Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

GearsUp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie kupię switcha2 by wejść znowu do świata konsol. Mam xboxa series, więc coś tam nadrobiłem, a tak całe zycie konsole sony - poza właśnie ps5, bo gry z piątki będę miał na laptopie. Po prostu to jest moment kiedy trza pokazać fakera Sony. 
A w takiego Mariana bym se pograł. Od tego zaczynałem. Nadrabiam z kupnem gier na switcha1, czekam np na odbiór Mario odyssey :) ale chyba już gdzieś to pisałem, ze zbieram teraz gierki na konsole jakiej nie mam. 

Opublikowano

Troszkę mi ciśnienie spada na tego nowego switcha ale wszystko się może zmienić po zapowiedzi. Jak przygotowali solidne backward compatibillity z jakimś upscalingiem + jeden ex na premierę (coś w co bym chciał zagrać) to robię preorder. W innym przypadku kupię za rok, półtora.

Opublikowano

Konsola ciut mocniejsza od tego teraz żeby cenę trzymać poniżej 2k. Zelda pójdzie w 60 klatkach i tyle. Dalej będzie cała masa gierek- dla każdego coś miłego. 

Liczę że lepiej rozwiążą przypinanie dydków, bo to łapią luzy po jakimś czasie i tak. Więc na wodotryski nie liczę, MP4 będzie miłym zaskoczeniem, bo już trochę czasu minęło od zajawki że powstaje. Aczkolwiek sądzę że będzie jak z Zelda BOTW- wyszła na Wiiu i Switcha. 

No i cena, jak będzie w miarę, to dayone jak poprzednik. 

Opublikowano
4 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Może i nudna, ale za to słaba i przestarzała na premierę (przecieki mówią przecież o sprzęcie slabszym od starego już na rynku handheldów Decka). Jedyne co może je uratować to GRY, a jakoś nie wydaje mi się, by zdążyli je przygotować jakoś masowo. Nowej Zeldy raczej nie bedzie, więc zostaje MP4 i remaster Xeno + Mario 3D. Myślę, że to będzie konsola bardziej dla dzieci i młodzieży, dużo bardziej niż Nintendo kiedykolwiek. 

Czas ze sceny zagrajmerów zejść i odłożyć hasło do konta :/ 

Większej bzdury poza CW to nie czytałem ostatnio. Nintendo na przenośnym rynku zawsze wydawało najsłabszy sprzęt z danej generacji i jeszcze żadnej nie przegrali a tu taka teoria z czapy. 

• Plusik 4
Opublikowano

Nintendo nie ma z kim przegrać na rynku przenośnym. Konsola na pewno będzie słaba jak na dzisiejsze standardy (nawet jak by premierę miała rok temu to specyfikacją by nie wojowała) ale dzięki temu jest szansa na większą częstotliwość wypuszczania gier i nie oszukujmy się ale marki Nintendo są mega mocne i wystarczy jedna większa gra z Mario (obojętnie czy platformówka czy kart czy smash) żeby opchnąć dziesiątki milionów konsol. Do tego trzeba dodać szał na przenośniaki w Japonii i spokojnie pójdzie 100+mln.

• Plusik 1
Opublikowano

Myślicie, że serio nowy Switch 2 dostanie tylko ekran LCD? Dla mnie jako posiadacza Switcha OLED + tv, telefon i inne urządzenia wykonane w tej technologii zakup nowego Switcha z gorszym ekranem będzie totalnie bez sensu. 

Opublikowano
27 minutes ago, Ukukuki said:

Większej bzdury poza CW to nie czytałem ostatnio. Nintendo na przenośnym rynku zawsze wydawało najsłabszy sprzęt z danej generacji i jeszcze żadnej nie przegrali a tu taka teoria z czapy. 

Kolejny przykład jak ktoś doświadczenia forumkowe przekłada na ogólny rynek. Switchów sprzedało się 150 baniek, Steamdecków 10. To nawet nie jest ta sama liga. Steamdeck i tak odniósł gigantyczny sukces, przecież to nie jest sprzęt dla szerokiego grona odbiorców. W przeciwieństwie do Switcha.

Opublikowano
16 minut temu, Mijutka napisał(a):

Myślicie, że serio nowy Switch 2 dostanie tylko ekran LCD? Dla mnie jako posiadacza Switcha OLED + tv, telefon i inne urządzenia wykonane w tej technologii zakup nowego Switcha z gorszym ekranem będzie totalnie bez sensu. 

tak, będzie lcd dla zaoszczędzenia kosztów, chyba że będziesz czekał x lat na Switch 2 Pro?

---

Mnie zastanawia czy w końcu będzie język PL w menusach/grach od Nintendo:

https://www.nintendoswitch.pl/krok-milowy-dla-polskich-fanow-nintendo-europejski-oddzial-poszukuje-pierwszego-tlumacza-angielsko-polskiego/

Opublikowano
36 minut temu, Homelander napisał(a):

Kolejny przykład jak ktoś doświadczenia forumkowe przekłada na ogólny rynek. Switchów sprzedało się 150 baniek, Steamdecków 10. To nawet nie jest ta sama liga. Steamdeck i tak odniósł gigantyczny sukces, przecież to nie jest sprzęt dla szerokiego grona odbiorców. W przeciwieństwie do Switcha.

150 milionów, to znaczy, że dla mnie ma być lepsze, bo się sprzedało 150 milionów? Czy o co Ci chodzi xD.

Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Zagraj czasami w gry pudełkarzu, zamiast wrzucać teoretyczne posty i fajne foty zakupów, wiem ile zeszło Switchy, co nie znaczy, że mimo magicznego startu od połowy generacji Nintendo nie zaprezentowało dla hardcorowego gracza absolutnie nic, z rozczarowaniem pod tytułem Tears of Kingdom na czele. Można było liczyć na znacznie więcej od tej firmy, niestety wygrała mamona i odcinanie kuponów, z fatalnymi portami wielu gier na czele.

Sukcesu jedynki nie mają szans powtórzyć, każde 10 milionów Decka, 2 miliony innego handelda x10 i 10 milionów kart Nvidii ograniczają ich rynek jak nigdy dotąd i czują przyslowiowe plecy, dlatego tak długo zwlekają z premierą. 

Skupią się na everlasting seriach znowu, czy coś pod tytułem Astral Chain, czy innych świetnych exów third party zostanie tam wydane, press X to doubt. To nie 2017. Nie ma miejsca na takie tytuły. 

Przy Wii U charakteryzował ich podobny brak pomysłu.

Inne firmy można pojechać, ale nie tnący koszty Nintendo zawsze na propsie :). 

• Minusik 1
Opublikowano

No poziom Switcha będzie trudno przebić i będzie problem dogonić :)  Na premierę nie mieli konkurencji, ostatnio rynek pocket PC zalewa nas czymś nowym od kolejnego producenta. Jasne, nie zagramy tam w Mario czy Zelde, ale na rynku przenośnym nie są już sami. A to też nie czasy lat 80/90 gdzie przenośna konsola musi mieć gry, tu wygrywali mimo gownianego sprzętu- ile trzeba było czekać na podświetlenie, że GBA nie miał do dzisiaj nie ogarniam. 
Valve im rzuciło ładna kłodę pod nogi.

Opublikowano
3 minutes ago, iluck85 said:

No poziom Switcha będzie trudno przebić i będzie problem dogonić :)  Na premierę nie mieli konkurencji, ostatnio rynek pocket PC zalewa nas czymś nowym od kolejnego producenta. Jasne, nie zagramy tam w Mario czy Zelde, ale na rynku przenośnym nie są już sami. A to też nie czasy lat 80/90 gdzie przenośna konsola musi mieć gry, tu wygrywali mimo gownianego sprzętu- ile trzeba było czekać na podświetlenie, że GBA nie miał do dzisiaj nie ogarniam. 
Valve im rzuciło ładna kłodę pod nogi.

Żartujesz? To tak jakby McDonalds się miał przejmować, że budę z kebabem im otworzyli obok i kłoda pod nogi lol Na globalnym rynku nie wygrywa moc. Tylko cena i gimnick. Jak można tego nie ogarniać i pisać takie kocopoły

• Plusik 1
  • This 2
Opublikowano

Muszę się wtrącić. Tak wspaniale zaorać sukces poprzednika potrafi tylko Nintendo. WiiU po Wii jest wspaniałym przykładem. Jak to będzie to samo tylko nowsze, gładsze i większe to tak się skończy. 

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

150 milionów, to znaczy, że dla mnie ma być lepsze, bo się sprzedało 150 milionów? Czy o co Ci chodzi xD.

Zagraj czasami w gry pudełkarzu, zamiast wrzucać teoretyczne posty i fajne foty zakupów, wiem ile zeszło Switchy, co nie znaczy, że mimo magicznego startu od połowy generacji Nintendo nie zaprezentowało dla hardcorowego gracza absolutnie nic, z rozczarowaniem pod tytułem Tears of Kingdom na czele. Można było liczyć na znacznie więcej od tej firmy, niestety wygrała mamona i odcinanie kuponów, z fatalnymi portami wielu gier na czele.

Sukcesu jedynki nie mają szans powtórzyć, każde 10 milionów Decka, 2 miliony innego handelda x10 i 10 milionów kart Nvidii ograniczają ich rynek jak nigdy dotąd i czują przyslowiowe plecy, dlatego tak długo zwlekają z premierą. 

Skupią się na everlasting seriach znowu, czy coś pod tytułem Astral Chain, czy innych świetnych exów third party zostanie tam wydane, press X to doubt. To nie 2017. Nie ma miejsca na takie tytuły. 

Przy Wii U charakteryzował ich podobny brak pomysłu.

Inne firmy można pojechać, ale nie tnący koszty Nintendo zawsze na propsie :). 

1. Nikt nie wie ile się sprzedało Steam Decków, ta liczba 10m podana przez Grega jest wyciągnięta z dupy bo roku temu oscylowała wokół 3-4m, dodaj do tego resztę przenośniaków i wyjdzie może 5 baniek wszystkich hh nie będących Switchem

2. Rozczarowanie TotK

image.thumb.jpeg.21b83c8e35b5ff367fa0d9c9b0ef0f1d.jpeg

image.thumb.jpeg.cf2136ffa81e6bc72c692cb1ec7dfa80.jpeg

Jeżeli 113 nagród GOTY jest rozczarowaniem to czym jest 25 nagród?

Chyba klęską.

3. Brak gier dla graczy hardcorowych.

Co może klap podążający za znacznikami więdzieć o grach kompetetywnych? Zagraj w Mario Wondera, F-Zero 99, Nintendo World Championships: NES Edition to się dowiesz czym są gry hardkorowe.

• Plusik 1
Opublikowano

Sony nie pokonało nintendo tak fantastyczną konsolką jak PSP z milionem exów a krychu myśli że mini komputer dla zajawkowiczów im depcze po piętach. Co tu się dzieje :wujaszek:

• Haha 1
Opublikowano

Myślę, że Krychu pisał o bańce hardcorowców, ludzi którzy do tej pory byli skazani jedynie na ofertę Nintendo i pokracznie działające multiplaformy, a nagle dostali sprzęt który pozwala im sprawdzić mniej więcej każdy tytuł dostępny na PC. Tutaj zastawianie Tetrisa 99 z ofertą PC-towo-konsolową śmierdzi desperacją.

Opublikowano
7 godzin temu, Homelander napisał(a):

Żartujesz? To tak jakby McDonalds się miał przejmować, że budę z kebabem im otworzyli obok i kłoda pod nogi lol Na globalnym rynku nie wygrywa moc. Tylko cena i gimnick. Jak można tego nie ogarniać i pisać takie kocopoły

Nie mówimy o sprzęcie dla nerdów i ludzi co bardziej w komputery. Valve zrobiło najbardziej przystępnego pocket PC. Włącz, graj. 
Stosunek cena/jakosc- bezkonkurencyjne.

Nie kojarzę żeby w temacie SD ktoś narzekał że trzyma deskę do prasowania. W temacie Legiona żeby ktoś narzekał że luzy ma na szynach. A jak ktoś podpiął pod zew kartę to nie narzekał że WiFi mu nie działa ani też nie czytałem żeby ktoś wpychał w konsole karton żeby działało.

Switch 2 nie powtórzy sukcesu jedynki i w życiu nie osiągnie tej samej sprzedaży. 
To mój kocopol :) 

• Plusik 2
Opublikowano

Konsole przenośne Nintendo to zawsze była sprzedażowa sinusoida i te które rozwijały jedynie gimmick poprzedniczki z reguły sprzedawały znacznie mniej:

GB - 118 mln

GBC - 118 mln

GBA - 81.5 mln

NDS - 154 mln

3DS - 76 mln

Switch - ok. 146 mln

Switch 2 - strzelam 60-70 mln

Dużo zależy od tego jakim gimmickiem przyatakuje następna, bo jeśli będzie to dobre wykorzystanie DLSS i stremowanie do TVka bez opóźnień i w jakości chociaż rodem z poprzedniej generacji to będzie ogromny sukces. Spodziewam się jednak, że gimmickiem na start będzie ekran LED podłej jakości i cyfrowa wsteczna kompatybilność. :)

• Plusik 1
Opublikowano

Nintendo musi dac cos co sprawi, ze posiadacze switch beda chcieli kupic switch 2.

Niby takie proste :D

Nie chcialbym chodzic w butach dyrektora wielkiego N dzisiaj.

Ucieszy mnie sukces jesli bedzie. Ale szczerze nie wyobrazam sobie powtorki tego co jest teraz

Tu musi zaistniec nowa jakosc

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Czy jest w branży mniej istotny wskaźnik niż liczba statuetek? Nie ma.

Krychu non stop się na to powołuje więc wrzuciłem dla porównania.

35 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Tutaj zastawianie Tetrisa 99

Te wszystkie kompetetywne gry z serii 99 to był totalny strzał w 10. Nintendo znowu wymyśla coś genialnego za czym inni dopiero podążą. Ale uprzedzam przed spróbowaniem, że to są gry tylko dla prawdziwych hardcorowców. 

22 minuty temu, Ken Adams napisał(a):

Nintendo musi dac cos co sprawi

Nic nie musi. Konsola skazana na sukces. Karuzela jedzie dalej, psy szczekają. 

• Plusik 1
  • beka z typa 2
Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

Te wszystkie kompetetywne gry z serii 99 to był totalny strzał w 10. Nintendo znowu wymyśla coś genialnego za czym inni dopiero podążą. Ale uprzedzam przed spróbowaniem, że to są gry tylko dla prawdziwych hardcorowców. 

xDDDDD jesteś odklejusem