Ukukuki 7 220 Opublikowano niedziela o 10:01 Opublikowano niedziela o 10:01 Wioski pod wodą, strój nurka i 3 raz ta sama mapa Cytuj
devilbot 3 735 Opublikowano niedziela o 10:07 Opublikowano niedziela o 10:07 W yakuzie przeszło 14 razy 2 1 6 1 1 1 Cytuj
Pupcio 18 788 Opublikowano niedziela o 10:18 Opublikowano niedziela o 10:18 Z czego 12 wyszło w tamtym miesiącu. W zeldzie przez 7 lat zdążyli dodać na mape kilka kamieni i podziemia z generatora Cytuj
messer88 6 676 Opublikowano niedziela o 10:25 Opublikowano niedziela o 10:25 Odyseja 2 i nowy Metroid 2d na start i kusiłoby kupić. Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano niedziela o 11:33 Opublikowano niedziela o 11:33 Mnie tylko nowy Metroid 2D, a że sprzęt reklamują za pomocą Metroida 4: Mamy Halo w Domu to pas. Wiadomo, że hype jest zawsze, bo to nowy sprzęt więc i FOMO się udziela, ale to już nie jest premiera Switcha 1 kiedy na rynku było tylko Nintendo. Cytuj
Basior 1 120 Opublikowano niedziela o 12:54 Opublikowano niedziela o 12:54 Dla mnie po prostu po to, żeby gierki lepiej chodziły co chodzą. I tyle. Plus nowy sprzęt. Na pewno coś dadzą. Inna sprawa, czy i tak na s1 nie pójdzie. Bo w sumie czemu nie? Taki Mario itd. Ciekawe,że całość brzmi bezpiecznie, bez żadnego gimnicka. Cytuj
Daffy 10 675 Opublikowano niedziela o 12:58 Opublikowano niedziela o 12:58 Premierowy rok: Mario 3d, mk9, jrpg od monolith, możecie robić screeny No i oczywiście MP4 Cytuj
balon 5 387 Opublikowano niedziela o 13:20 Opublikowano niedziela o 13:20 21 minut temu, Daffy napisał(a): Premierowy rok: Mario 3d, Trzymam za słowo i już szykuje pieniążki. Cytuj
bartiz 1 623 Opublikowano niedziela o 13:28 Opublikowano niedziela o 13:28 Co by nie było mało kto pewnie wytrzyma i większość kupi na premierę. Będzie wsteczna kompatybilność, lepiej chodzące stare gry i pewnie kilka tytułów na start. Przecież tu się ludzie rzucali na ps5 pro które nie miało nic na start i jeszcze brak napędu Cytuj
Bzduras 12 823 Opublikowano niedziela o 13:35 Opublikowano niedziela o 13:35 Problemem naszych czasów jest to, że jeśli nie kupisz nowego sprzętu w preorderze day one to nikłe są szanse, że wejdziesz do sklepu i weźmiesz go sobie z półki. Skalperska chujoza nie śpi, a i chętnych na S2 nie zabraknie. Czekam na ogłoszenie i preorder u orędownika Switcha w Polsce, biorę od ręki swoją sztukę i śpię spokojnie czekając na premierę. Cytuj
pawelgr5 1 532 Opublikowano niedziela o 14:12 Opublikowano niedziela o 14:12 Dla mnie Mario 3D to za mało żeby dać pewnie 2k za nową zabawkę. Switch zrobił robotę. Mam swój v1 do dziś i działa dobrze. Steam deck nie oferuje oczywiscie gier od Nintendo (Sony i MS już tak więc do jego dodatkowy atut), ale poza tym robi wszystko lepiej więc poprzeczka poszła wysoko. Żebym robił pre-order to mniej więcej musi się wydarzyć coś takiego: - ze 2 ciekawy gry day 1 których nie ogram na S1 - pełna kompatybilność wstecz (żeby zainstalować wszystko co mam i wyjebać S1 do szafy) - OLED - odpowiednia moc która pokaże mi że poza grami od N warto będzie coś więcej kupować. Obecnie multiplatformy do grania przenośnego biorę na SD - lepsze joy-cony i ogólnie ergonomia urządzenia. Jedynka do przeżycia, ale konkurencja (w zasadzie cała) pokazała, że może być wygodniej więc i nintendo powinno usprawnić swoją zabawkę Wstępnie tyle, chciałbym jak koledzy wyżej Metroida 2D, ale ja mam lekkie uczulenie na Mercury Steam więc się nie nastawiam, że nawet jak wyjdzie to mnie mega wciągnie. Super Metroid i Zero Missions to nadal Topka i ostatnie 2 nie są nawet blisko (IMHO). Fajnie by było, żeby stare gierki miały jakiegoś boosta, ale na to się nie nastawiam. Nie nastawiam się również na jakieś mega gimmicki, które będą game changerem dla grania przenośnego czy tam grania w ogóle. Cytuj
l33t 142 Opublikowano niedziela o 15:26 Opublikowano niedziela o 15:26 (edytowane) Ja też chciałbym zobaczyć różne fajne ficzery w nowym pstryku. Oczywista sprawa. Ale nie będę przesadnie marzył, bo to Nintendo. I przyznaję, że dla mnie istotna będzie, obok tytułów na premierę, przede wszystkim wsteczna kompatybilność. Ale nie na totalne „odwal się”, tylko z jakkolwiek sensownym upscalerem. Jak 3 lata temu wstawiłem do salonu 65", tak nie umiem już po prostu patrzeć od tego czasu na to mydło na ekranie, które Switch mi serwuje. I to jeszcze w niestabilnych 30 klatkach. Wszystko inne, jak np. OLED w dniu premiery będzie dla mnie miłym dodatkiem. Choć na cuda na liczę. Edytowane niedziela o 15:28 przez l33t Cytuj
Pupcio 18 788 Opublikowano niedziela o 15:34 Opublikowano niedziela o 15:34 Niestety ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że konsola będzie tak samo nudna jak jej konkurencja 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano niedziela o 15:43 Opublikowano niedziela o 15:43 Cholera, szkoda że na rynku nie ma innych sprzętów które oferują gry. Cytuj
Lukas_AT 1 220 Opublikowano niedziela o 15:53 Opublikowano niedziela o 15:53 Nowe Mario 3d, kolejny Metroid + dawno nie bylo Donkey Konga i Mario Kart. Jesli nawet tylko te dwie pierwsze gry ukaza sie w oknie premierowym, to Switch 2 wystrzeli. Obawiam sie jednak, ze Nintendo moze miec ten sam problem co Sony, czyli przez wydluzony czas produkcji gier beda mieli pozniej pustki, ktore ciezko bedzie zalatac. Cytuj
Jukka Sarasti 442 Opublikowano niedziela o 16:01 Opublikowano niedziela o 16:01 Z jednej strony prawdopodobnie kiedyś tego Switcha 2 nabędę (bo exy), ale z drugiej trudno wyobrazić mi sobie sytuację, w której robię to szybko po premierze. Raz, że spodziewam się, że technicznie cudów nie będzie, dwa, że nie wierzę w OLED na premierę, trzy, że nie wiem jaki banger musiałoby N wrzucić, abym podjął decyzję (może jakby ogłosili Astral Chain 2, ale w Platinum ludzie odpowiedzialni między innymi za AC poodchodzili) o szybkim zakupie. Cytuj
Paolo de Vesir 9 315 Opublikowano niedziela o 16:02 Opublikowano niedziela o 16:02 Już na Switchu wydłużył się czas produkcji gier AAA, a zaraz czeka nas nowy sprzęt więc i podniosą się koszta tworzenia oprogramowania. Patrząc, że exy 3rd party sprzedają się na Switchu słabo to bolączki które trapią obecny gaming uderzą też w Switcha, tylko z opóźnieniem. No chyba, że Switch 2 znów postawi na prehistoryczne podzespoły, brak voiceactingu i przerywników filmowych to może uda się to jakoś zmitygować. Cytuj
pawelgr5 1 532 Opublikowano niedziela o 16:06 Opublikowano niedziela o 16:06 Własnie jak mocy nie będzie (a to Nintendo więc jest to możliwe) to obawiam się więcej technicznych potworków jak NWN czy Pillars of Eternity. Switch miał swoje momenty ale obecnie konkurencja jest lepsza w 3rd party więc u mnie zakupy na switchu mocno limitowane. Zostało mi do kupienia ostatnie Mario 2D i może dorzucę jeszcze nadchodzące MP4 i Xeno X, ale to pod warunkiem, że nie będzie wersji na S2 które siłą rzeczy będą musiały działać na nowym sprzęcie lepiej. Cytuj
Daffy 10 675 Opublikowano niedziela o 16:11 Opublikowano niedziela o 16:11 Switch2 u mnie bankowo preorder ale nie ukrywam że gdybym mógł wybrać jeden sprzęt i w ten sam dzień debiutowały switch2 i steamdeck2 to bez sekundy zastanowienia bralbym sprzęt Gabena Cytuj
KrYcHu_89 2 418 Opublikowano niedziela o 17:06 Opublikowano niedziela o 17:06 Switch 2 to przykład sprzętu, który umarł jeszcze przed premierą, już czas Nintendo na wejście na Steam. Cytuj
Pupcio 18 788 Opublikowano niedziela o 17:08 Opublikowano niedziela o 17:08 Krychu o czym ty kurde faja nawijasz? 4 Cytuj
KrYcHu_89 2 418 Opublikowano niedziela o 17:22 Opublikowano niedziela o 17:22 1 godzinę temu, Pupcio napisał(a): Niestety ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że konsola będzie tak samo nudna jak jej konkurencja Może i nudna, ale za to słaba i przestarzała na premierę (przecieki mówią przecież o sprzęcie slabszym od starego już na rynku handheldów Decka). Jedyne co może je uratować to GRY, a jakoś nie wydaje mi się, by zdążyli je przygotować jakoś masowo. Nowej Zeldy raczej nie bedzie, więc zostaje MP4 i remaster Xeno + Mario 3D. Myślę, że to będzie konsola bardziej dla dzieci i młodzieży, dużo bardziej niż Nintendo kiedykolwiek. 1 5 2 Cytuj
Figaro 8 325 Opublikowano niedziela o 17:55 Opublikowano niedziela o 17:55 Niesamowita teoria, poparta kompletnie niczym. 1 Cytuj
Hanza71 40 Opublikowano niedziela o 17:59 Opublikowano niedziela o 17:59 Pytanie skad sie wzielo z console N SA dla dzieci, znajomi syna graja na Xbox I plejkach w wiekszosci, mom zdaniem Nintendo to dla bardziej wymagajacego gracza ktory oczekuje czegos wiecej niz voice chat I fortnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi