Skocz do zawartości

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

REvelations 3 powinno mimo wszystko jakoś pociągnąć fabulę z dwójki (oczywiscie mowa o tym niby lepszym endingu) bo troszkę niedosyt. Pytanie tylko jaki "feeling" by miał zaoferować gameplay. Jedynka troche bardziej w klimatyczny horror chociaz przeciwnicy szybko zaczęli być nudni. Dwójka to takie RE4 wannabe z mechaniką przełączania się między dwoma postaciami. Coś niby po środku mogoby się udać. Byle tylko już nie wracali do przeciwników z REvelations 1.

Opublikowano

Zarówno pierwsze jak i drugie Revelations kończą się cliffhangerem i mają niewyjaśnione wątki z olanymi w późniejszych odsłonach postaciami. Mogliby spróbować jakoś spiąć te dwie historie i pociągnąć je w Rev3 pozwalając znowu pograć Barrym albo Jill. 

Opublikowano

Kij wie czy zamierzają kontynuować tę serie jak już minęło 9 lat od dwójki ale niech chociaż przerzucą te wątki z zakończeń do głównej gry 

Opublikowano

W jedynce najgorsze było skanowanie otoczenia w poszukiwaniu ammo i apteczek, mocno zabijało to dynamikę gry. W dwójce zrobili coś podobnego, bo żeby widzieć ukryte itemy trzeba było grać Moirą albo Natalią, co było dosyć uciążliwe, bo wiadomo że przez większość czasu i tak grało się Barrym/Claire. Pewnie w multiku miało to więcej sensu, tylko wtedy drugi gracz był pokrzywdzony, bo zamiast strzelać to mógł co najwyżej rzucać w przeciwników cegłami xD może lepiej niech za dużo nie komnibują w przypadku ewentualnego Rev3, tylko zrobią normalny gameplay bez udziwnień. 

Opublikowano

W dwójce mnie to bardziej irytowało niż w jedynce. Przy rev1 jakoś sobie tłumaczyłem że to gra z 3dsa więc taka mobilna pierdoła była do przeżycia ale w dwójce ta zamiana postaci żeby wskazać paluchem przedmiot no goty pomysł :wujaszek:

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Revelations 2 to dla mnie ogromny zawód i nie chce by wracali do tej formuły.

Oj a mi właśnie bardzo siadło - ten chapter ala piła mega.

Opublikowano

A pamiętacie, że Revelation 2 było wypuszczane w formie odcinków? Dzięki bogu, że co tydzień wlatywał nowy, to akurat zdążyło się wbić S we wszystkich trybach, ale dobrze że pomysł się jakoś specjalnie nie przyjął i Capcom dalej tego nie kontynuowało. RE4 remake i jeden epizod co siedem dni? :chicken:

Opublikowano

Ten podzial na odcinki to mam nadzieje ze nigdy nie powroci. Calosciowo mi REv2 mocno siadlo. Kilka rzeczy irytowalo ale bawilem sie swietnie. Bylo sporo akcji ale bylo tez wolniej i klimatycznie. To co jest calkowicie do wypierdolenia to Ci niewidzialni przeciwnicy. 

Opublikowano

Oj tak straszne gówno z tych wrogów. revy są spoko jako takie przystawki między głównymi częściami ale nie ma w nich nic specjalnego jak ktoś nie jest ultrasem residenta to bym tego nikomu nie polecił

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.07.2024 o 16:28, Jukka Sarasti napisał(a):

Nie wiem, gdzie to wrzucić, a szkoda, gdyby przepadło:

https://store.steampowered.com/app/2537470/Vultures__Scavengers_of_Death/

Pierwsze trzy residenty, ale jako taktyczna turówka.

Najlepiej tutaj się dzielić takimi niszowymi straszakami

Kurde chłopy co robią :obama: rzadko czekam na jakieś mody ale ten chyba pobije nawet moda do skrzynki z re0 :boomer:

• Lubię! 1
Opublikowano

Wpadnę tak tylko z informacją: 

Od jakiegoś czasu prowadzimy grupę Resident Evil Fani na fb, gdzie dziennie daję po dwa trzy posty o szerokiej treści, także jest o czym poczytać. Zapraszam. Oczywiście forumek zawsze pozostaje najważniejszym spoiwem krwawej gadki o RE, alby gdyby ktoś chciał to zapraszamy)

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...