Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że pustymi kartridżami najbardziej przejmują się ci co ich nie kupują wcale 

6 minut temu, Rtooj napisał(a):

Obstawiam że do premiery połowa tych narzekających będzie miała odłożone pieniądze.

A druga połowa sprzeda Steam Decka z marnymi 90 fpsami max i mniejszym ekranikiem i kupi jedynego sensownego hh na rynku.

Opublikowano

Przy cenie 400 zł za grę rozumiem że dla niektórych problemem jest przy możliwości sprzedania gry miesiąc po premierze za 80-90% jej ceny wysoka kwota wejścia. No cóż, albo do pracy, albo poprosić o wyższe kieszonkowe.

• beka z typa 6
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Starh napisał(a):

Człowieku przecież masz na stronie nintendo oficjalne ceny MKW xDDDDDDDDDDD wiec jak kurwa nie będą droższe jak będą

Tylko, że to pierdolenie niektórych o 450zł jest z doopy wzięte, MKW 79$, mogę się założyć, że ostatecznie ceny gier nie przekroczą 350zł, czyli tak jak w przypadku PS5, gdzie gry chodzą po 329zł.

Edytowane przez zdrowywariat
Opublikowano
Teraz, Rtooj napisał(a):

Przy cenie 400 zł za grę rozumiem że dla niektórych problemem jest przy możliwości sprzedania gry miesiąc po premierze za 80-90% jej ceny wysoka kwota wejścia. No cóż, albo do pracy, albo poprosić o wyższe kieszonkowe.

Co to za pierdolenie? 400zł to po prostu za dużo jak na gierki, które nie przynoszą absolutnie żadnej nowej jakości a koszt ich powstawania na tak słaby (mimo wszystko) HW nie może się równać temu co można dorwać taniej u konkurencji. Do tego nie każdy ma ochote bawić się w wycieczki do paczkomatu. Ja np gierki trzymam na stałe. Nie sprzedałem nic na S1 ani na żadną inną platformę.

Opublikowano
55 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Chodziło mi o rozwiązanie, że w srodku pudła jest zwykła kartka z kodem na download. Tak jak kiedyś gierki na Steam były sprzedawane. Raz człowiek wpisał kod i masz gre na zawsze z możliwością wyjebania pustego pudełka.

Zrobili, to co chciały zielonki, jednorazówki. Było wiadomo, że coś knują, po tych przeciekach z wypożyczaniem.

Opublikowano
3 minuty temu, zdrowywariat napisał(a):

Tylko, że to pierdolenie niektórych o 450zł jest z doopy wzięte, MKW 79$, mogę się założyć, że ostatecznie ceny gier nie przekroczą 350zł, czyli tak jak w przypadku PS5, gdzie gry chodzą po 329zł.

90E przy kursie ok. 4,2 PLN, a zawsze jest robiona "poduszka ", czyli liczmy z 4,5 PLN jak ci da 350 zł. to ok. Powodzenia. 

Gry na PS5 są bodajże po 80 E. Tutaj jest +10 więcej.

• Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Starh napisał(a):

Głupie pytanie, ale czy potwierdzili, że dock jest w zestawie?

Zasadne, potrafili nie dawać ładowarki do swoich konsol.

Opublikowano
1 minutę temu, marcinwks napisał(a):

90E przy kursie ok. 4,2 PLN, a zawsze jest robiona "poduszka ", czyli liczmy z 4,5 PLN jak ci da 350 zł. to ok. Powodzenia. 

Nie wierzę w cenę gier 450zł, chcesz to rób fotkę i mogę się założyć o dobre whiskey?

Opublikowano
3 minuty temu, marcinwks napisał(a):

Do zobaczenia na steam summer sale chłopaki :ogor:

• Lubię! 1
Opublikowano

Wygląda spoko, no i w końcu obraz w jakiejś normalnej jakości, nie będzie wyglądać jak rozmazana papka na 4k oledzie. Nawet bym kupił ze względu na dzieciaki, ale z tego co pamiętam Nintedno słabo wspiera spolszczenia w grach, chyba że coś się zmieniło?

Opublikowano
Teraz, czarek250885 napisał(a):

Wygląda spoko, no i w końcu obraz w jakiejś normalnej jakości, nie będzie wyglądać jak rozmazana papka na 4k oledzie. Nawet bym kupił ze względu na dzieciaki, ale z tego co pamiętam Nintedno słabo wspiera spolszczenia w grach, chyba że coś się zmieniło?

Nic.

• Plusik 1
Opublikowano

Sam pokaz, to typowe N- czyli widzieliśmy idealny przykład jak się nie robi pokazu nowej konsoli.

Liczyłem że pół h będzie o sprzęcie- co, kiedy, jak, za ile, potem polecą gry , a na końcu bomba. 

Oglądałem jakiś miszmasz i kminiłem czy to premiera NOWEJ KONSOLI, kolejna wersja starej? Brakowało Smasha tylko.

Zdania nie zmieniłem, ta funkcja myszki totalny bezsens i do wyjebania dla mnie dla funkcja. Idea konsoli się tutaj kłóci. Gdzie kanapa/fotel? Mam po dywanie tym szurać czy co? 

Konsole może i kupię na premierę, ale podjary nie mam. Na S1 bardziej czekałem, ale było to coś nowego. 

Mario Kart wygląda spoko, DK też. Ale czuję w kościach że to będzie poziom Odyssey. Dla mnie najgorsze Mario. Zagrać, zaliczyć, zapomnieć.  Obym się mylił. 

Reszta meh. Mam Kupić ponownie za 90 euro Zelde w czerwonym pudełku? Powinno mi to za darmo dać do pobrania jak sobie zrobię migracje z 1 na 2 switcha.  Tego płacenia za online i dawanie mi NES, to nie kumam do dzisiaj więc wywalone jaja nadal.

Kamerę pomijam czy inne chaty, bo to nie 2005 rok. Dwie dekady za późno. 

Ceny gier- no 400zł nie dam, jak się utrzyma poziom 320zł, 299zł to jeszcze jako tako. 

Jak nie będzie gry na cartach, to olewam jak Uki zbieranie.

Opublikowano

Wszyscy narzekają a w dzień premiery w zakupach growych nasrane zdjęć, bundli, gier po 450zl, płatnych upgradow i zdrapek do Nintendo online - tak będzie!

• Plusik 1
Opublikowano
5 minut temu, MYSZa7 napisał(a):

Zasadne, potrafili nie dawać ładowarki do swoich konsol.

Apple też nie daje, dbanie o środowisko, jesteśmy EKO itp bełkot. 

I teraz najlepsze- kupujesz osobno ładowarkę zapakowaną w osobny karton, a do kartonu dorzucają z tworzywa wkładkę- żeby szło zamontować w sklepie na regale. 

A do tego w środku 10 kartek INSTRUKCJA oraz OSTRZEŻENIA. EKO :yao: 

Opublikowano (edytowane)

Cena konsoli wypada przyzwoicie w porównaniu ze steam deckiem (uwzględniając, że dostajemy docka w zestawie), no ale 90 euro za gierkę to jest dramat. Ciężko mi jakoś usprawiedliwić gierkę dużo droższą niż 300zł, i to tylko jak całość jest na karcie.

Edytowane przez Sebas
Opublikowano
1 minutę temu, bartiz napisał(a):

Wszyscy narzekają a w dzień premiery w zakupach growych nasrane zdjęć, bundli, gier po 450zl, płatnych upgradow i zdrapek do Nintendo online - tak będzie!

No jasne, tak będzie ale nie w Polsce :0