Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cyyba jedyna z takich serii która ma więcej niż 0,0% pojawienia się w tym momencie to jest Crazy Taxi Online lol. Bo podobno Sega nadal nad nim pracuje i czeka na Switcha 2.

Jest też ten polski Disney-FPS, Life of P.I. czy jak to się nazywa, chyba jedyna gra, jaką kojarzę, której twórcy dosłownie wypuścili materiał, że będzie na Switcha 2. Na Direccie na pewno nie będzie, poza tym gra wydaje się mało dokończona jak na razie, ale ma datę 2025 i może czekają na ogłoszenie Switcha 2, by pokazać więcej hehe.

No stety czy niestety rynek jest, jaki jest. Nintendo nie wczuło się w ARMS przy poprzednim Switchu, a szkoda, bo potencjał był ogromny tej gierki moim zdaniem, sedno było kapitalne i serio to była fajna gra do pokazywania ludziom, miałem serio momenty jak z reklamy, że otwieram Switcha na podstawce, pokazuję ludziom którzy mało czają gierki, i ich wciąga sterowanie ruchowe. Jednak powstał typowy feedback loop w dzisiejszym świecie gierek - z powodu niskiego zainteresowania, Nintendo nie dołożyło contentu, a z powodu niskiej aktywności Nintendo, gracze szybko stracili wszelkie zainteresowanie i tyle. Nadal uważam, że gdyby wypuścić ARMS porządnie, i nie między Zeldą a Mario, a w cichszym okresie, to mógł być wielki hicior. 

Za to ich "oklepane" serie nie tylko są gwarancją ogromnej sprzedaży, ale też zazwyczaj to właśnie one najwięcej wnoszą i jakości, i nowych pomysłów. Szczerze mówiąc, nie uważam świata Zeldy czy Mario za jakieś najlepsze wymyślone w grach lol, więc trochę też żałuję, ale raczej nic się w tym nie zmieni. 

Opublikowano (edytowane)

Switch 2 jest ważny również z tego powodu, że niedługo odejdą na emeryturę znane postaci Nintendo, tam każdy ważny ma 60+ lat, po czym pojawi się nowa generacja ludzi na ich miejsce. To będzie przełomowa premiera, Nintendo dobrze to rozegrało z tym krótkim teaserem S2 w styczniu i od jutra świętem graczy trzy dniowym tak bardzo wyczekiwanym :)

Edytowane przez zdrowywariat
  • beka z typa 1
Opublikowano
4 minutes ago, Daffy said:

Szacun za praktyczny brak przecieków odnośnie gierek jakie dziś mają pokazać 

Obstawiam Cyberpunka, Elden Ring, Forzę Horizon 5. Może Baldur. Może Final Fantasy 7. A z exów? Jedna wielka zagadka. Chciałbym Metroida na start i Mario 3D na święta. 

• beka z typa 1
Opublikowano
20 minut temu, Daffy napisał(a):

Niecodzienna sytuacja. Musiały srogie NDA pójść do wszystkich zaangażowanych stron

Opublikowano
12 godzin temu, ogqozo napisał(a):

W ogóle to chyba nikt nie wrzucał, JEST PIERWSZY REVEAL, na apce jest to wideo z DŹWIĘKIEM PRZYCISKU CE

To dla Polaków - Cebula button, naciskasz i odpala Ci się DekuDeals  xD

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Homelander napisał(a):

Pokażą mało gier, bo zapowiedzieli pokazy gier na jutro i pojutrze. Dziś interesuje mnie cena i data

Nie no to chyba nie wiesz co to jest treehouse, oni graja i pitolą o tym co pokażą na directcie. Może jakąś pierdołę wtedy dodatkowo pokażą, ale max indyka. Pokaz jest od gierek.

Opublikowano
6 minutes ago, Basior said:

Nie no to chyba nie wiesz co to jest treehouse, oni graja i pitolą o tym co pokażą na directcie. Może jakąś pierdołę wtedy dodatkowo pokażą, ale max indyka. Pokaz jest od gierek.

Tak? No ok. Jeszcze 6 godzin. 

Opublikowano
24 minuty temu, Basior napisał(a):

No nie do końca, pamiętam jak podczas Treehouse pokazali np. Metroid Samus Returns, a na konferencji nic o niej nie było

Opublikowano
31 minut temu, Homelander napisał(a):

Pokażą mało gier, bo zapowiedzieli pokazy gier na jutro i pojutrze. Dziś interesuje mnie cena i data

Na treehouse nigdy nie ma nowych zapowiedzi tylko ogrywają i opowiadają to co zostało pokazane na directcie w formie trailera plus często wywiady z twórcami 

Opublikowano
57 minut temu, Daffy napisał(a):

W dniu 31.03.2025 o 19:29, voi tekku napisał(a):

heh smieszne bedzie jeśli się okaże, że to godzinny pokaz gdzie pierwsze pół godziny to opowiadanie że można uzywac joycona jak myszkę i że jest wiekszy ekran, a druga polowa to prezentacja dostepnych postaci w MK9.

No nie wiem...

Opublikowano
24 minuty temu, Daffy napisał(a):

Na treehouse nigdy nie ma nowych zapowiedzi tylko ogrywają i opowiadają to co zostało pokazane na directcie w formie trailera plus często wywiady z twórcami 

Zdarzały się sytuacje gdy na treehouse zapowiadali nowe gry, podałem przykład Samus Returns, ale coś mi się kojarzy, że było tego więcej

Opublikowano
Godzinę temu, Homelander napisał(a):

Obstawiam Cyberpunka, Elden Ring, Forzę Horizon 5. Może Baldur. Może Final Fantasy 7. A z exów? Jedna wielka zagadka. Chciałbym Metroida na start i Mario 3D na święta. 

Grubaśny zestaw. Wiem, że głównie porty, ale jeśli ich jakość nie będzie leżeć to z grami dedykowanymi stworzyć to może wybuchową mieszkankę.

Opublikowano
1 minutę temu, funditto napisał(a):

Zdarzały się sytuacje gdy na treehouse zapowiadali nowe gry, podałem przykład Samus Returns, ale coś mi się kojarzy, że było tego więcej

Co nie zmienia faktu, że hype i atencja na sam pokaz głowny jest potężna więc jak by coś dużego zostawili na treehouse to jednak odrobine beka z nich ;)

Opublikowano
2 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Grubaśny zestaw. Wiem, że głównie porty, ale jeśli ich jakość nie będzie leżeć to z grami dedykowanymi stworzyć to może wybuchową mieszkankę.

No jak ktoś miał tylko Switcha, albo chce pograć przenośnie nie kupując Steam Decka to jasne. Szczerze mówiąc to z tego zestawu kupiłbym Elden Ringa. W każdym razie najmniej prawdopodobny wydaje mi się Baldur. Elden Ring i Cyberpunk to raczej pewniaki