Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Switch 2 nie będzie Switchem 2 bo cena jest za niska ale gdyby była za wysoka to są jebanymi złodziejami 

Nom, cena to zawsze jakiś wyznacznik. MSRP wersji OLEDowej to 349USD, więc jeśli nowa wersja ma kosztować 50USD więcej na start, a mówimy potencjalnie całkowicie nowym, znacznie potężniejszym sprzęcie to ta cena jest niepokojąco niska. Zapowiada albo słaby przyrost mocy względem poprzednika (czyli wariant Switch PRO) albo podłej jakości hardware (czyli znów trzeba czekać aż wydadzą „dokończony” produkt).

:) 

edit: właśnie doczytałem, że cena to 399, ale CAD - przecież to jest 276USD przy dziejącym kursie - wyczuwam potężna bekę z samego hardware’u  :kekw:

Opublikowano

Jak cena się potwierdzi to LCD 60hz z chujowymi kolorami, bebechy gorsze niż w steam decku confirmed 

Z drugiej strony taka cena plus pierwsza oficjalna obniżka ceny switch 1 do poziomu np 1000pln sprawi że oba switche będą się im sprzedawały w tym roku jak pojebane 

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Edit: właśnie doczytałem, że cena to 399, ale CAD - przecież to jest 276USD przy dziejącym kursie - wyczuwam potężna bekę z samego hardware’u  :kekw:

Przecież jeszcze w styczniu Kanada stanie się stanem USA więc ceny będą usd

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Daffy napisał(a):

Jak cena się potwierdzi to LCD 60hz z chujowymi kolorami, bebechy gorsze niż w steam decku confirmed 

Z drugiej strony taka cena plus pierwsza oficjalna obniżka ceny switch 1 do poziomu np 1000pln sprawi że oba switche będą się im sprzedawały w tym roku jak pojebane 

Premierowy Switch miał 100% pokrycia sRGB. Dla porównania Steam Deck miał 60-68%.

According to this video by Erica Griffin: https://www.youtube.com/watch?v=QvDdaVZ7MCU summarised here by neogaf: https://www.neogaf.com/threads/detailed-review-of-switch-screen-quality-and-compared-to-3ds-by-erica-griffin.1369087/ the switch has full 100% sRGB coverage, compared to 68% on the steam deck as measured by LTT.

https://steamcommunity.com/discussions/forum/0/3464975249561563462/

Valve poleciało po kosztach przy LCD panelu w przeciwieństwie do Nintendo. Miejmy nadzieję, że tym razem będzie tak samo.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Jeśli ma być za 399e to ciekawe, o ile obniżą cenę Switcha, jeśli w ogóle xD

No właśnie w tym jest cała beka, że to nie jest 399 USD (więc ekwiwalent 399EUR), a 399 CAD które na dzisiaj odpowiada ok. 260EUR. Za taką cenę to nawet trudno dostać znośnego budżetowca na Androidzie, a tu mówimy o konsoli "nowej" generacji.

Opublikowano

Aha to na premierę ma być MK9 (ciekawe czy będzie cała zawartość mk8, czy bieda na początku), port Rdr2 z 2018r jako pokaz mocy xdd i trailer Mario? 

No kurwa zacnie milordzie, siadaj mi na twarzy Mijamoto

Opublikowano
2 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Przecież okradanie Nintendo to nie tylko przyjemność ale i obowiązek a za taką cenę będziesz czuł, że tak robisz :)

Zacznijmy od tego, że za taką cenę mogę dostać refurb SteamDecka. :)

Na Switcha PRO przyjdzie czas jak wyjdzie model OLED, pewnie w tym czasie wpadnie tez Metroid 2D.

Opublikowano
19 minut temu, GearsUp napisał(a):

Spoko, konsola z 2017 ogarnia grę z 2011. 

Na poważnie ktoś tu liczył na jakieś wodotryski graficzne? Od początku wiadomo że to będzie trochę mocniejsze od tego teraz. Zelda nie będzie w 30 klatkach tylko 60 i tyle. Kompletnie zero zaskoczenia. 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Zacznijmy od tego, że za taką cenę mogę dostać refurb SteamDecka. :)

Na Switcha PRO przyjdzie czas jak wyjdzie model OLED, pewnie w tym czasie wpadnie tez Metroid 2D.

Refurb to jednak nie jest nowa konsola, może być porysowana itp 

Opublikowano
3 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Na poważnie ktoś tu liczył na jakieś wodotryski graficzne? Od początku wiadomo że to będzie trochę mocniejsze od tego teraz. Zelda nie będzie w 30 klatkach tylko 60 i tyle. Kompletnie zero zaskoczenia. 

W dniu 5.01.2025 o 10:56, GearsUp napisał(a):

Będzie 720p ze spadkami do 540p a w docku sztywne 720 z rwanymi 60.

Z tego wychodzimy. Jak będzie COKOLWIEK wyżej to będzie to uczta dla fanów :gachigasm:

Opublikowano

Jak cena będzie w okolicach 300 Euro albo mniej i będzie sensowna wsteczna kompatybilność to to będzie hit sprzedażowy. Z jednej strony aż za tanio a z drugiej bebechy mają już ponad 2 lata więc może po taniości Nintendo je kupuje.

Opublikowano
7 minut temu, GearsUp napisał(a):

Refurb to jednak nie jest nowa konsola, może być porysowana itp 

Przeżyję za lepsze wsparcie, osiągi, ekran i wygodę użytkowania. :) 

1 minutę temu, łom napisał(a):

Z jednej strony aż za tanio a z drugiej bebechy mają już ponad 2 lata więc może po taniości Nintendo je kupuje.

Wyciekła już jakiś wiarygodna specyfikacja? 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Przeżyję za lepsze wsparcie, osiągi, ekran i wygodę użytkowania. :) 

Wsparcie -  takie, że gry mają swoje oznaczenia czy są grywalne na Decku i wcale nie chodzi o moc tylko srodowisko Linuxa. Na Switchu tego nie ma.

Ekran - OLED refurby zaczynają się od 2k w górę. LCD w refurbu to nadal 60% sRGB więc najgorszy obecnie ekran na rynku handheldów

Wygoda - kwestia indywidualna, do Decka nie dołożysz gripów 3rd part, jesteś skazany na te fabryczne

• Haha 1
Opublikowano

A ja spokojnie poczekam na ten pokaz. Tak czy tak na pewno już bliżej niż dalej prezentacji. Gdyby plotki okazały się prawdziwe to startowe tytuły mocno nie dla mnie. MK9 nie planuje kupować bo 8 mnie szybko wynudziło (nie gram online) a RDR2 już mam i mogę na SD grać przenośnie.

Co do ceny to mogę dać tak z 2,5k albo 3 jak by był naprawdę mocny ten sprzęt.

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Wyciekła już jakiś wiarygodna specyfikacja? 

Specyfikacja to już wyciekła lata temu xd 12 GB RAMu + nVidia Orin, na papierze okolice PS4 ale z większą ilością pamięci i DLSS żeby przeskalować gierki.

• Dzięki 1