KrYcHu_89 2 458 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 minuty temu, Lukas_AT napisał(a): Ostatnio sie nad tym zastanawialem. Switch 2 otrzyma wiecej portow gier z ery PS4 a nawet niektorych z PS5 i Series X/S. Wiadomo ze te gry waza wiecej. Wiadomo cos czy kartridze beda mialy odpowiednia pojemnosc? Licze na ostateczne pudelkowe edycje starszych gier z patchami, ale zeby sie nie okazalo, ze w wielu przypadkach polowe gry bedzie sie sciagac z sieci, bo wydawcy beda chcieli oszczedzic na kartridzu. Nie widziałem leaków na temat maksymalnej wielkości, 32 GB raczej na porty z PS5/Series/PC i nowe exy to nie będzie dopuszczalne. Cytuj
Daffy 10 718 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 minuty temu, Lukas_AT napisał(a): Ostatnio sie nad tym zastanawialem. Switch 2 otrzyma wiecej portow gier z ery PS4 a nawet niektorych z PS5 i Series X/S. Wiadomo ze te gry waza wiecej. Wiadomo cos czy kartridze beda mialy odpowiednia pojemnosc? Licze na ostateczne pudelkowe edycje starszych gier z patchami, ale zeby sie nie okazalo, ze w wielu przypadkach polowe gry bedzie sie sciagac z sieci, bo wydawcy beda chcieli oszczedzic na kartridzu. Będzie pewnie jak na Switchu1 - różne pojemności kartridży i jak dev będzie chciał przyosczedzic to gierkę wrzuci na najtańszy i reszta z neta 1 Cytuj
pawelgr5 1 570 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jezus maria beka Dunkeya z jarania sie tym video perfekcyjnie podsumowuje podejscie fanbojow xDDD 1 Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 godziny temu, devilbot napisał(a): To porównywanie decka do switcha w tym temacie jest nietaktowne. Aha i przypominam, że istnieją ludzie którzy grają na czymś takim a piszą brzydko o stylistycznej perfekcji jaką jest s2: Niech zgadnę, Nemo? Nieźle trzeba mieć najebane pod deklem, żeby na tym czymś grać xD No ale Switch 2 za płaski, mi pasuje, kto będzie chciał to sobie dokupi pod swoje łapy gripy. Nie da się zrobić konsoli tak wyprofilowanej, żeby wszystkim dobrze w dłoniach leżała. Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a): Wrzesień jest pewnikiem raczej, nie ma szans na wakacje ani na terminy bezpośrednio przed końcem eventów czerwcowych. Czyli mniej więcej wszystko, próćz Poksów, jednej gry Vanillaware na 50 lat i Xenobladów (+ wsteczna od czasów PS2). No co Ty, premiera 2.4.2025 zaraz po directcie xD, eventy są dla niezdecydowanych! 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 458 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 12 minut temu, zdrowywariat napisał(a): Niech zgadnę, Nemo? Nieźle trzeba mieć najebane pod deklem, żeby na tym czymś grać xD No ale Switch 2 za płaski, mi pasuje, kto będzie chciał to sobie dokupi pod swoje łapy gripy. Nie da się zrobić konsoli tak wyprofilowanej, żeby wszystkim dobrze w dłoniach leżała. No co Ty, premiera 2.4.2025 zaraz po directcie xD, eventy są dla niezdecydowanych! To chyba w Warszawie, bo nie widzą Nas na mapie :D. Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Trzeba mieć nieźle najebane pod deklem, żeby się przypierdalać, że ktoś gra na czymś co mu pasuje a czego krytykujący nie miał w ręku i pewnie nigdy mieć nie będzie, ale po tobie się więcej nie spodziewałem. Debilbot trolluje, ty jesteś po prostu głupi. Cytuj
GearsUp 341 Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 44 minuty temu, Daffy napisał(a): Będzie pewnie jak na Switchu1 - różne pojemności kartridży i jak dev będzie chciał przyosczedzic to gierkę wrzuci na najtańszy i reszta z neta Trochę inaczej. Czytałem pogłoski, że te większe gry molochy nie będą się odpalały insta z carta tylko będą się instalowały żeby wydajność była lepsza. Nadal całość będzie na carcie ale będzie to działało tak jak teraz na innych konsolach i w sumie wszystkich przenośniakach. Ale to nadal ploty Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 9 minut temu, NemoKOF napisał(a): Trzeba mieć nieźle najebane pod deklem, żeby się przypierdalać, że ktoś gra na czymś co mu pasuje a czego krytykujący nie miał w ręku i pewnie nigdy mieć nie będzie, ale po tobie się więcej nie spodziewałem. Debilbot trolluje, ty jesteś po prostu głupi. Co za patus, odpalił się, bo ktoś obraził jego “handhelda”. xD Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jest dosłownie kilka gierek które są na 32gb karcie. Większość gierek po prostu się ściąga z neta czyli instaluje właśnie, bez neta masz np kawałeczek gierki tylko bez multi. Większość gierek "chciwych korporacji" jak jakieś NBA czy Mortal Kombat. Na karcie 32gb jest np Wiedzmin 3. 1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a): Co za patus, odpalił się, bo ktoś obraził jego “handhelda”. xD Jak ty nie rozumiesz tego co sam napisałeś to tylko potwierdzasz to co napisałem. O handheldzie napisałeś "to coś" a o mnie, że "muszę mieć najebane pod deklem". No to chyba nie handhelda obraziłeś przygłupie xD Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja takich praktyk nie toleruję, że gra kupioną na karcie trzeba dociągać. Dlatego trylogia Crasha wleciała do kolekcji, a Spyro już nie. 3 minuty temu, NemoKOF napisał(a): Jest dosłownie kilka gierek które są na 32gb karcie. Większość gierek po prostu się ściąga z neta czyli instaluje właśnie, bez neta masz np kawałeczek gierki tylko bez multi. Większość gierek "chciwych korporacji" jak jakieś NBA czy Mortal Kombat. Na karcie 32gb jest np Wiedzmin 3. Jak ty nie rozumiesz tego co sam napisałeś to tylko potwierdzasz to co napisałem. O handheldzie napisałeś "to coś" a o mnie, że "muszę mieć najebane pod deklem". No to chyba nie handhelda obraziłeś przygłupie xD Tylko, że ja to dla beki napisałem, a Ty się odpalasz i jeszcze mnie obrażasz, dlatego jesteś patus 1 Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu No tak, ty nie obrażasz. Aha. Ja dla beki napisałem przecież też. Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Co sądzicie o jednym slocie na gry w Switchu 2? Tak chyba lepiej, ale z drugiej strony przy dwóch slotach można by mieć dwie gry fizyczne w konsoli (na S1 i S2). Cytuj
Daffy 10 718 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Nemo piszący posty o innej tematyce niż rozkręcenie sprzętów.... 1 1 Cytuj
NemoKOF 712 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 7 minut temu, zdrowywariat napisał(a): Co sądzicie o jednym slocie na gry w Switchu 2? Tak chyba lepiej, ale z drugiej strony przy dwóch slotach można by mieć dwie gry fizyczne w konsoli (na S1 i S2). Od tego jest cyfra 1 Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Teraz, NemoKOF napisał(a): Od tego jest cyfra Tylko gry indie kupuję cyfrowo, te co mnie interesują day1, a inne na promce. Gdyby wychodziły w pudełku day1 to może brałbym fizycznie, ale że pudełkowe wydania są zwykle limitowane i wychodzą z opóźnieniem to mam to gdzieś. Nie będę czekał na pudełko, bo jeśli chcę w coś zagrać day1 to gram w to day1, a później nie mam zamiaru płacić drugi raz za pudełko do kolekcji. Natomiast duże gry - zwłaszcza zrobione przez Nintendo - biorę w pudełkach, bo chcę mieć pierwszą małą, skromną kolekcję gier na S2 i S1 ever, ze sztosami Nintendo. Tak że jeb… cyfrę i jakieś abonamenty, nie będę pożyczał gier. Cytuj
Homelander 2 388 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Gdybyś przeczytał chociaż raz te wszystkie teksty przy odpalaniu gier, które przeklikujesz, to byś wiedział, że gry na fizycznym nośniku też pożyczasz. Co najwyżej jesteś właścicielem carta i możesz se go polizać. Cytuj
Pupcio 18 950 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Oh shit here we go again 1 Cytuj
Homelander 2 388 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Nah, kończę ten temat, i tak to nic nie da lol Cytuj
zdrowywariat 425 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 8 minut temu, Homelander napisał(a): Gdybyś przeczytał chociaż raz te wszystkie teksty przy odpalaniu gier, które przeklikujesz, to byś wiedział, że gry na fizycznym nośniku też pożyczasz. Co najwyżej jesteś właścicielem carta i możesz se go polizać. Chcesz to kupuj cyfrowo nic mi do tego. Wolę mieć te seksy pudełeczka na półce i świadomość, że zawsze będę mógł je odpalić. Cytuj
Meanthord 367 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 4 godziny temu, devilbot napisał(a): Switch 2 będzie pięknym sprzętem. Konsolą do gier, taką prawdziwą. Steam decka mam od premiery i muszę to napisać. Steam deck jak i inne handheld PC to JEBANA SRAKA. - Niby gry są deck verified a w praktyce większość z nich nie działa albo działa tak że nikt normalny nie grałby w takim stanie - bateria to żart, w normalnych grach z poprzedniej generacji czas to 40 minut do nawet godziny - podłączenie do monitora/ telewizora jest problematyczne, wymaga dodatkowych akcesoriów, a po podłączeniu najczęściej rozdzielczość się rozjeżdża i trzeba siedzieć w opcjach - ciężka cegła bez stylu, gorąca cegła - protony zabierają masę miejsca na dysku bo do każdej gry potrzeba innego Dlatego jest to sprzęt dla pasjonatów tak ale nie dla graczy. Nintendo za to będzie po raz kolejny prawdziwą konsolą na której kupiona przez nas gra będzie działać. W dniu 28.09.2022 o 08:33, devilbot napisał(a): Switch to gówno i nie ma sensu porównywać do niego decka czy w ogóle pisać tu o nim. Nie wierzę że ktoś obcujący z cudem techniki Gabe'a wróci do gry na tym tablecie. A gry z Mario polecam wsadzić sobie w pękające dupy. No siemka devilbot 6 Cytuj
devilbot 3 779 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 3 lata temu miałem inne zdanie na jakiś temat? Niesamowite. 1 2 Cytuj
Czoperrr 5 328 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Dziwne, bo Steam Deck wraz ze SteamOS jest teraz o wiele lepszym sprzętem niż był 3 lata temu. Cytuj
Meanthord 367 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Akurat dzisiaj czytałem sobie temat o decku i tak mi wpadło :). Ale część z tych rzeczy, które wymienił devilbot w ogóle nie powinna mieć miejsca, np. rozdzielczość po podłączeniu do docka rozjeżdżała się owszem, w 2022, ale po aktualizacjach to naprawili. Edytowane 10 godzin temu przez Meanthord Cytuj
szurubur 122 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Swoją drogą o tym się za dużo nie mówi a powinno bo patrząc na to jak wyglądała kwestia wsparcia starej generacji u konkurencji to zastanawia mnie, czy nintendo będzię w stanie porzucić wydawanie exów na switcha 1 i skupić się na nowej generacji. Jeśli nie, to trochę obawiam się o jakość produkcji, ktore będą musiały działać na przecież mocno zacofanym starym switchu. Cytuj
pawelgr5 1 570 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Tylko krowa nie zmienia zdania. Devillbot np zmieni je znowu po premierze SD2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi