Bzduras 12 325 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Odpaliłem ten drugi filmik i yyyy... chyba wolę tę ciemną wersję ze wsteki. Najlepszy był oryginał na DC, ale na bezrybiu i HD wersja daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Bez kitu co to ma w ogóle być? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 23 Maja Udostępnij Opublikowano 23 Maja Ten drugi to trochę tryhard modderski, wiadomix. Pierwszy to najlepsza wersja, czyli Dolphin na NGC + lepsze teksturki i rozdziałka, czyli taka właściwa wersja "HD". Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Dobra jak już się wezmą za ten rimejk jedynki to bym chciał żeby w końcu się fabularnie trochę ogarnęli bo szczerze zawsze mi się wydawało to mega dziwne że tak naprawdę żadna a zarazem obie z kampanii są kanoniczne +przed chwilą miałem scene gdzie Rebecca się kuli ze strachu przed jednym hunterem gdzie kilkanaście godzin przed tym rozjebała tyranta i milion innych stworków lubie głupote w tych grach ale nawet głupota musi sie układać w logiczną całość żeby to zagrało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Pod tym względem w całej historii giereczkowych survival horrorów dowozi tylko Alone in the Dark The New Nightmare. Tam są rzeczywiście przemyślane dwa uzupełniające się sensowne scenariusze z innym... praktycznie wszystkim - mimo akcji w tym samym domu. Miód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 4 godziny temu, Pupcio napisał(a): Dobra jak już się wezmą za ten rimejk jedynki to bym chciał żeby w końcu się fabularnie trochę ogarnęli bo szczerze zawsze mi się wydawało to mega dziwne że tak naprawdę żadna a zarazem obie z kampanii są kanoniczne +przed chwilą miałem scene gdzie Rebecca się kuli ze strachu przed jednym hunterem gdzie kilkanaście godzin przed tym rozjebała tyranta i milion innych stworków lubie głupote w tych grach ale nawet głupota musi sie układać w logiczną całość żeby to zagrało No ale jak to projektowali to nie mysleli o tym ze w nastepnej generacji na GC bedzie Zero. Tzn nadal masz racje i to chujnia, którą powinni wyprostowac w pierwszym remaku ale stawiam ze mieli to w dupie. Całościowo to juz oowinni w ogóle dać jej opowiedzieć o tym co sie dzialo itd. Brzmi jak duze zmiany zeby to logicznie mialo sens. Zobaczymy czy to w ogóle ruszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja W sumie to chyba powinni myśleć bo z tego co kojarze remake i 0 powstawały równolegle no ale nic od takich głupotek właśnie może być kolejny rimejk jak już tak bardzo muszą go zrobić. Od siebie bym prosił całkowicie inne rozmieszczenie pomieszczeń w posiadłości. Remake dodał sporo nowych ale ja bym ją totalnie przebudował bo na co mi 3 raz identyczna chata? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) Zero miało pierwotnie wyjść na N64, więc grubo przed remakiem jedynki mieli przygotowane story dla Rebeki. Słusznie Pupcio zauważył, że zrobienie z niej damy w opałach w rezydencji Spencera było kretynizmem. Ona tam powinna ratować tyłki całemu oddziałowi Alpha i brać na solo każdego mutanta No, ale to tam jest chuj. Najgorsze, że w animacjach też zrobili z niej Sanczo pansę, mimo że przeszła niewiele mniej od całej reszty ekipy... Edytowane 26 Maja przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Byle tylko Jill dostala wyglad z remakeu 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pupcio 18 272 Opublikowano 26 Maja Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Maja Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje że jeszcze w moim zagrajmerskim życiu odkryje jakąś serie którą pokocham tak szczerą miłością jak te residenciki które nie ma co się oszukiwać, raz są wybitne a raz gównem pierwszej klasy, ale są Co do rimejku. Okazało się że robiłem Jill na easy były 3 poziomy trudności dziwnie nazwane to wziąłem ten po środku w drugim przejściu już jechałem na normalu ale żałuje bo było jeszcze łatwiej niż na tym easy xD ale to dobrze, zawsze mam pretekst żeby kiedyś wrócić do ogrywania na konsoli i powbijania paru trofików więcej. Sama gierka wspaniała nie ma co się czarować. Posiadłość to raczej najlepiej zaprojektowana miejscówka w historii tego medium, jeszcze połączyli to z tymi pięknymi tłami no coś pięknego, klimat można kroić nożykiem. Jak już zakończyłem sobie ten maraton w którym skończyłem wszystkie główne gerki (Ze spin offów tylko survival ograłem, chciałbym mocno kiedyś dorwać te celowniczki i operation raccoon city ale cena mnie odstrasza jak za gry które są co najwyżej poprawne, tak samo outbreaki no wydają się mega klimatyczne ale próbowałem i boty w połączeniu z tym ograniczonym eq no nie, nie dam rady, liczę że kiedyś wrócą do tego pomysłu) podziele sobie ten ranking na dwa człony bo nie widze zbytnio sensu w ustawianiu takiego re1 przy re6 gdzie te gry poza tytułem i bohaterami nie mają ze sobą nic wspólnego. więc będą bardziej klasyczne i bardziej zabijanki a ta kolejność to taka tam wiecie, niby jest ale w większości przypadków stawiam te gry bardzo blisko siebie. Jazda z koksem. Klasyczny gameplay 1.re2r-gra dzięki której tak właściwe na nowo wróciłem do tej serii, wcześniej ograłem tylko re4 które uwielbiam ale jakoś nigdy nie miałem parcia żeby interesować się resztą serii. Dla mnie gra ideał zagrało tam dla mnie wszystko i po ograniu og jedynie brakuje mi większych różnic w scenariuszach. 2.re cv- powiecie że mnie poyebało ale mi serio się ta gra tak podobała xD no mega się przy niej bawiłem, widzę od razu czemu niektórzy ją mogą mieszać z błotem a może i ja jak sobie kiedyś do niej wróce zmienie zdanie ale na ten moment jeden z moich górnych resientów +gra ma najpięknieszy motyw sejw roomu w serii <3 3.re3 og- Jest sporo akcji ale dalej są zagadki, trochę lawirowania między wrogami a nemesis i te wybory to 4.re7- gra dzięki której temat o tej serii nie leży na dnie działu ps3, końcówka trochę psuje efekt całości ale dla mnie i tak wyborna gra 5re1 og- początek serii który godnie się starzeje, lubie klimat tej gierki, strasznie głupia jest 6.re2 og- Chyba najlepszy sountdrack w serii, rozwinął wszystko co się da względem og i pewnie gdybym w to grał jako gówniak 20 lat temu to właśnie ta część byłaby na pierwszym miejscu. 7.re1r- tak szczerze to chciałem dać tu 0 najpierw ale moja forumowa kariera mogłaby się na tym zakończyć Gra ideał i remake do którego każdy twórca powinien dążyć ale sam nie wiem, ja jestem miękki dydek i atmosfera tej gry mnie przytłaczała xD jest creepy, zawsze się cykałem takich domostw a do miast opanowanych przez zombiaki miałem zawsze słabość więc wiadomo czemu inne gry dałem wyżej. Ale gdybym miał dać jednej grze z tej serii 10/10 to byłby re1 ta gra nie ma minusów jeśli chodzi o gameplay i u mnie się tu rozbija wszystko o klimacik, pojebana akcja ale to moja lista 8.re0 (c0rwa krychu miał jednak racje! ) Grałem z modem na skrzynke jak człowiek xxi wieku więc było wszystko spoko no ale jest trochę tych elementów przez które ta gra odstaje na tle serii, wciąż ją bardzo, bardzo lubie. Strzelanki zabijanki 1.Re4og/remake- sorki minął rok od premiery rimejku w którym nabiłem 160h i nie umiem wybrać lepszej gry. Ying i yang zajebistości gier akcji i produkty swoich czasów, kocham obie na zabój i będę w nie grać tak długo jak moje zagrajmerskie dłonie i oczy pozwolą 2.re3r-Znienawidzona gra przez fanów og i po ograniu wiem dlaczego, ale i tak ją uwielbiam, Jill żonka a segment w raccoon lepsze niż życie. Dodać gore i 5h miasta a mielibyśmy 10/10 3.re8- długo się zastanawiałem czy dać ją do kategorii wyżej bo jednak sporo jest tego zagadko zwiedzania ale jednak końcówka z modern warfare przelała czare goryczy i dałem ją tutaj bardzo fajna gra tylko to strzelanie nie ma kopa, wc0rwia mnie to bo w grze wyżej to chce się strzelać w te stworki a tutaj jak w grze z 2000 roku ale poza tym giga koks 4.re5- strzelamy do murzynów białym chadem mdr nie no, rozwinięcie re4 w coopie dobrze siadło, tylko że druga połowa gry ssie pałe 5.re rev1/2 -tu też jedno miejsce, ale z takiego powodu że to jeden chuy, takie sobie te gry nawet jakoś mi się nie chce o nich pisać xD 6.gówno 7.pisowcy 8. Re6 c0rwa jak ja nienawidze tej gry, 20h cierpienia jak ktoś mi powie że to jest słaby resident a dobra gra akcji to normalnie najebie gagatka. Capcom nigdy więcej c0rwa proszę was. Miejsce honorowe re survivor za mame vincenta Resident Evil kocham Dla Ciebie <3 niech to że napisałem post który ma więcej niż 5 słów ci o tym zawsze przypomina 5 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 17 minut temu, Pupcio napisał(a): Re6 c0rwa jak ja nienawidze tej gry, 20h cierpienia jak ktoś mi powie że to jest słaby resident a dobra gra akcji to normalnie najebie gagatka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 27 minut temu, Pupcio napisał(a): 3.re8- długo się zastanawiałem czy dać ją do kategorii wyżej bo jednak sporo jest tego zagadko zwiedzania ale jednak końcówka z modern warfare przelała czare goryczy Ten Mordern Łorfer to trwa ile? Wczoraj grając na Village of Shadows przeleciałem ten fragment Chrisem w 10 min Poza tym z większością się zgadzam. Cudowna seria, dla mnie najlepsza ever od 1998 roku, kiedy to po raz pierwszy zagrałem w RE2 i nic się od tego czasu nie zmieniło. Wiadomo, że były też gorsze części, ale i tak to co osiągnęło Capcom z Residentami i to jaki poziom te gry trzymają przez te niemalże 30 lat to większość deweloperów może co najwyżej o czymś takim pomarzyć. Ponad 30 odsłon, 4 rimejki (większość serii na rynku nie doczekała się nawet jednego), masa filmów i animacji, milionowe zyski, gigantyczna fanbaza i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie loty miały zostać obniżone Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 40 minut temu, Pupcio napisał(a): Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje że jeszcze w moim zagrajmerskim życiu odkryje jakąś serie którą pokocham tak szczerą miłością jak te residenciki które nie ma co się oszukiwać raz są wybitne a raz gównem pierwszej klasy ale są Co do rimejku. Okazało się że robiłem Jill na easy były 3 poziomy trudności dziwnie nazwane to wziąłem ten po środku w drugim przejściu już jechałem na normalu ale żałuje bo było jeszcze łatwiej niż na tym easy xD ale to dobrze, zawsze mam pretekst żeby kiedyś wrócić do ogrywania na konsoli i powbijania paru trofików więcej. Sama gierka wspaniała nie ma co się czarować. Posiadłość to raczej najlepiej zaprojektowana miejscówka w historii tego medium, jeszcze połączyli to z tymi pięknymi tłami no coś pięknego, klimat można kroić nożykiem. Jak już zakończyłem sobie ten maraton w którym skończyłem wszystkie główne gerki (Ze spin offów tylko survival ograłem, chciałbym mocno kiedyś dorwać te celowniczki i operation raccoon city ale cena mnie odstrasza jak za gry które są co najwyżej poprawne, tak samo outbreaki no wydają się mega klimatyczne ale próbowałem i boty w połączeniu z tym ograniczonym eq no nie, nie dam rady, liczę że kiedyś wrócą do tego pomysłu) podziele sobie ten ranking na dwa człony bo nie widze zbytnio sensu w ustawianiu takiego re1 przy re6 gdzie te gry poza tytułem i bohaterami. więc będą bardziej klasyczne i bardziej zabijanki a ta kolejność to taka tam wiecie, niby jest ale w większości przypadków stawiam te gry bardzo blisko siebie. Jazda z koksem. Klasyczny gameplay 1.re2r-gra dzięki której tak właściwe na nowo wróciłem do tej serii, wcześniej ograłem tylko re4 które uwielbiam ale jakoś nigdy nie miałem parcia żeby interesować się resztą serii. Dla mnie gra ideał zagrało tam dla mnie wszystko i po ograniu og jedynie brakuje mi większych różnic w scenariuszach. 2.re cv- powiecie że mnie poyebało ale mi serio się ta gra tak podobała xD no mega się przy niej bawiłem, widzę od razu czemu niektórzy ją mogą mieszać z błotem a może i ja jak sobie kiedyś do niej wróce zmienie zdanie ale na ten moment jeden z moich górnych resientów +gra ma najpięknieszy motyw sejw roomu w serii <3 3.re3 og- Jest sporo akcji ale dalej są zagadki, trochę lawirowania między wrogami a nemesis i te wybory to 4.re7- gra dzięki której temat o tej serii nie leży na dnie działu ps3, końcówka trochę psuje efekt całości ale dla mnie i tak wyborna gra 5re1 og- początek serii który godnie się starzeje, lubie klimat tej gierki, strasznie głupia jest 6.re2 og- Chyba najlepszy sountdrack w serii, rozwinął wszystko co się da względem og i pewnie gdybym w to grał jako gówniak 20 lat temu to właśnie ta część byłaby na pierwszym miejscu. 7.re1r- tak szczerze to chciałem dać tu 0 najpierw ale moja forumowa kariera mogłaby się na tym zakończyć Gra ideał i remake do którego każdy twórca powinien dążyć ale sam nie wiem, ja jestem miękki dydek i atmosfera tej gry mnie przytłaczała xD jest creepy, zawsze się cykałem takich domostw a do miast opanowanych przez zombiaki miałem zawsze słabość więc wiadomo czemu inne gry dałem wyżej. Ale gdybym miał dać jednej grze z tej serii 10/10 to byłby re1 ta gra nie ma minusów jeśli chodzi o gameplay i u mnie się tu rozbija wszystko o klimacik, pojebana akcja ale to moja lista 8.re0 (c0rwa krychu miał jednak racje! ) Grałem z modem na skrzynke jak człowiek xxi wieku więc było wszystko spoko no ale jest trochę tych elementów przez które ta gra odstaje na tle serii, wciąż ją bardzo, bardzo lubie. Strzelanki zabijanki 1.Re4og/remake- sorki minął rok od premiery rimejku w którym nabiłem 160h i nie umiem wybrać lepszej gry. Ying i yang zajebistości gier akcji i produkty swoich czasów, kocham obie na zabój i będę je w nie grać tak długo jak moje zagrajmerskie dłonie i oczy pozwolą 2.re3r-Znienawidzona gra przez fanów og i po ograniu wiem dlaczego ale i tak ją uwielbiam, Jill żonka a segment w raccoon lepsze niż życie. Dodać gore i 5h miasta a mielibyśmy 10/10 3.re8- długo się zastanawiałem czy dać ją do kategorii wyżej bo jednak sporo jest tego zagadko zwiedzania ale jednak końcówka z modern warfare przelała czare goryczy i dałem ją tutaj bardzo fajna gra tylko to strzelanie nie ma kopa, wc0rwia mnie to bo w grze wyżej to chce się strzelać w te stworki a tutaj jak w grze z 2000 roku ale poza tym giga koks 4.re5- strzelamy do murzynów białym chadem mdr nie no rozwinięcie re4 w coopie dobrze siadło tylko że druga połowa gry ssie pałe 5.re rev1/2 -tu też jedno miejsce, ale z takiego powodu że jeden chuy, takie sobie te gry nawet jakoś mi się nie chce o nich pisać xD 6.gówno 7.pisowcy 8. Re6 c0rwa jak ja nienawidze tej gry, 20h cierpienia jak ktoś mi powie że to jest słaby resident a dobra gra akcji to normalnie najebie gagatka. Capcom nigdy więcej c0rwa proszę was. Miejsce honorowe re survivor za mame vincenta Resident Evil kocham Dla Ciebie <3 niech to że napisałem post który ma więcej niż 5 słów ci o tym zawsze przypomina Miałem dzisiaj siadać do 0, ale qrwa właśnie się rozmyśliłem xD. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Fabryka heisenberga też mi mocno pomogła w podjęciu decyzji A czasy spaniałe żeby być residentomaniakiem, za dwa tygodnie będziemy tutaj wyczekiwać trailera 9ki Cytuj Odnośnik do komentarza
suteq 175 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Pięknie widzieć że RE6 jest jebane do spodu na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Jako fan Residenta, szóstki całej nigdy nie ukończyłem. Po wielu latach w końcu udało mi się przejść kampanię Leona na PS4, ale i tak z wielkim bólem. Potem usiadłem do Chrisa, zabrakło mi gdzieś amunicji i odpuściłem. Po prostu gameplayowo to straszna kaszana. Nie dałem rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Jak już tak podsumowujecie serię to ja mam pytanie z nieco innej beczki Tak się złożyło, że nigdy nie miałem okazji grać w żadnego Residenta. Jaka jest najlepsza kolejność na przechodzenie tej serii? Jest w ogóle taka czy należy grać według daty wydania i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja Jak nigdy nie grałeś, to radzę tak: RE3R --> RE2R --> RE4R, a jak Ci siądzie, to wtedy leć z klasykami chronologicznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 46 minut temu, Bzduras napisał(a): NAJLEPSZY MOVEMENT W SERII 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Oczywiście i o każdej porze dnia i nocy się pod tym podpiszę Jako Resident gówno okrutne, jako Zombie Rozpierdalają Cały Świat The Game to mi się podobało, no zabijcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) 18 minut temu, lukas_k96 napisał(a): Jak już tak podsumowujecie serię to ja mam pytanie z nieco innej beczki Tak się złożyło, że nigdy nie miałem okazji grać w żadnego Residenta. Jaka jest najlepsza kolejność na przechodzenie tej serii? Jest w ogóle taka czy należy grać według daty wydania i tyle? Na początek RE1 Remake, jak podejdzie klasyczne podejście z tank controls to ze starszych części warto też ograć RE3 OG (które jest kompletnie inną grą niż RE3 Remake). Jak jednak nie podejdzie RE1 Remake czy RE3 OG to możesz zacząć od RE2 Remake. Edit: RE6? Fajna arcadeowa strzelanko zabijanka, dobrze się przy niej bawiłem. Klimatu residenta to tam nie ma ale dobry gameplay jak najbardziej tylko trzeba przy nim przysiąść i pobawić się możliwościami (jak np. w Vanquish). Edytowane 26 Maja przez łom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 24 minuty temu, Josh napisał(a): Jak nigdy nie grałeś, to radzę tak: RE3R --> RE2R --> RE4R, a jak Ci siądzie, to wtedy leć z klasykami chronologicznie. Dlaczego trójkę najpierw? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja Pewnie dlatego, żeby ograć trochę gorszą i krótszą część na początku, a potem dopiero zabierać się za creme de la creme serii. Jak mu siądzie to po trójce dwójka zrobi mu dobrze tym bardziej, a jak nie siądzie to nie zainwestuje zbyt dużo swojego czasu na to, żeby się o tym przekonać. Zgaduję przynajmniej, według mnie bardzo dobra rada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 26 Maja Udostępnij Opublikowano 26 Maja 35 minut temu, lukas_k96 napisał(a): Jak już tak podsumowujecie serię to ja mam pytanie z nieco innej beczki Tak się złożyło, że nigdy nie miałem okazji grać w żadnego Residenta. Jaka jest najlepsza kolejność na przechodzenie tej serii? Jest w ogóle taka czy należy grać według daty wydania i tyle? Jak chcesz horrorek to re2 remake a jak akcje to remake 4ki a jak sieknie to możesz jechać w miare po kolei. Ja grałem mega losowo i właściwie odpalałem tę część na jaką miałem ochote w danej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 336 Opublikowano 26 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja (edytowane) 22 minuty temu, Dr.Czekolada napisał(a): Dlaczego trójkę najpierw? Tak jak napisał Bzdurek: może być lekki zawód podczas pykania w odświeżone RE3 jeżeli zagra się w niego dopiero po znacznie lepszej Dwójce. A tak to lepiej zagrać w gorszą grę (i tak bardzo dobrą!), zwłaszcza że tutaj fabularnie kolejność nie robi różnicy, a później już z pełną erekcją wbić się w najlepszy survival horror na konsolach. RE4R to naturalna kolej rzeczy, a po zagraniu w te trzy obowiązkowe produkcje można już na spokojnie zaznajomić się z pozostałymi odsłonami. I tutaj też bym raczej polecał cisnąć od RE0 (czyli tej nieco gorszej części), żeby później z większą przyjemnością docenić kunszt REmake'a. Edytowane 26 Maja przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi