Pupcio 18 272 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca No re engine i otwarte miejscówki to średnie combo ale przecież teraz mają REXA więc będzie elegancko, nazwa nieprzypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Mam nadzieje, ze zostanie ta scena Chyba sobie odpale na moim chińskim gameboyu, ostatni raz grałem prawie 25 lat temu, jeszcze z japońskimi napisami, więc bez opisu nie dało rady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Robienie tego w czym jest się dobrym bez większego kombinowania, traktowanie swoich serii z szacunkiem, nie wpierdalanie woke do swoich gier, SŁUCHANIE swoich klientów = recepta na sukces Capcomu. Wiadomo, że nie zawsze jest kolorowo, ale to są ludzie, którzy potrafią się uczyć na błędach (tak, patrzę na ciebie Exoprimal). Najlepszy devik na rynku <3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Piękna scenka. Ja ostatnie przejście z 10 lat temu i jest chęć żeby sobie przypomnieć ale już poczekam i ogram przed rimejkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Dwójką na początku byłem zawiedziony, ale potem siadł elegancko ten arcade klimacik, trzaskanie combosow i zroznicowane brońki Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca No ja do dwójki dopiero teraz się przekonałem, dalej wole residentowe podejście ale mega przyjemna arkejdowa gierka z tej dwójki Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca będzie ten sam silnik, dokładnie taka sama kamera i praktycznie ten sam system strzelania i celowania, tylko tym razem w dinozaury. No nie wiem. Fajnie jakby coś zmienili w tej strukturze, bo od REmake 2 już minęło jakieś 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Niestety użytkowniku figaro ale na ten moment ludzkość nie odkryła jeszcze idealniejszej formuły gry wideo niż ta z re2r 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Prawdę mówiąc remake DC średnio mnie jara, ale ja jestem sadystą autystą i zawsze wolałem nabijanie combosów na biednych dinusiach Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Minęło 5 lat. I tak jak napisał Dupcio, nikt jeszcze nie zrobił do tej pory lepszego survival horroru, z lepszm systemem walki oraz eksploracji. Jeżeli DC będzie stać przynajmniej na tym samym poziomie, to i tak będzie GOTY. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 10 minut temu, Pupcio napisał(a): Niestety użytkowniku figaro ale na ten moment ludzkość nie odkryła jeszcze idealniejszej formuły gry wideo niż ta z re2r ciężko odkryć coś lepszego, w ogóle nie próbując D: Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 22 minuty temu, Figaro napisał(a): będzie ten sam silnik, dokładnie taka sama kamera i praktycznie ten sam system strzelania i celowania, tylko tym razem w dinozaury. No nie wiem. Fajnie jakby coś zmienili w tej strukturze, bo od REmake 2 już minęło jakieś 7 lat. Jeśli by miało tak być jak piszesz to gra już dawno by wyszła, bo według plotek na przestrzeni lat były 2 lub 3 resety projektu DC wiec chyba jednak nie chcą kolejnego RE tylko z dinozaurami. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Rdzeń RE2R jest na tyle dobry że samo wrzucenie innych niż zawsze przeciwników może mocno odświeżyć rozgrywkę. Takie dodanie uniku do RE3R zmieniło podejście do przechodzenia, szczególnie jak się masterowało. W oryginalnego DC też grało się inaczej niż w RE 1-2-3 bo dinozaury były o wiele szybsze od zombiaków, mogły wytrącić broń, tak łatwo się ich nie stunowało, a dodatkowo jak dobrze dziabneły to Regina się wykrwawiała. W DC1 nawet musiałem uciekać przed raptorami bo nie dość że ammo było mało to z tego co pamiętam w paru miejscach ponownie się spawnowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) No i fajny był system wytwarzania trujących strzałek na dinozaury, gdzie te same materiały można było przeznaczyć na scraftingowanie apteczki, wymuszało to odrobinę przewidywania, bo nigdy nie można było mieć pewności co zaraz bardziej się przyda. No i decyzje w trakcie gry, które wpływały na ilość gadów do zabicia, łamigłówki które trzeba było rozwiązać, a nawet na finałową walkę z bossem i zakończenie. Capcom często bierze jakiś schemat i długo go wałkuje, ale nigdy nie robi dwóch identycznych gier, zawsze stara się coś zmienić, coś dodac, coś pokombinować. W RE3R nie gra się dokładnie tak samo jak w RE2R i tak samo w RE4R nie gra się tak samo jak w RE3R. Spokojnie można założyć, że jeżeli zrobią remake, reboot lub kontynuację Dino Crisis to gra też będzie się różnić od Residentów. Figaro chyba by chciał, żeby Capcom wymyśliło koło na nowo, ale sorry, mamy 2024 rok i teraz już naprawdę ciężko wprowadzić rewolucję w gatunku survivali / shooterów. O ile w ogóle jest to jeszcze możliwe. I tak jak na niemal 30 lat klepania horrorków to dużo poeksperymentowali ze swoimi grami co jakiś czas wprowadzając nową perspektywę albo oferując inną dynamikę rozgrywki. Tutaj było już wszystko: TPP, FPP, mix jednego i drugiego, celowniczek, z góry ustalone ujęcia, gdzie kamery były przyspawane albo takie, gdzie kamerka płynnie śledziła postać, gierki singlowe, odsłony coopowe, bardziej survivalowe z nastawieniem na eksplorację i łamigłówki lub takie gdzie akcja jest na pierwszym miejscu. Teraz sobie weźcie porównajcie z Assassynami lub innym generycznym gównem, które różni się tylko skórkami. Edytowane 11 Czerwca przez Josh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Zastanawia mnie, na ile jest tak naprawdę ważna ankieta dla Capcomu, że będzie szansa na remake DC. Chciałbym w to uwierzyć, że biorą się do pracy nad tą grą, a tak to jeszcze chyba zwykłe gdybanie i dywagacje. No i fajnie by była, żeby konwencja gry była oparta na DC2, taka formuła strzelanki, ulepszanie broni i napierdalanie combosów w dinusie fajnie się przyjęło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Nikt tego nie wie, moze poza capcomem. Jednak na pewno jest to jakiś znak, że seria nadal żyje w pamięci graczy. Sam szczerze jestem zaskoczony tak wysokim wynikiem, ostatnie Dino Crisis wyszło 24 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 11 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Chyba by nie robili tej ankiety, gdyby ich nie interesowało zdanie graczy i nie planowali na tej bazie czegoś podziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 11 Czerwca Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca Powinni zrobic DC jako survival i DC2 jako strzelanke Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 12 Czerwca Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 7 godzin temu, Josh napisał(a): ciężko wprowadzić rewolucję w gatunku survivali / shooterów.. VR. Grałem w 7 i była niesamowita. Remake czwórki z całą tą akcją musi być god-like. A tak na płaskim ekranie - Cap co jakiś czas wymyśla koło na nowo. Już w dwójce dali 5x więcej akcji niż w jedynce, w trójce wybory i stalkera, w CV pierwsze środowisko 3D, w czwórce chcieli dać duchy, a skończyło się na rewolucji w kamerach w grach. Piątka to podążanie za gearsami i koopem, szóstka to 4 duże kampanię i movement rodem z max Payne 3, siódemka to straszny horror, fpp i vr, siódemka to zrobienie nowej czwórki na kanwie siódemki i wampiry. Remake jedynki to fotorealistyczna grafika w czasach 2000. Remake 2 to najlepszy stalker i przede wszystkim powrót do true survival horroru w grach wideo, trójka to uncharted w świecie Residenta, czwórka to wyrobnictwo. Jak widać, ryzyka i inwencji twórczej im nie brakuje. Myślę, że RE zawsze będzie zaskakiwal i choć teraz 2-4 wydają się być na tym samym szkielecie oparte, to w rzeczywistości te gry mają tak samo działająca kamerę, a w projekcie, mechanikach, pacingu są zupełnie innymi grami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Czyżby w końcu wydanie og trylogii? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca W sumie to bym do kolekcji zakupil Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 333 Opublikowano 18 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Seamless HD Project robi brrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Kupiłbym se taką trylogię oryginalną taką Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 740 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Skoro pc, to może tylko wydanie na goga. Chociaż dziś Nintendo Direct, może coś będzie, a z jakiegoś powodu nie ma wzmianki tu o innych platformach. Tylko co mi z tego portu tak właściwie, pewnie nawet teł im się nie będzie chciało zrobić jak modderom. A takie tła + nowe modele dałyby całkiem zajebisty "rimejkowy" efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 18 Czerwca Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Oprócz osiagnięć i dodania sobie do kolekcji? No to pewnie sens żaden, ale chciałbym mieć w pudełeczku takie wydanie ( ‾ʖ̫‾) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi