Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale chlopaki to nie tak ze Nintendo cos przyklepalo wczoraj i musieli rushowac prezentacje. Ta konsola jest gotowa przeciez od miesiecy. To jak bedzie wygladac tez nie jest przeciez z ostatniego weekendu. Jak by chcieli to by to zrobili lepiej. Widac mieli taki plan it tyle. Zjebali i wyszlo slabo. Najwazniejsze ze wiadomo kiedy normalna prezentacja.

Opublikowano
1 minutę temu, ThePatrickyo napisał(a):

Właśnie brak tych pucharków to jest jedna z lepszych rzeczy, brak podświadomego psucia sobie rozgrywki :P 

Jedyny growy ekosystem bez tego raka.

Opublikowano
3 minuty temu, ThePatrickyo napisał(a):

Właśnie brak tych pucharków to jest jedna z lepszych rzeczy, brak podświadomego psucia sobie rozgrywki :P 

W sumie tego nigdy nie zrozumiem, dlaczego tak macie? To raczej dodatek do gry, wartość dodana, tym bardziej, że w grach Nintendo też masz achievementy, tylko wbudowane w grę. 

No ale w Switchu 2 też oczywiście ich nie będzie w profilach, bo góra Nintendo podobno tego nie lubi. 

Opublikowano
4 minutes ago, pawelgr5 said:

Ale chlopaki to nie tak ze Nintendo cos przyklepalo wczoraj i musieli rushowac prezentacje. Ta konsola jest gotowa przeciez od miesiecy. To jak bedzie wygladac tez nie jest przeciez z ostatniego weekendu. Jak by chcieli to by to zrobili lepiej. Widac mieli taki plan it tyle. Zjebali i wyszlo slabo. Najwazniejsze ze wiadomo kiedy normalna prezentacja.

Wiadomo jak to w głowie speców od marketingu wyglądało. Ten filmik miał wyjsc w okolicach luty-marzec, kwiecień zajawka gierek i potem stopniowo uwalniane gameplaye z tych objazdowych pokazów. Mialo byc głośno miesiącami o tym. Tymczasem na YouTubie nadal cisza od influencerow bo nikt nie wiedział o premierze, a i tak wszyscy juz wszystko widzieli xD

Fatalna strategia

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W sumie tego nigdy nie zrozumiem, dlaczego tak macie? To raczej dodatek do gry, wartość dodana, tym bardziej, że w grach Nintendo też masz achievementy, tylko wbudowane w grę. 

Gdy osiągnięcia pojawiły się po raz pierwszy w czasach Xboxa 360, człowiek starał się zawsze ponabijać tego jak najwięcej, traktując to jako pewnego rodzaju pełne przejście gry.

Po tylu latach, gdy już przywykło się do zdobywania osiągnięć/pucharków, zawsze odruchowo wchodzę w sekcję z rzeczami do zdobycia i gdy jestem w trakcie grania, gram w taki sposób żeby "przy okazji" wbić co nieco, żeby nie musieć się do tego specjalnie wracać po ukończeniu gry. W ten oto sposób nie gram tak jakbym chciał, tylko tak jak sugeruje mi to lista osiągnięć xD

• Plusik 1
Opublikowano
Teraz, ThePatrickyo napisał(a):

Gdy osiągnięcia pojawiły się po raz pierwszy w czasach Xboxa 360, człowiek starał się zawsze ponabijać tego jak najwięcej, traktując to jako pewnego rodzaju pełne przejście gry.

Po tylu latach, gdy już przywykło się do zdobywania osiągnięć/pucharków, zawsze odruchowo wchodzę w sekcję z rzeczami do zdobycia i gdy jestem w trakcie grania, gram w taki sposób żeby "przy okazji" wbić co nieco, żeby nie musieć się do tego specjalnie wracać po ukończeniu gry. W ten oto sposób nie gram tak jakbym chciał, tylko tak jak sugeruje mi to lista osiągnięć xD

A to mi to przeszło, teraz przerzuciłem się na playtime :D (bo jest też na Switchu) :). 

Opublikowano
15 minutes ago, zdrowywariat said:

Nie! We mnie to zabija chęć grania.

A u mnie odwrotnie, brakuje mi osiągnięć na Switchu i mam na pewno mniejszą motywację do skończenia gry albo robienia czegokolwiek dodatkowego. 

Najlepiej jakby dali wybór, aktywację systemu w ustawieniach konta: kto chce, ten ma, kto nie chce, ten gra bez. 

• This 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Mustang napisał(a):

A u mnie odwrotnie, brakuje mi osiągnięć na Switchu i mam na pewno mniejszą motywację do skończenia gry albo robienia czegokolwiek dodatkowego. 

Najlepiej jakby dali wybór, aktywację systemu w ustawieniach konta: kto chce, ten ma, kto nie chce, ten gra bez. 

Dla mnie ukończenie gry na 100% jest wtedy, gdy kończę grę na hardzie i znajduję wszystkie znajdźki (50 skarabeuszy w Ninja Gaiden, czy wszystkie notatki w TLOU,  czy wszystkie puzzle w DKCR).

Reszta pucharków, zabij tylu i tylu, taką i taką bronią to syf, a znajdźki, które nie są fajnie ukryte lub nic nie dają lub nic nie wnoszą do fabuły to też syf, śmieci nie zbieram!

Słowem podsumowania przejście gry na najwyższym poziomie trudności i odkrycie wszystkiego, co niezbędne, to dla mnie 100%.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
32 minuty temu, gastvrij_inzicht napisał(a):

może N pójdzie na całość i w końcu dadzą jakieś pucharki do zdobywania ;)

Nie no, oni są dopiero gdzieś w 2007 roku. Może w następnej generacji. :)