Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, voi tekku napisał(a):

może jestem w błędzie, ale zawsze uważałem że gry typu Mario Kart to gry które kupuje się bo już się ma konsole, a nie gra dla której kupuje sie konsole.

z jednej strony też tak myślę, ale sam kupiłem Switcha jak zapowiedzieli pierwsze testy do Splatoona 2 :teehee: bo Zeldę BoTW przechodziłem na WiiU 

Opublikowano
10 godzin temu, Mari4n napisał(a):

Jakoś rok temu był tweet z oficjalnego konta Nintendo że pracują nad przenoszeniem cyfrowej zawartości z S1 na S2. Save to wiadomo że będzie można też przez NSO, ale ciekawi mnie co z grami w których save nie przenosi się do chmury.

Pewnie migracja systemu, jak z 2 switchami jednoczesnie obok siebiw

Opublikowano
10 godzin temu, voi tekku napisał(a):

może jestem w błędzie, ale zawsze uważałem że gry typu Mario Kart to gry które kupuje się bo już się ma konsole, a nie gra dla której kupuje sie konsole.

Dla mnie MK to jest gra, którą warto po prostu mieć, gdyby zleciała się ekipa lub ekipa z dziećmi, żeby było co im włączyć. Gra, która większość czasu leży i czeka na swoją okazję. Nie wyobrażam sobie, żebym miał wziąć Switcha 2 day1 bez MK :)

Opublikowano
Godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):

Pewnie migracja systemu, jak z 2 switchami jednoczesnie obok siebiw

Byle tylko nikt tam nie wpadł na pomysł, że całe to gówno z pożyczaniem cyfrowych gierek to domyślny sposób na granie w gierki z S1 na S2. Ja nadal licze, że po porstu zaloguje się na swoje konto na S2 i będzie opcja pobrać wszystko bez limitu.

• This 1
Opublikowano

Na razie jeszcze nikt na świecie nie przełożył publicznie karty SD ze Switcha do Switcha 2, więc nie wiadomo.

edit: nie ma się z czego śmiać, pewnie chińczyki za zamkniętymi drzwiami już wiedzą czy się da, ale publicznie nikt nie miał okazji. Żaden jutuberek, żaden influencerek, żaden DZIENNIKARZ GROWY.

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Postal napisał(a):

Przecież do Animal Crossing jest dedykowana aplikacja do przenoszenia save'a. Sam jej używałem i niczego nie straciłem przechodząc z Lite'a na Oleda.

Ok, wtedy nie wiedziałem, po prostu przerzuciłem wszystko z jednego Switcha na drugiego i całkiem zapomniałem o AC.

Opublikowano

Ta aplikacja ma w ogóle jakąś możliwość zgrania go w chmurze? Czy trzeba mieć choćby przez chwilę fizycznie dwa switche przy sobie? 

Opublikowano
15 godzin temu, Postal napisał(a):

Trzeba mieć dwa switche obok siebie. Przez chmurę nie da rady.

To co to będzie się łączyło przez Irde czy NFC skoro koło siebie. Gdzieś pisało że trzeba te same wifi tylko .

Opublikowano

Kurcze, muszę przyznać, ze dawno nie mialem takiego hajpu jak na nadchodzący pokaz nintendo. Dosłownie ciekawi mnie wszystko, od konsoli po gry i to jak to wszystko bedzie wygladac i dzialac. 

• This 1