioteka gier bedzie tylko zachecalo. Mysle, ze jak pro-konsumencko to zagraja, to S2 powinien wykrecic wynik ok 100mln szt konsol.

Edytowane przez Pierre Deck
Opublikowano

Rzeczywiście goty oczekiwania i posty na serio typu. 

"nie będzie gier na premiere bo nic nie wyciekło"

"będzie taka sama porażka jak wiiu bo... bo w sumie tak"

"sprzeda się gorzej od s1 ponieważ tak!" 

:wujaszek: To są te sensowne wyliczenia specjalistów pokroju paola godne uwagi??

• Haha 1
Opublikowano

Pupcio za to goty posty w obronie sprzętu na którym ograł 4 gierki które kupił używane, do tego używaną konsole i po weekendzie sprzedał całość na olx

Teraz, pawelgr5 napisał(a):

BTW ktos slyszale/czytal jakies plotki ze gierki oferowane w obecnym abonamencie zostaja jak jest i nic nie bedzie usuwane?

Tu akurat bez plotek bo już potwierdzili że nso przechodzi na następcę

• Dzięki 1
  • Haha 3
  • WTF 1
Opublikowano

Mogliby kolejne emulatorki dodać do nso ale prócz gamecuba nie widzę sprzętu który by tam mógł trafić. Nawet w ngc ciężko mi uwierzyć bo pewnie woleli by remasterowac te gierki za full price

Opublikowano

Nie no, myślę, że wsteczną w ramach NSO czy też VC ograniczą do N64 i GBA. Reszta to wiadomo, pudełko i full price na S2. Przynajmniej jest szansa, że sztosy pokroju Eternal Darkness nie utkną zapomniane na konsoli która nie dobiła do 20mln sprzedanych egzemplarzy - ta gra zasługuje na więcej.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Taki dobry remasterek SW Rogue Squadron 2 i 3 to bym przytulil :rayos:

Mysle, ze aspyr sie wezmie za Rogue Squadron 1 i 2. 
oni co chwila jakies star warsy wydaja. A jak za ponad 2 tyg wychodzi  Jedi Power Battles, ktore nie jest zbyt lubiane przez ludzi, a ja je uwielbiam, to mysle, ze takie sztosy własnie jak RS wpadna na 100%

Edytowane przez Pierre Deck
Opublikowano

Nowe Wario platformowka, nowy Golden Sun, nowe Fzero, nowy Fire Emblem, Astral Chain 2, Viewtiful Joe 3 time ex, Dino Crisis time ex

• This 1
Opublikowano
1 minutę temu, MichAelis napisał(a):

A pamiętacie jak Resident 4 był exem na Nintendo? ja też nie. No nic czekam na gry, jak tego nie spierdolą będzie sztywniutko,.

Pamietam - pierwszy kontakt z tą grą, piorunujące wrażenie jakiego nie zrobił na mnie żaden inny tytuł już nigdy. Dzieło monumentalne, kompletne, dla mnie bez chwili zastanowienia najlepsza gra w historii. 

Opublikowano
19 minut temu, MichAelis napisał(a):

A pamiętacie jak Resident 4 był exem na Nintendo? ja też nie. No nic czekam na gry, jak tego nie spierdolą będzie sztywniutko,.

ja nawet pamiętam jak Mikami mówił wywiadach że obetnie sobie głowę jak gra przestanie być exem 

Spoiler

y'all remember when resident evil 4 director shinji mikami said that he  will cut his head off if RE4 went multiplatform? : r/TwoBestFriendsPlay

ale się czasy zmieniają 

• Haha 1
Opublikowano

Mogą dawać kolejne Mario karty czy inne xenoblejdy, ale takiego system-sellera jak BOTW nie będzie, bo takie gierki trafiają się raz na kilka generacji. Ale bym dużo dał żeby zapomnieć i ograć jeszcze raz to dzieło.

Opublikowano
2 minuty temu, mcp napisał(a):

Mogą dawać kolejne Mario karty czy inne xenoblejdy, ale takiego system-sellera jak BOTW nie będzie, bo takie gierki trafiają się raz na kilka generacji. Ale bym dużo dał żeby zapomnieć i ograć jeszcze raz to dzieło.

Patrząc na sprzedaż bo chyba to głównie cechuje system sellera to właśnie Mario kart jest królem system sellerow

Opublikowano
26 minut temu, mcp napisał(a):

Mysle, ze Smash tez by ladnie podkrecil wyniki. 

U nas nie jest to taki oczywisty wybor, ale reszta swiata mocno szaleje na punkcie tej gry